to sa myslím nikdy nestane, ale no čo by bolo...vojny tak..ale aj tak-a mylíš si že teraz sa nejak veľmi odpúšťa?podľa mna sa nik velmi netrhá ale profituje-ak je vyhodné odpustiť, odpustí ak nie-načo..
S nasim svetom to ide od deviti k pěti ... takze je tu velky bordel a cim dalej tym vacsi
A mam dojem ze podaktori ono zname OKO ZA OKO zobrali si pod patronat a hraju sa na mocipanov akusi samopovolanu ruku dakeho pseudozakona
Mam pocit ze hlavny problem tkvie v lahostajnosti voci druhym, a urcity diel viny na tom ma aj nase zahladenie sa do seba
Otazka znela ze co sa stane : vo svete bude vacsi bordel (nenavist, krutost, blbost) ao je dnes, Nase nedostatky sa stanu nasim katom samozrejme ak sa nespamatame
ak si ludia nebudú odpústať, tak svet vymrie.trochu drsné, ale trochu pravdivé. lenze dokial budú kresťania kresťanmi a dobrí ludia dobrými ludmi a budú svoje posolstvo odovzdávať svojmu potomstvu, svet nebude taký skaredý. vcera som zistil, ze nielen v mojom meste zijú dobrí ludia, ale aj na dedinách a iných mestách. ked sa budeme modliť, tak svet bude mať nádej.
to black angel: v tomto storoci sa za filozofa povazuje kdekto ja ghandiho povazujem tak akurat za politika a indickeho narodneho buditela so zaujimavym sklonom k pacifizmu na ktore doplatil smrtou
Bravo Ja si tiez myslim, clovek sice povie odpustam ti, ale stale sa pozera na teba, cez zavoj danej udalosti. Je to ako susedovie Fero nabura auto, a sice mu rodicia po tyzdni "odpustia", vzdy ked si ide sadnut do auta spomenu mu dany incident. A este on im povie, "Odpustite si tie poznamky". Da sa toto povazovat, za odpustenie ?
Izdo: Smutny sa nepridal k nijakej sekte, len veri. Veri v Boha, ako by sme mali viaceri...Veri, ze on je ten, co nam pomoze, ale samozrejme musime chciet pomoct si... To, ze veri z neho robi podla teba ineho? Lebo v sektach su vecsinou ludia z inymi nazormi...lenze on ma nazor, aky by mali mat vsetci krestania a kolko z nich ho ma? Mozno par desiatok...A teraz k teme...co by sa stalo, keby sme si prestali odpustat?...keby sme prestali odpustat bolo by to to iste ako podpisat si rozsudok smrti, ja osobne by som nemohla zit tak, ze by som neodpustila, alebo by neodpustili mne, ved chyby su ludske a odpustat je to najkrajsie... Ved odpustanie je prejavom priatelstva a lasky...
Zastavam nazor : ak niekto v nieco veri je to jeho problem ale nech mi nasilu nevnucuje svoje nazori !!!
Izdo ma pravdu , tieto reci co tu prezentuje Smutny zavanaju sektarstvom a dogmatizmom krizenym s manipulaciou, navyse mi to pripada ako velmi navydarena pseudo reklama na krestanstvo je to plytke .... !!!!
Ak je clovek krestan este to nutne neznamena ze je to dobry clovek !!! Sa zobud smutny !!!
Smutny:
Modlenie ??? Si myslis ze ak sa budem denodenne modlit ze spasim svet ??? Zijeme v 21.storoci uvazuj !!! Tebe by sa tusim pacilo keby sa vratil onen TEMNY STREDOVEK kedy cirkev mala moc nad zivotom a smrtou, nad kazdym jedincom !!!
ak by si ludia zacali odpustat bola by tu totalna anarchia to by bolo niekto niekoho zabije a nejaky sudca alebo niekto mu odpusti tak v tom bude pokracovat
((zobral som to docela doslovne)
Malo ludi vie odpustat a este menej ich vie prijimat nasledky svojich cinov...takze najprv by trebalo zacat prijimat tie nasledky potom mozme zacat odpustat
Ale ved on nevnucuje nasilu jeho nazory, to by mohol povedat on o nas, kedze tvrdime nieco ine. Ja iba hovorim, ze je vela krestanov, ale len na papieri, malo z nich sa spravaju ako krestania, to musis uznat aj keby si nechcela!Podla coho sudis, ze nie je dobry? Ja nehovorim, ze krestania su dobri, ale par sa ich najde a on medzi nich patri! Neviem preco by mal byt zly...skus ho najprv spoznat, az potom ho sud!
Smutny: ty mi pripominas robota, narodil si sa niekdo ta naprogramoval vierou a spravanim teda povedali ti co je dobre a co zle a tak aj stale robis- uplne jak robot
-veronka- suhlasim stebou..tiez neviem preco by mal byt smutny v sekte ked je silno veriaci clovek .a vôbec nikomu nevnucuje aby veril len hovorí svoj názor a ako to cíti..
Linaspoka:aspon nieto, kto so mnou suhlasil, dakujem...Black Angel:ak by niekto urazil cloveka, ktoreho poznas a vies, ze to nie je pravda, nezastala by si sa ho????......
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a ked si ludia zabudnu odpustat, nebude to znamenat nic dobre...
ale sú aj iní ludia jasnéé
S nasim svetom to ide od deviti k pěti ... takze je tu velky bordel a cim dalej tym vacsi
A mam dojem ze podaktori ono zname OKO ZA OKO zobrali si pod patronat a hraju sa na mocipanov akusi samopovolanu ruku dakeho pseudozakona
Mam pocit ze hlavny problem tkvie v lahostajnosti voci druhym, a urcity diel viny na tom ma aj nase zahladenie sa do seba
Otazka znela ze co sa stane : vo svete bude vacsi bordel (nenavist, krutost, blbost) ao je dnes, Nase nedostatky sa stanu nasim katom samozrejme ak sa nespamatame
Nuz ale kazdy na to mame svoj nazor
pocuj kamo, uz par tyzdnov sledujem tvoje reakcie v diskusiach...
nedal si sa k nejakej sekte???
mate tu niekto dojem, ze ludia zabudli odpustat??
mne sa zda, ze to nikdy nevedeli...
mate tu niekto dojem, ze ludia zabudli odpustat??
mne sa zda, ze to nikdy nevedeli... "
Bravo Ja si tiez myslim, clovek sice povie odpustam ti, ale stale sa pozera na teba, cez zavoj danej udalosti. Je to ako susedovie Fero nabura auto, a sice mu rodicia po tyzdni "odpustia", vzdy ked si ide sadnut do auta spomenu mu dany incident. A este on im povie, "Odpustite si tie poznamky". Da sa toto povazovat, za odpustenie ?
len preto, ze Boh je tvoje presvedcenie???
Izdo ma pravdu , tieto reci co tu prezentuje Smutny zavanaju sektarstvom a dogmatizmom krizenym s manipulaciou, navyse mi to pripada ako velmi navydarena pseudo reklama na krestanstvo je to plytke .... !!!!
Ak je clovek krestan este to nutne neznamena ze je to dobry clovek !!! Sa zobud smutny !!!
Smutny:
Modlenie ??? Si myslis ze ak sa budem denodenne modlit ze spasim svet ??? Zijeme v 21.storoci uvazuj !!! Tebe by sa tusim pacilo keby sa vratil onen TEMNY STREDOVEK kedy cirkev mala moc nad zivotom a smrtou, nad kazdym jedincom !!!
((zobral som to docela doslovne)
Malo ludi vie odpustat a este menej ich vie prijimat nasledky svojich cinov...takze najprv by trebalo zacat prijimat tie nasledky potom mozme zacat odpustat
Ale ved on nevnucuje nasilu jeho nazory, to by mohol povedat on o nas, kedze tvrdime nieco ine. Ja iba hovorim, ze je vela krestanov, ale len na papieri, malo z nich sa spravaju ako krestania, to musis uznat aj keby si nechcela!Podla coho sudis, ze nie je dobry? Ja nehovorim, ze krestania su dobri, ale par sa ich najde a on medzi nich patri! Neviem preco by mal byt zly...skus ho najprv spoznat, az potom ho sud!
odpustat no zalezi co ? a u koho ? ale skor nie ..