Ahojte, chcem sa spýtať , nájde sa tu niekto mladý kto podniká, alebo začal podnikat? aký je Váš názor nato? oplatí sa to? Čítam rozne články, kde ludia majú názor, že s dobrým nápadom ide aj podnikanie.. Čo myslíte vy? dík
skúsil som, ale neišlo to podľa predstáv, vlastne to nebol ani nejaký nápad, iba eshop s niečím čo ma baví, po roku a pol som zhodnotil, že by som nemal pokračovať. Každopádne neľutujem to, veľa som sa naučil a teraz by som niektoré veci riešil inak. Ale mala by si do toho ísť s tým, že si nájdeš niečo, čo ťa bude baviť, nie čakať od začiatku veľké prachy, chce to trpezlivosť. A ten dobrý nápad je dosť podstatný, takže ak ho máš, šup do toho.
na slovensku sa to neoplati ak nemas bud dobry napad alebo velky kapital.. ak chces robit to co robi pred tebou 10 000 ludi (e-shop atd), tak sa nato vykasli teraz. Na zivnost sa oplati robit veci ako grafik / programator / elektrikar / robotnik na stavbe atd...
@erjedna programovanie sa na zivnost absolutne neoplati. Zarobis rmte vela a ako zivnostnik nemas az tolko moznosti ako okresat naklady, takze lepsie je byt zamestnanec, nemam ziadne starosti a po minimalne dvoch rokoch dat vypoved a ist na odporu vytiahnut si 4800 eur v priebehu nasledujucich 6 mesiacov.
urcite nestaci len dobry napad. clovek moze mat dobry napad aj kapital a obcas si podnik zosabotuje sam. a urcite nie je podnikanie ako podnikanie, lebo je rozdiel robit to a to. takze niekomu sa podnikanie urcite oplati a niekomu urcite nie. na tvoje otazky sa neda na 100% odpovedat, vsetko je to relativne
Neoplati pokial nemas tych spravnych ludi okolo seba. Ak ich nemas, tak je dost velka sanca, ze pride ujo tamagoci a zoberie tvoj napad a potom ta vysikuje z pola.
No, tak dakujem za názory.. aj ekd su dost negatívne..eshop urcite nechcem... asné nápad musi byt ale kde? jeden napoad mam agenturu, ..len neviem ci nato Sk nieje konzervatívne
omg..
radšej si prečítaj príbehy aspoň z 10 forbesov ako ľudia začali podnikať a nepýtaj sa na birdzi. urobíš sama pre seba dobrú vec. u bežných ľudí natrafíš len na názor ,,nedá sa" a to sú ľudia, čo to v živote ani neskúsili, alebo ľudia, ktorí to zabalili, lebo neboli trpezliví. o biznis sa treba aj starať, aby sa postaral on o teba.
@8 súhlas, veľmi dobrá knižka čo môžem odporučiť je 59 inšpiratívnych podnikateľských príbehov (slovenské), a ešte Magazín FC (First Class), tam sú aj zahraničné, množstvo obsahu majú aj free
Co sa tyka povodnej otazky. Vobec to nie je o napade, ale o realizacii. Ludia maju milion roznych napadov, ale neuspeju uz len preto, ze o svojich napadoch len rozpravaju a nikdy sa nepustia do realizacie.
Ja som mal tak dobrych 6-8 rokov dozadu napad, ze by som spravil web, kde si vytvoris event, ze chces uvarit taku a taku veceru a hocikto sa ti tam mozu prihlasit a pridu sa k tebe najest. Principialne ako coucusurfing (ktory som vtedy nepoznal). Samozrejme ostalo len pri napade a o nejaky cas neskor take projekty vznikli v USA a su dost popularne. Takze tolko o napadoch
To, ze 10000 podnikatelov robi vec, ktoru chces robit aj ty je uplne bezpredmetne. Ano, budes mat vacsiu konkurenciu, ale ak budes robit veci lepsie, tak budes uspesna.
tommyhot ozaj dobry nazor dakujem, jasne ten moj napad to aj am to cosi viac, len este musim nabit vaic na kapitál, mne die oto ze uz mam plne zuby robit v zaj´hranici dke bez dobreho vzdelania vela nezarobis si tisicky km od rodiny prides po dvoxh rokov domov a aj tak si poves ze bez pozicky dom nepostavis..radsej tu s pozickou ako cely zivot v zahraničí a tiež...
@16@mm47 kupodivu hej, napr. Frank Stronach, CM (born Franz Strohsac) - "vraví sa´, že mal len málo rokov a málo $, ked prišiel do Montrealu, Can. v 1954 jako emigrant s 20$ vo vrecku..
..nj tak bol (je) ešte 1 z tích (poseldních) selfmademanov, klasickích priemyselníkov, (tiež aj v "klasickom indust.odvetví - automotive )
@lyterka jasné to už som počul veľakrát , tých pár dolárov vo vačku
Stavím sa , že keby si dal niekto tú námahu a pátral hlbšie tak zistí , že má nejakú spojitosť s niekým bohatým.
Nevtrdím , že URČITE to tak musí byť , ale s najväčšou pravdepodobnosťou je.
Tu dostať rozumy a na túto tému - to je veľmi silno nepravdepodobné, ale k téme: viacerí z môjho okoli včítane mňa do niečoho práskli, či sa dá povedať, že by to niekomu išlo mimoriadne - nie - v megalománii nikto neuspel. Na to treba už guráž, chce to hlavne zanietenosť a poznať trh, darmo budeš predávať dôchodcom žreby, keď už aj bez toho kŕkajú od hladu a väčšinou práve na takýchto podnikateľských aktivitách sa ľudia najviac popália, kde je obrovská konkurencia.
Ak by som si mal vybrať ešte raz, tak po strednej by som šiel na ropnú plošinu, zarobiť kapitál a v číne si založiť firmu a exportovať. Ale dá sa inšpirovať aj oligarchiou.
Dobrý deň, ponúkam prácu na privyrobenie si myslím to vážne hľadám ľudí do týmu ak má niekto záujem kontaktujte ma napríklad tu alebo na môj mail palifrajt@gmail.com
Ja podnikám a predávam na portáli eBay. Proste niečo kúpim a hneď to tam predám. Mám dohodnuté dobré ceny tovaru s jedným dodávateľom a nakupujem za veľkoobchodné ceny a potom to predám na eBay s maržou.
Ak by ste chceli o tom vedieť viac, čeknite môj blog www.predavamenaebay.sk a prečítajte si nejaké články o tom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
radšej si prečítaj príbehy aspoň z 10 forbesov ako ľudia začali podnikať a nepýtaj sa na birdzi. urobíš sama pre seba dobrú vec. u bežných ľudí natrafíš len na názor ,,nedá sa" a to sú ľudia, čo to v živote ani neskúsili, alebo ľudia, ktorí to zabalili, lebo neboli trpezliví. o biznis sa treba aj starať, aby sa postaral on o teba.
Ja som mal tak dobrych 6-8 rokov dozadu napad, ze by som spravil web, kde si vytvoris event, ze chces uvarit taku a taku veceru a hocikto sa ti tam mozu prihlasit a pridu sa k tebe najest. Principialne ako coucusurfing (ktory som vtedy nepoznal). Samozrejme ostalo len pri napade a o nejaky cas neskor take projekty vznikli v USA a su dost popularne. Takze tolko o napadoch
To, ze 10000 podnikatelov robi vec, ktoru chces robit aj ty je uplne bezpredmetne. Ano, budes mat vacsiu konkurenciu, ale ak budes robit veci lepsie, tak budes uspesna.
na slovensku sa to neoplati ak nemas bud dobry napad alebo velky kapital.- bohužial suhlasim
Silno pochybujem , že ktokoľvek čo mal ksicht odfoteny vo Forbes niekedy začínal skutočne od 0
..nj tak bol (je) ešte 1 z tích (poseldních) selfmademanov, klasickích priemyselníkov, (tiež aj v "klasickom indust.odvetví - automotive )
@4 @5 @10 a vlastne všetky komenty
Stavím sa , že keby si dal niekto tú námahu a pátral hlbšie tak zistí , že má nejakú spojitosť s niekým bohatým.
Nevtrdím , že URČITE to tak musí byť , ale s najväčšou pravdepodobnosťou je.
Ak by som si mal vybrať ešte raz, tak po strednej by som šiel na ropnú plošinu, zarobiť kapitál a v číne si založiť firmu a exportovať. Ale dá sa inšpirovať aj oligarchiou.
Ak by ste chceli o tom vedieť viac, čeknite môj blog www.predavamenaebay.sk a prečítajte si nejaké články o tom.