Otázka je, či je vo svete bez boha vôbec krása a môže sa ti niečo "páčiť.".
Mnoho ľudí v Boha neverí, je im jasné že nie je, že morálne princípy vyplývajúce z tejto predstavy sú nám prirodzené a neustále hľadajú dušu tam, kde je len myseľ ukrytá v spleti úžasnej náhody, ktorú iná veľká náhoda spustila a z veľkej miery vzišla z toho ako odolávala zániku. Život bez Boha nie je krásny, ale ani nepekný, celý ten pohľad je vytvorený na základe toho, že existuje niečo väčšie ako my čo treba nejak emocionálne hodnotiť. Život bez Boha je taký aký je, nemusíte sa obviňovať z toho, že nie ste dokonalý, alebo taký akých by vás niekto chcel, zároveň sa však nemôžete na nikoho vyhovoriť a to takmer v ničom a ak uchopíte podstatu tohoto pohľadu nebudete od iných očakávať niečo čo by ste neočakával od seba. Ako nevravím, že na tomto svete nie je čo obdivovať a že musíme byť bezcitné svine, ale pocity reálne a často výrazne až ťažko deštruktívne ovplyvňujú ľudskú myseľ a jej pohľad na svet, je to ako sa pozerať na kvet a hlúpo obdivovať jeho farbu, keď máte pred sebou živé čerpadlo vody, systém buniek neuveriteľne prispôsobený svetu zohľadňujúc vo svojom prežití častice, bunky iných organizmov, nerasty, ale aj živé tvory...
Bez Boha je ľudský osud peklo. Človek bez Boha je duchovne mŕtvy, keď sa jeho fyzický život skončí, ide do večného oddelenia od Boha.
Nie Boh, ale človek sa odsúdil, vybral si cestu a tú Boh rešpektuje s obrovským žiaľom...
Ale jedno vám poviem, Boh miluje každého takého aký je, čaká na každého, že ho prijme vo svojom živote...
Preto hľadajte, proste a Boh vás vyslyší a obdarí vás svojim milosrdenstvom...
Urobte tak hneď, lebo nevieš dňa, ani hodiny, kedy opustíš tento svet...
Peklo je strašné, odtiaľ už niet návratu, preto skúmajte a uverte v evanjelium, lebo kto uverí, ten bude spasený...
@hnisavica
ušil si si sám na seba "budu", nebudeš môcť tvrdiť, že si nevedel...
vedel si a nič si nespravil, či ti ruky ochromeli a jazyk zdrevenel?
či ti slnko oči spálilo a mozog odumrel?
padni na zem a vzdaj úctu Bohu, lebo zhoríš, ako ta plevel poľná v pekle
tí ktorí sú slabí na to aby pochopili, že sú zodpovední za všetko vo svojom živote sa nechajú viesť myšlienkou vonkajšieho boha, ktorý má s nimi nejaké plány a že to čo sa deje je jeho vôľa... ale piču.. len človek si je jediným bohom a každý boh ktorého stvorí v myšlienkach pre seba je mu podriadený..
"boh je mŕtvy, usmievaj sa pretože to my sme ho zabili" :3
Zda sa mi to ako prijatelnejsia predstava, nez alternativa, ze existuje
a) Niektore otrasne choroby by naozaj nemuseli existovat a nemuseli by sa s nimi rodit napr. deti... ^^
b) Co je to za blbost s tym peklom pokial neodprisaham vernost a neriadim sa nejakymi nejasnymi principmi, ved to uz je ake malicherne a zlomyselne Takto sa sprava 5-rocne dieta s lupou k mravcom, nie zodpovedny stvoritel vesmiru
Cize aj keby sa to objavilo, asi by som nabozenstvo stale bojkotoval a skoncil v tom pekle tak ci tak.
jediny mozny svet ktory sa mi dokaze pacit je vez boha, teoreticky existoval by svet s bohom ktory by sa mi dokazal pacit ale kedze uz kocky s bohmi boli hodene tak si clovek velmi nenavybera..
paci sa mi predstava matematickeho vesmiru v ktorom ma vsetko svoje miesto a reaguje na seba
nevidim v tom rozdiel... ako sa mozes pytat ludi ci sa im paci nieco co nikto nevidel? ano, predstavovat a vsugerovat si mozme vsetci a vsetko, ale to padá s prvým otvorením očí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Brahman alone is real;
Brahman is the world.
Mnoho ľudí v Boha neverí, je im jasné že nie je, že morálne princípy vyplývajúce z tejto predstavy sú nám prirodzené a neustále hľadajú dušu tam, kde je len myseľ ukrytá v spleti úžasnej náhody, ktorú iná veľká náhoda spustila a z veľkej miery vzišla z toho ako odolávala zániku. Život bez Boha nie je krásny, ale ani nepekný, celý ten pohľad je vytvorený na základe toho, že existuje niečo väčšie ako my čo treba nejak emocionálne hodnotiť. Život bez Boha je taký aký je, nemusíte sa obviňovať z toho, že nie ste dokonalý, alebo taký akých by vás niekto chcel, zároveň sa však nemôžete na nikoho vyhovoriť a to takmer v ničom a ak uchopíte podstatu tohoto pohľadu nebudete od iných očakávať niečo čo by ste neočakával od seba. Ako nevravím, že na tomto svete nie je čo obdivovať a že musíme byť bezcitné svine, ale pocity reálne a často výrazne až ťažko deštruktívne ovplyvňujú ľudskú myseľ a jej pohľad na svet, je to ako sa pozerať na kvet a hlúpo obdivovať jeho farbu, keď máte pred sebou živé čerpadlo vody, systém buniek neuveriteľne prispôsobený svetu zohľadňujúc vo svojom prežití častice, bunky iných organizmov, nerasty, ale aj živé tvory...
Nie Boh, ale človek sa odsúdil, vybral si cestu a tú Boh rešpektuje s obrovským žiaľom...
Ale jedno vám poviem, Boh miluje každého takého aký je, čaká na každého, že ho prijme vo svojom živote...
Preto hľadajte, proste a Boh vás vyslyší a obdarí vás svojim milosrdenstvom...
Urobte tak hneď, lebo nevieš dňa, ani hodiny, kedy opustíš tento svet...
Peklo je strašné, odtiaľ už niet návratu, preto skúmajte a uverte v evanjelium, lebo kto uverí, ten bude spasený...
stačí otvoriť, alebo zložiť okuliare z očí....
lebo kto hľadá nájde, kto prosí, ten dostane a kto klope, tomu otvoria...
ušil si si sám na seba "budu", nebudeš môcť tvrdiť, že si nevedel...
vedel si a nič si nespravil, či ti ruky ochromeli a jazyk zdrevenel?
či ti slnko oči spálilo a mozog odumrel?
padni na zem a vzdaj úctu Bohu, lebo zhoríš, ako ta plevel poľná v pekle
"boh je mŕtvy, usmievaj sa pretože to my sme ho zabili" :3
a) Niektore otrasne choroby by naozaj nemuseli existovat a nemuseli by sa s nimi rodit napr. deti... ^^
b) Co je to za blbost s tym peklom pokial neodprisaham vernost a neriadim sa nejakymi nejasnymi principmi, ved to uz je ake malicherne a zlomyselne Takto sa sprava 5-rocne dieta s lupou k mravcom, nie zodpovedny stvoritel vesmiru
Cize aj keby sa to objavilo, asi by som nabozenstvo stale bojkotoval a skoncil v tom pekle tak ci tak.
paci sa mi predstava matematickeho vesmiru v ktorom ma vsetko svoje miesto a reaguje na seba
v skutku silné, veľmi silné slová...
Aký je svet s bohom?
Aký je svet bez boha?
Je len jeden?
Je ich viac?