Nechce sa mi čakať 2 hoďky tak tu mám hneď 2 otázky
a) Ak by som spáchal nejaký (malý/,,bezvýznamný,,)zločin a chytila by ma polícia, čo mi môžu spraviť AK nebudem mať žiadne doklady, nepoviem im svoje meno ani nič iné o sebe (je pravdepodobné že by ma k tomu donútili, ale tu píšem AK). Dajme tomu že by so
b- sedela som v kupé, keď sa to stalo jednému týpkovi - odmietol vystúpiť s tým, že lístok kúpený má, ale ukradli mu peňaženku - sprievodca potom na najbližšej zastávke zavolal políciu, týpek musel vystúpiť (vraj by sa vlak nepohol...)
a- predpokladám, že by si pocestoval na políciu, tvoja identita by určite bola nejak odhalená a vôbec by to neboli poľahčujúce okolnosti, že si sa správal ako debil.
b- už odpovedali dievčatá
B- minule sa to stalo, keď som išla z KE a bez lístku nastúpili dvaja bezdomovci, smrdeli, nemali lístok tak ich vyhodili hneď v najbližšej dedine (ďalej neviem čo bolo)
@dumbledore pokial viem museli, lebo ide len o priestupok a ak sa nevyriesi v blokovom konani, tak sa vyriesi v priestupkovom.
Na fizlaren ta beru len kvoli zisteniu totoznosti, kedze nespokytujes sucinnost. Mozu si ta tam nechat dlhsie ako 24 hodin len ak by to nejakym zahadnym sposobom preklasifikovali na trestny cin, co sa nestane.
Takto som pochopil vyklad od pravnika (sice specializovany na obchodne pravo, ale toto su absolutne zaklady). Samozrejme nevylucujem, ze som to zle pochopil.
@vladqog samozrejme mozes, to ale neznamena ze sa vyhnes negativnym dosledkom svojho konania (vyhol by si sa len keby si asocial a nemas nic = nemaju od teba co vymahat). Na fizlarni ta za to ale viac ako 24 hodin drzat nemozu.
ja som raz skoro zmeškala prípoj preto, že dvaja pánkovia odmietali vystúpiť z vlaku 15 minút, lebo si nechceli kúpiť lístok. tak vlak ohlásil 15 minútové meškanie.
@tommyhot Ak by bolo viditelne ze som turista a idem na lahko jednali by so mnou podobne ako s tym asocialom? Ak by ta ukradnuta vec mala minim. hodnotu (do 5€ - oproti tej flaske nic) tiez by s tym bol taky cirkus?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
b- už odpovedali dievčatá
Na fizlaren ta beru len kvoli zisteniu totoznosti, kedze nespokytujes sucinnost. Mozu si ta tam nechat dlhsie ako 24 hodin len ak by to nejakym zahadnym sposobom preklasifikovali na trestny cin, co sa nestane.
Takto som pochopil vyklad od pravnika (sice specializovany na obchodne pravo, ale toto su absolutne zaklady). Samozrejme nevylucujem, ze som to zle pochopil.
@vladqog samozrejme mozes, to ale neznamena ze sa vyhnes negativnym dosledkom svojho konania (vyhol by si sa len keby si asocial a nemas nic = nemaju od teba co vymahat). Na fizlarni ta za to ale viac ako 24 hodin drzat nemozu.