V dnešnej dobe je mať výhodnejšie rómsku národnosť (ktorá neviem či vôbec existuje), pretože to vynáša veľké peniaze. Čiže určite si cigáni nebudú meniť národnosť na slovenskú.
ak si cigan napise, ze ma slovensku narodnost ..tym padom nie je mensina.. preco poberaju prispevky, ktore poberaju cigani, resp. mensiny? Preco nie su posudzovani ako obcas so slovenskou narodnostou?
v našom okolí má dosť rómov slovenskú alebo maďarskú národnosť.. a na to, aby štatistiky zodpovedali realite by si mohli dať ľudia so slovenskou národnosťou do papierov rómsku, malo by to vplyv na niekoho alebo niečo?
@endo Myslím že hlavný dôvod je to že sa obávajú aby sa na základe toho nediskvalifikovali(pretože rasové predsudky tu sú). Druhý dôvod sú peniaze na menšiny. Niektorí predstavitelia menšín (konkrétne maďarská) ich možno(neviem to podložiť) presvedčia aby písali Maďarská a im potom ide na školy kultúru a podobne viac peňazí.
Podľa štatistík nie je na Slovensku žiadny cigánsky problém (politicky korektné slovo "Róm" pre mňa neexistuje), pretože ich národnosť predstavuje iba 2%. Samozrejme na papieri, lebo väčšina sa "skrýva" pod slovenskou alebo maďarskou.
A áno, podľa výsledkov sčítania sa prideľujú finančné prostriedky pre menšiny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ak si cigan napise, ze ma slovensku narodnost ..tym padom nie je mensina.. preco poberaju prispevky, ktore poberaju cigani, resp. mensiny? Preco nie su posudzovani ako obcas so slovenskou narodnostou?
A áno, podľa výsledkov sčítania sa prideľujú finančné prostriedky pre menšiny.