Skodi polozeny na bruchu, nohach babam tiez ako chlapom ? Samoska ze nie doslova ale chapete ma, prehrievaju sa organy alebo nieco take , . A pomoze podlozeny knihou alebo niecim takym ?
ano je to skodlive, hlavne kvoli tej teplote, notebook ma okolo 40-60°C. Chvilku to vobec nevadi, ale kto ho ma volakych 5minut na sebe? Kup si podlozku, alebo aspon vacsiu knihu.
veľmi to otepľuje telo a tým pádom aj orgány.. vysoké teploty dlhodobo na tele môžu narobiť dosť problémy... ak to je blízko rozmnožovacích orgánov, tak aj strata neplodnosti..
@lawey ja obcas som na stole ale sa mi nechce alebo zabudnem si tam sadnut .. na postel ide pootm a kniha prisla teraz po dlhom case, sakra .. len neveim ci staci
o tomto som ani nevedela, nikdy som nad tym neuvazovala, teraz to sice uz nerobim lebo moj ntb je neprenasatelny ale kedysi som ho mala v oblube na bruchu hodiny
@tasha5 spalovanim tukov predsa! to bolo uz kus davnejsie, som sa docitala ze ani zo sauny sa nechudne tak som sa na to vysrala
@mefistofel naucila som sa proste neregistrovat fyzicky nepohodlne veci keby som si mala vsimat, co vsetko ma boli, tak by mi uz na nic ine v hlave neostal priestor
@tasha5 tak ja tu mam programy s ktorym si sledujem teplotu ked chcem , ale este k tomu ja mam taky notebook co dokaze pracovat aj pri 70°C a skoro vobec to nema ziadny efekt na zivotnost. takze ani nahodou by som si ho nenechal na tele.
@tasha5 napr "ashampoo hdd control" ti tiez sleduje teplotu(hdd), ale inac v nastaveni sa da najst ze aku mas teplotu CPU a HDD, ale nechce sa mi to hladat sry
@hoperpohroma tak ako hej, aj ja si nevsimam vela takych veci, ale v niektrych pripadoch clovek musi vidiet a citit ze tato bolest asi neni v poriadku , napriklad volaka svalovka a podobne nezmysli to je samozrejmost.
Bud su tie vase notebooky stare ako priemerne jazdene auto v SR, alebo tie vase placaky vyrabaju vyrobcovia mikrovlniek, ci zehliciek v pridruzenej vyrobe Inak si tie teploty neviem vysvetlit.
@mefistofel : Bioelkoviny nevrú, pri takej teplote nastáva zmena ich konformácie, znema enzymatickej aktivity etc. a neuvažujeme nad teplotou, ale aj tak je to zväčša viac ako 42C... Ad sauna...tam dochádza k zohriatiu len povrchových vrstiev, keďže to teplo len nepôsobí na jedno miesto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
ale predtým som pod to vtedy dávala chladiacu podložku, len ono sa to potom vždy začalo skĺzať a bolo to oničom
Keď si spomeniem,ako som mávala predošlý nb vždy na bruchu a potom som dumala,prečo ma bolí
Doktorka mi povedala,nech to už nikdy v živote nerobím,že to je dosť kruté pre organizmus...
takéto
@4
@laur no teda, a tam by som ho vobec nedavala lebo by som sa obavala hlavne ze to beries s humorom jak vzdy .
@mefist hej hej ak knihu som mavala a teraz mi to napadlo zas @rude samozrejme, len obdobie kym ju budem mat
@henci akurat ta strata nepolodnosti nevysla
o tomto som ani nevedela, nikdy som nad tym neuvazovala, teraz to sice uz nerobim lebo moj ntb je neprenasatelny ale kedysi som ho mala v oblube na bruchu hodiny
ja som si prave myslela ze z toho schudnem :´( a nakoniec budem aj neplodna.. vidis aka sprosta som
este doplnim pri 42°C sa zacinaju varit bielkoviny, takze aj to je ten dovod.
telo si dokaze udzovat teplotu niekolko minut v niektorych pripradoch aj hodin ale aj to ma svoje obmedzenie.
ze budes nat na bruchu,tak schudnes a cim zdvihanim panvy s ntb na bruchu ci ako
no hadam to bude ok, uvidis casom ... ale bola si no
@mefistofel naucila som sa proste neregistrovat fyzicky nepohodlne veci keby som si mala vsimat, co vsetko ma boli, tak by mi uz na nic ine v hlave neostal priestor
@neutralnothing mhm, a neskor sa mu podakujes ze
nahrej si vankus (teda v zime ) len alebo kup termofor
@mefist chcem ten program , ak ho nahodou nemam len neviem .
ani ja uplne len niekt.hranami ho opieram a dufam ze to nevadi
inak... mám @6 a mám na tom noťas aj na stole, už bez toho neviem ani pol slova napísať
@ 333 ja nieco podobne
ale skoro vždy ho mám podložený Potulkami dejinami umenia, pretože ten môj v dôchodkovom veku keď sa rozohreje, tak je na dotyk skutočne nepríjemný