je pravda, že behom tehotenstva žena priberie, veľa krát sa jej narobia strie, .. pôrod bolestivý... ale... ŽENA je tá, ktorá dokáže mať v sebe dieťa.. ONA jediná ho dokáže v svojom brušku uživiť, pripraviť mu vhodné prostredie na vývoj... ONA jediná cíti tie kopančeky.... ONA je s tým dieťaťom prepojená tak ako to nikdy chlap nezažije... chlap nikdy nezažije aké obrovské spojenie je medzi matkou a dieťaťom.... NIKDY nezažije ten príval síce aj bolesti, síce aj adrenalínu.. ale zároveň aj radosti, šťastia, lásky pri pôrode.... menštruácia? áno bolí..áno je nepríjemná... ale je to všetko pre to aby sme boli schopné vynosiť dieťa a to ja beriem ako veľkú VÝHODU...... som šťastná napriek všetkým tým bolestiam atď. že práve my ženy sme schopné vynosiť naše detičky
@qwedsayxc nerozprávame sa o tom kto je v živote dôležitý... ani o tom kto čo bez koho nezažije...
rozprávame sa o tom či sú ženy zvýhodnené al. znevýhodnené... a ja som ti na to povedala len toľko, že beriem ako veľkú výhodu že môžme tehotenstvo zažívať
tak neviem prečo sem pletieš to, že "zamiesiť" na dieťa musí aj chlap
Sme "neznejsie" pohlavie tak by sme mali byť brané minimálne tak ako muži. Okrem vyššie uvedeného máme viac povinností v domácnosti, bežné práce a pod. Vychovávanie detí, upratovanie, varenie, .. proste všetky veci, čo ženy robili tisíce rokov v domnení, že sú menej ako muži. V islamských krajinách sú dokonca utláčané, pričom si myslím, .. a myslím, že to je objektívne( vzhľadom na to že som žena) že ženy dokážu viac ako muži. Napr, vedia robiť veľa naraz, sú výkonnejšie, majú menší mozog, ale porovnateľné IQ, ... napriek tomu menej možnosti k vzdelaniu, dobre platenej práci a rovnako hodnotnému životu ako muži. Takže nedokážem pochopiť mužov, ktorí sú k ženám hrubí, dokonca agresívny, ... aj keď je pravda, že niektoré si koledujú, ...
@qwedsayxc a chlap môže bez ženy splodiť potomstvo? ... tak isto nie... dokonca sa veľmi ľahko môže stať, že si chlap splodí dieťa a nakoniec žena aj s dieťaťom v bruchu zdrhnú čo sa nám ženám stať nemôže - nevýhoda muža že ak chce dieťa tak to má ešte ťažšie ako my... zvlášť keď napr. aj súdy v 99% zveria dieťa do opatery matky
Takže povedala by som, že to čo uvádzaš ako nevýhodu (že nemôže mať dieťa bez chlapa) nevýhoda nie je... Je to prirodzený jav, ktorý majú obe pohlavia... Je to normálny kolobeh života... Tak aká nevýhoda?
no... ako sa to vezme... príroda si to vie aj dobre zariadiť... niekde som čítala, že ženy majú 9x vyšší prah bolestivosti ako muži... aby lepšie zvládali pôrod a menštruačné bolesti...
A čo, že má menštruáciu a čo, že má bolestivý pôrod?! Na to je stavaná, tak to príroda určila! Prečo sa mačky nespovedajú na birdzi, aké to majú ťažké, že každých pol roka rodia nových 6 mláďat a ešte k tomu si musia potravu zaobstarať a nie ísť do obchodu?! Proste to tak je! S tým nič nenarobíš, nie sú nijako znevýhodnené!
@warhawk ...slabé telo? ženy majú pevnejšiu chrbticu, silnejšie panvové svalstvo, vyšší prah bolesti...
čiže v preklade: ak by si ako chlap rodil, bolelo by ťa to o dosť viac ako to bolí ženu, za tých deväť mesiacov pred pôrodom by ti asi dieťa spôsobilo skoliózu, a je otázne či by sa ti ho vôbec podarilo vyprdnúť von.
pfffffffff, a ako! ale na druhej strane... vo vzťahu sa vždy čakajú prvé kroky od chlapa... zavolá, pozve na rande, zaplatí, nájde byt na noc... No takže ako kedy, ale tieto veci čo si napísal to mi neskutočne vadia, ale aj tak by som nechcela byť naozaj NIKDY chlapec...
Tak ako sa to vezme, necítim sa znevýhodnená, síce tá bolestivá menštruácia a pôrod to je fakt...
Ale necítim sa slabá, na to, že som krpatá a štíhla som pomerne silná, dokonca silnejšia ako niektorí chlapi.. ale tak to je tréningom... Takže každá ženská keby chcela by mohla byť silná, aspoň natoľko aby sa vedela ubrániť... A keď nie silou tak aspoň rozumom... ale to je už asi o inom...
Takže ne, necítim sa znevýhodnená, a páči sa mi byť ženou...
Ja s tebou súhlasím! V stredu nám v škole premietali pôrod a bol to dosť brutál, aj klasický aj cisárskym rezom.. pri klasickom musia ženu väčšinou nastrihnúť z čoho potom tečie veeeeľa krvi a proste hrôza
šibe ti? absolútne nikdy nemám pocit že mi je zle a nemôžem sa hýbať a podobne, to kto ti takéto bludy natáral?? necítim sa znevýhodňovaná a ani nič iné.. a neviem prečo máš pocit, že žena 9 mesiacov iba trpí, keď to tak nie je
@rheia Tak to ja sa vtedy hýbať fakt nemôžem, mám 3 dni šialené kŕče, býva mi zle, bolí ma hlava. Takže prosím nezovšeobecňovať. A tehotenstva a pôrodu sa dosť bojím. Tiež som bola porodená cisárskym kvôli veľkým komplikáciám.
Osobne si myslím, že muž vo vzťahu so ženou si pri menštruácii či tehotenstve tiež pretrpí svoje, ča sa týka nálad, výlevov, paranoje ženy atď..
A čo sa týka toho, čo si napísal že "slabé telo" tak tým všetkým (menštruácia, pôrod, výkyvy hormónov..)čím si musíme prejsť potvrdzujeme, že sme silné a rovnocenné...
@lenkaska1 ak už ide o nástrih tak ten väčšinou ani žena necíti... a tú krv si ona ani všímať nemusí - myslím, že ako posledné jej napadne sledovať krv okolo
Byť ženou je super, lebo som na to zvyknutá. Navyše lepšie sa žije s menšou mierou agresie...a nepáči sa mi, že niekto tu zo ženských porúch urobil charakteristiku ženy...to že má niekto bolestivú menštruáciu je asi také ženské ako by bol problém chudých, že nemôžu schudnúť...proste to neni vec každej ženy, keď časť žien má problém s hormónami...ale chcela by som mať hrozne veľa sily, aby som mohla robiť akúkoľvek prácu a nemusela by som sa obmedzovať len na duševnú, ale napr by som nemusela báť, že niekedy zdementiem a nahradí ma niekto šikovnejší, lebo robotníci sú stále potrební, takže by som sa mohla spoľahnúť na to a nemusela by som sa báť, že sa mi natrhne šľacha pri krompáčovaní len za to, že mám takú krehkú nechutne ženskú schránku, pre ktorú je krompáč moc. (Áno, skúsila som )
@atropabelladona rada? citis sa lepsie? preco? si viac v spojeni s matkou prirodou ci ako? ( neber ako vysmech, o taketo veci sa zaujimam, len neriesim to nejako moc necitim to tak )
@alysia citim sa cistejsie, viac mi chuti jest, som vtedy aj o dost emocionalnejsia, niekedy az mierne euforicky naladena ta bolest nie je az taka extremna, aj ked niekedy to uz bolo aj horsie. pokial mi nie je zle od zaludka, tak to ani nevnimam. uz som aj pocas toho parkrat zabudla, ze to mam
@atropabelladona inac ja tiez presne tak ja mam z toho az vycitky, ze tak malo trpim v porovnani s babami, co do mna pytaju tabletky a ja nemam nikdy, lebp ich nepotrebujem
ja nie som spokojna, ze som zena.... moja menstruacia ma paralyzuje pravidelne raz az dva krat do mesiaca, s tehotenstvom sice skusenosti nemam, ale uz len to, ze porod zeny je omnoho bolestivejsi ako porod zvieracich samiciek, ma zrovna netesi... a potom, ked chce mat zena dieta musi odlozit na bok karieru a vsetko potriadit nemu, fajn, chlap nie je tak spojeny s dietatom ako zena, hlavne teda pocas tehotenstva, ale pravdu povediac by som to ozelela... tiez je zarazajuce, ze zena na rovnakej pozicii ako muz obvykle dostane nizsiu mzdu a totalne ma znechucuje, ze je na svete tolko primitivov, ktori beru zeny len ako sexualne objekty a nie ako rovnocenneho partnera... moj nazor je taky, ze muzi maju zivot omnoho jednoduchsi ako zeny... a potom menopauza... viete, ze z toho moze niektorym chudinkam aj preskocit? a nie je to az take zriedkave... lenze zeny si z casti mozu za toto aj samy... no co poriesili feministky tym, ze sa pokusaju o zrovnopravnenie zien a muzov? asi len tolko, ze zeny maju viac povinnosti, ale ziadne vyhody... na druhej strane zena, ktora zvlada zivot zeny a nerobi sama zo seba nic viac, nez sexualny objekt, ktora sa nezavesi na chlapa, ale snazi sa niecoho dosiahnut sama by mala mat velky obdiv, ktory sa jej nedostava, lebo ta cesta nie je jednoducha.. tot moj nazor, neberiem vam tie vase...
ako ktora...tie fyzicke atributy co si popisal je blbost porovnavat s chlapom, lebo zeny su PRISPOSOBENE na porod, menstruaciu a pod, a v dnesnej dobe vo vyspelom svete pojem prirodzeny porod takmer neexistuje, by si bol prekvapeny kolko toho napchaju do zeny, aby jej utlmili bolest...to je akokeby si vravel, ze muzi su v nevyhode, lebo ked im niekto kopne do guli, tak ich to strasne boli, a zeny to nemusia riesit..inac vraj kopnutie do guli boli viac ako porod, ale zato bolest netrva tak dlho, ale je intenzivnejsia......
..s tym slabym telom je to relativne, tiez kazda nema bolestivu menstruaciu a pod
...btw tie "znevyhodnenia" su biolgickeho charakteru, tak s tym nikto nic nespravi, ani sudny tribunal v Hagu
@sapphirizing no ved si to vygoogli ...su stupnice na meranie bolesti...a snad nejako podobne ako sa meria prah bolesti, tak sa da odmerat intenzita bolesti, potom uz sa to da porovnat
@estrella5 ak máš 18, tak fakt rešpekt, presne toto @29 som chcela ja k tomu napísať.
@shyrinn ty si žena?! DPC, veď ty asi ani nevieš, čo to znamená byť žena... Obzeráš sa len po plate a po tom, že "pre dieťa budeš musieť odložiť kariéru"? A že by si to spojenie s dieťaťom oželela??? Veď to je absurdné...ty si chlap v ženskom tele.
Poznám tu jednu takú ešte na birdzi...ale tá sa nevyjadrila k téme
A k téme - je mi úplne jedno, že pôrod bude bolieť a že mi zostane jazva - na dieťa sa teším a dúfam, že ho budem môcť mať. To, že to dieťa môžem vynosiť, porodiť, kŕmiť atď beriem ako VÝSADU, nie ako znevýhodnenie. Je to výsada ženy a nie muža a práve preto je to výhoda, lebo je to niečo, čo chlap - ani keby veľmi chcel - nedokáže.
K menštruácii - viem o nej asi dva dni z celého cyklu, ktorý mám dlhší ako baby obvykle mávajú, takže niekedy nemám krámy ani celý mesiac - to už nejako prežijem Za cenu toho, že budem môcť mať dieťa.
Aj muži majú XY problémov, ktoré ženy nemajú - prostata, ukladanie tuku okolo vnútornosti - voči čomu sú ženy menej náchylné...a fakt by som nechcela žiť so semenníkmi a zažiť ten pocit, keď ma do nich niekto nakope
Osobne si myslím, že tieto dve veci, čo si spomenul sú výsada a okrem toho máme práveže vo veľa veciach výhodu, lebo sme ženy A mne život ako žene vyhovuje. Ale niekedy by som si vyskúšala aj tú opačnú stranu...ale o tom môžem len snívať
@qwedsayxc keby sme veľmi chceli, tak môžeme ísť na umelé oplodnenie, alebo sa "nabúchať" pri sexe na jednu noc - nepotrebujeme na to partnera. Áno, chlapa na stvorenie potomstva potrebujeme. Tak isto ako chlapi potrebujú ženu. Takže o tomto nie je debata "kto je v reprodukcii dôležitejší".
@estrella5 ti písala o tom, že aj keď chlap síce "zamiesi", tak to dieťa nemá v bruchu, nemá s dieťaťom také puto ako matka, ktorá ho cíti, ako jej rastie v bruchu, ako ju kope. Vy, muži, ste v tomto procese iba "pozorovatelia" a celý ten malý zázrak sa odohráva vo vnútri ženy - aj keď určite by si veľa z vás prialo to môcť zažiť, ako žena, a určite by to chcelo aj veľa žien - práve preto, aby ten chlap mal s tým dieťaťom taký vzťah, ako má iba matka.
@fleur1301 ano som zena, ale nenasla som jedinu vyhodu toho, ze som zena, kedze k detom vztah nemam... nemyslim si ale, ze sa to nezmeni ked budem mat niekedy vlastne, ale... neobzeram sa len po plate a kariere, nemalo to tak vyzniet, len ma stve, ze podmienky pre zeny su o tolko zlozitejsie napriek tomu, ze starostlivost o deti a o domacnost je na pleciach vacsiny zien, ktore poznam a je to vycerpavajuce a nespravodlive... a urcite nechcem skoncit ako domaca putka plne zavisla na chlapovi, ktoremu jedneho dna prepne v gebuli a necha ma bez akejkolvek podpory...
@fleur1301 a btw ked tak pozeram, tak toto bola len malicka cast z toho co som napisala a ja som si uz myslela, ze som pisala celu spravu o peniazoch a kariere, neslo mi to do hlavy
Slabé telo? Ani by som netvrdila...a to,čo si vymenoval,je nic,tyrat by som sa nenechala,mna skor stve to,ze zeny zarabaju menej len preto,ze su zeny a este to,ze niektori muži si myslia,ze zeny si nemozu budovat karieru,lebo musia mat deti a pritom nevedia zenu pustit ani prvu do dveri.
je sice na p... byť ženou ale ked si mám predstaviť že sa mi medzi nohami hompáľa mastná klobáska a smrdlave vajcia a som chlapatá ako orangután a vkuse som nadržanaá a musím si honiť a zarastám na ksichte a musim robit 3x toľko aby som vedel potom uživiť ženu ...tak si radšej ostanem ženou... aj so sprostými krámami a deti nechcem.. to neriešim... Ked je žena pekná a trošku mudra a vypočítava tak hajaj veruže je jej lepšie ako keby sa narodí ako chlap.. nacucne sa na nejakeho oslíka otras sa a je za vodou... alebo si vypracuje karieru veľmi rýchlo lebo muži su taký že peknej žene spravia čo jej na očiach vidia a ak to bude správnne vedeiť využiť tak bude uspešnáá.. Lebo napr.. chlap narodí sa špatný? Tak musí aspon zarávať aby to vykompenzoval? A ak sa narodí špatný a sprostý tak to je už potom uplne v riti... Mne jedine čo vadí natom že som žena je to že žena zarobí menej a nemôže hočo jesť lebo hned tlstne.. teda aspon j to mám tak. Ale nie sme slabšie lebo podľa vedeckých výskumov su to muži ktorým degeneruje chromozom takže su odkázany za 10 000 rokov existencie na vyhynutie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
98 komentov
A muži tam žiju ako v raji...
Si zabil
ja si to uvedomujem a nezavidim im (aj ked je pravda, ze neviem aky to je pocit) , ale bol mi opisany.
AAAAAUUUU!!
je pravda, že behom tehotenstva žena priberie, veľa krát sa jej narobia strie, .. pôrod bolestivý... ale... ŽENA je tá, ktorá dokáže mať v sebe dieťa.. ONA jediná ho dokáže v svojom brušku uživiť, pripraviť mu vhodné prostredie na vývoj... ONA jediná cíti tie kopančeky.... ONA je s tým dieťaťom prepojená tak ako to nikdy chlap nezažije... chlap nikdy nezažije aké obrovské spojenie je medzi matkou a dieťaťom.... NIKDY nezažije ten príval síce aj bolesti, síce aj adrenalínu.. ale zároveň aj radosti, šťastia, lásky pri pôrode.... menštruácia? áno bolí..áno je nepríjemná... ale je to všetko pre to aby sme boli schopné vynosiť dieťa a to ja beriem ako veľkú VÝHODU...... som šťastná napriek všetkým tým bolestiam atď. že práve my ženy sme schopné vynosiť naše detičky
zjavne nechápeš o čom som v mojom príspevku písala....
A že chlap toto nikdy nezažije...
Ale bez chlapa toto nezažije ani žena...
Tak psst...
rozprávame sa o tom či sú ženy zvýhodnené al. znevýhodnené... a ja som ti na to povedala len toľko, že beriem ako veľkú výhodu že môžme tehotenstvo zažívať
tak neviem prečo sem pletieš to, že "zamiesiť" na dieťa musí aj chlap
Nemôžu len tak otehotnieť ked chcu...
Musia mať na too chlapa...
Takže povedala by som, že to čo uvádzaš ako nevýhodu (že nemôže mať dieťa bez chlapa) nevýhoda nie je... Je to prirodzený jav, ktorý majú obe pohlavia... Je to normálny kolobeh života... Tak aká nevýhoda?
čiže v preklade: ak by si ako chlap rodil, bolelo by ťa to o dosť viac ako to bolí ženu, za tých deväť mesiacov pred pôrodom by ti asi dieťa spôsobilo skoliózu, a je otázne či by sa ti ho vôbec podarilo vyprdnúť von.
...čiže slabšie telo? ...hm...
Ale necítim sa slabá, na to, že som krpatá a štíhla som pomerne silná, dokonca silnejšia ako niektorí chlapi.. ale tak to je tréningom... Takže každá ženská keby chcela by mohla byť silná, aspoň natoľko aby sa vedela ubrániť... A keď nie silou tak aspoň rozumom... ale to je už asi o inom...
Takže ne, necítim sa znevýhodnená, a páči sa mi byť ženou...
A čo sa týka toho, čo si napísal že "slabé telo" tak tým všetkým (menštruácia, pôrod, výkyvy hormónov..)čím si musíme prejsť potvrdzujeme, že sme silné a rovnocenné...
by the way..nie som feministka
@29 (blee)
@sugy1 Beriem!
ale aj napriek tomu by som nechcela byt muz.
..s tym slabym telom je to relativne, tiez kazda nema bolestivu menstruaciu a pod
...btw tie "znevyhodnenia" su biolgickeho charakteru, tak s tym nikto nic nespravi, ani sudny tribunal v Hagu
@shyrinn ty si žena?! DPC, veď ty asi ani nevieš, čo to znamená byť žena... Obzeráš sa len po plate a po tom, že "pre dieťa budeš musieť odložiť kariéru"? A že by si to spojenie s dieťaťom oželela??? Veď to je absurdné...ty si chlap v ženskom tele.
Poznám tu jednu takú ešte na birdzi...ale tá sa nevyjadrila k téme
K menštruácii - viem o nej asi dva dni z celého cyklu, ktorý mám dlhší ako baby obvykle mávajú, takže niekedy nemám krámy ani celý mesiac - to už nejako prežijem Za cenu toho, že budem môcť mať dieťa.
Aj muži majú XY problémov, ktoré ženy nemajú - prostata, ukladanie tuku okolo vnútornosti - voči čomu sú ženy menej náchylné...a fakt by som nechcela žiť so semenníkmi a zažiť ten pocit, keď ma do nich niekto nakope
Osobne si myslím, že tieto dve veci, čo si spomenul sú výsada a okrem toho máme práveže vo veľa veciach výhodu, lebo sme ženy A mne život ako žene vyhovuje. Ale niekedy by som si vyskúšala aj tú opačnú stranu...ale o tom môžem len snívať
@estrella5 ti písala o tom, že aj keď chlap síce "zamiesi", tak to dieťa nemá v bruchu, nemá s dieťaťom také puto ako matka, ktorá ho cíti, ako jej rastie v bruchu, ako ju kope. Vy, muži, ste v tomto procese iba "pozorovatelia" a celý ten malý zázrak sa odohráva vo vnútri ženy - aj keď určite by si veľa z vás prialo to môcť zažiť, ako žena, a určite by to chcelo aj veľa žien - práve preto, aby ten chlap mal s tým dieťaťom taký vzťah, ako má iba matka.