Podajte, prosím, dôvod, prečo hromadná výpoveď zamestnancov verejných služieb nie je legitímny spôsob štrajku.
Bolo by to od vás milé
Treba vzat do uvahy ze tyto zamestnanci maju plne pravo podat vypoved... a ja musim dokazat ze nejakym sposobom toto ich hromadne konanie nie je legitimne.
@antifunebracka a co ja viem? ked si zoberies tne nas strajk lekarov: oni sa sice vnutorne dohodli hromadne, lenze oficialne sa nedohodl itakze je to ak okeby podali tu vypoved "nahodne" a prosi tomu moze kazdy hovno....
1.) Zdá sa mi to ako keby si sa pýtala či môžu Lekári dávať výpovede
2.) Re : Pokiaľ majú dohodnutú prácu na dobu určitú tak nemôžu len tak odísť, a tiež ak by sa rozhodli odísť v priebehu 1 mesiaca viac ako 2/3 zamestnancov tiež by nemohli odísť.
Legitimny a nelegitimny sposob strajku ... je absolutna blbost, na to sa nehra. To su len vyrazy pre politikov, politologov, bojovnikov slova ... saskov a ojebabravacov. Strajk je subor opatreni a prostriedkov pre co najefektivnejsie dosiahnutie urcitych cielov. Pricom prevaha a vysoka intenzita si moze vyberat dane aj v podobe strat a skod na majetku, zisku a zivotoch. Strajk je vojna ktora nepatri vyhradne vojakom, je to vojna civilov, organizacii, zdruzeni, ...
pretože pointou štrajku je spôsobiť komplikácie firme ZA ÚČELOM jej prinútenia aby daným ŠTRAJKUJÚCIM zamestnancom ZLEPŠILA situáciu/zlepšila zaobchádzanie s nimi, nie položiť danú firmu na kolená NAPRIEK TOMU že zhorší situáciu aj daným štrajkujúcim.
...predstav si to takto: firma ťa fackuje a nakopáva do zadku, tak jej dáš štrajkom poriadne po hube, a možno jej tým zlomíš nos, ale prinútiš ju zamyslieť sa a možno ťa prestane fackovať a nakopávať. ale hromadná výpoveď, to je ako spáchať na danú firmu samovražedný bombový atentát.
(áno, preháňam, nie, nevyznám sa v tom, hovorím svoj laický principiálny názor).
akože, keď im nevyhovujú podmienky, tak nech dajú výpoveď, a idú robiť inam, na to majú právo, keď im nevyhovujú podmienky hromadne, tak nech dajú výpoveď hromadne a idú inam, na to majú právo, ale nech to nenazývajú štrajk, lebo proste štrajk je inštrument ako firme pohroziť a dať jej názorne najavo ako ju poškodí keď zamestnanci stratia trpezlivosť a vykašlú sa na ňu, ALE jeho účelom je veci zlepšiť, čiže dať danej firme ešte šancu.
(opakujem, situáciu nesledujem, v politike alebo odborárstve a podobných veciach sa nevyznám, hovorím čisto z hľadiska (svojho subjektívneho) logického uvažovania a chápania daného pojmu)
@ssnehulienka - celá tvoja otázka mi znie ako keby si sa pripravovala na debatný krúžok a bola nútená obhajovať názor s ktorým nesúhlasíš, ak mám pravdu, tak slovíčkar: v nadpise nepíšeš že "ich konanie nie je legitímne", ale že "ich konanie nie je legitímny spôsob štrajku", čo sa dá preložiť ako "takáto forma štrajku nedáva zmysel, resp. nedáva zmysel takéto konanie nazývať štrajkom", a potom plynule nadpojíš na to čo som písal v predošlom komente
(mám pravdu? ide o debatný krúžok alebo niečo také?)
Vediet dokonale obhajit nazor, s ktorym sa nestotoznujeme moze byt zdrojom obrovskej moci nad ludmi. Myslime si jedno, hovorime druhe a ide nam o tretie. Vela ludi to robi....
Ale k teme: Ta otazka je uz z principu blbost, pretoze to nie je strajk. Strajk je pojem so svojou definiciou a ziadny retorik nemoze obchadzat vyznamy slov, ktore su vseobecne platne , uznane a zapisane v slovnikoch
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
2.) Re : Pokiaľ majú dohodnutú prácu na dobu určitú tak nemôžu len tak odísť, a tiež ak by sa rozhodli odísť v priebehu 1 mesiaca viac ako 2/3 zamestnancov tiež by nemohli odísť.
faj nale ak sa vbavime o hromadnej vypovedi nasich lekarov, ich az tolko neodislo
pretože pointou štrajku je spôsobiť komplikácie firme ZA ÚČELOM jej prinútenia aby daným ŠTRAJKUJÚCIM zamestnancom ZLEPŠILA situáciu/zlepšila zaobchádzanie s nimi, nie položiť danú firmu na kolená NAPRIEK TOMU že zhorší situáciu aj daným štrajkujúcim.
...predstav si to takto: firma ťa fackuje a nakopáva do zadku, tak jej dáš štrajkom poriadne po hube, a možno jej tým zlomíš nos, ale prinútiš ju zamyslieť sa a možno ťa prestane fackovať a nakopávať. ale hromadná výpoveď, to je ako spáchať na danú firmu samovražedný bombový atentát.
(áno, preháňam, nie, nevyznám sa v tom, hovorím svoj laický principiálny názor).
akože, keď im nevyhovujú podmienky, tak nech dajú výpoveď, a idú robiť inam, na to majú právo, keď im nevyhovujú podmienky hromadne, tak nech dajú výpoveď hromadne a idú inam, na to majú právo, ale nech to nenazývajú štrajk, lebo proste štrajk je inštrument ako firme pohroziť a dať jej názorne najavo ako ju poškodí keď zamestnanci stratia trpezlivosť a vykašlú sa na ňu, ALE jeho účelom je veci zlepšiť, čiže dať danej firme ešte šancu.
(opakujem, situáciu nesledujem, v politike alebo odborárstve a podobných veciach sa nevyznám, hovorím čisto z hľadiska (svojho subjektívneho) logického uvažovania a chápania daného pojmu)
(mám pravdu? ide o debatný krúžok alebo niečo také?)
Ale k teme: Ta otazka je uz z principu blbost, pretoze to nie je strajk. Strajk je pojem so svojou definiciou a ziadny retorik nemoze obchadzat vyznamy slov, ktore su vseobecne platne , uznane a zapisane v slovnikoch
my sme to obhajili aj sme vyhrali aj za suhlasny aj nesuhlasny
@evqa045 a s cim ste to prosi mta vyhrali ?