Preco sa cislom 1 oznacuje clovek/vec ktora je najlepsia, najdokonalejsia atd. .... a cislom 0 clovek/vec ktory nic nedosiahol a podobne? Ved 1 a 0 su na ciselnej osi k sebe dost blizko a predsa oznacuju uplne protiklady =D Tu nulu by som pochopila, nu
Štyridsaťsedemciferné označenie najlepšieho človeka by sa dosť blbo vyslovovalo
Navyše: človek jednička - najlepší, PRVÝ, ktorému sa niečo podarilo, prvý v poradí (zvládol úlohu za najkratší čas), odborník, na kt. sa ako na prvého obrátia..
trochu odveci, ale teraz si mi pripomenula vyrok jedneho mojho profaka: "ak si smutny, ak sa ti nic nedari, umocni sa na nultu a bude z teba jednotka."
a mozno to ma suvis aj s tym, ze nula bola vymyslena ovela neskor ako jednotka. takze ak bolo nieco prve, nazvali to po prvom cisle ich ciselnej sustavy (zeby?)
preto sú tak blízko pri sebe, pretože človek môže veľmi rýchlo padnúť, tak ako ja vstať... Občas je budovanie dlhšie ako pád, ale aj tak... Má to naznačovať to, že to nemá od seba ďaleko z prvého sa môže veľmi rýchlo stať posledný resp. tá naša nula... či?? xD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Navyše: človek jednička - najlepší, PRVÝ, ktorému sa niečo podarilo, prvý v poradí (zvládol úlohu za najkratší čas), odborník, na kt. sa ako na prvého obrátia..
0+0 = 0
0+1 = 1
1+0 = 1
1+1 = 1, prenos 1
------------------------
0x0 = 0
0x1 = 0
1x0 = 0
1x1 = 1
takze neviem ako si to myslel ze ked sa spoja dve 0 tak vznikne 1
aj tento príspevok čo si sem napísala je v binárnych 0 a 1
0 je nie