mam, citala som, ale virapen hovoril viacmenej len o ucinkoch prozacu. to je liek na uzkost a take veci, ze sa potom ludia samovrazdili a vsetci ti ludia, co v amoku pozabijali ludi, tak ze boli na prozacu. potom hovoril o klinickych studiach, ze su podplatene, robia sa na malo ludoch, robia sa na 100% zdravych ludoch a potom maju ti ludia z toho nasledky alebo sa tiez zabiju.. akoze bolo to zaujimave, len sa velakrat opakoval a cele by sa to dalo scvrknut na dve a4-ky
Precitat sa to oplati, neviem ci aj kupovat. Pozicaj si to ak mas moznost z kniznice alebo od niekoho znameho. Napisat ze to bolo len o ucinkoch prozacu a podplatenych klinickych stadiach vsak nie je celkom spravodlive, lebo ta kniha dava nahladnut do obchdonej stranky veci pokial ide o farmaceuticky premysel, celkom dobre tam popisali obchodne strategie, resp. kam az farmaceuticke spolocnosti zachadzaju. Ten prozac to bola len "ceresnicka na torte" bohuzial, v tom negativnom slova zmysle...
nemali by ju čítať ľudia, ktorí tejto oblasti vôbec nerozumejú, netvrdím, že ja áno, ale sú to len vety vytrhnuté z kontextu s cieľom zastrašiť čo najviac ľudí a nahovoriť im, že psychiatria je priemysel smrti
a priznanie bývalého riaditeľa... to tiež svedčí o niečom
"ak ľudí žiadne choroby netrápia je vhodné aby si mysleli, že ich trápia" čistý brainwashing toto a už mi to dosť lezie na nervy
Kto videl Sicko od Michaela Moora tak žiadne prekvapenie. Kombinácia zdravotníctvo a čisto ziskový motív zvykne produkovať katastrofy.
Agresívny farmaceutický priemysel je len vedľajším produktom for profit zdravotníctva. "Máte možnosť vyriešiť všetky vaše životné problémy veselou tabletkou..ham".
@stodvacinkar tabletky sa používajú hlavne v počiatočnom a tom najhoršom štádiu, aby ten človek vôbec mal silu na terapiu a nie na vyriešenie životných problémov
@mmajuskaa3 vela ludi byva naschval zle diagnostikovanych preto, aby museli brat lieky.. je hrozne vela pripadov a nikolkych ludi aj sama poznam. psychiatria je pre mna pseudoveda a psychiatri si vselico domyslia a dokreslia len aby bola nieco pravda.. pripomina mi to hlavu xxii.
ved nie je normalne, aby 11% deti v amerike malo ADHD.. zebraj ked dieta neobsedi uplne v pokoji neviem kolko minut, tak ma ADHD.. takisto je ako nejaky syndrom zadefinovana puberta.. akoze podla mna je psychiatria absolutna hlupost
@mmajuskaa3 docela nesúhlasím.. nevravím, že psychiatria je priemysel smrti,ale tak isto ľudí ani nelieči, iba ich udržuje oblbnutých na liekoch, kedy sa ich problémy/ symptómy utlmujú a nie sú to vlastne oni, ale zdravotníctvu to vyhovuje, lebo potlačili prejavy a pre nich to je vyriešené , o tom je pre mňa psychiatria, tažko odtiaľ príde niekto vyliečený,
@neutralnothing je to všetko len príliš nafúknuté a vytrhnuté z kontextu ako som hovorila
naschval zle diagnostikovanych ? ako vies ? mas nejake dôkazy ?
nemyslím si, že si domýšľajú, snažia sa ludom hlavne pomôct a nie kazdy odide s liekmi ako to oni prezentuju
a čo podľa teba treba robiť s človekom v hlbokej depresii ? ktorý celé dni už ani nevstane z postele a ani neje ? inak ako bez liekov a terapie sa mu pomôcť nedá, žiadne rozhovory mu nepomôžu, takže hlúposť to určite nie je
a tu na Slovensku to nie je také ako v Amerike, väčšina z tých liekov používaných v Amerike a o ktorých píše tu ani nie je povolená a viem, že farmaceutický priemysel je o biznise, ale netreba obviňovať všetkých psychiatrov, že vymýslaju choroby alebo chcu ludi znicit a hadzat ich vsetkych do jedneho vreca
@gabushka áno, symptomy sa na zaciatku utlmit musia aby ten clovek zvladol terapiu a bol na nu pripraveny, postupne sa vysadzuju a ludia sa prostrednictvom terapie ucia ako zit normalny zivot a zvladat ho bez liekov, urcite ich tak neudrzuju naschval ani dlhsie ako je potrebne
že ťažko odide niekto vylieceny ? ano, je to mozne, lebo ked nechce, tak sa nevylieci, pretoze psychiatri sa odlisuju od inych lekarov tym, ze ludi neliecia priamo, ale ukazu im ako sa maju vyliecit sami a to sa da len ked ten clovek naozaj spolupracuje a snazi sa
Podľa mňa sú to dosť zaujímavé knihy spolu s Kult liekov a navyše každá stojí tuším tak 8 euro, takže.. mňa tam hlavne zaujalo, že liek, ktorý moja sestra roky používala na alergiu je vlastne úplná pičovina.
@neutralnothing áno, poznám tu scientologickú organizáciu aj tie jej výstavy
už len prvá veta- "Psychické poruchy nie sú zdravotné ochorenia, ani mozgové poruchy. Neexistujú žiadne laboratórne testy, skenovanie mozgu, röntgeny alebo testy na "chemickú nerovnováhu", ktoré môžu potvrdiť akúkoľvek duševnú poruchu ako fyzický stav. "
hlúposť vytrhnutá z kontextu, pretože nejde len o chemickú nerovnováhu v mozgu, ľudia s depresiou ju môžu mať dobrú, môžu mať dostatok serotoninu, ale ich telo ho napr. nevie spravne prijimat a takto ti môzem vyvratit vsetky ostatne body co su tam
ale ludia radsej veria scientologom a vetám vytrhnutým z kontextu (podľa nich faktom) ako odbornikom, čo o tom fakt niečo vedia
@mmajuskaa3 "snažia sa ľuďom hlavne pomôcť" jaaaaj ty si dobrá dievča lekári (a hlavne psychiatri) sa ľuďom nesnažia pomôcť, snažia sa zarobiť. S tými psychiatrami mám skúsenosť aj sama, ale to by som tu nerada rozoberala. Proste to vidíš príliš ružovo....
och, tak on pracoval 35 rokov vo farmac. priemysle a bol riaditeľom koncernu a zrazu až po tom všetkom ho osvietilo a ide zachraňovať svet? bestsellerom? cute
@candy36 za to, že ty máš zlú skúsenosť sú všetci zlí ? sú lekári(psychiatri), ktorí berú svoje povolanie ako prácu a sú takí, ktorí to berú ako poslanie, nie sú všetci rovnakí
@mmajuskaa3 teraz vôbec nevravím o ľudoch, ktorí trpia vážnymi psychickými poruchami a kvôli tomu berú lieky. Psychické choroby sú rovnako závažné ako tie fyzické, len k tomu ešte spoločnosť akosi nedošla.
Ja vravím o tom, že západný (ziskom tlačený) trend medicíny je z každej návštevy doktora odchádzať s predpisom na kopec liekov. Lekár má od tabletkovej spoločnosti tučné provízie a všetci sú spokojní. Prídeš k doktorovi a "mávam často zlú náladu"- BUM predpis na prozac. Mamička s dieťaťom- to moje decko nedokáže obsedieť na mieste a má zlé známky- BUM predpis na ADHD lieky...zložením nie nepodobné piku.
O ľuďoch (a doktoroch píšúcich recepty), ktorí berú na každé kýchnutie kilá antibiotík ani nevravím. Časy, kedy budeme znova vo veľkom zomierať na chrípku a pod. sú za rohom, pretože klasické antibiotiká nehoráznym nadužívaním strácajú účinnosť.
@stodvacinkar áno, u nás to ešte nie je až takým trendom a nie sú všetci takí, je stále mnoho lekárov, ktorí nekladú dôraz len na lieky a zisk a lieky ako Prozac u nás nie sú povolené, je to len o tých niekoľkých psychiatroch, ktorí sú nezodpovední a aj rodičia sú, pretože ak má dieťa nejaký problém, treba začať psychologom a naozaj dobrym a nie ist hned za psychiatrom a zase sú aj psychiatri, ktori vedia ludi poslat najprv k psychologovi a neodchadza od nich kazdy s liekmi
viem, to celé je veľký biznis, ale všetko záleží od nás, či si nájdeme dobrého lekára a budeme schopní logicky uvažovať
@mmajuskaa3 súhlasím s @candy36 tiež poznám ľudí, čo si to tam zažili a dobre vravíš, že sa dali dkopy vďaka sebe, ale faktom je aj to, že keď odišli od lekárov a liekov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
a priznanie bývalého riaditeľa... to tiež svedčí o niečom
"ak ľudí žiadne choroby netrápia je vhodné aby si mysleli, že ich trápia" čistý brainwashing toto a už mi to dosť lezie na nervy
Agresívny farmaceutický priemysel je len vedľajším produktom for profit zdravotníctva. "Máte možnosť vyriešiť všetky vaše životné problémy veselou tabletkou..ham".
ved nie je normalne, aby 11% deti v amerike malo ADHD.. zebraj ked dieta neobsedi uplne v pokoji neviem kolko minut, tak ma ADHD.. takisto je ako nejaky syndrom zadefinovana puberta.. akoze podla mna je psychiatria absolutna hlupost
naschval zle diagnostikovanych ? ako vies ? mas nejake dôkazy ?
nemyslím si, že si domýšľajú, snažia sa ludom hlavne pomôct a nie kazdy odide s liekmi ako to oni prezentuju
a čo podľa teba treba robiť s človekom v hlbokej depresii ? ktorý celé dni už ani nevstane z postele a ani neje ? inak ako bez liekov a terapie sa mu pomôcť nedá, žiadne rozhovory mu nepomôžu, takže hlúposť to určite nie je
a tu na Slovensku to nie je také ako v Amerike, väčšina z tých liekov používaných v Amerike a o ktorých píše tu ani nie je povolená a viem, že farmaceutický priemysel je o biznise, ale netreba obviňovať všetkých psychiatrov, že vymýslaju choroby alebo chcu ludi znicit a hadzat ich vsetkych do jedneho vreca
že ťažko odide niekto vylieceny ? ano, je to mozne, lebo ked nechce, tak sa nevylieci, pretoze psychiatri sa odlisuju od inych lekarov tym, ze ludi neliecia priamo, ale ukazu im ako sa maju vyliecit sami a to sa da len ked ten clovek naozaj spolupracuje a snazi sa
» www.cchr.sk/info/quickfacts...
tuto sa mozes preklikat k vselicomu.. maju aj stranku na fb a tam pisu aj ludia s osobnou skusenostou
už len prvá veta- "Psychické poruchy nie sú zdravotné ochorenia, ani mozgové poruchy. Neexistujú žiadne laboratórne testy, skenovanie mozgu, röntgeny alebo testy na "chemickú nerovnováhu", ktoré môžu potvrdiť akúkoľvek duševnú poruchu ako fyzický stav. "
hlúposť vytrhnutá z kontextu, pretože nejde len o chemickú nerovnováhu v mozgu, ľudia s depresiou ju môžu mať dobrú, môžu mať dostatok serotoninu, ale ich telo ho napr. nevie spravne prijimat a takto ti môzem vyvratit vsetky ostatne body co su tam
ale ludia radsej veria scientologom a vetám vytrhnutým z kontextu (podľa nich faktom) ako odbornikom, čo o tom fakt niečo vedia
to akoby meciar teraz napisal knihu o podvodoch v politike
Ja vravím o tom, že západný (ziskom tlačený) trend medicíny je z každej návštevy doktora odchádzať s predpisom na kopec liekov. Lekár má od tabletkovej spoločnosti tučné provízie a všetci sú spokojní. Prídeš k doktorovi a "mávam často zlú náladu"- BUM predpis na prozac. Mamička s dieťaťom- to moje decko nedokáže obsedieť na mieste a má zlé známky- BUM predpis na ADHD lieky...zložením nie nepodobné piku.
O ľuďoch (a doktoroch píšúcich recepty), ktorí berú na každé kýchnutie kilá antibiotík ani nevravím. Časy, kedy budeme znova vo veľkom zomierať na chrípku a pod. sú za rohom, pretože klasické antibiotiká nehoráznym nadužívaním strácajú účinnosť.
viem, to celé je veľký biznis, ale všetko záleží od nás, či si nájdeme dobrého lekára a budeme schopní logicky uvažovať