Väčšinou dám na recenzie (či už kamarátov, alebo ak ju odporúča napr. niekto v článku na nete), hlavne ak vidím, že ju odporúča viac ľudí, samozrejme si pozriem o čom zhruba asi je.
toho je viac, buď mi ju odporučí niekto, o kom viem, že má na knihy podobný vkus, respektíve ju napísal niekto, od koho knihy som už čítala a páčili sa mi alebo len prídem do kníhkupectva niečo tam objavím a kúpim
Kedy ako.
- niekto mi ju odporučil
- napísal ju niekto, koho knihy sa mi páčili
- téma znie zaujímavo
- bola napísaná v období/štýlom, ako moje obľúbené knihy
- nič o nej neviem a vezmem ju len preto, že je vo výpredaji za 2 eurá (takto som sa napr. dostala ku knihe Posol (Markus Zusak)
Raz som si kúpila knihu len kvôli peknej obálke...Ani som nečítala, o čom je . A teraz je to jedna z mojich najobľúbenejších kníh.
vojdem do knihkupectva, poobzeram si nazvy/obaly co ma zaujme to chytim do ruky a precitam prvu a poslednu stranu a potom sa rozhodnem ci chcem vediet aj to co bolo medzi tym
Vždy je to iný dôvod, ale tak vo všeobecnosti asi mix všetkých možností, ktoré sú uvedené. Hlavné je u mňa, aby to bol žáner, ktorý čítam rada. Ale ani to nie je pravidlom, pretože knihu, ktorú som naposledy čítala, bola mimo mojich záujmov, a veľmi sa mi zapáčila...A to je aj zaujímavé, lebo knihy, ktoré sa mi na prvý pohľad zdajú nezaujímavé, ale nejakým spôsobom sa donútim, aby som ich začala čítať, sa u mňa javia ako jedny z najlepších, ktoré som mohla prečítať.
Asi niečo bude na prísloví "Nesúď knihu podľa obalu."
Väčšinu kníh ktoré prečítam sú buď:
- viem o nich dlhšiu dobu a zaujali ma ale nechcelo sa mi ich čítať
- videla som film/seriál a zaujal ma natoľko že si chcem prečítať aj knihu
- podľa autora, viem že sa mi jeho knihy páčia
- odporúčanie niekým, kto má podobný vkus na knihy ako ja (takých mám však v okolí málo)
nakoľko knihy zbieram, každú ktorú donesiem na kopu pred položením aspoň prelistujem a prečítam obsah, ak ma zaujme, tak sa do toho pustím, naposledy to bolo vinohradníctvo
zalezi, ci ma zaujme taky ten kratky obsah na obale. nacrtnutie deja.. ale aj od toho, aka je obalka a nazov. lebo siahnem po nej na zaklade vizualneho vnemu.
a ak tam obsah nie je, vacsinou tam byvaju recenzie. takze ak stephen king povie, ze je to pecka, tak idem do toho
a) je to scifi
1. zaujme ma obálka a takýten obkec na zadnej strane
2. niekto mi to odporučil
3. mám rada autora
4. ...je to proste scifi a nemám čo robiť...
b) nie je to scifi
1. niekto z kamarátov alebo rodiny ma prakticky prinútil si to prečítať
2. vážne veľmi veľmi sa nudím
a nevadi mi vyhodit peniaze aj za zlu knihu alebo taku, co ma nebavila a dokazala som take knihy aj docitat cele a nemam rada, ked ludia otravuju kazdeho s niecim ake je to a ake je tamto, nie aby zariskovali a vyskusali nieco na vlastnu past...mi pripomina situaciu v skolskej jedalni, kde vsetci cakali, az si prva kupim nejake jedlo, aby videli ako vyzera a potom si ho pripadne dali aj oni mimo temy, ale nenavidim toto
@bucaluca veď vravím, moja osobná výnimka ... nevravím, že to tak je, ale pre mňa áno kvoli tomu, že kolkokrát som knihu začala čítať, toľko krát som ju nedočítala, lebo ma absolútne nebavila ... ale keď som pozerala filmy (ktoré som najprv tiež nechcela pozerať) efekty aj dej sa mi zapáčili ...
musi to byt nieco na co mam akurat teraz chut, ale nidky neviem naco mam rpesne chut az kym si neprecitam cca o com je ta kniha a ma zaujme ak to dava zmysel plus pekny obal tiez neuskodi ani pozitivne recenzie od citatelov
preferujem zaujatie z rozpravania od znameych o ktorych mam mienku ze maju tzaujimavy vkus, ruska a ukrajinska literatura, autor ktoreho mam rada, pekny prebal (tak som si kupila bulgakovo psie srdce a ani som nevedela co a od koho to je
Veľakrát ma zláka obal a potom to ľutujem je to nevyliečiteľné preto si knihu v knihkupectve radšej otvorím, dačo prečítam a ak sa mi páči, tak si ju kúpim (alebo stiahnem , poprípade mi ju odporučí kamarát
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
- niekto mi ju odporučil
- napísal ju niekto, koho knihy sa mi páčili
- téma znie zaujímavo
- bola napísaná v období/štýlom, ako moje obľúbené knihy
- nič o nej neviem a vezmem ju len preto, že je vo výpredaji za 2 eurá (takto som sa napr. dostala ku knihe Posol (Markus Zusak)
Raz som si kúpila knihu len kvôli peknej obálke...Ani som nečítala, o čom je . A teraz je to jedna z mojich najobľúbenejších kníh.
Asi niečo bude na prísloví "Nesúď knihu podľa obalu."
- viem o nich dlhšiu dobu a zaujali ma ale nechcelo sa mi ich čítať
- videla som film/seriál a zaujal ma natoľko že si chcem prečítať aj knihu
- podľa autora, viem že sa mi jeho knihy páčia
- odporúčanie niekým, kto má podobný vkus na knihy ako ja (takých mám však v okolí málo)
a ak tam obsah nie je, vacsinou tam byvaju recenzie. takze ak stephen king povie, ze je to pecka, tak idem do toho
1. zaujme ma obálka a takýten obkec na zadnej strane
2. niekto mi to odporučil
3. mám rada autora
4. ...je to proste scifi a nemám čo robiť...
b) nie je to scifi
1. niekto z kamarátov alebo rodiny ma prakticky prinútil si to prečítať
2. vážne veľmi veľmi sa nudím
a stalo sa mi, ze som nemala co citat, dostala som knihu od ineho autora kriminalok, zaujal ma, tak som si kupila vsetky knihy co vysli
alebo ak som videla ppci film podla kniznej predlohy, knihu som si neskor kupila
» www.popsugar.com/love/Reading-Ch...
a inak asi dam na recenzie od ludi, s ktorymi mam podobny vkus a tiez podla toho, ci ma kniha zaujme
neda sa mi nesuhlasit.. LOTR film je sice super ale nenapchali donho vela super akcii z knihy
a co sa tyka knih precitam si obal na zadnej strane pripadne mi ju niekto poradil a priblizil o com je.
inak kniznica a tam nahodne