@wistingher Nie je nič zvláštne, že sa nad tým zamýšľaš, zober pero a píš alebo na kompe rovno , keď už nič aspoň niečo tvor, takáto náladička je niekedy na toto fajn . A neboj, bude dobre len v to ver .
@wistingher z toho stručného sa dá dočítať že sa zameriavaš na veľa negatívneho, miesto toho aby si sa zaoberal vecami, ktoré ťa bavia a zamestnajú natoľko, že nebudeš mať na riešenie negatívnych vecí čas.
a hej, škola nie je podstatná, obzvlášť keď ťa nebaví
no nebolo ... už zo všeobecného logického hladiska vyplýva že vždy je efektívnejšie a produktívnejšie ,,niečo,, ako nič ... čo znamená že niečo je definované ako pohyb a pohyb je ekvivalent života ... teda na otázku čo je lepšie život alebo smrť je jasne definovaná odpoveď ... život ...a to nie že hovorím ja, to hovorí zdravý rozum
@21 nj je to smutne.. no každy nech sa rozhodne ako chce... @22 nikoho nenutim tomu veriť... každy si to može vyskušať a používať to alebo sa na to vysrať
Tiež nad tým sem-tam uvažujem.. ale som ešte mladý.. ešte je toľko vecí čo by som chcel zažiť.. toľko filmov a anime čo by som chcel vidieť.. toľko pesničiek čo by som chcel počuť a toľko hier čo by som si rád zahral.
A hlavne nemáš istotu, že keby aj, tak keď precitneš na druhom svete, či to tam nebude oveľa, oveľa viac naprd ako tu a teraz a či by si potom neľutoval, že na tomto svete to bolo síce dosť zlé, ale stále lepšie ako v tom novom posmrtnom shite (v konkrétnom prípade nejakého samovraha).
Akože chápem, že aj young man môže mať dosť veľa trápenia, aby ho napadali takéto myšlienky, ale predsa len, keď tak pospomínaš na časy minulé ... tak tam nájdeš určite aj svetlé chvíľky až chvíliská ... ony zase prídu, o to nemusíš mať obavy, aj keby si sa im neviem ako bránil.
jj, pred par rokmi nejaky 15-rocny fagan s IQ 150, co uz stihol vystodvat Oxford ci Cambridge spachal samovrazdu, vraj si spocital vsetky pre a proti, co ho v zivote este caka a vyslo mu, ze negativa prevazuju, takze sa nebude srat s tym
Aj ja si tú otázku občas kladiem, ale vezmi si to z tej druhej stránky: nebolo by ti viac ľúto to, o čo všetko by si prišiel? Mňa by to teda škrelo. Preto ma tie myšlienky veľmi rýchlo opustia.
Tiež si túto otázku občas kladiem. Prečo? Kôli láske, vzhľadu, obľúbenosti a predstave mojej budúcnosti. Jediné prečo nezomrieť sú tý ktorým na vás záleží. Rád by som sa vyjadril k tým čo si myslia že samovražda je prajav zbabelosti, strachu a slabosti. Záleží na tom prečo dotyčný zomrie. Keď zomrie preto aby zachránil iných tak to nie je zbabelosť, strach a ani slabosť. Tiež je otázkou či je samovražda zbabelá alebo odvážna.
Dnes ma az k slzam rozosmiala predstava, ze keby som zobral nejake africke dieta k sebe na 1 den, previezol ho v aute, dal mu najest, do sytosti napit, umyl ho, isiel sa s nim poprechadzat do lesa a pozriet do mesta na zmrzku, povedal by si, ze jeho zivot stal za to a ze moze zomriet. Na druhej strane vidim ludi co maju vsetko, su nestastni, droguju a pachaju samovrazdy.
@wistingher verim ti ze mas naladu alebo obdobie na hovno. Ver ze toto zazilo kopec ludi, vies pochopit to moze len ten kto zazil, dam ta do obrazu mal som dievca prisiel o nu myslel som tak isto na samovrazdu atd predavkovanie liekmi, v skole ta nepochopim bo som nezazil kedze som tam ani moc nechodil, co je vidiet na pravopise, hlupe obdobie je zamnou, skola dokoncena odmaturovane, zenaty stastne uz 9 rokov, a ked sa obzriem nas5 tak dobre sa stalo pretoze by som nebol tam kde som. A ta co za to mohla dnes je sama smutna a ma to iste obdobie co ja pred 12 rokmi, nieze by ma to tesilo ale karma je karma . raz ked sa sem vratis o par rokov a precitas si to co si pisal a zaspominas si na toto obdobie tak sa usmejes ver mi zazil som a vela ludi zazilo podobne veci prve lasky sklamania atd atd, daj si poradit od starsich aj ked je to fakt tazke.
@wistingher .. tiež si tu otázku občas kladiem .. ale potom si poviem, že neviem čo ma čaká, môj život sa môže úplne obrátiť , ale ja o to prídem, pretože ak by som zomrela , nikdy sa nedozviem čo všetko som mohla zažiť, akých ľudí y som mohla spoznať alebo kde všade by som mohla byť... a preto je teda lepšie zotrvať na tejto - síce zdegenerovanej - planéte a svoj život brať ako jedno veľké prekvapenie ....
veľa šťastia.
No raz umrieš aj tak, čiže je úpne jedno, či to považuješ za lepšie alebo nie ja mám dest z toho, že potom bude úplne nič, takže v podstate - good for you
nie myslím si že nie, všetko z tých vecí až na povahu sa dá zmeniť. a aj tá povaha sa dá prímuť, ja tiež osobne nie som spokojná so svojou povahou a keďže je to zjavne aj tvoj prípad poradím ti jednu vec, ktorú sa snažím aplikovať ja a občas sa potom beriem lepšie, treba sám seba prímuť a pochopiť, treba sa so sebou zmieriť a pracovať na sebe aby si si mohol povedať teraz som so sebou spokojný...hlavne ale pomaly, keď sa budeš rýchlo pokúšať o veľký prevrat nakoniec zo seba budeš akurát viac sklamaný a podobne -podarilo sa mi to a zrovna ľahké nebolo sa potom zasa začať snažiť- pomaly po kúsku treba spoznávať seba a pr´muť sa taký aký si. jednoducho sa treba dostať do bodu keď si s čistým svedomým povieš "som so sebou spokojný", nehovorím že to bude ľahké či rýchle, ale verím že to stojí za to! preto som sa ja aj po viacerých pádoch neprestala snažiť. ak máš skutočne 17 tak ti poviem ešte jednu vec, chceš to vzdať ešte skôr než vôbec niečo začalo. ešte sa nemáš prečo vzdávať. viem že v tomto veku to všetci berieme zle keď sa nám nedarí, cítime sa nepochopený a nenávidený , ale myslím si že to jednoducho patrí k fáze sebauvedomenia. láska sa dá nájsť len človek jednoducho musí mať oči otvorené a nebáť sa aby potom neprekĺzla pomedzi prsty. ale treba tomu dať aj voľnosť. na margo školy, nikto nepovedal že musíš robiť zrovna vec ktorú si vyštudoval na strednej, myslím si že podstatnejšia je iste vysoká lebo tá už má väčšiu váhu, no ani tá nie je smerodatná. nikto nepovedal že keď si vyštudoval SŠ zrovna stavbárinu budeš dokonca života podávať tehly, môže byť z teba j patológ ak budeš chcieť a budeš sa snažiť a ešte k tomu kolektívu a spomínanej neobľúbenosti, obľúbenosť nie je všetko no chápem že každý potrebuje tých svojich ľudí. častokrát ich ani nenájdeš v škole ani na podobných miestach ale natrafíš na nich niekde inde. nemusíš nutne patriť medzi tých ku ktorým sa snažia patriť všetci, treba si jednoducho nájt tú svoju partu ktorá bude mať podobné záujmy a ciele ako ty...dúfam že to má aspoň trošinku hlavu a pätu
nie, oplati sa zit uz len preto ze tu si, ze na svete nie je nikto iny rovnaky ako ty, ze si original a inak cas je najlepsi liek, ak uz sa neoplati zit pre pritomnost tak pre buducnost... a uz duplom sa neoplati zomierat kvoli druhym ludom (aspon tym, ktori ta ponizuju, nevazia si ta)... zi pre to a pre tych, pre ktorych sa to oplati
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
Láska je príliš zdealizovaná, škola nepodstatná, na osobnosti sa dá pracovať a byť obľúbený ti treba asi tak ako rybe bicykel.
Zameriavaš sa na nesprávne veci.
Skola nepodstatna ... Hahaha
Zrejme si nevies predstavit o com som strucne mohol pisat.
a hej, škola nie je podstatná, obzvlášť keď ťa nebaví
@22 nikoho nenutim tomu veriť... každy si to može vyskušať a používať to alebo sa na to vysrať
dobru ,vstan pravou
A v 17-tke o tom uvažovať je hlúposť , neprežil si ani polovicu života a už by si ho vzdal ? :ehm: ..
Akože chápem, že aj young man môže mať dosť veľa trápenia, aby ho napadali takéto myšlienky, ale predsa len, keď tak pospomínaš na časy minulé ... tak tam nájdeš určite aj svetlé chvíľky až chvíliská ... ony zase prídu, o to nemusíš mať obavy, aj keby si sa im neviem ako bránil.
veľa šťastia.
@karrra diki
@shiki Určite má, pekné čítanie