treba si trošku naštudovať dejiny - "nežnú revolúciu" v podstate ťahali česi, tuna na Slovensku to ľuďom bolo jedno, až na pár tisíc (z miliónov) ktorí sa dostavili na námestie...
ber to tak - žiaden režim nie je dokonalý, pretože dokonalosť sama o sebe neexistuje...chceš sa postaviť proti rozkrádaniu a bezpráviu? Ako? Myslíš si že sú ľudia ktorí si to zaslúžia? Spravodlivosť neexistuje, nikdy nič nebolo spravodlivé a nech ľudia robili čo mohli spravodlivosť nikdy nedosiahli...len si vezmi kauzu Gorila - keď vypukla chodili mladí na námestia aby vykričali "vinníkom" aká je pravda, a nech za ňu nesú zodpovednosť...organizátori vraveli a zaprisahávali sa že ich nikto neplatí, a nie sú podnecovaní žiadnými politickými či podnikateľskými kruhmi - dobre, a kde sú teraz? Prečo teraz nekričia? Dnes som si pozrel správy v televízii - Mella, ktorý je údajne zodpovedný za niekoľko vrážd nemožno odsúdiť, ale muža ktorý zbil ženu v priebehu týždňa odsúdili na 12 rokov...nuž ak je toto spravodlivosť tak už neviem...
chceš niečo robiť? pamätaj si jedno - v istých výnimočných situáciách je zákon neúčinný a preto je treba jednať nad právny rámec...
wayne to vystihul ...nechp ma zle ale nieje proti comu bojovat vzdy ked sa niekto dostane ku koritu sa nieco odleje proti tomu sa neda bojovat to by si musel zmenit mentalitu ludi a povzdvihnut slovensku hrdost aby si to tu slovaci aj politici vazili ...je to naozaj tazke a beh na dlhu trat ak chces tak sa tomu venuj a vymysli nieco ako nieco take zmenit a potom sa k tebe pridaju dalsi ....jedine co mi vadi je ze sa zistilo ze mame horsie potraviny ako v zapadnych krajinach a slovaci to zobrali uplne kludne trochu posomrali ale na druhy den boli v lidli ...nerozumiem preco sme nejebli so vsetkymi ich vyrobkami neisli nakupovat do menisich obchodov kde by si majitel potrpel na kvalite naozaj nerozumiem ze je nam tak vsetko jedno
Viem Česi nás potiahli v nežnej, ale bolo tam vidieť mládež, kde je teraz ?! A tiež Gorila .... tá ma tiež dojala to už nikomu nevadí to čo sa tú deje ?! Ak sa tu nezačne niečo robiť, tak Slovensko dlho už takto fungovať nebude môcť.... už teraz prežíva !
@narazuvzdornaa Tu nejde ani tak o malé vrecká ako o to aké je tu bezprávie a demokracia typu - "Rovní a rovnejší" ! Potenciál tu je, škoda, že ním takto mrháme !
@narazuvzdornaa No ak sa s tým nič nebude robiť, tak ono sú to ako keby len krčmové reči, ale prečo to nezmeniť ? Dať najavo svoju nespokojnosť v uliciach, zatlačiť tak na politikov, ináč si budú dovoľovať to čo im budeme ticho tolerovať.....
@pohodak231 vravíš že Slovensko takto fungovať nebude môcť - ak môžem povedať svoj názor, je mi to jedno - nie som slovák ktorý sa bije do pŕs, nespievam hymnu pri každej príležitosti a nevykrikujem do vetra aké tu máme pekné napr. Tatry...ak Slovensko zanike príde ďalší štát, ak zanikne aj ten je tu kopec ďalších po svete...osobne ale na Slovensku nežijem, takže mi je to fuck...bol som vo veľa krajinách sveta a žiadna nie je dokonalá, ale sú krajiny kde sa žije lepšie a kde sa žije horšie...
ako spomínal niekto vyššie, potraviny sú na Slovensku tak mizernej kvality že sa bojím nakupovať ak tu prídem...ak by sa tuna (v Švajčiarsku) rozkríklo do novín že potraviny sú zlej úrovne, tak polku reťazcov by zavreli a vyhnali z krajiny samotný občania...
lebo štát tvoria ľudia ktorí v ňom žijú - a ak má v štáte polovičnú podporu klamár, zlodej a demagóg - ak ho viac ako polovica ľudí volila tak sa nečuduj že Slovensko je nanič...
@pohodak231 pozri, ak by slováci chceli zmenu správali by sa ináč - a zmena by prišla...lenže oni zmenu nechcú dôkazom čoho je aj stav v akom sa nachádzame...prečo by som sa ja mal teraz angažovať v niečom aby sa ľudia mali dobre, keď oni o to nestoja? prečo mám ja zo seba urobiť obetného baránka resp. terč pre niekoho komu je to jedno? Slováci sú sprostí, riadia sa heslom : daj mi peniaze, chcem veľa peniaze, potrebujem peniaze - lenže bez vlastnej spolupráce...buď to dostanú zadarmo alebo sa nato vykašlú...
@tromtodon daj mi dôvod prečo si ma tým nazval, ak si na to prišiel z mojich komentov, tak si na tom dosť zle by som rád podotkol, že som len vyjadril svoj názor, nemôžem? môžem, tak vidiš to..
Môžeš založiť občianske združenie, Spraviť mu vlastnú stránku , zakladať témy na rôznych fórach a čakať koľko ľudí sa k tebe pridá. Zostav si program čo chceš zmeniť, snaž sa dostať do médií , hoci aj zlou reklamou aj to je reklama. Otravuj vládu z listami a e-mailami čo chceš aby zmenili. Napíš do médií , posielaj im články o tom ako by sa to malo riešiť , možno jeden uverejnia. atd.....
Všetko sa dá zmeniť , ide iba o to ako veľmi to chceš a koľko si schopný tomu obetovať. Potrebuješ k sebe získať ľudí čo ťa budú podporovať lebo sám nič veľké nezmeníš. Choď do regionálnych deníkov tie ťa skôr podporia, nájdu sa možno aj sponzori čo budú stáť za tebou a pomôžu.
Jednoznačné je že tím že založíš fórum na birdzi moc nezmeníš.
Inak politici nám tu ničia budúcnosť plánovaným znížením odvodu do druhého piliera, navalením poplatkov, radikálne zhoršia možnosti študentov nadobudať prax zavedením odvodov na dohody. Zdanením živnostníkom a poctivých firiem ktoré tu platia Dane. Penta dostane bohato zaplatené za svoju zdravotnú poisťovňu. Vyhodia 120miliónov eur za dopravný servis ktorý nikomu netreba. Vláda zdaní banky a potom sa čuduje že zvýšené náklady prenášajú na klientov. Premiér povie že sa DPH kumuluje. Minister financii v televíznej debate použije graf podľa ktorého zlacnili plyn o 95%. Poslanci dostávajú predvypracované otázky na ktoré premiér odpovedá predpripravené odpovede. Posielame stovky miliónov na záchranu Gréckych, Nemeckých, Francúzkych a Španielských bánk., A nejaký šport ma ako má zdvihnúť zo stoličky?
netvrdím, že nemá pravdu, ale ten článok je HROZNÝ. čo sa týka jazykového hľadiska, plno gram. chýb, zlé čiarky, a hrozne hrozná štylistika, tie vety majú asi znieť útočne a majú navádzať ľudí k akcii ale.. veľmi zle poňaté, nedošla som do konca.
v niečom má pravdu, ale aby znevažoval snahu našich športovcov o dobré výsledky sa mi zdá smiešne... by som jeho chcel vidieť ako by venoval svoj voľný čas svojej profesii a potom sa nechal zdrbávať od nejakého novinárika za to, že sa len zúčastnil OH, poprípade bol len vo finále s takými športovcami, ktorí majú lepšie podmienky na tréning
@drejka tak sorry, možno som to zle prečítal, ale aj tak sa mi to nechce znovu čítať, príde mi aj tak nesympatický, ako keby si v podstate len na tom chcel postaviť kariéru, zaujatý som voči nemu asi príliš
Nad týmto som už dávnejšie doma rozmýšľala. V iných krajinách keby sa schvaľovali také veci ako u nás, tak už sú ľudia dávno v uliciach. Len Slovák je v povahe tichý, len s pokoru prijíma príkazy "zhora" a robí ako otrok, ako bolo napísané v jednej múdrej knižke "človek sa otrokom, narodí, ako otrok žije a ako otrok aj zomrie" Slovák si povie že aj tak s amu to neoplatí atď. A potom len všetci moji rovesníci hovoria že nechcú ostať na Slovensku. Keby celý demokratický systém fungoval tak ako má a vo vláde by boli zodpovední ľudia so svedomím, tak teraz sa nebojí každý, najmä čerstvý absolvent a človek po 50, o prácu a nemáme 20% DPH, navyše by ostali penaize na všetko, na zdravotníctvo, an školstvo a v konečnom dôsledku aj na šport. Len je to fakt v tom že Slovák všetko proste prijíma tak ako to ptíde, a je strašne tolerantný voči všetkému, a to čo sa okolo deje akurát tak ofrfle večer pri pozeraní televízora
@zuzinka1406 no veď toto, že sme akísi prispôsobiví, ale nie v dobrom slova zmysle.... lenže takto dlho si už nebudeme môcť dávať brnkať po nose, pretože ďaleko nezájdeme ak úplne neskončíme....
Fakt je ten, že ak nám nevadia a nedávame to najavo tie kauzy ako napríklad Gorila, Mečiarove amnestie, tunelovanie bánk , ba dokonca tunelov, emisie, divoké privatizácie a mohol by som pokračovať do hlbokej noci, tak sme zvláštny národ !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
ber to tak - žiaden režim nie je dokonalý, pretože dokonalosť sama o sebe neexistuje...chceš sa postaviť proti rozkrádaniu a bezpráviu? Ako? Myslíš si že sú ľudia ktorí si to zaslúžia? Spravodlivosť neexistuje, nikdy nič nebolo spravodlivé a nech ľudia robili čo mohli spravodlivosť nikdy nedosiahli...len si vezmi kauzu Gorila - keď vypukla chodili mladí na námestia aby vykričali "vinníkom" aká je pravda, a nech za ňu nesú zodpovednosť...organizátori vraveli a zaprisahávali sa že ich nikto neplatí, a nie sú podnecovaní žiadnými politickými či podnikateľskými kruhmi - dobre, a kde sú teraz? Prečo teraz nekričia? Dnes som si pozrel správy v televízii - Mella, ktorý je údajne zodpovedný za niekoľko vrážd nemožno odsúdiť, ale muža ktorý zbil ženu v priebehu týždňa odsúdili na 12 rokov...nuž ak je toto spravodlivosť tak už neviem...
chceš niečo robiť? pamätaj si jedno - v istých výnimočných situáciách je zákon neúčinný a preto je treba jednať nad právny rámec...
Poďme sa teraz rozkrikovať kolektívne, lebo máme malé vreckové a serie nás financovanie športu
A trvám na tom, že článok je nesúvislý.
ako spomínal niekto vyššie, potraviny sú na Slovensku tak mizernej kvality že sa bojím nakupovať ak tu prídem...ak by sa tuna (v Švajčiarsku) rozkríklo do novín že potraviny sú zlej úrovne, tak polku reťazcov by zavreli a vyhnali z krajiny samotný občania...
lebo štát tvoria ľudia ktorí v ňom žijú - a ak má v štáte polovičnú podporu klamár, zlodej a demagóg - ak ho viac ako polovica ľudí volila tak sa nečuduj že Slovensko je nanič...
Môžeš založiť občianske združenie, Spraviť mu vlastnú stránku , zakladať témy na rôznych fórach a čakať koľko ľudí sa k tebe pridá. Zostav si program čo chceš zmeniť, snaž sa dostať do médií , hoci aj zlou reklamou aj to je reklama. Otravuj vládu z listami a e-mailami čo chceš aby zmenili. Napíš do médií , posielaj im články o tom ako by sa to malo riešiť , možno jeden uverejnia. atd.....
Všetko sa dá zmeniť , ide iba o to ako veľmi to chceš a koľko si schopný tomu obetovať. Potrebuješ k sebe získať ľudí čo ťa budú podporovať lebo sám nič veľké nezmeníš. Choď do regionálnych deníkov tie ťa skôr podporia, nájdu sa možno aj sponzori čo budú stáť za tebou a pomôžu.
Jednoznačné je že tím že založíš fórum na birdzi moc nezmeníš.
esteze to pocuvam len od ludi ktori su uz jednou nohou prec
a forma sa mi zdá tiež na piču @37
nepovedz