Stále ma čoraz viac fascinuje Vesmír, či sme v ňom sami ( tak to pochybujem). No o to teraz nejde, chcem vedieť váš názor na to čo si myslíte že sa nachádza na konci Vesmíru ak vôbec nejaký má. Ale ak vznikol veľkým treskom tak pred ním niečo byť muselo.
koniec vesmiru .. je vôbec ťažko povedať aky ma vesmir vlastne tvar ... a dalšie teorie ze existuje viacero vesmírov, že čas nemusi byt linearny a podobne... odporučam knihy od S.Hawkinga, zaujimave citanie a vysvetlenia aj bez komplikovanej matematiky, aj ked bez nej je to dosť ťažke...
Rada sa poinformujem o príslušných teóriách, ale osobne to nepovažujem za otázku pálčivú; príp. takú, na ktorú by som vzhľadom na svoju predpokladanú dĺžku života a rozumové schopnosti mohla poznať odpoveď.
Vesmir pravdepodobne nema koniec a ak dojdes na jeho pomyselny koniec zacnes sa vracat smerom k bodu, z ktoreho si vyrazila. To vsetko vdaka zakryvenemu priestoru.
@mm47 Symboly a symboly... Samozrejme, ze s ludmi ktori beru veci z Biblie doslovne za kanonicke je tazka rec. To ale neznamena, ze vyklad Biblie spociva v nejakom doslovnom uctievani symbolov.
Inak ziadne "sa neviete" Nehlasim sa ku krestanskej cirkvi.
velky tresk nieje zaciatok ... pred nim nieco bolo a komplexne ani ziadny zaciatok nemoze existovat samostatne pretoze pred kazdym zaciatkom je njaky koniec, logicky ... cize je nekonecny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
tu mas pravdu o vesmire uradny jazyk je polstina
Rada sa poinformujem o príslušných teóriách, ale osobne to nepovažujem za otázku pálčivú; príp. takú, na ktorú by som vzhľadom na svoju predpokladanú dĺžku života a rozumové schopnosti mohla poznať odpoveď.
este aj morgan freeman si hovori WTF
neviem to je otazka ktoru sa nikdy nedozvieme a vsetko su to dohady ako keby na mna mal teraz padnut buldozer
..kvak..
Podľa mňa nie sme sami a vesmír ... By predsa len mal dáko končiť ... A niečo za tým koncom by sa mala nachádzať
Podľa mňa je pre človeka vesmír nekonečný už len jeho veľkosťou...
Kludne mozes povedat, ze Boh je suhrn vsetkych fyzikalnych (a inych) pravidiel sveta.
Nemam zaujem na tom urazat nabozenstvo ale toto je fakt absolutne hlupe
Ani sa neviete dohodnut , ta viera v"prirodne zakony" narobila viac zla vo svete ako cokolvek ine
Inak ziadne "sa neviete" Nehlasim sa ku krestanskej cirkvi.
Biblia je naivita.
trt vesmír nemá žiadne hranice, je to len poškrábaná platňa čo sa dookola prehráva