Prajem všetkým pekný deň.Chcela by som sa opýtať,že akú knihu..teda na akú tému by ste si radi prečítali?Už dlho premýšľam,že napíšem vlastnú knihu nakoľko už som zopár príbehov napísala a okoliu sa to páčilo,ale chcela by som niečo čo by zaujalo aspoň tú
Fantasy, horory, dramatické romány... vieš čo, mne je to akosi jedno, keď ma to baví-teda to má skvelý príbeh a rozprávanie nie je nudné, je mi absolútne jedno, čo je to za žáner
pre boha, kde v twilighte je kvalitný text? a kvalitné písmo?
nemala by si radšej písať o niečom, čo chceš zdeliť svetu ty? či chceš ísť do roviny nechutnej komerčnej tvorby, keď si robíš prieskum v cieľovej skupine?
@synekdocha Tak neviem či si jej knihy čítal..teda nemyslím len samotný príbeh,ale akou formou to píše..používa aj odborné výrazy a cudzie slová..toto myslím
Dam ti dobru radu. Pis to co ta vyjadruje, pis o tom co zaujima teba, tak ako ti je to prirodzene o svojich temach o svojich pocitoch o svojich myslienkach a nepis o tom co by sa pacilo. To sa pozna. Toto je najvacsi problem dnesnej literatury a hlavny dovod preco vecsina vydanych knih su sracky.
@qwer28 Ďakujem za radu Vieš ja len chcem aspoň trošku vedieť čo je pre ľudí zaujímavé pretože zas by som bola sklamaná ak by som tej knihe venovala neskutočné množstvo času a bolo by to o ničom a nepáčila by sa...
@nikussska93 spoluziacka to citala a tvrdila ze prave forma neni bohvico. to ze pouziva odborne slova v romane by som zrovna ako velke plus nehodnotil hlavne ked sa to zmiesa s tymi srackami z coho twilight vlastne pozostava
@sitic Pozri je to vec a názor každého..nevravím,že sú jej knihy najlepšie na svete iba vravím,že niektoré veci aj slová ma tam zaujali.To je všetko.Nejdem sa hádať ani nič iné
what your fucking god you mean by ".teda jej Twilight..knihy od nej sú dobre prepracované...veľa kvalitného textu a písma...'' are you fucking crazy?!?!?!??! prebohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
@nikussska93 preboha len nepíš druhý Twilight a neviem v akom jazyku si ho čítala, ja som čítala anglický originál, som študentkou anglickej filológie, t.j. študujem aj literatúru a Twilight zo ŽIADNEHO hľadiska nie je dobre napísaná kniha. Autorka má slovnú zásobu chýbajúceho článku (prosím prosím, nech ju nejakí vedci ulovia a vystavia do múzea a nedovolia jej viac ničiť stromy v podobe jej knižných patvarov), na forme nič zaujímavé nie je, nepriniesla nič jedinečné, vlkolaci a upíri - haló Dracula, Nosferatu, hoci aj ten Underworld... A to nehovorím o tom ako vykradla aj iné upírske série, ak si dobre pamätám tak sa dosť inšpirovala tuším napríklad Anitou Blake (to je tiež kapitola sama o sebe...)...
Ak chceš písať tak píš o tom čo ťa baví ale bez urážky neviem si predstaviť hodnotné dielo od niekoho kto považuje Twilight za kvalitný text...
@hotaru Ja som napísala zle..teda myslím čo sa týka slov,ktoré tam použila..z gramatického hľadiska..cudzie slová a tak..ako vravím nepokladám to za najlepšie dielo na svete alebo čo..len som sa zle vyjadrila.Pre mňa je dobré dielo aj Zločin a trest..ja čítam všeličo
občas mi napadne nejaká zaujímavá (podľa mňa teda téma, ale nepíšem tak dobre aby som ju vedela sparacovať do príbehu... len hneď na to väčšinou zaspím... až si na niečo spomeniem tak dám vedieť
@nikussska93 áno, čítala a práve preto ma udivuje to, čo hovoríš
to akou formou to píše? sorry, ale pri niektorých miestach som si vravela, že toto by lepšie napísalo aj decko na základke.... však sa mi chcelo plakať z tamtej štylistiky
obsah? príbeh ako z červenej knižnice skrytý za upírske žvatlaniny, aby to nevyzeralo prvoplánovo, ale ak čitateľ nie je dementný, prekukne to
a pre boha, aký vplyv na kvalitu textu má používanie cudzích slov a odborných výrazov? čítala som minimálne 200 kníh, ktoré boli napísané hovorovým štýlom a boli podstatne lepšie
proste nechápem, ako može niekto toto použiť ako príklad na dobrú knihu
a ak si predstavím niečo ako slovenskú verziu...ehm ehm....najviac ma asi bolí pocit, že napríklad taká Urbaníková by to bola schopná aj vydať
pri @5 som si skoro opľul monitor, tak som vyprskol
vymyslieť príbeh s použitím cudzích slov a odborných výrazov dokážem za 5 minút a hoci rozsahom a predajnosťou Twilightu konkurovať asi nebude, v kvalite nezaostane ani o chlp
Práve mi zabehlo. Twilight? Prepracovaný? Veľa kvalitného písma a textu? Dievča, robíš si srandu, že áno, prosím, povedz že toto nemyslíš vážne! Veď takú zlátaninu by fakt dokázala napísať nejaká zbehlá stredoškolská fanúšička. Meyerovej vyjadrovanie (a tá žena má štyridsať dokonca) je skôr na zaplakanie ako na obdiv.
A ak považuješ Twiligťácku slovnú zásobu za nejako vysoko nadštandardnú tak ťa musím dievča sklamať, lebo to je zásoba hodná priemeru priemerov a ak sa ti javí ako obohacujúca, tak si na tom kurva zle.
Za to, že si nevedela, čo je profáza, anafáza, ktoré sa tam chvíľu omieľali, tak to nenazývaj knihu plnú cudzích slov a odborných výrazov.
Rady:
a, pokiaľ sama nemáš námet a predstavu o svojom príbehu a musíš sa pýtať ľudí na internete o čom máš písať, tak radšej nepíš
b, píš ako ti je prirodzené, pokiaľ nevieš používať cudzie slová, tak ich tam radšej nedávaj, bude to tam ako päsť na oko
c, skúšala si poviedky poslať aj do nejakej súťaže, myslíš, že máš dosť praxe na napísanie knihy? dala si to ohodnotiť aj odbornej porote, alebo posúdiť niekomu inému ako tvojim známym a kamarátom?
d, píš o niečom čo dobre poznáš a vyznáš sa v tom, nie je nič horšie ako laicky napísaný text z ktorého cítiť, že autor okolo problematiky ani len nechodil. Čo nechodil, ani k nej len nepričuchol.
e, nesústreďuj sa na vekovú skupinu, neprispôsobuj knihu publiku. Knihu napíš podľa seba a tak ako sa ti páči a vyhovuje tebe - a potom posúď do akej vekovej kategórie sa hodí najviac a podľa toho ju trochu doupravuj.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
nemala by si radšej písať o niečom, čo chceš zdeliť svetu ty? či chceš ísť do roviny nechutnej komerčnej tvorby, keď si robíš prieskum v cieľovej skupine?
fuj.
nerob to.
Ak chceš písať tak píš o tom čo ťa baví ale bez urážky neviem si predstaviť hodnotné dielo od niekoho kto považuje Twilight za kvalitný text...
Asi si prečítala málo kníh.
chech
to akou formou to píše? sorry, ale pri niektorých miestach som si vravela, že toto by lepšie napísalo aj decko na základke.... však sa mi chcelo plakať z tamtej štylistiky
obsah? príbeh ako z červenej knižnice skrytý za upírske žvatlaniny, aby to nevyzeralo prvoplánovo, ale ak čitateľ nie je dementný, prekukne to
a pre boha, aký vplyv na kvalitu textu má používanie cudzích slov a odborných výrazov? čítala som minimálne 200 kníh, ktoré boli napísané hovorovým štýlom a boli podstatne lepšie
proste nechápem, ako može niekto toto použiť ako príklad na dobrú knihu
a ak si predstavím niečo ako slovenskú verziu...ehm ehm....najviac ma asi bolí pocit, že napríklad taká Urbaníková by to bola schopná aj vydať
pri @5 som si skoro opľul monitor, tak som vyprskol
vymyslieť príbeh s použitím cudzích slov a odborných výrazov dokážem za 5 minút a hoci rozsahom a predajnosťou Twilightu konkurovať asi nebude, v kvalite nezaostane ani o chlp
A ak považuješ Twiligťácku slovnú zásobu za nejako vysoko nadštandardnú tak ťa musím dievča sklamať, lebo to je zásoba hodná priemeru priemerov a ak sa ti javí ako obohacujúca, tak si na tom kurva zle.
Za to, že si nevedela, čo je profáza, anafáza, ktoré sa tam chvíľu omieľali, tak to nenazývaj knihu plnú cudzích slov a odborných výrazov.
Rady:
a, pokiaľ sama nemáš námet a predstavu o svojom príbehu a musíš sa pýtať ľudí na internete o čom máš písať, tak radšej nepíš
b, píš ako ti je prirodzené, pokiaľ nevieš používať cudzie slová, tak ich tam radšej nedávaj, bude to tam ako päsť na oko
c, skúšala si poviedky poslať aj do nejakej súťaže, myslíš, že máš dosť praxe na napísanie knihy? dala si to ohodnotiť aj odbornej porote, alebo posúdiť niekomu inému ako tvojim známym a kamarátom?
d, píš o niečom čo dobre poznáš a vyznáš sa v tom, nie je nič horšie ako laicky napísaný text z ktorého cítiť, že autor okolo problematiky ani len nechodil. Čo nechodil, ani k nej len nepričuchol.
e, nesústreďuj sa na vekovú skupinu, neprispôsobuj knihu publiku. Knihu napíš podľa seba a tak ako sa ti páči a vyhovuje tebe - a potom posúď do akej vekovej kategórie sa hodí najviac a podľa toho ju trochu doupravuj.
... Twilight. A prepracovaný O_o