Som prváčka na gympli.Zatiaľ prešiel len týždeň a máme plno úloh a učenia sa.Samozrejme,že viem prečo ,a že to nie je to isté ako základka. Ale ako to stíhate? Všetko sa učiť ?Robiť referáty či projekty?...
pocuvaj na hodine vies 80% veci referat urobis do 2 hodin hocijaky projekt detto a nauc sa selektovat veci ktore robit prakticky nemusis lebo ich stihnes urobit v skole pred hodinou pripadne sa nebudu kontrolovat alebo co. ja som z bilingvalneho a pohoda lahoda kazdy sa sprta a ja nic nerobim a mam rovnake znamky ako oni
Ja už štvrtý ročník na gympli a poviem ti, tretí bol u nás niečo nenormálne... Ako som to zvládala? Okrem 10 minút internetu každý deň od pondelka do piatka doobedu som nemala žiaden sociálny život
Ja som sa nikdy neučila priebežne, ale ak to tak budeš robiť, určite to postíhaš, len si neodkladaj veľa vecí, lebo sa to stráášne nakopí, a potom ešte len budeš nestíhať. Ver mi, dá sa to, len to chce veľa času obetovať učeniu. Nás hneď na začiatku 1. ročníka varovali, že máme rátať s tým, že sa zhoršíme oproti základke, a že je to úplne normálne, lebo prechádzaš na iný systém, ale od druhého polroku sa to otočí a pôjde ti to lepšie, uvidíš
A hlavne, NIKDY neurob takú chybu ako ja, že učiť sa nárazovo na písomku. Keď príde polrok, tak to bude potom strašne ťažké, uč sa postupne na každú látku...
Ty kokos, od prvého ročníka na základnej mi to hovoria a pochopím to na konci strednej...
ja som na gympli a nieco take ako ty nepozorujem...ucim sa vtedy kedy treba alebo ked sa mi nahodou chce, ulohy stiham cez rpestavky a projekty robim rada...neber to tak vazne preboha...nemusis mat same jednotky aby si v zivote nieco dosiahla
to je normálne ,že je toho veľmi veľa ,ja som tiež študentkou gymnázia a už tretí rok ,v prváku sa mi tiež zdalo toho nenormálne veľa ,a zdá sa mi to aj teraz ,ale už som si zvykla ...poradím ti ,hlavne sa uč priebežne a nielen na písomku ,lebo potom z toho budeš mať poriadny zmätok ...radím ti naozaj dobre ...a rátaj s tým ,že toto ešte čo máš teraz je nič oproti tomu ,čo ťa čaká vo vyšších ročníkoch,tam príde oveľa náročnejšie učivo ako máš teraz ...prvák je nič ..budeš musieť obetovať veľa voľného času ,ktorý si doteraz mala...je to obrovský skok ,bol to aj pre mňa ,myslela som si ,že to nezvládnem ,ale dá sa všetko zvládnuť len treba chcieť a ak sa chceš dobre učiť a neflákať to ,tak budeš sa učievať celé poobedia a víkendy ,na to sa priprav ...ja trávim učením,robením projektov a čítaním kníh (povinné čítanie) celé hodiny už vyše dvoch rokov ..držím ti prsty ,aby sa si čo najskôr zvykla
@natuska6262 sa uvedom pises ako nejaka poriadna bifloska lebo takto sa enstavia k uceniu nikto z mojich znamych nic som nemusela kvoli skole obetovat a na strednej to ani neplanujem (!), nemusela som sa ucit cele dni po skole a uz vobec nie cez vikendy preboha *rofl* ani ziadne povnne citanie nemame... a ucenim netravim cele hodiny...maximalne 20 minut a aj to len ak viem ze bude pisomka...dievca...še probuc!!...ak si myslis ze toto je spravny postoj k skole a k zivotu si na omyle...nemas absolutne cas na zabavu a na zaluby, kamaratov a lasky...lebo ako tak citam..ty ani nespis a len sa ucis...uff blah...
@greendgirl ja som sa za cely druhy rocnik ucila doma tirkrat ..a to vazne..neklamem..trikrat len..dvakrat an chemiu a raz na biolu. boli to koncorocne pisomky..inak sa to da stihnut cez prestavky..tahaky tiez existuju...a na vysvedceni nemam ine znamky len jednotky a dvojky ...zeby zazrak?
toto obdobie bolo pre mňa..hmm..skrátka , slovami ani neviem vyjadriť jeho zložitosť..buď si zvykneš, alebo budeš robiť silnú revolučnú rebéliu, ktorá nakoniec ublíži len tebe..čiže, prežiť, zvyknúť a ono sa to potom aj dá
ja som tiež nemala na gympli problém so stíhaním, dokonca aj popri tenise sa to dalo v pohode zvládnuť, ak človek pracoval aspoň čiastočne systematicky
Musím súhlasiť s @66janica6 -ou. Však ale to nie je normálne učiť sa v jednom kuse, celé poobedie, celé víkendy a tak. Ako hej, povinné čítanie, ročníkovky, projekty a pod. to hej, to chápem, to robím aj ja, ale inak? Učím sa akurát tak v škole a cestou do školy a nárazovo pred veľkou písomkou doma. Úlohy si robím tiež väčšinou v škole. Mám jednotky (nejaké tie dvojky, sem-tam (!) trojka) na vysvedčku to vždy vytiahnem na pár dvojok a mám toľko voľného času, že keby som ho predávala, tak som miliardár.
Som na 8 ročnom gymku..a tohto roku maturujem..a myslím si, že hovorém v mene celej triedy, že to čo nám dali za jeden týždeň to som ešte nezažil....toľko veľa učenia som ešte nikdy nemal a to patrím k najlepším študentom
Tiež som na osemročnom a tiež tento rok maturujem.
Úprimne? Celé dni piču robím a nedali nám ešte nič
Neviem, čo všetci stresujú a ešte k tomu aj ty, keď si prváčka.. Rob si poznámky a NIKDY sa do toho nebudeš musieť ani kuknúť a budeš prechádzať s dvojkami, sem tam nejaká trojka.. A budeš v klidu Teda aspoň tak som to mala ja
kks osem rokov som bola na gympli a neucila som sa, len niekedy na vybrane pisomnky... ulohy som si robila sviatocne (väcsinou som o nich nevedela)..zmaturovala som na jednu dvojku.. neviem kde je problem
ako kto..máme v triede flákačov čo nič nerobia a majú takmer také znáky, ako tí, čo dačo robia.to je o tom ako o*ebu učiteľa... ale tak k téme...prišiel tretiak..ešte len pár dní a už je toho veľa...samé projekty, maturitné zadania atď atď...veľa..proste Ach..kapem po týždni v škole ...
@natuska6262 myslím si, že tretí ročník bol až na matiku a genetiku v biole ľahší ako celý prvý ročník. Najťažší je druhý, v treťom to majú už skoro všetci na háku
na a mas to ...bo teraz rodicia jebu svoje ratolesti len na gymka bo to je in ...ale ze na to 50% deti nema to nevadi .... ja mam zdravotku a za tyzden nastupujem na ff upjs co je jedna z naj. univerzit na slovensku ...a mas to ...debilne gymka
Ja som teraz v druháku a dá sa na to v pohode zvyknúť ^^ Naša trieda sa dostala "do koľají" asi po dvoch mesiacoch,chce to len snažiť sa zo začiatku, nech si náhodou nepokazíš známky ^^ a samozrejme, že to je ťažšie ako základka,ale keď človek chce(venovať sa tomu až tak strašne nemusí-ani ja sa nevenujem a prechádzam na čisté ) tak to zvládne ^^ Btw:držím ti palce pri imatrikulačkách v ten deň ti odporúčam nič nejesť
@bluepanter lenže ja som nová školská reforma a ideme trošku inak ,tak to hovorím z môjho subjektívneho pohľadu a musím ti dať za pravdu ,že druhák bol veľmi náročný ,ale zatiaľ sa mi zdal prvák najľahší ..a uvidíme ,čo mi prinesie tento tretí ročník ,no myslím ,že nič dobré ,najmä nie v matematike
Hlavne treba mať systém na učenie, lebo všetko sa bifliť naspamäť sa dá možno na základnej, kde sa treba naučiť tri vety, ale na gymnáziu nie, ak nechceš celý deň sedieť nad knihami.
Zisti si sama ako sa ti najlepšie učí, niekomu pomôže ak pozorne počúva v škole výklad, niekto si ľahko zapamätá obrázky, niekomu sa zase do hlavy vryje označený text, v tom prípade je dobré sa učiť z poznámok a dôležité body si zvýrazniť.
@bluepanter takže ty si o rok skôr ako ja ,preto nevieš ,ako to je teraz ...no je to jednoduché ,brali sme napríklad veci v druháku ,čo by sme mali brať až v tretiaku a ešte aj ´máme menšiu hodinovú dotáciu na dané predmety ,ale plán je taký istý ,čiže musíme postíhať za jednu hodinu (napríklad)učivá ,na ktoré sú dajme tomu vyčlenené tri hodiny ....je to blbá reforma ...a ešte ani nie je známe ako sa bude maturovať
@natuska6262 : mno tá reforma je tiež dobre na pí** my sme z fyziky museli prebrať za 1 rok prvý ročník plus časť druhého...Matika:Veci čo na maturách nikdy neboli a nikdy nebudú...načo nám bude vypisovanie šekov preboha?! Biológia-prehádzané učivá tak, že človek len na to kukol a šiel ho triafať šlak...Krásna to je reforma,naozaj krásna...
U nas ubehol tyzden a moj jediny problem co som riesila bol ten ako sa dostat naspat do skoly po fajc pauze a ako necvicit na telesnej....asi mas zly gympel
Ja som na 8 ročnom gympli a tento rok končím ... takže viem o čom hovoríš, ale ak sa učíš priebežne tak sa to dá v pohode zvládnuť... alebo minulý rok sa mi zdalo, že som sa moc neučila, skôr len pred testami a na konci roka som mala samé jednotky .. ale myslím, že ja som na ten štýl "hromadného" učenia zvyknutá... a matika je tam fakt na nervy ( a to sme pri tom jazykový)...
@lucina223 ja osobne sa priznám ,nechápem ani trošku tým ,čo túto reformu vymysleli ,lebo je to celé na hlavu postavené a je to o ničom ,máme len zbytočný chaos z toho a tým pádom sa to odrazí aj na maturite a čo myslíš ?my to isté úplne ...z bioly to isté ,sme preberali celý prvý ročník a aj polovicu druhého ,a z každého predmetu : disappointed:a potom sa čudujú ,že sa študenti neučia ,keď nič nestíhajú ,veď toho je strašne veľa ...na každej hodine sa berie niečo iné ,dokonca aj na matematike !a nestíha sa s učivami ...proste ..dovŕzali to ako najviac mohli a je mi zle z toho celého systému
no mne sa gymko nezdalo tazke no mozno preto ze moje oblubene predmety boli matika, chemia, biola, fyzika, ktore v porovnani z niektorymi odbornými skolami nie su na gymku vobec tazke a ostatne sa dalo naucit co mi robilo problemy len anglina lebo na to nemam bunky
@66janica6 lenže ja som veľký perfekcionistka a učím sa na čisté jednotky odkedy som do školy nastúpila ,usudzujem ,že ty nemáš takéto výsledky,keď takto píšeš ,takže preto sa to tebe zdá nepochopiteľné .. a nemusím sa uvedomiť ,je to každého osobitný postoj k danej veci ,a preto nech sa každý učí tak ako uzná za vhodné
@natuska6262 nemam same jednotky..mam jednotky a dvojky a necitim sa o nic horsia ako ty... ide o to ze s takymto pristupom skoncis na psychiatrii a budes sa kyvat na posteli ze ench ti daju ucebnicu lebo ti jebne... nie ze by som ti to priala
@66janica6 ja nevravím ,že si horšia ako ja ,kedže ťa ani nepoznám,to by som si nedovolila ale máš vo veľkej časti pravdu,samozrejme ,uznávam ,viem ,že toto zrovna nie je najideálnejší prístup k tomu ,ale neviem ako by som to mala zmeniť ,keď som taká aká som ...ja sa proste neuspokojím s dvojkami ....je to odmalička vo mne
@natuska6262 tak ale potom nemas volny cas a cas na kamaratov..a uz len kvoli tomu by som to zmenila...byt tebou.. aj ja som mala na zakladke same jednotky lebo som zila tak ze vsetok cas som travila bud doma alebo v skole..ale prisla stredna, prva laska, novi kamarati..ono sa to zmeni..a prajem to aj tebe..neprajem ti nic zle, len trosku viac slobody urcite na skolu nekasli..ale v zivote su aj dolezitejsie veci a aby si si raz ked budes dospela neuvedomila kolko casu si zbytocne stratila..
@lucina223 pár študentov veľa nezmôže ,to je jasné ,ale niečo by sa malo s týmm robiť ..veď dokonca vieš čo ?ani maturita nie je jasná ,aká bude ,chápeš ?rok dopredu sa nevie ,ako budeme maturovať ,aké budú pravidlá atď ..otrasné ,nič iné sa nedá k tomu povedať ..ja sa len obávam ,aby nám niečo iné /niečo nezvyčajné / nedali na maturitu ...
@66janica6 ja viem ,ja všetko viem ,nemám čas na nič --vôbec na nič ,ale najhoršie je na tom asi to ,že si nedokážem povedať "stop !" --a problém je aj v tom ,že ja to nedokážem tak ako napríklad ty ,že si zmenila životný štýl atď ,ja už to nedokážem ,príliš veľa rokov som už žila takýmto spôsobom ...a viem ,všetko ,uvedomujem si ,že je to takto o ničom ...a aj to ,že sú dôležitejšie veci ,no zmena myslím ,že je v mojom prípade v nedohľadne ....
@66janica6 lenže problémik je v tom ,že mi to takto absolútne nevyhovuje ..nie som šťastná a nemyslím si ,že toto je tá správna cesta ku šťastiu ,ale viem zase ,cítim ,že už to nedokážem zmeniť aj keby som akokoľvek chcela ,a to je asi na tom to najsmutnejšie ...
Ja som asi fakt na napiču škole, učila som sa RAZ v živote (malú násobilku), v prváku som si do školy prišla zafajčiť cez prestávku, okrem matiky a nemčiny som na žiadnom predmete nezapísala viac než 5 strán A4 (neznamená, že som viac zapísať nemala) a skončila som na čisté (vyznamenanie mi nedali ), veď po reforme sa tretina prváckeho učiva úplne škrtla a odborné predmety sú úplné primitivizmy z osmičky na ZŠ
som na osemročnom gympli a tento rok idem maturovať....nevravím, že som sa neučila ako spomínajú podaktorí, proste nemám takú pamäť, aby mi stačilo dávať pozor na hodine a preto sa niečo učiť musím, ale nikdy som tomu nevenovala celé poobedie a na vysvedčení som mala maximálne jednu trojku...
a určite to množstvo úloh a projektov závisí aj od školy...niekde si dávajú záležať na tom, niekde na inom...
no priznávam, že teraz toho mám naozaj veľa, ale ide to keď chceš
snaž sa hlavne na hodinách dávať pozor, potom si stanov presný čas, koľko venuješ maximálne jednému predmetu, ešte pred tým ako sa ideš učiť... nemusíš vedieť každý predmet na 100% hlavne sa uč dôležité fakty, aby si o tom mala šajnu Aj ja som na gymku s tým mala zo začiatku problém... ale časom si hádam zvykneš a možno si aj sama nájdeš lepší systém Tak želám veľa šťastia a síl
ja som teraz druháčka (resp. sexta :p ) ... ja mám tvoje problémy už šesť rokov ... musíš sa asimilovať, buď sa učeniu podrobíš, alebo na to ser :d ...
snaž sa zapamätať si čo najviac na hodine. doma si rob len veci, ktoré fakt nutne potrebuješ a v škole sa nedajú spraviť... na to, ktoré to sú, prídeš hneď. a keď niekto potrebuje niečo doučiť, alebo poradiť, neodmietni... podla mňa to fakt viac pomôže tebe, ako tomu, koho doučuješ...
a keď už sa chceš učiť, prispôsob sa profákovi, keď čítaš text, premýšľaj, čo by dal/nedal na písomku (nie všetci totiž rozmýšľajú natoľko logicky, aby do písomky zahrnuli podstatné veci).
takto som prešla prvák takmer bez toho, aby som doma pohla prstom s jednotkami - dvojkami.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
85 komentov
ved uvidis predsa ako to bude. ale myslim, ze pokial to vsetko zvladli ti pred tebou, tak to zvladnes ty ak, samozrejme, co len kusok budes chciet.
Ja už štvrtý ročník na gympli a poviem ti, tretí bol u nás niečo nenormálne... Ako som to zvládala? Okrem 10 minút internetu každý deň od pondelka do piatka doobedu som nemala žiaden sociálny život
Ty kokos, od prvého ročníka na základnej mi to hovoria a pochopím to na konci strednej...
sa uč, rob a po čase sa naučíš isté veci robiť jednoduchšie a rýchlejšie.........
a to sa Ti aj zdá, po prázdninách je každého učenia veľa......
Ale proste zvykneš si, len sa tomu nestavaj chrbtom, ale prebojuj sa. Postupne sa naučíš, na čo kašľať, čo spraviť neskôr a čo je lepšie urobiť hneď
Ja som nikdy s týmto nemala problém (tie nižšie ročníky) a to si dovolím povedať, že náš gympel bol tiež celkom zabijak.
Úprimne? Celé dni piču robím a nedali nám ešte nič
Neviem, čo všetci stresujú a ešte k tomu aj ty, keď si prváčka.. Rob si poznámky a NIKDY sa do toho nebudeš musieť ani kuknúť a budeš prechádzať s dvojkami, sem tam nejaká trojka.. A budeš v klidu Teda aspoň tak som to mala ja
A @h8u , No neviem poznámky som si robil vždy zo všetkého a teraz... teraz neviem zasa nič
ja som alternatívna, čiže za 3 roky preberieme z väčšiny predmetov to, čo inde za 4. teraz v maturitnom máme iba maturitné predmety a jazyky .
Zisti si sama ako sa ti najlepšie učí, niekomu pomôže ak pozorne počúva v škole výklad, niekto si ľahko zapamätá obrázky, niekomu sa zase do hlavy vryje označený text, v tom prípade je dobré sa učiť z poznámok a dôležité body si zvýrazniť.
Ja som asi fakt na napiču škole, učila som sa RAZ v živote (malú násobilku), v prváku som si do školy prišla zafajčiť cez prestávku, okrem matiky a nemčiny som na žiadnom predmete nezapísala viac než 5 strán A4 (neznamená, že som viac zapísať nemala) a skončila som na čisté (vyznamenanie mi nedali ), veď po reforme sa tretina prváckeho učiva úplne škrtla a odborné predmety sú úplné primitivizmy z osmičky na ZŠ
gympel je pohodka
a určite to množstvo úloh a projektov závisí aj od školy...niekde si dávajú záležať na tom, niekde na inom...
no priznávam, že teraz toho mám naozaj veľa, ale ide to keď chceš
no tak vždy je ťažké sa dať do toho tempa, ale potom keď som už v tom..
je to ľahké
len ma niekedy serie, ako ja musím makať, aby som bola dobrá, a na stredných školách si užívajú a majú v pohode dobré známky..
kokos
a keď už sa chceš učiť, prispôsob sa profákovi, keď čítaš text, premýšľaj, čo by dal/nedal na písomku (nie všetci totiž rozmýšľajú natoľko logicky, aby do písomky zahrnuli podstatné veci).
takto som prešla prvák takmer bez toho, aby som doma pohla prstom s jednotkami - dvojkami.
a učiť sa na hodinách POČUVANIM..
a chodiť na gvozu.