@erjedna podla mňa tam prúdový chránič ani nemá, prúdové chrániče sa povinne zaviedli cca od roku 2008
@hoperpohroma samotné vedenie nemá na sebe izoláciu, vedenie je izolované od stĺpu, podľa daného napätia
@mojdedo daj si na seba gumené papuče jednu ruku si daj za chrbát a tak sa chyť, to že sa o niečom tvrdí že nie je vodivé neznamená že to je nevodivé na 100%
možno ešte jeden príklad uvediem: - destilovaná voda je izolant no stačí keď sa do nej dostanú nečistoty alebo minerály a už je vodivá
ak som náhodou niečo povedal zle tak sa ospravedlňujem a kľudne ma opravte
@martin093 aj mna to napadlo.. Ale koberec linoleum a beton maju podla na dost nizku vodivost.. A 230V neni az tak moc aby to prerazilo... Ved aj izolacia tych vodicov. To je mozno 2mm plast a staci to
Prečo by cez vtáka nemal kam pretiecť prúd? Len myslím, že jeho pravá a ľavá noha majú malý potenciálový rozdiel v porovnaní s potenciálovým spádom na meter vysokonapäťového vedenia, niečo málo cez neho prejde.
Ale s človekom mi to nie je jasné celkom Možno práve preto, že nelietaš, ale práve stojíš na koberci s nulovým/malým potenciálom, a rukou sa spojíš s vysokým potenciálom vo vedení? Veď keď máš fajný prúd, prerazí aj ten koberec.
@mojdedo no ono ide aj o prúd nie len o napätie, keby si držal niekde zeme tak by ťa zo zabilo, to že ťa to len trochu koplo znamená že prúd si našiel cestičku aj cez nevodivý materiál
@narazuvzdornaa suhlasim s tym vtakom avsak vtak ma blizsie k nevodicom ako k vodicom.. Cize na to aby presiel prud je potrebne urcite kriticke napatie od ktoreho zacne tiect... Potencialovy spad je maly ako vravis... Inak to co hovorid by platilo, ak by miesto vtaka bol obvod s ovela ovela vacsim odporom.
A s tym kobercom som to spominal ze to napatie sa mi zda male aby to prerazilo koberec, linoleum aj suchy beton...
Nie som odbornik na elektrinu, takze mozno sa mylim.. Ale... Mozno je asi fakt jedine vysvetlenie, zebto prerazi ten koberec... A mozno som sa drzal aj uzemnenia, to si tiez nie som isty Ale viem ze viacerych koplo len z fazy.. Aspon som to tak pocul
Ja ako malý zasran som skočil v jednom starom dome zo železných schodov nad ktorými bolo elektrické vedenie.., Počas toho skoku som rukou zavadil o kábel a potom si už len pamätám ako som tam visel, celého ma triaslo a pozeral som na oblohu. Najzaujímavejšie na tom bolo, že pád z výšky možno 3 metrov som letel, resp vnímal niekoľko sekúnd. Akoby zrazu pomalšie plynul čas.
Okrem odretých kolien sa mi nič nestalo ale keby som sa neodlepil od tých schodov tak neviem...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
@hoperpohroma nie su izolovane.. Aspon tie vysokonapatove mimo obci nie su. V obciach uz je vsetko (po vacsine) tahane pod zemou
@hoperpohroma samotné vedenie nemá na sebe izoláciu, vedenie je izolované od stĺpu, podľa daného napätia
@mojdedo daj si na seba gumené papuče jednu ruku si daj za chrbát a tak sa chyť, to že sa o niečom tvrdí že nie je vodivé neznamená že to je nevodivé na 100%
možno ešte jeden príklad uvediem: - destilovaná voda je izolant no stačí keď sa do nej dostanú nečistoty alebo minerály a už je vodivá
ak som náhodou niečo povedal zle tak sa ospravedlňujem a kľudne ma opravte
Ale s človekom mi to nie je jasné celkom Možno práve preto, že nelietaš, ale práve stojíš na koberci s nulovým/malým potenciálom, a rukou sa spojíš s vysokým potenciálom vo vedení? Veď keď máš fajný prúd, prerazí aj ten koberec.
A s tym kobercom som to spominal ze to napatie sa mi zda male aby to prerazilo koberec, linoleum aj suchy beton...
Nie som odbornik na elektrinu, takze mozno sa mylim.. Ale... Mozno je asi fakt jedine vysvetlenie, zebto prerazi ten koberec... A mozno som sa drzal aj uzemnenia, to si tiez nie som isty Ale viem ze viacerych koplo len z fazy.. Aspon som to tak pocul
Okrem odretých kolien sa mi nič nestalo ale keby som sa neodlepil od tých schodov tak neviem...