tak dúfam, že ak by som sa raz rozhodla odsťahovať tak to nebude preto lebo budem zúfalá z toho, že nemám prácu. bude to preto, lebo budem chcieť a hlavne neviem si moc predstaviť kam by som sa sťahovala, keďže by to bolo určite len do vyspelejšej krajiny a tam väčšinou je viac iných národností ako tej pôvodnej, čo mne dosť vadí (viď. Londýn). ale zas na druhej strane ešte toho musím vela vidieť a až potom môžem zhodnotiť, kde sa mi najviac páči.
z principu nie. ja normalnu pracu mat mozem, ale co tych 15-20% nezamestnanych? a ten mizerny plat vacsiny? proste z principu odidem a dufam, ze odidu vsetci.
Chcem pracu, v ktorej budem moct uplatnit svoj potencial a taka pozicia na slovensku bud nie je, a v pripade druhej moznosti, je ale mam ine ocakavania a ambicie.
uz beztak si najst pracu, ktora vam sedi aj podla pracovnych skusenosti ako uliata, je na Slovensku takmer nerealne (bez uplatkov, znamosti, atd.), a ak po dostudovani sa neuplatnim tak zacnem podnikat, ale urcite to nebude na Slovensku.
@inversi nerobit zumpara potapaca ak vies napriklad programovat. pripadne mat pracu, kde neotravujes ludi, neojebavas ludi, nedostavas sa do prirodzeneho konfliktu s ludmi a mas plat, vdaka ktoremu mozes mat byvanie s partnerom a neriesit, ci si dnes dam denne menu alebo si kupim rozok a tresku v bille.
a čo si myslíš, že vo svete na teba čakajú, to tie tisíce ľudí, ktorí chodia utierať zasrane rite rakušakom, my na slovensku máme pokladať za normálnu prácu, že doktori v kanade umyvaju riady, lebo na slovensku sú nedostatočne ohodnotení, máme pokladať za normálnu prácu?
ci niekto ostane nemusi zalezat len od zamestnania. napriklad rodicia ti nebudu zit vecne, teda je vcelku normalne stravit s nimi co najvacsiu cast z ich este zostavajuceho zivota.
@jurito ja to vidim ruzovo? to su vo svete uplne bezne podmienky tzv. standard, teda vo vyspelom svete. a otazkou je ci by sme zostali na Slovensku, ak by sme tu nasli normalnu pracu, a tu na Slovensku nezozenies len tak. ak vobec.
@grinder Asi sme sa nepocohpili teraz Práve to hovorím,že tu na Slovensku takú prácu, čo splna všetko čo si napísal hore a čo je vo svete bežné, má málokto. (aby si neotravoval,nehádal sa,atd...) A ak nejakým zázrakom nájdeš prácu čo ti vyhovuje prístupom tak ti dajú almužnu. Je nemožné tu nájst nadštandartne platenú prácu ktorá ti vyhovuje a chodíš tam rád. Teda o nikom som ešte nepočul
pred rokom možno aj áno, dnes sa na veci, po semestri v zahraničí dívam inak... tak či tak zvykne človek začínať od nuly a musí sa vypracovať vyššie, niekto tu písal, že ak si nie je človek schopný nájsť normálnu prácu tu, tak ani v zahraničí - áno, ale fakt zarobí minimálne 3 krát toľko, je rozdiel robiť v mekáči na Slovensku a v zahraničí, však?
no si myslim ze do zahranicia by som sla, keby som pracu nezohnala a nie naopak...
lebo predsa len sa na cudzincov pozeraju vsade krivo. uz len ked pride kosican studovat do ba, vypocuje si pocetne poznamky od blbych ludi...
"Slováci sú zlí divní, táto slovenská spoločnosť je zlá." A vy ste čo? Naozaj si neuvedomujete, že ste súčasťou tohto obyvateľstva, tvoríte ho a nie ste o nič viac? Alebo je tu niekto Slovák s hviezdičkou? To sú argumenty. A áno odchod do zahraničia je možnosť, ale naozaj si uvedomte, že nie ste nič lepšie. A ak odchádzate len preto, že chcete od zlých Slovákov a nie pre nejaký lepší dôvod, nepomôže vám to.
Samozrejme, že áno, zostal by som, lenže to sa ťažko definuje, pre niekoho je dobrá aj taká práca, kde nič nezarobí, ale ani sa nenarobí, iný zasa zamaká za vyšší plat, aj keby ho to malo stáť ďalšie štúdiá a profesijné zdokonaľovanie sa.
Odišiel som už davnejšie a nelutujem emigracia nie je pre každého a veľa ľudí sice "emigruje" , ale nakoniec sa vracia lebo pečené holuby nikde nelietajú do huby samé . Myslim že kto je šikovny uchytí sa i v SR. Čiže debil si nepomôže, a šikovný si môže vybrať podľa toho kde chce žiť / byť a či chce aby jeho dane išli aj na niečo ine ako na počernejších a rozkradanie
@tasha5 ohladom jednej konkretnej pracovnej pozicie ano zaleži od šefov, ale nechci mi povedat že ked dakto za 4 roky nie je schopny udržať si miesto a vyleti z x robot tak je to vždy chyba u šefa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Dobra praca podla mojej definicie? Alebo podla vseobecnej - priemerny plat mozno obcas nieco navyse?
aha, inversi sa to už pýtal, tak nič..
a čo si myslíš, že vo svete na teba čakajú, to tie tisíce ľudí, ktorí chodia utierať zasrane rite rakušakom, my na slovensku máme pokladať za normálnu prácu, že doktori v kanade umyvaju riady, lebo na slovensku sú nedostatočne ohodnotení, máme pokladať za normálnu prácu?
lebo predsa len sa na cudzincov pozeraju vsade krivo. uz len ked pride kosican studovat do ba, vypocuje si pocetne poznamky od blbych ludi...