Ja som kedysi robila kávu pri rôznych pracovných stretnutiach, kolegyne (ktoré si tiez robia kávu kazdu chvilu) ma to naučili, lebo ja som nikdy kávu nepila. A tak ma to po par mesiacoch presvedčilo, ze to asi musí byt hrozne chutná vec, tak som si kúpila cela natešená domov instantnú kávu. Spravila som si ju, ale vobec mi to nechutilo, tak som pridala mlieko a cukor. Bolo to o niečo lepšie, ale stale nic moc, tak som pridala este viac mlieka, to uz bolo celkom OK, ale stale mi tam niečo chýbalo. Tak som pridala este kakao. Cize bolo tam najma mlieko, kakao a cukor a bolo to naozaj velmi dobre! Len mi tam trochu vadila ta chuť kavy v pozadí tak som si spravila čisté kakao bez kávy a bolo to skvele!
Ale aby som to este uviedla na pravu mieru, zrnkovú kávu som par krát este ako dieta chutnala a nechutilo mi to. Ale myslela som, ze ta instantná chuti nejak inak, lepšie... Keď ju v práci všetci pijú a stale tam rozvoniava
Doma, keď si niekedy spravím, tak instantnú, ale mám iba pár značiek, ktoré mi chutia (najviac asi Davidoff Intense). A v robote máme nespresso kávovar, tak tam si doprajem a spravím si kapsulovu.
Ja som háklivá na kávu. Musím mať celú zrnkovú a zrnká si sama meliem. Robím si ju buť v talianskej kanvičke Bialetti alebo si robím v tureckej džeze. Nepijem ani zalievanú, ani instatnú a ani z presso stroja veľmi, iba ked som v kaviarni.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
vobec