Hej, občas používam terminus technicus, napríklad som si naposledy osvojil termín binomická nomenklatúra a väčšinou odhadnem pri kom je vhodné používať ich. A občas sa vyjadrujem ako najposlednejší sedlák, lebo mi to tak vyhovuje.
nie, .....je to hlúpe použivať slová, ktorým skoro nikto nerozumie.
pokial je skupina ludí a vedia o čom je reč - ok, ale inak to dosť zavrhujem. Je to skôr naznak povrchnosti a arogancie mozno aj lenivosti. Samozrejmie nie vždy, ale aj také sa deje. Jasne, ked cloveku vypadnu slová a nazvy a vie pouziť len ten zlozity nazov..ok, ale inak asi nie, pred neznalým človekom takto rozprávať.
aj ja som si isiel davnejsie kupiť pohanku a bol som v obchode kde nie je samoobsluzna prevadzka, a vypadol mi slovensky nazov , tak som zacal googlovat Fagopyrum esculentu, lebo proste naco zatazovat cudzieho cloveka zlozitymi nazvami.
V beznom styku s ludmi pouzivam normalne výrazy a ak mi nenapadne slovenské slovo, prípadne vhodné synonymum, tak síce odborné slovo použijem, ale hneď zároveň vysvetlím, čo to znamená.
Ľudské vyjadrovanie má byť v ideálnom prípade zrozumiteľné a jednoduché pre všetkých. O to viac ma pobaví, keď niekto použije odborný výraz, ale nechápe poriadne jeho význam
nie. viacero ludi si to o mne myslelo. skor sa mi stane ze mi nenapadne slovo v slovencine tak si poziciam anglicke a ohnem ho po slovensky, co viac raz vypali tak, ze je to latinsky vyraz v slovencine
@kenjiden jednoznacne a okrem toho som aj povrchna, arogantna, leniva a nech e sa mi tri krat za minutu googlovat ako slovo povedat hlupejsie
(Inak velmi sa bavim na tom, ako sa z tohto fora stalo "podme sa pochvalit, ake zlozite slovicka pozname" )
@23 Jj, ale musis rozpravat plynule, bez emmm, sebaistota tiez velmi prispieva...
Mam to vsak vyskusane len na okruhu svojich priatelov, ktorych je len hrstka dokladne vyberanych ludi..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Rovnako casto miesam jazyky, lebo pouzivam ten, v ktorom mi slova napadaju prve.
pokial je skupina ludí a vedia o čom je reč - ok, ale inak to dosť zavrhujem. Je to skôr naznak povrchnosti a arogancie mozno aj lenivosti. Samozrejmie nie vždy, ale aj také sa deje. Jasne, ked cloveku vypadnu slová a nazvy a vie pouziť len ten zlozity nazov..ok, ale inak asi nie, pred neznalým človekom takto rozprávať.
aj ja som si isiel davnejsie kupiť pohanku a bol som v obchode kde nie je samoobsluzna prevadzka, a vypadol mi slovensky nazov , tak som zacal googlovat Fagopyrum esculentu, lebo proste naco zatazovat cudzieho cloveka zlozitymi nazvami.
Ľudské vyjadrovanie má byť v ideálnom prípade zrozumiteľné a jednoduché pre všetkých. O to viac ma pobaví, keď niekto použije odborný výraz, ale nechápe poriadne jeho význam
Kurva, asi budem musieť niečo zmeniť, nikto netuší, o čo mi ide!!!
(Inak velmi sa bavim na tom, ako sa z tohto fora stalo "podme sa pochvalit, ake zlozite slovicka pozname" )
Mam to vsak vyskusane len na okruhu svojich priatelov, ktorych je len hrstka dokladne vyberanych ludi..