@midnight@rheia Ak si dobre pamätám, tak tá planéta je príliš veľká a je pravdepodobné, že vôbec nemá pevný povrch... Okrem toho tu môže byť X-factorov ako napr. hrubá atmosféra, oceán na celej planéte a pod., ktoré by ju robili horšou voľbou ako Venušu a Mars... Jediné, čo je na tej planéte vhodné pre život je jej vzdialenosť od hviezdy
@midnight ale mne je jedno že už nejaku objavili, ja myslím novú keby objavili, a uplne 100% obyvatelnu. to že už nejaka potencionalna je ma nezaujima, akože teraz bez uražky, ja len že som chcela vedieť ako by ste chceli aby sa volala, nechcem tu prednašku z astronomie, že "už taka je" ale akože díky za info
Ona bude mať nejaký názov (podľa vedcov) skôr ako zistia, že sa dá na nej bývať... Keby napr, zistili, že sa dá bývať napr. na Marse, tak by mu nedávali nový názov, bol by to proste Mars...
@tomas 71 neviem ako tebe, ale mne planéta ktorej 100% povrchu tvorí oceán, ale má priemernú teplotu 22°C príde ako omnoho vhodnejšia voľba než planéta ktorej povrch tvorí nejaká železitá hornina, neobsahuje vodu, a jej teplota kolíše od -100 do +150°C .
@tomas - ale je podľa mňa dosť pravdepodobné že ak by sa rozbehli nejaké plány na kolonizáciu, alebo by aspoň boli také vyhliadky, tak by dostala "druhé" meno, také vhodnejšie pre marketing a použitie v bežnej reči.
@all - tak ma napadlo, ako to že nikoho nenapadlo napríklad "Eden"?
Lenže vieš aká hrubá atmosféra by tam bola? Veď pri takých teplotách by sa vyparovala voda a vodná para je taký sklenníkový plyn, že pomaly nemá obdoby... Okrem toho, kde by sa stavali plávajúce základne? "Pozemštenie" Marsu by bolo najväčším bielym slonom (myslím ten idióm - drahá a prestížna vec so slabým využitím) v dejinách zeme... Plávajúce základne na planéte vzdialenej desiatky alebo stovky svet. rokov by neboli bielym slonom, ale rovno vráskavcom ozrutným Takže do toho by sa nikto nepúšťal
Inak súhlasím s tým, čo si písal tomasovi a viacmenej aj s názvom planéty - Eden Ale ak by to bola tá oceánová planéta, tak by bolo lepšie modré peklo, alebo tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
pripadne na planetu NEDZADA KLICICA by som tiez urcite rad zavital
@tomas - ale je podľa mňa dosť pravdepodobné že ak by sa rozbehli nejaké plány na kolonizáciu, alebo by aspoň boli také vyhliadky, tak by dostala "druhé" meno, také vhodnejšie pre marketing a použitie v bežnej reči.
@all - tak ma napadlo, ako to že nikoho nenapadlo napríklad "Eden"?
nič iné/originálnejšie ma nenapadlo...
Lenže vieš aká hrubá atmosféra by tam bola? Veď pri takých teplotách by sa vyparovala voda a vodná para je taký sklenníkový plyn, že pomaly nemá obdoby... Okrem toho, kde by sa stavali plávajúce základne? "Pozemštenie" Marsu by bolo najväčším bielym slonom (myslím ten idióm - drahá a prestížna vec so slabým využitím) v dejinách zeme... Plávajúce základne na planéte vzdialenej desiatky alebo stovky svet. rokov by neboli bielym slonom, ale rovno vráskavcom ozrutným Takže do toho by sa nikto nepúšťal
Inak súhlasím s tým, čo si písal tomasovi a viacmenej aj s názvom planéty - Eden Ale ak by to bola tá oceánová planéta, tak by bolo lepšie modré peklo, alebo tak