herakleitos z efezu, na tu dobu skvele myslienky a nazeranie...jeho logos ako pojem poriadku a vsadepritomneho systemu bol podla mna klucovy, vznikli z neho aj dnesne obmeny slov logika, -lógia, a podobne .. mam od neho aj prelozene supisy nejake v kniznej podobe
Antický? Asi "temný filozof" Herakleitos, aj z toho dôvodu, že si ho veľmi cenil Nietzsche, ktorý veľmi ovplyvnil a naďalej ovplyvňuje moje akademické štúdium filozofie ako aj môj pohľad na svet
Sokrates predsa.....nič nenapísal a aha ako ovplyvnil svet. A aj Pythagoras a ľudia okolo neho boli skvelý, už len tou svoju tajomnosť a téza o "čísle" ako arché bola skutočne na tú dobu skvelá. Antická filozofia je fajn, ale o pár storočí ďalej je to väčšia sranda.
sokrates lebo mam rad jeho otazkovu formu zistenia ze sme vlastne keketi...
nietzsche lebo pevne verim ze v ludoch je viac ako si dokazu predstavit
a v pripade ze by som sa mylil tak este furt je tu gorgias s jeho nihilizmom
Plotinos fajnn, z podobných dôvodov.
Docela dosť aj jeho žiaka Porfýria ( » cs.wikipedia.org/wiki/Porfyrios)...
ktorý sa zaujímal aj o tematiku práv zvierat/rešpektu a súcitu.
Potom tiež Zenón (ten z Kitia, nie elejský), zakladateľ stoicizmu, a tiež iní stoici majú u mňa zelené plusko Kropotkin Zenóna považoval za taký príklad typického anarchistu v jeho dobe. » cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A9n%C...
z antickej filozofie sokrates , bol to sympatak. Este Marcus Aurelius je celkom v pohode, aj ked jeho filozofia je dost stroha. Mam viacero oblubenych skor spisovatelov ako filozofov, aj ked filozofii sa uplne nevyhli, ale to je skor na inu temu
Sokrates ako dokázal pomocou otázok dospieť k tomu, aby sa jeho argumentačný oponent sám zamotal. Páčil sa mi jeho súd, ako všetci robia mládež dobrými len on ju akože kazí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
vzdy rozoberal otazky beznych ludi.
VODA KVAPE, BRIZOLIT JEBE!! ZAJEBEM PLYN, MRAVCE POJDU Z DOMU DO PICE!
nietzsche lebo pevne verim ze v ludoch je viac ako si dokazu predstavit
a v pripade ze by som sa mylil tak este furt je tu gorgias s jeho nihilizmom
Docela dosť aj jeho žiaka Porfýria ( » cs.wikipedia.org/wiki/Porfyrios)...
ktorý sa zaujímal aj o tematiku práv zvierat/rešpektu a súcitu.
Potom tiež Zenón (ten z Kitia, nie elejský), zakladateľ stoicizmu, a tiež iní stoici majú u mňa zelené plusko Kropotkin Zenóna považoval za taký príklad typického anarchistu v jeho dobe.
» cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A9n%C...