ked sa okola vas deju napadne veci, poviete si ze je to len taka nahoda alebo setko je vopred naplanovane a je to osud? ja v nahody vobec neverim, uz sa toho okolo mna odohralo dost na to aby to boli len nahody, ale zaroven si ani nemyslim ze sme iba dake
nič do seba nezapadá a zároveň zapadá. vždy je všetko tak ako to má byť a preto to niekto može považovať za predurčený osud. Ale dá sa povedať že niečo nejako má byť? Ked sa mi nieco nepáči, mám pocit že to tak nemá byť, ale iný to vníma inak, zmením to a iný má pocit že to tak nemá byť, ale je to tak ako to má byť. Vždy v tej chvíli je to tak ako to má byť. Ale že by to bolo predurčené, to nie. Pre mňa je vždy hlavným elementom vôla. Vlastné vedomie, nie osud. Vlastné rozhodovanie, aj ked nieje úplne samostatné nepodlieha predurčeniu.
je azda iracionalne myslenie nespravne ? su azda murphyho zakony postavene na racionalnom mysleni ? a preca su pravdive je to ludska psychika v ktorej su korene vsetkych udalosti preto hladajte dovody nahod alebo suhier okolnosti v nej a v nicom inom
nekomentujem žiaden príspevok, hoci osmička sa viacmenej priblížila najbližšie k peknej zrelej myšlienke vedúcej k paradoxu
táto téma sa tu už viackrát trieskala dokola, ale odvtedy som postúpila v tejto oblasti, niečo som si uvedomila po tom, čo som sa viackrát v živote stretla s paradoxnými situáciami, viac a viac mi dokazujú o pravde fungovaní tohto sveta, života, samozrejme, v rámci vedy je hodne veľa paradoxov, to som vedela už predtým, ale nevenovala som tomu tak pozornosť, niečo na nich bude...teraz sa pokúšam ich hľadať ďalej vo všetkých oblastiach...ono občas to býva ešte aj tak, že človek si aj sám utvorí pseudoparadox
podľa toho, čo som dodnes spoznala, usudzujem, že je ešte priskoro si povedať: osud nie je, myslím, že na akú takú odpoveď si ešte počkám, ale nevyhýbam sa mu, čo sa týka náhod, o tom som už dávno presvedčená, že existujú, inak by sme tu neboli, tu nie je nutné vsúvať názory náboženské, tie dávno každý ovláda (aspoň tu na birzde , ale aby niekto ovládal postupy a zložité procesy tvorby najdokonalejšieho výtvoru prírody, t.j. bunka, pričom myslieť aj na evolučné pochody, toto bolo všetko založené len na náhodných pokusoch (tu sa už nikto nerozhodoval za nikoho, hoc aj Boh všetko dopredu vedel...trošku to znie komicky teraz, takže tu je dôkaz, že Boh a veda sa neriešia navzájom), no to už je káva, ktorú nie každý chce piť...jeho chyba, nie moja , mojou "chybou" asi je, že sa nechcem viesť jednou teóriou, držať sa jedného celý život, ale poznávať ďalej
záver: Boh dal podnet na vznik vesmíru, pred ním bol tiež, a beriem aj to, že môže byť viac vesmírov, plus to, čo bolo po tom podnete, sa dotváralo silami, vesmír je taký božský plod, čo sa vyvíja sám, toto je môj názor, tu neexistuje už paradox, dotvára si ho len kresťan, čo som písala s jedným z iného portálu...pretože hoci verím, že pravda je v paradoxe, Boha nemôžeme zase klásť na jednú úroveň s ním...
rozpísala som sa, a treba sa mi učiť, no je toto normálne?
prečo by si mal niekoho zhadzovať? len napíš, aké dočasné poznanie k tejto veci je to tvoje, a pritom nemusíš nikoho zhadzovať, to nie je nutné...to je len syndróm mladých, keď majú v ničom veľké mocné presvedčenie a podávajú ho iným pod vplyvom aktuálnej nálady alebo povahy
Ja si myslím, že náhody neexistujú.....že život nám vždy predkladá to "MENšIE ZLO", ale my si to neuvedomujeme, lebo to vačšie zlo nemáme možniosť skúsiť......
Niečo zlé, čo sa nám stalo, je vlastne len tá lepšia z dvoch možností.....
A všetko, čo sa deje, sa deje z nejakého vyššieho dôvodu.....
..tiež si nemyslím, že my sme postavičky v naplánovanej hre....
...ale že pre každého je určený nejaký cieľ a no my to svojími rozhodnútíami vôbec neovplyvňujeme....pretože, po všetkom, čo spravíme, príde niečo, čo nás posunie s5 z vybočenej cesty....
Ja si nemyslím,že je nejaký osud,alebo náhody...proste podľa mňa nás niekto,alebo niečo,mohlo stvorit,ale za všetko čo sa nám stane si možeme sami...pretože je len na nás čo urobíme a čo nám to prinesie...napríklad,je len na mne či sa na zatra naučím na písomku z fyziky..ak sa nenaučím,dostanem 5 a zhorší mi to aj vysvedčenie,teda ak si to už nebudem chcieť opraviť..no a ak sa naučím,tak dostanem zase 1..takže tak no..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ale samozrejme je to vec názoru.
Veď on vie čo sa stane
Len mi to môžeme ovplyvniť svojimi rozhodnutiami
lool
takže asi tak
Ha a osud? No take tudle osud.
táto téma sa tu už viackrát trieskala dokola, ale odvtedy som postúpila v tejto oblasti, niečo som si uvedomila po tom, čo som sa viackrát v živote stretla s paradoxnými situáciami, viac a viac mi dokazujú o pravde fungovaní tohto sveta, života, samozrejme, v rámci vedy je hodne veľa paradoxov, to som vedela už predtým, ale nevenovala som tomu tak pozornosť, niečo na nich bude...teraz sa pokúšam ich hľadať ďalej vo všetkých oblastiach...ono občas to býva ešte aj tak, že človek si aj sám utvorí pseudoparadox
podľa toho, čo som dodnes spoznala, usudzujem, že je ešte priskoro si povedať: osud nie je, myslím, že na akú takú odpoveď si ešte počkám, ale nevyhýbam sa mu, čo sa týka náhod, o tom som už dávno presvedčená, že existujú, inak by sme tu neboli, tu nie je nutné vsúvať názory náboženské, tie dávno každý ovláda (aspoň tu na birzde , ale aby niekto ovládal postupy a zložité procesy tvorby najdokonalejšieho výtvoru prírody, t.j. bunka, pričom myslieť aj na evolučné pochody, toto bolo všetko založené len na náhodných pokusoch (tu sa už nikto nerozhodoval za nikoho, hoc aj Boh všetko dopredu vedel...trošku to znie komicky teraz, takže tu je dôkaz, že Boh a veda sa neriešia navzájom), no to už je káva, ktorú nie každý chce piť...jeho chyba, nie moja , mojou "chybou" asi je, že sa nechcem viesť jednou teóriou, držať sa jedného celý život, ale poznávať ďalej
záver: Boh dal podnet na vznik vesmíru, pred ním bol tiež, a beriem aj to, že môže byť viac vesmírov, plus to, čo bolo po tom podnete, sa dotváralo silami, vesmír je taký božský plod, čo sa vyvíja sám, toto je môj názor, tu neexistuje už paradox, dotvára si ho len kresťan, čo som písala s jedným z iného portálu...pretože hoci verím, že pravda je v paradoxe, Boha nemôžeme zase klásť na jednú úroveň s ním...
rozpísala som sa, a treba sa mi učiť, no je toto normálne?
momentálne som unavená najviac na svete ale ked sa dám dokopy vrátim sa k tomu
Niečo zlé, čo sa nám stalo, je vlastne len tá lepšia z dvoch možností.....
A všetko, čo sa deje, sa deje z nejakého vyššieho dôvodu.....
..tiež si nemyslím, že my sme postavičky v naplánovanej hre....
...ale že pre každého je určený nejaký cieľ a no my to svojími rozhodnútíami vôbec neovplyvňujeme....pretože, po všetkom, čo spravíme, príde niečo, čo nás posunie s5 z vybočenej cesty....
Celá tá hra je o NáS a pre NáS!