Už dlhšie mám vo výhľade Audi A5 Sportback 2013, tak rozmýšlam nad úverom až 15000. Tých 15000 mám už v banke predschválených. Len sa bojím, či sa oplatí brať taký úver, keď zarabám 850€. POKRAČOVANIE V PRVOM KOMENTÁRI
Mesačná splátka by bola po 203€ na 8 rokov so 6% úrokom. Od nového roka plánujem sa osamostaniť od mamy a bývať v 1-2 izbovom byte, kde by som platil nájom okolo 300€. Na jedlo by mi tak ostalo okolo 350€. Čo si myslíte o tomto mojom bláznivom nápade ? Počas osmych rokov ma môžu povýšiť, a tým sa mi zvýši plat ale aj prepustiť.
Volil by som lacnejšie auto a nižšou splátku... tam ti potom stúpne úroková sadzba, ale fuck it. 350€ potom nemáš len na stravu. Živiť a servisovať A5 je trochu nákladnejšia záležitosť. Plus potrebuješ sa aj ty obliecť, niekam občas vyjsť von atď. Na to je 350€ málo.
Ako pise Teal, ja by som do toho urcite nesiel. Pretoze to nie je len kupa auta, ale aj benzin, poistenie a servis. A treba zvazit aj to, ze na zabavu, vylety, apod ti nic neostane. To akoze sa najblizsie roky nechystas nikam vycestovat kvoli autu ?
Určite by som do toho šiel. 850 je kráľovsky plat, mat toľko peňazí, tak na lacnejšie autá ani nepozerám. Podľa mna by stalo za zváženie zobrať ešte vyšší úver a kúpiť rovno A8, nech ľudia vida, s kým majú odčinenia. Každý človek pri peniazoch vie, že žiadna investícia do auta nie je privysoká.
to musíš vedieť ty. Možno také auto potrebuješ k práci alebo k niečomu inému. Ja osobne by som nedával do 6 ročného auta, toľko peňazí. Splatíš ho o 8 rokov, ak ti toľko vydrží a bude mať hodnotu možno tak 3000€. o 4 roky s tým autom už ani nebudeš "frajer", lebo bude viditeľne staré. Vôbec tam nerátaš ani náklady, ktoré s takým autom dosť pravdepodobne budeš mať. Audi sa opravuje drahšie ako taká škodovka, to už by som radšej zobral nové auto na ktoré mám aj záruku.
Ale celkovo, mne také auto v tvojom veku príde ako zbytočná vec a zbytočný luxus, radšej by som si užil iné veci, ako dávať 25% svojho platu len na auto, ktorým by som aj tak málo jazdil, ebo by som sotva mal na benzín
@notmehofejk Ja jazdím vo V8 na fritovací olej, čo mama mi z neho rezne vypráža z poľskej kuraciny, tam mi tu nevypisuj o úspore! A stavím sa, že mám ešte vyšší spotrebák na auto, než vy tu. Ja viem, čo sú to peniaze.
@teal takí experti jak picny chlp... bodaj by si potom nevravel, že drahá údržba, keď jazdis na olej. Takých tiež poznám v meste, čo olej zbierajú po restikach a myslia si, že koľko ušetria. Že im ten olej odjebe palivové čerpadlo každých 3000 kilometrov pomaly, to už ich nezaujíma. Netreba vymýšľať kokotiny, len sa stačí o auto normálne starať a nič mu nebude. Take autá stoja nové 50k a viac, to je Nemecka kvalita, nie jak tu srackove škodovky pre chudobnú slovac. To sa nepokazí.
@teal neviem ze o akej ironii tu tocis. cavo si chce kupit dobre auto a ty ho od toho odhovaras...
a pokial ide o to, ze co kto do leje do nadrze, tak ma uz nic neprekvapi. hlupaci si myslia ze setria na palive, a ignoruju ze im to kazi auto, ale to je ich vec
či sa oplatí? dosť blbá otázka... to predsa musíš vedieť sam, na kolko ho potrebujes a ci ho budes schopny splacat... potrebujes ho nutne, nezaobides sa bez neho, nemozes bez neho dalej existovat? ak ano, tak sa oplati my mame s frajom na seba dva uvery, dokopy cez 150 000 a oplatilo sa
Strasna blbost, ked potrebujes auto tak si kup lacnejsie 3-5 tisic a nie brat 15tisic kde celkovo zaplatia 18000 ked na to nemas. To ja platim o cosi menej hypoteku.
@notmehofejk netrep že niekto šetrí. Môžeš jazdiť na čo chces a nič to neurobí z motorom. To máš ako keď pališ palene. Keď dáš veľa cukru môžeš vypáliť aj z bycikla . Dokonca keď máš e-mobil a nechce sa ti nabíjať stačí oštat kolesá a 50-100km dostanes.
Auto je asi ta najhorsia investicia, ktora vzdy len traca na hodnote a obera ta o nemale financie. Ukazovat sa mozu s autom len naozaj ti, co na to maju. V prvom rade by som si zabezpecil trvale byvanie, lebo v aute sa zit neda. A potom mozu ti ho aj ukradnut, co budes potom robit?
Hm, ja si jazdím na starom fiate takmer každý deň cez 100km a nejak neplánujem kupovať niečo iné, pokiaľ nemusím Aj keby som najradšej sa vozil v niečom normálnom, určite by som sa nechcel zadlžiť a poviem ti, že niečo mám našetrené a môj príjem je ešte vyšší.
Kúp si auto tak za 5K-6K. Ver mi viac nepotrebuješ a 8 rokov budeš platiť za hlúposť a ešte ak sa ti niečo pokazí...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Ale celkovo, mne také auto v tvojom veku príde ako zbytočná vec a zbytočný luxus, radšej by som si užil iné veci, ako dávať 25% svojho platu len na auto, ktorým by som aj tak málo jazdil, ebo by som sotva mal na benzín
Či si už niekto fakt myslí, že na V8čkách sa jazdí na olej z vyprážania?
a pokial ide o to, ze co kto do leje do nadrze, tak ma uz nic neprekvapi. hlupaci si myslia ze setria na palive, a ignoruju ze im to kazi auto, ale to je ich vec
Kúp si auto tak za 5K-6K. Ver mi viac nepotrebuješ a 8 rokov budeš platiť za hlúposť a ešte ak sa ti niečo pokazí...