ako je to z platbou ked si objednam nejaku vec zo zahranicia ?
da sa to len prevodom na ucet ? alebo aj tak ako ked si obiednavam nieco zo slovenska , pride mi balik , ja ho zaplatim a peniaze pridu naspät k tomu cloveko co mi to poslal ?
ide o to ake moznosti platby dany e.shop umoznuje. Zvacsa ti seru na dobierku, nesu sprostí ako Slovaci totiz a zaroven by sa im to neoplatilo. Asi budu chciet zaplatit kartou. Treba vsak davat bacha na CLO. Myslim, ze tento rok to dali na 22 € pri doruceni od podnikatelskych subjektov a 45 € pri doruceni od fyzickej osoby.
@matus123 da sa s predajcom dohodnut nech napr. napise, ze ide o nieco ine alebo uvedie cenu 5 €, ale realne mu zaplatit 50 €. Na colnici vsak tieto finty poznaju, ale dako to nemozu extra presetrovat. Ale pocul som, ze si vedia na e-bay realne dohladat danu vec a teda aj zistit cenu. Na colnici vsak zaplatis k tej cene co platis predajcovi na ebay este DPH a colny poplatok. Takze sa ti to iste predrazi
@hajzelodkosti diki za info ale ked to tak citam .. asi zacnem tieto veci hladat niekde na slovensku - cesku , i ked sa to tu tazko hlada , ale zas zo zahranicia by to bolo asi moc penazi
tak ono z Europskej unie ziadne cla ani dph nie su tjn. z UK urcite nebudes platit nic. Ale zo zahranicia sa vzdy plati bud bankovym prevodom, cez kartu alebo paypal, normalne stranky ta urcite neojebu, bo im nema zmysel, lebo by si poskodili meno. Z USA nad nejakych 40 eur platis dph 19% a nad 150 e platis clo od 3 do neviem kolko zalezi od tovaru. Ale casto colnici nato seru alebo nech napise, ze to je gift na balik.
@hajzelodkosti no tak od 22 konci na colnici ale clo ide az od 150 ci uz ani to ne? lebo ja som asi 3/4 roka dozadu bol na colnici a z 80 eur som platil len DPH clo nie....
@majo ta pride ti na postu oznamenie, prijdes ku nim oni ti vypisu sek, zaplatis na poste a vratis sa ku nim s blockom a vydaju ti tovar.
@bress teraz si ma zmiatol do pice musím vysnorit kazdopadne i cez to je picovina vobec kvoli 22, 10 € chodit na colnicu i ked zaplatim len dan. Radsej spravim dva baliky a zaplatim naviac postovne
@hajzelodkosti tak ja som si objednaval boty z thajska naposledy co mi zdrzali na colnici a som platil len dan asi 7 eur a tak ci tak som oproti sk usetril mozno 50-70e
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
@majo ta pride ti na postu oznamenie, prijdes ku nim oni ti vypisu sek, zaplatis na poste a vratis sa ku nim s blockom a vydaju ti tovar.