Môže sa človek dostať do neba aj ked je ateista, či poprípade vyznáva iné náboženstvo? Narážam na to, že keby ste sa narodili napríklad v Indii a rodičia budú Hinduisti a budú vas viesť k tejto viere, došli by ste do neba? Alebo je nebo len pre Kresťanov.
ja som polozila v cirkevnej skole na nabozenstve obdobnu otazku: ci clovek ktory kona dobro nikomu neublizuje blabla ale nemodli sa a nechodi do kostola moze ist do neba
bolo mi povedane ze clovek ktory nechodi do kostola nemoze byt dobry clovek
@kaylee aha, takže cirkevnici su asi múdrejši ako samotný Boh. Veď to vidíme aj teraz, všetci sa tu hráme na Boha... takže podľa cirkevnikov asi všetci neandertalci šli do pekla, lebo nechodili do kostola a ani sa nemodlili. Chudáci...
myslím si, že ak nebo existuje, a má svoje pravidlá, tak každý (podľa neba) dobrý tam pojde, ... ak neexistuje tak tam nepôjde nikto ani keby silno veril a modlil sa ostošesť....
@kaylee
takmer kazda viera vyzaduje (okrem tich uprimnych) navstevovanie kostola modlenie a poslusnost inak hlasa zatratenie a bla bla bla...nastroj na zmykanie penazi a ovladanie ludi kt. sa boja smrti
je x ludi ateistov kt. sa chovaju lepsie ako vela krestanov a trebars sa riadia nevedomky aj desatorom a maju za to skoncit v pekle ? to je boh potom trochu malicherny...alebo skor alibizmus tich co to vymysleli ? :/
nechápem prečo by chcel ísť arab do kresťanského neba. Každé náboženstvo má vlastnú predstavu o posmrtnom živote tak sa každý snaží žiť tak aby sa dostal do toho svojho "neba"
jasne, ze moze predvcerom sme to rozoberali s kamaratom pri palenke
Here’s what Pope Francis really said about atheists:
Pope Francis
Stephen Driscoll / CNA
The Lord has redeemed all of us, all of us, with the Blood of Christ: all of us, not just Catholics. Everyone! ‘Father, the atheists?’ Even the atheists. Everyone! And this Blood makes us children of God of the first class! We are created children in the likeness of God and the Blood of Christ has redeemed us all! And we all have a duty to do good. And this commandment for everyone to do good, I think, is a beautiful path towards peace. If we, each doing our own part, do good to others, if we meet there, doing good, and we go slowly, gently, little by little, we will make that culture of encounter that so much. We must meet one another doing good. ‘But I don’t believe, Father, I am an atheist!’ But do good: we will meet one another there.
prepáč, ale tvoja otázka nemá ani hlavu ani pätu. veď keď sa niekto narodí ako hinduista, tak sa správa podľa svojho a snaží sa žiť podľa svojho náboženstva, to isté platí pre moslima, ktorý ako džihádista dokonca dostane v nebi veľa panien (neviem 100%, mediálny šum?) ... tak isto je aj kresťanské nebo pre kresťanov.
podľa môjho názoru ale existuje len jeden "Boh", jeden "raj" a jedno "peklo". Úvodzovky preto, lebo každé náboženstvo to vykladá inak, ale ja si myslím, že aj tak všetky vychádzajú zo spoločného základu.
Zdá sa mi že niekde je napísané že Boh milujem všetkých rovnako takže asi može ísť každý dobrý človek ... Za ďalšie som kresťan ale ... CIRKEV JE JEDNA MAFIA ... vezmite si že všetky vojny nepokoje a vraždy mala na svedomí CIRKEV ... a za ďalšie farár ... čo si o sebe myslia ? Za komunizmu boli radi že im došiel niekto do kostola ... A všimnite si že v zaostalých štátoch je veľa krestanov ... Priklad : Poľsko 89% kresťanov
Všetky tieto modifikácie náboženstiev vymysleli ľudia, hlavne tie príkazy a zákony. Treba si položiť otázku, čo nás spája ? Každý človek na svete so zdravým rozumom vie odlíšiť, čo je dobré a čo zlé. Niektorí konajú aj to zlé pod vplyvom iných, alebo z vlastného vzdoru, ale v sebe by to našli, keby sa zamyslia, že napr.zabili človeka ako sú oni, že to asi nie je dobré. Vplyv spoločnosti núti ľudí robiť bizarné veci. A tak stále sú na scéne len ľudia - ich názory, ich zákony, ich náboženstvá, odlišnosti. A či sa neveriaci nedostane do neba ? Ťažko povedať, či sa niekam dostane aj veriaci. Žiadny človek nevie, čo sa deje po smrti. Môžeme len veriť.
Božie milosrdenstvo je obrovské .. a Boh je predsa spravodlivý sudca .. bolo by spravodlivé odsúdiť niekoho za to, že vyznáva vieru, akú ho naučili rodičia? Asi nie, myslím .. verím, že ak sa správa podľa zdravého rozumu, žije v láske s ostatnými ľuďmi (na tom sú postavené prikázania, okrem teda prvých dvoch, ktoré sa viažu priamo na Boha, nie na ľudí), tak sa do neba určite dostane, ale najskôr prejde stavom očistca ... toť môj názor ... Čo si tom myslíš ty??
ja si myslím toto: ak k tebe prídu informácie o kresťanstve a ty žiješ hoc aj v pralese ale budeš ale za celý život sa ani nebudeš snažiť uveriť, nie nedostaneš...ALE ak je človek dobrák od kosti a stráni sa zlých vecí a nevie nič o Bohu lebo sa informácia o ňom nedostala, príde do neba....
@4 o tom sa píše v Biblii : (neviem ti ale napísať adresu...dlho som to nečítal):
Prví sa stanú poslednými, posledný prvými.
(ktomu bolo aj podobenstvo ktoré bolo k pochopeniu výroku kľúčové a ja si neviem spomenúť )
@nemamcas dedičný hriech spôsobil že vzniklo veľa náboženstiev ale nakoniec "Boh spravil kresťanstvo"
@gitarista445 áno Boh miluje každého rovnako...niekedy môžeš vnímať Boha ako nejakú "konštantu" lásky
ak je niekto "zlý" bolo to jeho chybou pretože Boh sa dá vnímať ako neúnavná nemeniaca sa láska, dobro atď...(preto tá "konštanta")
@alohomora sranda že človek odsudzuje samého seba tým že narúša svoj vzťah z Bohom svojími rozhodnutiami, takže ich už nevrátiš (čas plynie) ale Boh nám dal možnosť si to vyžehliť pokánim, olútostením (naozaj úprimným) vyžehliť pokial nezomrie predtým ako to nestihne vyžehliť
Áno, človek, ktorý úrimne vyzná, že Ježiš je jeho spasiteľ a vykupiteľ a začne činiť pokánie sa môže dostať do neba. Je to trochu morbídne, že sa tam môžu dostať sérioví vrahovia ale je to tak. Či to žiješ len tak navonok, alebo si ho skutošne vyznal ako spasiteľa sa uvidí na poslednom súde.
neviem presne ake zavery idu z Vatikanu ale ja si myslim ze do neba sa moze dostat kazdy kto bude chciet
podla mna Boh sa prihovara ludom hociako mne osobne skrz bibliu a krestansky zivot....
niekomu inemu sa moze prihovarat cez cokolvek ine su rozne vetvy....evanjelici,baptisti a co ja viem co vsetko...su rozne nabozenstva a ja si nedovolim povedat a ani si nemyslim ze ludia z nich budu zatrateni pretoze nemali moznost spoznat nase nabozenstvo...ale som si isty ze sa neprihovara v nicom kde je odobrena vrazda ci akekolvek ine znehodnocovanie zivota
len pre vysvetlenie...nebo nie je miesto ale stav stav absolutneho dobra pokoja a lasky....nie nenavisti,smutku a prazdnoty...
vrazda mi nepride moc prepojena s laskou cize neverim ze je to prostriedok ktory ta priblizuje k bohu
@13
Nikto nemôže za to, kde sa narodí a pod.
Iné je ak už mu bola vhodne zvestovaná radostná správa o spáse a ten človek ju neprijal (dobrovoľne, ale ešte išiel proti tomu).
Dôležitá vec je, že to Boh si hľadá nás cez rôznych ľudí (rehoľníci, kňazi, priatelia, rodičia...). A to už záleží od nás ako zareagujeme napr. na ponúknutú možnosť dať sa pokrstiť...
A tá šáriá, do toho sa veľmi nevyznám. Ale viem, že ich tradícia, náboženstvo nie je založené tak na rozume ako naša spoločnosť. Oni všetko čo sa deje pripisujú Alahovi, že to on koná svoju vôľu. A takto si ospravedlňujú i tí radikálni islamisti tie vraždy, že to on koná, jeho vôľa sa deje...
Čo si myslíš ty?
Ja si myslim, že je to tak ako napísala @nemamcas. Tiež si myslim, že existuje jeden základ náboženstva a každý si ho vysvetľuje podľa tomu, čo on verí. Myslim si, že každé náboženstvo vyznáva toho istého Boha, len každý ho vidí inak. Hinduista verí, že existuje viacero bohov, ktorých ovláda jeden najvyšší. Budhista zase verí, že Boh je energia. Rovnováha harmónie tela a mysle... a tak podobne. Takže podľa mňa ma každý šancu dostať sa do neba, pokiaľ bude žiť v súlade so svojou vierou
@suzanne11 hej lebo vlastne dobro prispieva k zachovaniu a rozvoju života, kdežto zlo smeruje k jeho záhube a každý zdravý človek má pud sebazáchovy a chráni si život
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
bolo mi povedane ze clovek ktory nechodi do kostola nemoze byt dobry clovek
takmer kazda viera vyzaduje (okrem tich uprimnych) navstevovanie kostola modlenie a poslusnost inak hlasa zatratenie a bla bla bla...nastroj na zmykanie penazi a ovladanie ludi kt. sa boja smrti
je x ludi ateistov kt. sa chovaju lepsie ako vela krestanov a trebars sa riadia nevedomky aj desatorom a maju za to skoncit v pekle ? to je boh potom trochu malicherny...alebo skor alibizmus tich co to vymysleli ? :/
Here’s what Pope Francis really said about atheists:
Pope Francis
Stephen Driscoll / CNA
The Lord has redeemed all of us, all of us, with the Blood of Christ: all of us, not just Catholics. Everyone! ‘Father, the atheists?’ Even the atheists. Everyone! And this Blood makes us children of God of the first class! We are created children in the likeness of God and the Blood of Christ has redeemed us all! And we all have a duty to do good. And this commandment for everyone to do good, I think, is a beautiful path towards peace. If we, each doing our own part, do good to others, if we meet there, doing good, and we go slowly, gently, little by little, we will make that culture of encounter that so much. We must meet one another doing good. ‘But I don’t believe, Father, I am an atheist!’ But do good: we will meet one another there.
podľa môjho názoru ale existuje len jeden "Boh", jeden "raj" a jedno "peklo". Úvodzovky preto, lebo každé náboženstvo to vykladá inak, ale ja si myslím, že aj tak všetky vychádzajú zo spoločného základu.
Oh, a nepleťte si náboženstvo a cirkev.
Prví sa stanú poslednými, posledný prvými.
(ktomu bolo aj podobenstvo ktoré bolo k pochopeniu výroku kľúčové a ja si neviem spomenúť )
@nemamcas dedičný hriech spôsobil že vzniklo veľa náboženstiev ale nakoniec "Boh spravil kresťanstvo"
ak je niekto "zlý" bolo to jeho chybou pretože Boh sa dá vnímať ako neúnavná nemeniaca sa láska, dobro atď...(preto tá "konštanta")
neviem presne ake zavery idu z Vatikanu ale ja si myslim ze do neba sa moze dostat kazdy kto bude chciet
podla mna Boh sa prihovara ludom hociako mne osobne skrz bibliu a krestansky zivot....
niekomu inemu sa moze prihovarat cez cokolvek ine su rozne vetvy....evanjelici,baptisti a co ja viem co vsetko...su rozne nabozenstva a ja si nedovolim povedat a ani si nemyslim ze ludia z nich budu zatrateni pretoze nemali moznost spoznat nase nabozenstvo...ale som si isty ze sa neprihovara v nicom kde je odobrena vrazda ci akekolvek ine znehodnocovanie zivota
len pre vysvetlenie...nebo nie je miesto ale stav stav absolutneho dobra pokoja a lasky....nie nenavisti,smutku a prazdnoty...
vrazda mi nepride moc prepojena s laskou cize neverim ze je to prostriedok ktory ta priblizuje k bohu
Nikto nemôže za to, kde sa narodí a pod.
Iné je ak už mu bola vhodne zvestovaná radostná správa o spáse a ten človek ju neprijal (dobrovoľne, ale ešte išiel proti tomu).
Dôležitá vec je, že to Boh si hľadá nás cez rôznych ľudí (rehoľníci, kňazi, priatelia, rodičia...). A to už záleží od nás ako zareagujeme napr. na ponúknutú možnosť dať sa pokrstiť...
A tá šáriá, do toho sa veľmi nevyznám. Ale viem, že ich tradícia, náboženstvo nie je založené tak na rozume ako naša spoločnosť. Oni všetko čo sa deje pripisujú Alahovi, že to on koná svoju vôľu. A takto si ospravedlňujú i tí radikálni islamisti tie vraždy, že to on koná, jeho vôľa sa deje...
Čo si myslíš ty?
hej podla takejto logiky je Boh malicherny a pokrytecky
inak taketo si aj ja myslim
ževraj v biblii sa očistec nespomína, neviem , ja ju až tak neovládam
to som čitala , že ta schopnost posudit dobre a zle sa vyvijala
u ludi nezavisle od nabozenstva