Ahojte, tento rok si budem vyberať školu. Rozmýšľala som nad obchodnou akadémiou, ale prečitala som si pár článkou niektorí vravia, že je to dobrá škola ale veľa ľudí tvrdí, že to bol omyl. Keby si mohli vybrať znova, tak by na OA nešli nikdy v živote..
ano nevybrala by som si ju keby som mala rozum vtedy ako dnes. ale ja som nevedela v 15 co chcem.. ale nelutujem kvoli ludom co som spoznala a skola to nieje tazka ak niesi uplny dement
Tak kamošov mám na OA ... dostali sa aj na ekonomicke vyšky...do KE ... zaleži od školy ... ked ťa baví ekonomia, ekonomicke vypočty, bankovnictvo atd ... ta chod tam
Z Nitry??? (posúdil som podľa tvojho profilu)... Ja som spokojný Chodím tam Teraz idem do 3. ročníka. Zvládam to skoro na samé Učiteľky sú v pohode, akurát som včera bol s triednou na kávičku. Škola je to dobrá, len sa asi aj treba troška učiť a nesrať na všetko jak ostatní Napiš mi správu - tedy ak si z tej Nitry a nepísal som to všetko nadarmo
obchodka je vcelku ok .. ja som tiez vychodil oa ale tazko si najst robotu ajtak. ale vzdy to mas lepsie nez gymnazium pretoze sa naucis vela praktickych zrucnosti cize to je jednoznacne vyhoda. matika je miestami dost narocna ale tak ked sa chce da sa to zvladnut ja som sa nikdy neucil a prezil som tu skolu
Ja chodím na OA. Neviem, ako je to v iných mestách, ale u nás a konkrétne na mojej škole je to dosť ťažké. U nás v triede každý rok niekto robí reparát. V prváku to boli myslím ôsmi. Ale to záleží od človeka, či sa do kníh aj pozrie, lebo aspoň podľa mňa to nie je až také ťažké...Len vieš, napr. ekonomiku od nás žiadajú od slova do slova a to sa improvizovať nedá, musíš nad tým proste sedieť. Účtovníctvo je zas o inom. Nie o biflení. Ale dosť záleží aj na učiteľovi si myslím. Ja neviem, či by som šla na túto školu zas, lebo chcem ďalej študovať niečo iné, nie ekonomiku. Ale zas na ten odbor ma vezmú aj z OA. A nejaký učiteľ mi vravel, že už tam mali aj študenta, ktorý sa rozhodol ísť študovať medicínu. Takže sa určite musel veľa doučovať na prijímačky, ale zvládol to..Takže dá sa...
Obchodná je dobrá škola.. Ako hovoria iní , naučíš sa množstvo praktických vecí. Účtovníctvo vôbec nie je také ťažké, ako sa o tom hovorí. Stačí mať len trochu logické myslenie. Veľmi ma to bavilo.. Ekonomiku sa vôbec nemusíš učiť od slova do slova ako niekto spomenul, skôr sa o to zaujímať a čítať si aj veci z bežného života a aktuálnej ekonomickej situácie na SR alebo v zahraničí. Ak ťa bude niečo také baviť, nemáš čo váhať a ísť do toho. Okrem toho, sa naučíš písať 10-prstovou hmatovou metódou, matika nie je vôbec tak náročná ale záleží to aj na učiteľovi. My sme mali viac praktických predmetov ako teoretických. Účtovníctvo sme robili buď ručne na papier alebo do pr.zošita alebo do ekonomického softvéru OMEGA.. Väčšinu hodín sme strávili pri počítačoch. A veľké plus pre teba bude, ak na tej konkrétnej škole budete mať aj prax. Je to niečo nové. Pôjdeš do reálnej firmy a vyskúšaš si fungovanie účtovníctva a ekonomiky v praxi. Ja OA odporúčam..
Zalezi od ucitelov. Ja svoju OA povazujem za 4 zabite roky zivota. Ucto som mal rad, mam dokonca certiikat z uctovneho programu OMEGA ktory mi je ale na dve veci , matika bola velmi lahka a mali sme ju iba tri roky. Hospodarske vypocty a statistika bola u nas na takej urovni ze sa to v pohode dalo zvladnut aj na 100%... (ale ja som mal este vtedy rad matiku a k tomu aj nizka uroven skoly)... Ostatne predmety sa mi zdali dost o biflovani... resp aj ked to clovek chapal a povedal to vlastnymi slovami tak to bolo zle... musis sa vyjadrovat odborne ... Na ekonomicku vysku ta zoberu v pohode kamkolvek... spoluziak tusim robil aj reparat a na eubu ho zobrali... Ja ale od strednej ekonomiku neznasam a teraz chodim na materialovotechnologicku a som ovela stastnejsi... lutujem ze som nechodil na priemyslovku alebo gympel... a co s tyka uplatnenia po strednej OA tak z nasej triedy sa nezamestnal nikto ... skola na nic... potrebujes k tomu potom aj VS alebo pekne pretlacacky po znamosti aby si sa zamestnala...
mam pocit ze kazda Oa na slovensku pouziva OMEGU DD hrozny soft neznasal som ho som mal z uctovnictva stvorky strasne mi t neslo ale lutujem ze som sa o to viac nezaujimal teraz by sa mi to krasne zislo pri hladani roboty &
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ale ako škola to nie je zlá, len sa treba fakt učiť, ale to na každej škole..
i keď ja s cestovným ruchom skončím na úrade práce ale to je jedno
@niikolka ..čítam komenty že sa budeš musieť *VIAC* učiť buď žena..dajto
ak ta bavi matika chod ak nie chod gymnazium ako skoro kazdy co zatial nevie co chce a mas pokoj