Nemám rád Bukowskeho a čítal som Básne napísané pred skokom z 8. poschodia Šunkový nářez a nič moc teda. A ani mi ničím nie je sympatický, práve že som čítal že to bol obrovský asshole.
@Kaiserchief1 No ved o to ide. O ten protiklad. Bol to curak ako ta najvecsia socka zostanice ale genius v opise ludskej duse. Stranu moze pisat samu stoku a potom ta zabije jednou vetou. Inak mne je jedno co je od neho. Cital som hlavne poviedky a basne a je uplne jedno co od neho citas, one je to aj tak jeden velky celok.
z poviedkovych zensky, z noviel factotum a basnicku zbierku mam najradsej the pleasures of the damned, lebo je tam toho najviac. ale na druhej strane tam chyba mnoho basni, ktore pisal pred smrtou a mali tam byt.
@kaiserchief1 prave ze nebol. bud je jeho rozhovor niekde na youtube alebo prepisany na nete ale bukowski sa raz (alebo urcite niekolkokrat) vyjadril, ze bol hrozne slaby na to, aby dokazal zmenit sam seba a svoj osud, preto prave skrz svoje basne nabadzal citatelov, aby v sebe videli a nasli hnaciu silu, ktora im bude davat silu zit a vidiet v sebe nieco jedinecne a krasne.
strasne vela ludi necita jeho basne; citali par uryvkov z noviel/poviedok a vobec ho nepochopili.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Poštový úrad, Šunkový nárez a Príbehy obyčajného šialenstva ma až tak nedostaali.
strasne vela ludi necita jeho basne; citali par uryvkov z noviel/poviedok a vobec ho nepochopili.