to jak keby sa ma opytas ci jem jasne ze pouzivam.. dost casto a normalne na papierik a niekde do vacku alebo do lavice a ked sa orol nediva tak vytiahnem este mi ho nikdy nenasli..klop klop
začala som na strednej... a riadila som sa heslom čím väčší tým menej viditeľnejší... s @e12 to poznáme.
buď napísané poučky alebo vzorce na lavicu, kalkulačku alebo na malý papierik ktorý sa dal schovať do peračníka, nalepiť na zadnú stranu kalkulačky alebo rovno papiere A4 v lavici a nenápadne vyberané na kolená a opisovanie sa môže začať
Na základke nie až tak moc často, to len na angline, keď sme písavali každú hodinu zo slovíčok "Exercise", tak som kade-tade po lavici ceruzkou a potom som to zgumovala, alebo rovno do zošita na vedľajšiu stranu a po použití zaškrtala
Ale teraz... Kde príde Na chémii sme si v poslednom čase (po zistení, že profesorka je úplne slepá) nechávali otvorené zošity a neváhali ich dokonca vytiahnuť rovno na lavicu a odpisovať A vzorce na zadnú stranu kalkulačky alebo do tabuliek, tie nám nikdy nekontrolovala Na fyzike do mobilu. No a ostatné predmety... na už spomínanú lavicu (čo je teraz, keď nám dali nové, ťažšie), rôzne papieriky, na ruku (to ju mám vždy celú modrú potom , ale tam skôr také tie absolútne nezapamätateľné názvy z biológie
Ale oveľa radšej sa spoľahnem na spolusediaceho a nejak si už spolu poradíme, načo ťahák
Ale vo všeobecnosti, radšej sa spoľahnem na spolusediaceho a poradíme si
Na lavici, ale ja mám tak popísanú lavicu, že ja mám problém tam svoj ťahák nájsť. =D Alebo ešte a stoličku medzi nohy alebo zo spodnej strany trička. =D
sprosti sa ucia inteligentni sortuju informacie normalne na papierik a zahadzem pisomkou na nohu na ruku na brucho na okno na lavicu....ale obubeny tahak je spolusediaci
buď som napísala na lavicu, nalepila na sukňu alebo mala v peračníku. z dôvodu toho, že som doma odmietala strácať čas vecami, ktoré sa mi neoplatili. na predmety, ktoré som mala rada, ktorých vyučujúcich som si vážila a ktoré som vedela, že potrebovať budem, tam som sa naučila a ťahák nepotrebovala.
ja sa rýchlo učím, za ten čas, čo všetky tie údaje hodím na papierik, som to už naučená, čiže som si ťaháky nerobila, len naozaj zriedkavo a keď som ich aj raz za 100 rokov použila, vždy mi na to prišli
ja ťaháky veľmi nepoužívam, lebo sú mi nanič, keďže pri ich písaní sa to aj tak naučím + mám stres pri ich používaní a som ľahko odhaliteľný + mám z toho blbý pocit viny
vytlačené písmom Arial veľkosť 3. 14 riadkov. do takéhoto pera: (nie je to presne ten typ, ale poznáte tie klasické modré/čierne perá v priesvitnom obale
aj pri odpovedi ustnej som ochotna počmarať si nohavice, popisať steny pri okne, lavicu, zem ,strop, som si to ochotna nalepiť na viečka, čokoľvek bez ťahaka to nejde musí byť poistka
tahaky su u mna bezne a ak nie tahaky tak uz som mal aj zosit medzi nohami a ked sa ma napr ucitel spytal preco sa furt pozeram medzi nohi spoluziak nato zadrel ze som hanblivy popr raz som mal knihu na zemi sedel som v lavici hned oproti katedre a listoval som v nej nohou
Mozno veeelmi vynimocne kedysi (ved kto nie), ale teda skor ani nie, lebo ja to neviem, iba same stresy by som mala z toho a aj tak by som sa ho bala pouzit.
A ake? Ked ja si to uz ani nepamatam, mozno napisane nejake roky na kraji zosita, alebo papierik v peracniku sa mi take nieco mari. A teda roky mi vzdy robili problemy
pisal som nieco na lavicu, na predny list zositu, aj vo worde som si pisal tahak, niekedy som pouzil zosit, ci knihu. strasnee. som rad, ze dnes uz nepouzivam.
na strednej som to odmietal ... ale na vyske sa proste nemas kedy ucit ... tak sa tu chlasce ... tak sa spolieham na tahaky ... btw je aj niekoľko predmetov kam by som si ani s novinami netrufal na skusku lebo by ma vyj*bali hned
vzorce na fyzike a matike do kalkulacky vlozit papierik, na dejepise roky udalosti a mena na operadlo stolicky predo mnou sediaceho ceruzkou napisat... a dakedy aj na ruku ked nosim dlhe rukavy
Vecsinou si robim tahaky tak ze si to napisem velkostou 5 a vytlacim... cez pisomku si tahaky davam pod peracnik alebo do kalkulacky a potom ked sa profesor nepozera vytiahnem... ale nepouzivam ich casto... vecsinou len vzorce a poucky na fyziku...
svoj prvy tahak v zivote som pouzila pred dvoma mesiacmi. a aj to som ho nerobila ja. iba som isla rano do skoly, pozeram na nastenku, a tam tahak, co mi pred dvoma rokmi strcil do ruky kamarat - zhodou okolnosti to bolo prave v den, ked som mala pisomku z obsahu tahaka. som vedela, ze raz zurocim svoju uchylku, odkladat si vsetky hluposti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
buď napísané poučky alebo vzorce na lavicu, kalkulačku alebo na malý papierik ktorý sa dal schovať do peračníka, nalepiť na zadnú stranu kalkulačky alebo rovno papiere A4 v lavici a nenápadne vyberané na kolená a opisovanie sa môže začať
mám proste takú smolu že mi ich stále niekto zbadá, alebo kvôli tomu že nechcem stratiť dôveru toho človeka
Na základke nie až tak moc často, to len na angline, keď sme písavali každú hodinu zo slovíčok "Exercise", tak som kade-tade po lavici ceruzkou a potom som to zgumovala, alebo rovno do zošita na vedľajšiu stranu a po použití zaškrtala
Ale teraz... Kde príde Na chémii sme si v poslednom čase (po zistení, že profesorka je úplne slepá) nechávali otvorené zošity a neváhali ich dokonca vytiahnuť rovno na lavicu a odpisovať A vzorce na zadnú stranu kalkulačky alebo do tabuliek, tie nám nikdy nekontrolovala Na fyzike do mobilu. No a ostatné predmety... na už spomínanú lavicu (čo je teraz, keď nám dali nové, ťažšie), rôzne papieriky, na ruku (to ju mám vždy celú modrú potom , ale tam skôr také tie absolútne nezapamätateľné názvy z biológie
Ale oveľa radšej sa spoľahnem na spolusediaceho a nejak si už spolu poradíme, načo ťahák
Ale vo všeobecnosti, radšej sa spoľahnem na spolusediaceho a poradíme si
ale inak ani nie, napísanie dobrého ťaháka mi trvá viac ako naučiť sa
ja ťaháky veľmi nepoužívam, lebo sú mi nanič, keďže pri ich písaní sa to aj tak naučím + mám stres pri ich používaní a som ľahko odhaliteľný + mám z toho blbý pocit viny
(nie je to presne ten typ, ale poznáte tie klasické modré/čierne perá v priesvitnom obale
aj pri odpovedi ustnej som ochotna počmarať si nohavice, popisať steny pri okne, lavicu, zem ,strop, som si to ochotna nalepiť na viečka, čokoľvek bez ťahaka to nejde musí byť poistka
a co poznam tak to bolo:na bielitko,na operadlo sedadla pred spoluziaka co sedi predvami,peracnik
na výške - na niektorých chémiách, kde boli pre rozdielne veci podobné vzorce a nešli mi do hlavy - nalepiť papierik do kalkulačky
logika a metodológia.skúška.
max si nieco nacmaram na ruku inak sa nic neucim ani tak..
a som jednotkarka/dvojkarka
na 4rku to vzdy vsetko musel dat aj ten najsprostejsi deges....
Na matike mám zas všetky vzorce napísané na papieriku v peračníku.
A na niektorých predmetoch sa dá celkom ľahko odpisovať aj z knihy takže, mi ťahák nie je ani treba.