A:optimista.....to by si inak asi neprezil, keby si nim nebol
B:tak potok je asi kazdy optimist, nie??
A:thaa vacsina by som povedala..ale tha kazdy nee, ale to je dobre.....lebo keby bola vacsina pesimistov, tha to by bol co za zivot???
B:no potom ni
no..neviem..ale vždy keď je pri mne niekto mov pesimistický, tak ja sa snažím byť optimistická... ..a naopak...a keĎ je pri mne optimista aj pesimista, tak ja som realista, ale keď som sama, tak skôr ten pesimista...
vzdy budu pesimisti aj optimisti neni co riesit..som skor optimista a ze by som nejako potreboval utesovat pesimistov?ani nie ..sice som taky typ,ze rad pomozem ak sa da
Pesimista je človek, ktorý postavený pred dve zlá, vyberie si obe. (Elbert Hubbard)
Optimista je človek, ktorý sa ožení s vlastnou sekretárkou a myslí si, že ju bude môcť aj naďalej upozorňovať na pravopisné chyby. (Tristan Bernard)
Realista je človek, ktorý má správny odstup od svojich ideálov. (Truman Capote)
v tuneli: pesimista nevidi nic, optimista vidi vzdialene svetlo a realista vidi svetlo prichadzajuceho vlaku, no rusnovodis vidi na kolajniciach troch blaznov
my sme robili v skole take psychotesty.. a mne ten psycholog povedal, ze ja som taky realista, ze take vysledky ako som mala ja videl malokedy... ze stojim nohamy pevne na zemi ci co.. kamoska sa zo mna potom rehotala, ze niekedy ani nie na zemi, ale az v zemi... no snazim sa radsej priklanat k optimizmu - svet je potom veselsi
pesimista je vraj optimista s bohatymi skusenostami ... ja mam asi este malo skusenosti lebo som optimista stale ... i ked ako sa to vezme... skor realista so sklonmi k snivaniu
ble pre optimistu je pesimista dobry lebo ho dokaze trosku skrotit ... ale to je edno kazdy mame v sebe kusok azdeho , pri niektorych veciach si pesimista pri nniektorych optimista ...
Pesimizmus je vlastne odrazom skutočnosti... je vedecky dokázané, že keď je človek v depresii, má omnoho reálnejší (až zarážajúco presný) podľad na veci a situácie... Optimizmus nám tieto pohľady skresľuje... Ale zas nalejme si čistého - keby sme nemali v sebe dávku optimizmu, tak už by sme to tu asi nevydržali
Mladomanzelia vyjdu po sobasi z kostola.Okoloiduci chlapci sa na sebe zaskeria a jeden z nich povie: -Vystrasime ich? Druhy nevaha, rozbehnu sa k nim a kricia:
- Ahoj oci...!
lezú mi na nervy prehnaní pesimisti...keď sa stále iba sťažujú ako im nič nevychádza, nikto ich nemá rád a podobne...sú to maximálne nesebavedomí ludia ktorí by sa mali prebrať...ja som sa pomaly prebrala sama od seba z podobného stavu
Nemyslím, že by optimisti pomáhali pesimistom prežiť.Mňa optimistické reči ešte viac iritujú a prípadné záblesky pozitívneho myslenia sú založené na konkrétnej reálnej situácii.Takže optimizmus ma zachváti, len keď mám naozaj dobrý dôvod.
A nemôžem súhlasiť s tým, že pesimisti a optimisti sa potrebujú k životu tak extrémne, ako si popísal.
však hneď nemusia pesimisti zomrieť ale je výhodnejšie byť pesimistom, lebo pesimista je pripravený vlastne aj na horšie veci a optimista si myslí, že všetko dopadne dobre a keď to náhodou dopadne zle, tak je sklamaný a tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
podľa mňa pesimisti majú reálnejší postoj k životu a rozhodne od pesimizmu nezomrú
Optimista je človek, ktorý sa ožení s vlastnou sekretárkou a myslí si, že ju bude môcť aj naďalej upozorňovať na pravopisné chyby. (Tristan Bernard)
Realista je človek, ktorý má správny odstup od svojich ideálov. (Truman Capote)
ale ja skor pesimistov lutujem ...
- Ahoj oci...!
A nemôžem súhlasiť s tým, že pesimisti a optimisti sa potrebujú k životu tak extrémne, ako si popísal.