Najväčšie šťastie pochádza z túžby po šťastí iných? Možno tak Matka Tereza. Každý človek je v podstate sebec a najviac sa teší vlastnému šťastiu a úspechu.
A všetko utrpenie pochádza z túžby po vlastnom šťastí...s tým už súhlasím viac ale nepáči sa mi tam to slovo všetko. Tak 70, 75% by som dala.
@mati11 70%,75% ? ked pocitujem stastie z dobreho filmu ,peknej piesne alebo dosiahnute uspechu (napr . v sporte) komu som tym ublizil ? kravina..sebectvo neznamena ,ze bezime za svojim stastim .. to by fakt kazdy musel byt matka tereza ..
@Ooooo preco by si mal svojim stastim niekomu ublizovat? to nikto nepovedal. ano sebectvo to znamena. nemusi to byt doslova beh za vlastnym stastim ale skor uprednostnovanie seba pred stastim ostatnych. a clovek nie je absolutny sebec, aspon teda vacsina. ale skoro kazdy nejaku tu sebecku bunku v sebe ma.
VŠETKO utrpenie??? hovadináááá, ku šťastiu mi chýba prechádzka na čerstvom vzduchu, idem von, komu spôsobujem utrpenie?? nikomu, tak všetko určite nie...
Keď niekto hľadá šťastie sám pre seba a pritom ho ostatní nezaujímajú, je preňho možné dosiahnuť šťastie, ale to šťastie bude vždy spojené s utrpením. Nech už sú to domy, autá, povolania atd, tie veci dokážu urobiť človeka šťasným, ale akonáhle pominú, človek prežíva utrpenie.
Ak však niekto koná pre dobro všetkých, stáva sa to zdrojom spontánnej radosti, ktorá neustále narastá. Pokiaľ človek zachová tento postoj tak toto šťastie nepominie, bytosti tu vždy boli a budú, a ak aj človek v danej chvíli nemôže konať na úrovni tela a reči vždy ostáva úroveň mysle.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
Najväčšie šťastie pochádza z túžby po šťastí iných? Možno tak Matka Tereza. Každý človek je v podstate sebec a najviac sa teší vlastnému šťastiu a úspechu.
A všetko utrpenie pochádza z túžby po vlastnom šťastí...s tým už súhlasím viac ale nepáči sa mi tam to slovo všetko. Tak 70, 75% by som dala.
Dá sa v tom nájsť niečo na zamyslenie, ale mne to pripadá ako vystrihnuté z knihy "thinking for dummies" alebo čo ...
A často sa mi takéto vetičky, ktoré akoby si pýtali masové "hmmm, to je hlbokééé ... ... jak jama na cintoríne" zdajú dosť samoúčelné
A najvacsie stastie je robit niekoho stastnym - pre mna.
Nikolif pre kazdeho. Koho co robi stastnym to ho proste robi stastnym a hotovson. Sto ludi, sto povah.
A clovek sa nerodi ako egoista clovek sa nim postupne stava.....
Kedysi nas trapilo ak sme dostali lizatko a nas najlepsi kamarat nie.
Dnes sa ani nepozastavujeme nad tym co je moralne co je spravodlive pytame sa len
prejde nam to ?.....
Ak však niekto koná pre dobro všetkých, stáva sa to zdrojom spontánnej radosti, ktorá neustále narastá. Pokiaľ človek zachová tento postoj tak toto šťastie nepominie, bytosti tu vždy boli a budú, a ak aj človek v danej chvíli nemôže konať na úrovni tela a reči vždy ostáva úroveň mysle.
Druhá čas stimmt, ale celkovo je to ľahko napadnuteľný patetický dríst.