Je mi 21, mam po škole a co dalej....
Clovek sa sice nevyuzitý, je vela veci ktoré clovek moze robit, coraz castejsie dostavam otazky co chcem robit o 10 rokov, alebo v buducnosti, ako si predstavujem svoj zivot, ja vobec neviem. Mam taky pocit ze vobec n
skus robit vsetko a zistis co ta bavi. z kazdeho odvetvia nieco. a pozri si hlavne co je dobre platene. sakra clovek ma internet, taku moznost ucit sa vsetko mozne.
nesiel som na vysku, som cestovatel milujem cestovanie, ale skoncil som ako casnik/barman...@spactatus zalubu nemam, teda mam ako kazdy nieco, ale chcem nieco aj vyuzit
tak známe myšlienky ... trvá to u mňa roky a stále dúfam že ma ,,osvieti,, ... ale mám pocit že mi pomôže asi len silná rana do hlavy a následná strata pamäti k tomu aby som sa zobudil z tohto stavu
hmmm čašník + cestovateľ......choď robiť barmana na výletné lode alebo turistického sprievodcu...tak spojíš príjemné s užitočným.
a netráp sa dnes tým čo bude za 10 rokov....možno ani nedožiješ...možno bude konečne ten toľko ohlasovaný koniec sveta (aspoň ja to vravím ľuďom, keď sa ma spýtajú, kde budem za 10 rokov - ako keby som mala pod posteľou vešteckú gulu)
rob to, čo ťa baví teraz a načo máš reálne príležitosti...a ono sa to nejako naskladá, uprace.....občas musíš skúsiť viac vecí aby si si uvedomil, čo od života vlastne chceš...tu kniha nepomôže.
si cestovatel,v com je problem? tak ako pise @7 , s tvojou profesiou sa lahko umkiestnis,zarobis raz dva a ides na cesty,minu sa peniaze a pojdes zas do roboty,budes mat dost tak sa zas zbalis a vypadnes,a tak dokola.... robim to iste,mam najlepsi zivot na svete.
ja sa tiež ešte hľadám. dôležité je vôbec sa prebudiť, že idem niekam ani neviem kam a chcieť to zmeniť. netreba si to vyčítať, veľa mladých ľudí takto končí, je to spôsobené našim skvelým školským systémom, kde nikoho tvoj názor nezaujíma, a preto decká ani žiadny nemajú.
súhlasím s ostatnými, na literatúru kašli, proste skúšaj, čo ťa zaujme, niečo si preštuduj k tomu, skús, ako ti to ide a uvidíš. napr. ja som asi polroka-rok študovala veci ohľadom tehotenstva, pôrodu a nakoniec si povedala, že tadiaľto cesta nevedie... nedá sa to hneď, zobudiť sa a povedať si: "áno, to je presne to, čo chcem v živote robiť!"
že polroka robiť a potom cestovať je dosť skreslený pohľad na realitu. Po prvé, za polroka je dosť obtiažne zarobiť toľko, aby sa ten ďalší polrok slušne uživil, nieto ešte cestoval. Po druhé, na starobu ho aj jebne keď zistí, aký dôchodok mu vypočítali na základe tohoto životného štýlu.a keď si ešte počas života zmyslí, že chce rodinu tak čo ? Bez peňazí, bez domova... naozaj skvelé vyhliadky Práca na lodi ? to by bolo ok keby rovnakú myšlienku nemalo 79798276810 ďalších ľudí a samozrejme, že taká práca kladie na uchádzačov aj isté podmienky - napríklad ovládať viacero jazykov.
Najlepšie je si nájsť hobby a dlhodobo sa svojím záujmom venovať + rozvíjať svoje schopnosti. Nadviazať na to, čo ti išlo v škole najlepšie a tiež v podstate nadviazať na svoje detské, dať ich do konfrontácie s realitou dneška a reálne zhodnotiť čo z toho sa dá usilovnosťou splniť.
Čo si však všímam tak je viacero takých ľudí, ktorí nevedia čo so svojím životom. Je to chyba vzdelávacieho systému, ktorý každého jedinca unifikuje bez ohľadu na jeho schopnosti a preferencie. Mne sa stalo tiež, že som po škole nevedel čo ďalej, ale po čase istého prehodnocovania a získavania nových životných skúseností ma predsalen osvietilo.. no možno nie úplne, ale aspoň dokážem určiť smer akým sa chcem uberať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Alebo nejakú záľubu musíš mať, nie?
Pol roka zarábaš a druhý polrok cestuješ po svete, mňa by to tak napĺňalo, až na tú prvú časť.
ja som sa dnes rozhodol zasvatit svoj zivot curlingu
a netráp sa dnes tým čo bude za 10 rokov....možno ani nedožiješ...možno bude konečne ten toľko ohlasovaný koniec sveta (aspoň ja to vravím ľuďom, keď sa ma spýtajú, kde budem za 10 rokov - ako keby som mala pod posteľou vešteckú gulu)
rob to, čo ťa baví teraz a načo máš reálne príležitosti...a ono sa to nejako naskladá, uprace.....občas musíš skúsiť viac vecí aby si si uvedomil, čo od života vlastne chceš...tu kniha nepomôže.
v marci zacina praca na lodiach,najdi si agentury ako napr. concordia a mozes zacat makat ako casnik/barman , do konca sezony budes mat slusny balik
súhlasím s ostatnými, na literatúru kašli, proste skúšaj, čo ťa zaujme, niečo si preštuduj k tomu, skús, ako ti to ide a uvidíš. napr. ja som asi polroka-rok študovala veci ohľadom tehotenstva, pôrodu a nakoniec si povedala, že tadiaľto cesta nevedie... nedá sa to hneď, zobudiť sa a povedať si: "áno, to je presne to, čo chcem v živote robiť!"
Najlepšie je si nájsť hobby a dlhodobo sa svojím záujmom venovať + rozvíjať svoje schopnosti. Nadviazať na to, čo ti išlo v škole najlepšie a tiež v podstate nadviazať na svoje detské, dať ich do konfrontácie s realitou dneška a reálne zhodnotiť čo z toho sa dá usilovnosťou splniť.
Čo si však všímam tak je viacero takých ľudí, ktorí nevedia čo so svojím životom. Je to chyba vzdelávacieho systému, ktorý každého jedinca unifikuje bez ohľadu na jeho schopnosti a preferencie. Mne sa stalo tiež, že som po škole nevedel čo ďalej, ale po čase istého prehodnocovania a získavania nových životných skúseností ma predsalen osvietilo.. no možno nie úplne, ale aspoň dokážem určiť smer akým sa chcem uberať