Tak som sa len chcel spýtať čo si myslíte o pomáhaní ludom, zvieratám a tak.
Napr. darovanie krvi dokáže ťa odradiť to že ju môže dostať tvoj najväčší nepriatel alebo nejaký vrah :o prípadne róm alebo viac myslíš nato že s ňou pomôžeš...
tak taketo ma nikdy nenapadlo ..ani som nad tym nezmyslal...berem to ako dobru pomoc niekomu inemu...pomoc ktoru niekedy mozno budem potrebovat tiez...napokon myslim ze je to spravne darovat krv ..a mohlo by sa aj viac....keby kazdy zdravy clovek chodil darovat aj ked len trochu...
ja som nedaroval ani nemozem pokial viem lebo som alergik silny a obvodna lekarka mi to nedoporucuje
pomáhať je podla mňa normálne....prirodzené každému človeku..darovať krv chodím,...môže zachrániť život niekomu,....a život je jedna z najcennejších vecí na svete....a ktovie? možno raz bude tú krv možno potrebovať niekto z rodiny alebo možno aj ja...
ja rad pomozem, ked mozem..a daroval som aj krv zopar krat..a nemyslel som pri tom nato, kto ju potom dostane..hlavne, ze niekomu to pomoze..hocikomu....
@7 ...aj teraz si ludia dávajú pred operáciou krv ale nestačí to lebo by si takto museli odkladať na jednu operáciu aj niekolko rokov (a kto má tolko času a takú chladničku nee )
Krv som nedaroval a ani nedarujem - dovod mam tetovanie a co nam roz do skoly prisli take papiere ze kedy sa nemoze tak pri tetovani a piercingu bolo napisane ze nikdy, cize sa nenamaham aj tak by ma poslali domov i ked podla mna to je picovina.
Ja nemám problém s krvou ani ihlami, ale pre svoj nízky vek som krv darovať nebola, hoci som sa už zamýšľala nad tým, že by som si dala odsať nejakú tú kvapku a v podstate by mi bolo jedno, kto ju dostane, keďže tam idem so zámerom pomôcť a zaoberať sa banalitami mi pripadá bezpredmetné.
ja by som urcite chcela darovat krv ale som na to este mala.a urcite by som neriesila veci typu " nedostane ju rom?" to je uplne hlupe, ved to je taky isty clovek ako my ostatni co tiez potrebuje pomoc to co je za trapnu otazku?a ze by ju dostal nepriatel? ja nemam nepriatelov. ved to sa ani neda.mozes len niekoho povazovat za debila a niekoho mat rad ale to neznamena ze ten debil nema v sebe kus dobreho a nezasluzi si pomoc.
velakrat som uz nad tym rozmyslala... som zdrava, len ked ja uvidim ihlu tak mi nepomozu seci svati... ja odpadavam.. proste mam panicky strach. ale mozno raz ho prekonam, v takom pripade by som urcite darovala krv... vobec by mi nevadilo, kebyze ju dostane aj rom, ved aj to je clovek.........
tak nad tým som nerozmýšľala, ale krv darovať nechodievam.
ani nie preto, že by som sa bála ihiel, ale skôr zo zdravotného hľadiska. kamarát povedal (čo dáva krv), že musím mať viac ako 50kg, čo teda ani nemám. a nízky tlak mávam stále.
ale môj ocino chodieváva pravidelne a už má aj nejaké tie plakety, tuším už len zlatá mu chýba.
U nás skôr bývalo v škole, že môžeme zaniesť šaty do takého zberu a tie sa potom dajú do detských domovov.
A aj u nás na dedine to tak funguje. alebo keď chodievame v zime koledovať, tak tie peniaze idú do Afriky, ale to ovocie do detských domovov.
Uff..ja mam strasnu fobiu z injekcii..kebyze to neboli tak pokojne to by mi bolo jedno komu..ale ja by som si nedala sama od seba krv brat..a zvieratam..ako pomoct???to jo..nejecte ich!
Kedze s krvou sa hodne obchoduje a vacsina darovanej krvi ide na predaj do zahranicia tak ich mozem z vysoka jebat. Nebudem darovat krv ked to ma dostat nejaka prasaca nemecka hlava bohata, co sa v 7Otich rokoch vyrube vo svojom porsche...
No ludia ktorych to bavi a pomahaju cudzim radi nech len pokracuju mna sa take veci nikdy netykali nie ze by som bola nejaka bezcitna ci co proste mi to nic nevravi...ale mozem povedat ze nejaku tu macicku som uz zachranila od jebnutych ludi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Nad hentakými kravinami, že ju dostane róm alebo čo by som fakt nerozmýšľal
ja som nedaroval ani nemozem pokial viem lebo som alergik silny a obvodna lekarka mi to nedoporucuje
Ja nemám problém s krvou ani ihlami, ale pre svoj nízky vek som krv darovať nebola, hoci som sa už zamýšľala nad tým, že by som si dala odsať nejakú tú kvapku a v podstate by mi bolo jedno, kto ju dostane, keďže tam idem so zámerom pomôcť a zaoberať sa banalitami mi pripadá bezpredmetné.
ani nie preto, že by som sa bála ihiel, ale skôr zo zdravotného hľadiska. kamarát povedal (čo dáva krv), že musím mať viac ako 50kg, čo teda ani nemám. a nízky tlak mávam stále.
ale môj ocino chodieváva pravidelne a už má aj nejaké tie plakety, tuším už len zlatá mu chýba.
U nás skôr bývalo v škole, že môžeme zaniesť šaty do takého zberu a tie sa potom dajú do detských domovov.
A aj u nás na dedine to tak funguje. alebo keď chodievame v zime koledovať, tak tie peniaze idú do Afriky, ale to ovocie do detských domovov.
jetzt!