Idem na strednú a neviem, ako si mám zoradiť poznámky. Resp. viem, ale aby sme sa chápali. Chcem vedieť, čo sa VÁM viac oplatilo alebo viac vám vyhovovalo a prečo. A tým "čím" myslím, či ste mali napr. jeden veľký Karisblok, či ste mali normálne zošity ak
Na strednej musis mat na kazdy predmet zvlast zosit. V tomto velky rozdiel medzi zakladnou a strednou nie je. Zabudnes si ucebnicu? Poznamka. Zabudnes si zosit? Poznamka. A podobne picoviny. Nas na strednej za toto riadne jebali. Keby som dnes znova na strednej, tak sa im asi vysmejem.
zvlášsť do zošitov predstava, že by som mala jednu obrovskú "knihu" na všetko mi nepríde celkom fajn.ale ved ty si musíš vybrať čo tebe bude viacej vyhovovať
mám na každý predmet iný zošit, normále papierové zošity ako na ZŠ, ale veľké a myslím si, že to bola chyba keby som išla do prváku ešte raz, tak na predmety, z ktorých budem maturovať (minimálne jazyky, keďže vtedy som ešte nevedela, z čoho idem) by som si vzala tie knihové zošity, akože pevná väzba...
a písala by som čitateľne, škoda, že som sa pre to nerozhodla už vtedy
záležalo od predmetu.. niekde som som poznámky ani nepísala .. alebo som mala taký univerzálny zošiť a tam som si nejaké predmety písala..
ale zas na tých dôležitých predmetoch som mala na každý vlastný zošit a snažila som sa poctivo písať tie poznámky, a väčšinou nám učiteľka diktovala, čo si máme písať
Už pár rokov používam práve ten karisblok a úplne mi to vyhovuje, mám v tom poriadok, zaberá menej miesta, nemám 15 zošitov a nemusím si ich zakaždým chystať (ikeď minulý rok nám to "zakázali" ja by som nemenila)
@nixxina Hej, prísny učiteľ, povinný krúžok pohybový a píšeš tam písomky, napríklad zo svalov vraj.... Bohvie, ako to bude teraz Ak stejnako, učiteľ ma bude nenávidieť
@smajlo18 A to máš tak, že normálne si vezmeš jeden veľký zakladač, doňho natrepeš papiere z karisbloku, resp. jeden obrovský karisblok a tam si píšeš ako chceš? Alebo to máš podelené na predmety normálne?
@amikadze Ejha, dobrá poznámka, to si musím zapamätať, to s tými pevnými zošitmi Aspoň jazyky, dejepis a nosku si dám do poriadnych zošitov Veľkááá vďaka
ale to závisí od učiteľov, napr. ja som chodila na biling. gympel a nikdy som knihy nenosila, zošity som mala asi 2-3 a bordel v nich, proste jeden deň som mala 1 zošit na všetky predmety, ďalší deň iný, niekedy len papiere a nikdy mi na to nikto nič nepovedal, a to som bola "bifľa" (jak to niektorí označujú) a vyšla som so samými 1 a nikto neriešil moje ani nikoho iného zošity/poznámky... takže nie je stredná ako stredná, je to individuálne..
@cmuka12311 Teraz neviem aký je rozdiel medzi zakladačom a karisblokom, ale áno mám jeden, s papiermi, rozdelené takými oddelovačmi či čím, na predmety, a môžem si tie papiere presúvať podľa potreby.
mala som predmety, na ktorých som za celé 4 roky nezapísala ani jeden zošit, resp. v posledných dvoch ročníkoch som už zošity ani nemala Ale zas napr slovenčinu som si od prvého ročníka pekne "udržovala" aby som v maturitnom nemusela prepisovať (a dobre som urobila) väčšinou som si na predmety ktoré som vedela že budem z nich maturovať dávala zošity s pevnou väzbou alebo také, ktoré sa potom dali lahko rozobrať a uložiť d zakladača podľa potreby
@smajlo18 Tak to je super, asi to dám tak No zakladač má dva veľké kruhy, karisblok štyri malé, ale áno, je to vlastne to isté A vďaka, asi to spravím takto a len na tie pedmety, z ktorých budem maturovať, si dám poriadne tvrdé zošity
ja by som počkala na to, aké požiadavky budú mať učitelia.. lebo u každého to predpokladám bude iné a potom sa ti neoplatí nosiť karisblok na polovicu predmetov a k tomu ďalšie zošity
btw nazvala by som to skôr "organizovanie" ako organizácia poznámok
V prvom ročníku som mala jak dement na každý predmet iný zošit..v prvom polroku druhého ročníka som mala zopár univerzálnych zošitov...a a pol roku som objavila čaro karisbloku a nemienim sa ho vzdať!
a keď aj profesori kontrolujú poznámky, poväčšine je im jedno či to máš v zvlášť v zošite, alebo v karisbloku, hlavne že ich všetky máš (aspoň u nás. ale to nám poznámky kontrolovala len jedna profka a ona je dosť jebnutá..)
Ja som asi bifla.. Na všetko mám zvlášť zošit a krásne prehladné poznámky... (okrem biológie s tou proste nemám o čom mne sa to tak lepšie učí. Niektorí z nás si dokonca nosia ntb do školy a tam si píšu poznámky, ja musím mať ručne. A bodka. (a vôbec nie som perfekcionista
@cmuka12311 , kedze ides na skolu kde chodim aj ja tak ti neodporucam absolutne zosity, kasli na to..fakt.. skonci to tak, ze budes aj tak zobrat od niekoho papier takze ten karis sa ti oplati. Ja som mala tiez najskor zosity, s nimi som rychlo sekla a presla na karis. Samozrejme, ze teraz som rada ked mam pero ale tak to uz idem do piataku tak sa to dalo cakat...
Ucitelia ti nic kontrolovat nebudu, je to tvoja vec ci si poznamky pises a kde si ich pises, dolezite je co mas v hlave a nie na papieri..
Hlavne si nepíš všetko do jedného bloku, lebo potom bude toho tak vela, že budeš mať bordel v tom.. ja mám normál zošity všelijaké a strašne moc zvýrazňujem všetko, to je závislosť
minulý rok som mala na každý predmet hrubý zošit, na niektoré aj obchodnú knihu podľa toho ako si to profesori vyžadovali ale niektoré dni som mala tak ťažkú tašku že sa nakoniec roztrhala.. tak tento rok kašlem na to a budem mať jeden veľký blok a 5 malých tenších zošitov
@hyrdelqa Ďakujem Mimochodom, začínam tú školu zbožňovať každým dňom viac presne tak si to predstavujem- Nikto sa nestará do tvojich poznámok, je to tvoja vec.... krása
@hyrdelqa Tak pochopiteľne, prvácka naivita je istotne veľká časť toho môjho zbožňovania Ale aj tak sa teším, isto najlepšia škola na akú som sa mohla dostať
Ja som to robila tak, že som si písala poznámky na papiere a potom som ich zakladala do zakladača...Nemala som aspoň ťažkú tašku a lepšie sa mi z toho aj učilo
ja mám tri karisbloky, také z tesca tenké, v jednom má matiku a fyziku (španielske aj slovensku okrem fyziky), v druhom chemiu a biolu tiež oboje, a v treťom zvyšok. Keď sa mi zdá že tam mám veľa papierov tak staré nechám doma. Na slovenskú fyziku som mala osobitný štvrčekový zošit, ale za celé dva roky čo som si ho zaviedla, som ho mala v škole ani nie 10 krát lebo som naň proste zabúdala. Karisbloky sú riešenie ak si zábudlivá a nechce sa ti baliť do školy
pisanie na jednotlive papiere je fajn, akurat si to musis naozaj ukladať, nieje problem skenovať spolužiakom a tak inač zalezi od ucitela, keď ti napr. na slovencine najde na druhej strane fyziku moc sa nemusi potesit haha celkovo aspon co tam fungujem tak na vecsinu predmetov treba mat osobitny zosit, a mat kompletne poznamky a celkovo beriem do skoly kazdodenne par zositov, knihy malokedy max, 1-2
Tak asi to dám na ten veľký karisblok Ak sa podarí, ešte dneska skočím do obchodu poň Veľká vďaka všetkým Isto ste mi ušetrili kopu starostí s hŕbou zošitov
Multifunkčné zošity sa nikdy nevyplácajú, lebo niekde píšeš viac, niekde menej, a pochybujem, že by to ani jednému učiteľovi nevadilo a je to úhľadnejšie, keď máš na každý predmet iný zošit a tiež sa ľahšie učia látky, keď v tom máš prehľad Okrem toho ti na strednú vrelo odporúčam aj diár, na zapisovanie úloh a písomiek, mne aj spolužiakovi aj viacerým u nás sa osvedčil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
a písala by som čitateľne, škoda, že som sa pre to nerozhodla už vtedy
ale zas na tých dôležitých predmetoch som mala na každý vlastný zošit a snažila som sa poctivo písať tie poznámky, a väčšinou nám učiteľka diktovala, čo si máme písať
btw to je jedno ako si to urobis jak to vyhovuje viac tebe, logicky
ale to závisí od učiteľov, napr. ja som chodila na biling. gympel a nikdy som knihy nenosila, zošity som mala asi 2-3 a bordel v nich, proste jeden deň som mala 1 zošit na všetky predmety, ďalší deň iný, niekedy len papiere a nikdy mi na to nikto nič nepovedal, a to som bola "bifľa" (jak to niektorí označujú) a vyšla som so samými 1 a nikto neriešil moje ani nikoho iného zošity/poznámky... takže nie je stredná ako stredná, je to individuálne..
btw nazvala by som to skôr "organizovanie" ako organizácia poznámok
a keď aj profesori kontrolujú poznámky, poväčšine je im jedno či to máš v zvlášť v zošite, alebo v karisbloku, hlavne že ich všetky máš (aspoň u nás. ale to nám poznámky kontrolovala len jedna profka a ona je dosť jebnutá..)
Ucitelia ti nic kontrolovat nebudu, je to tvoja vec ci si poznamky pises a kde si ich pises, dolezite je co mas v hlave a nie na papieri..
A k téme, normálne mám na všetko osobitný zošit.....
A na tie predmety, z ktorých idem maturovať som si kúpila tie hrubé zošity, aby som tam mala všetky 4 roky pokope