@hovnovhlave Nie, len ma zaujíma aké ma dnešná mládež znalosti z oblasti holokaustu, antisemitizmu. Ja aj v realnom živote často takýmito otázkami z historie, geografie, politiky a podobne obťažujem okolie
@nathalicatko viem o osvienčime a ešte nejakom, na ktorého názov si nespomeniem a v tvojich vymenovyných nie je. To, že sa osvienčim delí som sa dozvedel dnes.
och nie, pripomenul si mi moju dejepisárku ako sme museli vedieť názvy všetkých a aj rozdelenie, ktoré boli vyhladzovacie, pracovné... a pamätám si z nich už 5, ach, ten dejepis s ňou to bola nočná mora
@hexo no neviem, nic nevysvetlila poriadne, lebo mala problemy s recou a ja som kedysi mala velmi rada dejepis, az ona mi ho zhnusila, ale nie preto, ze sme museli vediet celu knihu od slova do slova
@hovnovhlave No áno to máš pravdu sú to zbytočnosti, ale strašne sa na mna lepia, takéto vedomosti a ja to proste musím dať z hlavy von, lebo by mi vybuchla
@hexo rozumiem ti v podstate aj moje otázky sú zbytočnosti (hlavne pre tých druhých) ja najmä dávam nejaké menej známe chytáčiky v oblasti športu... ale na tvoje otázky sa to ani zďaleka nechytá
@hexo no vidíš... v niečom by sme sa možno aj našli čo sa týka dejín športu, tak sú najzaujímavejšie staré olympijské hry, alebo prvý hokej ako sa hrával bolo zaujímavé
@hovnovhlave Ale nemyslim, také dejiny, že kto prvý kopol dolopty, alebo kde si prvy krát zahrali, ale najmä dejiny MS. Napr ovládam všetky dejiská ms vo futbale + kto vyhral na každých + najlepší strelec a pod, taktiež poznám vela hráčov historie (viac ako tých novších, čo sú teraz), kluby, vela je toho. Olympíjske hry sú tiež celkom zaujímavá sféra vedomostí. Olympíjskych víťazov historie až tak velmi nepoznám, ale viem skoro všetky od 1896 kde sa konali + rok a najmä zaujímavosti politického charakteru, škandáli a pod. Napr 1972 Izraelsky športovci zabití čiernym piatkom. Ale rasové konflikty v 68. Bojkot Los Angels 84 a pod
@hexo obdivujem kapacitu tvojho mozgu... ja by som zase nevedel všetko takto vymenovať, iba niektoré... ale čo sa týka histórie čisto len MS vo futbale, tak tomu som sa dlho venoval a vždy už ako dieťa som rád čítal štatistiky rôzne... to ma bavilo veľmi
@hovnovhlave Hej, ale ešte som si všimol, že futbal medzi mládežou nie je veľmi obľúbený, aspoň keď som si pozeral staršie diskusie/ankety, tak som si to všimol. zase v BB to neplatí . Podla mňa je zaujímavejší, ako dáky beh a pod
@hexo ja futbal milujem už od malička a nemienim to meniť... podľa mňa je to právom jeden z najlepších športov na svete... v takej Argentíne je futbal ako náboženstvo a bez neho si vôbec nevedia predstaviť život
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
zaujímaš sa o to a teraz machruješ, že vieš podstatne viac než my?
nech sa páči ( neviem, či to bude správne napísané, lebo časy, kedy som to písala sú dávno za mnou (
Osvienčim
Osvienčim-Birkenau
Terezin
Majdanek
Bergen
Jasenovač (alebo tak nejako tuším)
Treblinka
Helmbecht
SachsenNIEČO (ale viem, že to bolo pri Berlíne)
Buchenwald
Ravensburg
Dachau
Oranenburg
aj ja často "otravujem" ľudí z nejakými otázkami, ale s trochu inej oblasti, kde mám zase ja viacej znalostí a vedomostí
Kolko hodin sa dožil Hitler?
V ktorom roku sa Sofia Zerbstská oženila za Petra III?
Povedz meno amerického kozmonauta, ktorý bol prvý vo vesmíre + presný dátum
Kolko mal Titanic na dlžku?
V ktorom roku predalo cárske Rusko Američanom Aljaškua za kolko penazí?
Takéto podobné väčšinou sa pýtam
no neviem - zaujímavé, ale zbytorné vedomosti
ale na názvy si nespomeniem, len viem že keby mi niekto povedal čo to je tak mu odpoviem
a neviem ani či koncentrák z filmu prekliaty ostrov existoval, alebo to bola len fikcia