2. cez povinnu vojensku sluzbu si stat predovsetkym vychovava gumakov, v pripade, ze by chcel zautocit na inu krajinu a zabijanie teda urcite nie je v poriadku...
Absolútny zásah do ľudských práv a psychiky. Akože, ok, neberem, naberiem tam možno kondíciu, a podobne, ale to je tak 1 vec prečo áno oproti sto veciam prečo nie. Jednoducho nie. imho to bol čistý brainwash, výchova bábok a podobne.
Myslím si že by mala byť obnovená v prípade že sa na nás NATO vyjebe jedného dňa a budeme potrebovať aspoň ako tak bojeschopných občanov na nejakú obranu vlasti a podobne. Síce všetci by tu ušli kde kam do piče keby bola vojna ale hovorím o teoretickej rovine veci.
A tiež si myslím že niektoré rozmaznané decká aj z bohatších rodiniek by tam konečne dostali výchovu aká sa patrí. Aspoň niekde.
nie. všetkých tých "skutočných chlapov" čo by to malo vytvárať si strčte niekam. nikto nemá právo z niekoho proti jeho vôli vytvárať "skutočného chlapa".
Jednoznačne by som hlasoval za! vojenská služba mala svoju svetlú stránku, a myslím že nemusím spomínať ktorú. Ano vycvičovalo sa to na boj a malo to sovj účel, ale tak či tak, tie sprosté deti čo teraz jebu zo sebou a puberta s nimi by ich trošku naučila. Ja som nebol a ma to aj mrzí je to dobrá škola do života ako život sám. A myslím že aj ten rok by stačil
@majo16 nevidim jediny dovod, preco by som mal riskovat svoj zivot za nejaku politicku luzu, ktora si umelo vytvorila hranice, s ktorymi navyse ani nesuhlasim?
@amorko a preto si si spravil metrosexualnu fotku o zrkadlo...
@tommyhot to značí aj o tvojej inteligencii vyrývať to vie 99,9% ľudí. Priznať že vonejská služba mala svoju zlú stránku keď že sa to robilo koli vojnám. Ale zabránilo by sa tomu že by tu nepísali taký ako ty
@tommyhot dobre to je tvoj názor že vznik štátu je podmanenie si ľudí "hnusnými politickými hajzlami"
Ja si myslím že štát stojí na tradičných a historických základoch a cítim istú povinnosť brániť ho. A tiež že patrí ľuďom a nie politikom ale to je do iného fóra totok.
@tommyhot inak neriskuješ život za politickú lúzu ale za regulérnych ľudí. Vieš armáda tu nie je na ochranu (nemala by byť) privilegovanej vrstvy ale na ochranu občanov. Čiže v podstate chrániš národ ( čo je isto umelo násilne vytvorený celok že ? )
@majo16 je to diskutabilná otázka čo sa týka vojenskej služby, Ale pochybujem že v dnešnej dobe by sa ešte niekto postavil za náš štát. Kedysi ľudia mali istoty, mali viac menej čo potrebovali tak by si stáli aj za to aby bojovali zaň. Teraz ani ja sám by som nedal svoj život za Slovensko a to ma dosť mrzí
@tommyhot no keby si to zoomnem a uvidím ľudí tak vidím etnické hranice , tiež by som videl prírodné prekážky ako hranice (napr moria ) , prejav tradícií by si tiež mohol vidieť keby si zoomneš afriku kde ľudia tancujú pri ohni a napr. vianočné stromčeky v Európe.
Viem že toto bol čisto abstraktný príklad na zamyslenie ale nedalo mi to
@amorko politická situácia spôsobila značný rozvrat vo vzťahoch medzi ľuďmi a vo vzťahoch ľudia - štát. Čiže aj preto som povedal že ľudia by sa tu nato vysrali a ušli. Avšak stále najivne verím že keby išlo o našu samostatnosť tak sa tu nájde aspoň tých pár odvážlivcov čo by si stálo za vlasťou.
@majo16 tak okrem zoomnutia si to skus pretocit do minulosti aby si videl ako sa tie hranice menili v case. Alebo vies co, pozri si rovno video na YT (mozes si vybrat ine, ak sa ti toto nepaci)
Myslim si, ze to je jasny dokaz toho, ze hranice vobec nie su prirodzene a boli vytvorene len cisto z politickych dovodov.
Btw preco by som mal branit ludi, ktori moj zivot nijako neovplyvnuju a ktorych navyse ani nepoznam?
@majo16 Keby mal štát záujem o ľudí, ľudia by mali záujem o štát. A ako si povedal spravilo to aj rozvrat medzi ľudmi, ľudia neveria sami sebe nie to ešte niekomu, a nie to ešte štátu. My mladí to až tak nepociťujeme, ale určite starší ktorý si tu niečo odžili by sa za národ postavili
@tommyhot súčasné hranice sú vytýčené na základe národnostného princípu (teda azda okrem juhu ktorý je viac menej hospodársky dôležitá súčasť štátu) teda podľa toho že nejaký národ obýva určité územie. V minulosti boli hranice určené prevažne osobou panovníka ktorý panoval nad daným územím ( monarchie a cisárstva) ale aj tak to bolo len spojenie viacerých národných celkov.
Na tú druhú časť ti neodpoviem pretože to je každého osobná pohnútka . Ja cítim istú národnú spolupatričnosť a pokrvnú zviazanosť a napr. pre to by som išiel brániť tento národ.
@majo16 o akom narode hovoris? Ved odjakziva tu okrem nas prevladali aj ine narodnosti, ci uz madari, nemci, cesi, poliaci atd. Aj keby sa na to pozries z genetickeho hladiska, tak nas Slovakov absolutne nic nedeterminuje a vacsia cast slovakov je taka ista ako vacsina poliakov, cast cechov, cast rusov, nemcov, rakusanov, ukrajincov a pod. » www.khazaria.com/genetics/slovak...
Este by som pochopil, keby sa bavime o slovanoch (haploskupina R1a), pretoze to je jeden celok, ktory ma spolocne geneticke crty, predkov atd. Ale vytvarat nejake umele skupiny a nazyvat ich narodnostami, je uz len z vedeckeho pohladu absolutne nepresne. Narody, hranice a kdeake ine blbosti su neprirodzene subjektivne uvahy zalozene len na pocitoch...
@majo16 az by si sa nakoniec dopracoval aj k boju povedzme za Pakistancov, ktori su popri Poliakoch, Slovakoch, ci Rusoch jedni z najpocetnejsich nositelov haploskupiny R1a - » rodstvo.ru/old_r1a.aspx...
@tommyhot " btw ak mas google chrome, tak ti tu rusku stranku automaticky prelozi"
chyba, ja mám Chrome a nikdy nič mi neprekladal To treba nejaký Google Translate/Bing Translate plug-in/toolbar. a potom už je jedno aký máš prehliadač
@neviemsivybratnick ty si úplne mimo... len neviem kde si zobral tú myšlienku že ja som tento typ. ja som povedala tú myšlienku preto, lebo ja som už dosť dlho a až moc "samostatná jednotka". choď útočiť niekam inam.
@dikadvokat vojna nie je o zaujmoch mojej rodiny alebo majetku, takze nevidim dovod, preco by som sa v nej mal pricinit. ak si chce nejaka banda papalasov nieco dokazovat, nech sa idu strielat oni.
+som kto a čo som, a nikto, a už vôbec nie štát, nemá právo si uzmyslieť že ma na dva roky či koľkokoľvek úplne vyčlení z môjho prostredia a pokúsi sa vychovať zo mňa niečo čo si myslí že by som mal byť.
@dikadvokat čo má vojna spoločné s obranou vlastnej rodiny a vlastného majetku? tebe patrí strategické letisko ktoré si dostal za úlohu brániť? alebo ropná rafinéria?
vojna nemá nič spoločného s rodinami či majetkom, či ľudskými životmi, či ochranou niečoho "tvojho" (kedysi možno, teraz už dávno nie), vojna je o kontrole, ak sa štát nevzoprie snahe o kontrolu zo strany iného štátu, tak vojna nie je.
inak ide vo väčšine prípadov o neopodstatnený boj dvoch fiktívnych entít, v ktorom za klamstvá o týchto fiktívnych entitách zomierajú silno nefiktívni ľudia.
@asceticjunkie tak je mozne, ze to treba explicitne zapnut v nastaveniach, ale ja mam pocit, ze uz som to mal zapnute defaultne.. netreba na to ziaden plugin, je to vstavana ficura
Settings -> Languages -> Offer to translate pages that aren't in a language that I read
@obliviate neznasas slovo "povinne" plosne, alebo len v urcitych oblastiach? Teda mas problem povedzme aj s povinnym platenim dani (pod hrozbou nasilia), povinnou skolskou dochadzkou, povinnym ockovanim atd, alebo tu ti to nevadi?
Ludia 2 roky povinnej vojenskej sluzby hned neznamena ze pojdete strielat niekam do Izraelu. Je samozrejme, ze vacsina chalanov je proti, ale pozrite sa na dnesnu mladez. Takmer uplne jej chyba disciplina. Moj otec bol tiez na 2 roky u vojakov. A nesiel nikoho zabijat, naucil sa napr. jazdit na tanku. Naucil sa tam trochu poriadku a discipline, a nie je to ziaden vymyty ,,zeleny mozog".
Takze ja si myslim ze take 2 roky by len prospeli nasim chalanom
nesúhlasím s tým, všetci si myslia, že vojna zocelí chlapa, ale skôr z neho spraví trosku, poznám totiž pár chlapov, z ktorých sa takto stali alkoholici
Keby, tak len taki, co ich neznasam. cize nie. (Lebo ist by museli vsetci.) Proste co som pocula, len mali odtial chlapi zazitky z bezucelnej buzeracie, dookola toho isteho jedla, co im liezlo uz von aj usami a pod. Naco je to dobre? A chceme, aby nasi chlapi vsetci boli povolatelni do vojny zomriet? Wtf, co za tupca by to chcel? naco ucit niekoho zabijat? Neviem ako moze rodine pomoct, ze ich zivitel zomrie dakde a doma su male deti a sama zena...
Nesúhlasím. Vytrhnutie mladého muža zo svojho prostredia na takú dlhú dobu zničila mnohým z nich mladosť.
Z ekonomického hľadiska je profesionálna armáda etatistická, kedy náklady na armádu nesú všetci občania, zatiaľ čo pri povinnej vojenskej službe ten náklad nesie hlavne odvedenec. (to tak na okraj)
A štáty a tieto kraviny - dokiaľ budú skupiny, ktoré by mohli mať záujem silou si presadzovať svoje názory, tak je dobré mať armádu. V hocijakom štáte. Si myslíte, že keby sem nejakí Arabi prišli a chceli tu vládnuť tak by ste si to buď nechali páčiť, prípadne ak aj áno, že by ste dvihli ruky a nič by sa Vám proste nestalo?
Ano mala ale len pre mužov od 16 aby nepili a neflákali sa po meste/dedine.....dnešne deti a teenegeri sa len flakaju( nie všetci) ........a zistili by čo je poriadok,disciplína aspoň na pol roka,rok
@tommyhot Súkromná spoločnosť, ktorá robí vojenskú ochranu NIKDY nebude tak dobre bojovať, ako ľudia, ktorí vedia, prečo bojujú, chcú bojovať za osobné záujmy, prípadne sú úplne sfanatizovaní.
Ten chlap, čo o tom hovorí je ekonóm. Nie vojenský generál. On si predstavuje, že vojny sú racionálne. Vojny sú iracionálne. Úplne. Aj tá najlepšia a najrozumnejšia armáda (predstav si američanov) v konečnom dôsledku bude robiť klasickú vojnu. Ten chlapík si predstavuje, že je možné riadiť vojnu ekonomicky. Nieje. Nieje na to čas, priestor a súper Ti to neumožní. Krásna rozprávka, ale naivná.
@ink firmy su motivovane ziskom.. ak budu vediet poskytnut efektivnu obranu, za ktoru si ludia zaplatia, tak ju poskytnu. Vsetko sa da vyjadrit ekonomicky, pretoze kazdy jeden vztah v spolocnosti vychadza z ponuky a dopytu. Keby som to mal hnat do extremu, tak aj partnersky vztah je zalozeny na ponuke a dopyte. Zena tuzi mat muza a dieta (dopyt) a chlap jej tuto tuzbu dobrovolne splni (ponuka), bum vznikla rodina.
Kazda akcia (ochran mna aj moj majetok) ma reakciu (ok, zaplat, ochranim) a ak je tento vztah mutualne vyhodny (ja dostanem ochranu, firma peniaze), tak nevidim jediny dovod, preco by nenastal. Vidis to vsade okolo seba. Ci nebodaj vytvaras DOBROVOLNE zvazky, ktore sa ti priecia a z ktorych nic nemas? Nemyslim si.
Suhlasim, ze vojna je iracionalna, ale to nijako nezabranuje volnemu trhu vyriesit aj tento problem. Navyse slobodna spolocnost, ktora nepozna statne regulacie, by mala s velkou pravdepodobnostou technologie, o ktorych sa statnej spolocnosti ani nesniva, pretoze statna spolocnost z politickych dovodov plytva kde sa len da. Este stastie, ze nie je efektivna ani v tom plytvani, lebo uz by sme davno boli otroci.
"Ja si myslím, že by to tým 20ročným rozmaznaným faganom urobilo len dobre!" A to je výrok môjho otca. A ja s ním plne súhlasím. Keď si porovnám mojich starších bratrancov, akí boli, keď sa vrátili z vojny - nielenže boli v kondičke, ale mali aj disciplínu a kus zodpovednosti; a mojho brata a jeho kamošov, ktorí sú všetko leniví darebáci.
pri väčšine "odvedencov" by asi veliaci dôstojnici stratili nervy a ich postrieľali alebo by "odvedenci" spachali samovraždu a sťažovali sa aky je to buzer... njn upratať po sebe, skladať veci spravať sa primerane veku a mať zodpovednosť je buzer
@alchemille A čo? 20 ročným rozmaznaným slečinkám by vojenská služba neprospela? Ty si natoľko skvelá, že by Ťa to nič nenaučilo? Máme tú rovnoprávnosť a emancipáciu, takže nevidím jediný dôvod, prečo by si nemala ísť tiež.
@tommyhot Ďakujem, Tommy, že si mi nevedomému študentovi ekonómie vysvetlil, ako funguje trh...
Nejako si neviem predstaviť, ako by sa napríklad urobilo to, že by sa niekto v bytovke rozhodol, že chce byť chránený a niekto, že nie. Potom by to asi spôsobilo sťahovanie ľudí, čo by v konečnom dôsledku zasa iba vytvorilo spoločnosti s armádou a spoločnosti bez.
Na druhú stranu si myslím, že ľudia nie sú natoľko racionálny, aby ktosi s takou mocou (poskytovateľ obrany) to nezneužíval. Keby ľudia boli úplne racionálny, žiadna ochrana nieje treba. Keby bol Hitler racionálny, žiadna 2. svetová vojna nebola.
Myslím, že vojny sú preto, že ľudia sú iracionálny. A takýto problém asi racionálna ekonómia nevyrieši.
Určite nie. Je každého osobná vec, ako si žije život. Je niekto rozmaznaný? No a čo? Kto sme my, aby sme sa doňho starali? Ak je toto hlavný argument za, tak treba myslieť aj na to, že existujú aj schopní, inteligentní a samostatní chlapi, ktorí nič také ako vojnu nepotrebujú a bolo by voči nim nefér, ak by mali zabiť roky svojich životov v niečom takom nezmyselnom.
A presne ako vraví @ink - ak by už musela byť povinná vojenská služba, tak aj pre ženy. Hlavne by som tam poslala každú, ktorá hlasovala za súhlasím a fňuká, že chce poriadnych chlapov.
@ink ja som ti nevysvetloval ako funguje trh, ja som ti vysvetloval ako funguje kazda aktivita medzi ludmi.
Ochrana by mohla fungovat napriklad aj tak, ze v pripade vypuknutia konfliktu, kedy by islo do tuheho by mozno aj ostatni obyvatelia bytovky suhlasili s ochranou. Ak nie, tak by firma presunula daneho cloveka niekam do bezpecia a ludom v bytovke by popadali bomby na hlavu. Dany clovek by bol spokojny ze zije aj za cenu prestahovania sa a hlavne by to mohlo sluzit do buducna ako precedens pre ostatnych, ktori by tvrdohlavo nechceli vyuzit ochranu v pripade konfliktu.
Volny trh vzdy nasiel riesenie na kazdy jeden problem, nasiel by aj na toto.
@tommyhot Stále mi príde Tvoja predstava ako silno utopistická. Ja si aj tak myslím, že ak by fungoval čisto voľný trh, neboli by vojny.
Neštudujem žiadny ekonomický smer. Čítam názory v podstate všetkých ekonómov, venujem sa dejinám ekonomických teórií a hospodárskej politike. Z ekonómov sa mi ale najviac páčia názory Leona Walrasa (Lausannska škola), Johna Commonsa (inštitucionalisti) a aj Keynesa. Ale nevyhraňujem sa. Zaujímavé názory mal aj Friedman, Hayek, Landes samozrejme Smith, Marshall, ekonómovia teórie verejnej voľby.
Problém je, že Walras asi najlepšie teoreticky vystihol fungovanie trhov, aj keď nestihol svoju teóriu dokončiť, a Commonsove a Keynesove názory sú veľmi praktické a reálne aplikovateľné v praxi.
Rakušáci, či neoklasici furt hovoria, čo by bolo keby bolo. Ale ja nepotrebujem keby bolo. Keynes prišiel a aplikoval funkčnú teóriu na existujúcu spoločnosť. Pre mňa sa extrémni kapitalisti veľmi neodlišujú od komunistov. Rovnaká utópia, ktorá predpokladá určité chovanie ľudí, ktoré ešte nemajú.
@ink suhlasim, ze ak by existoval cisto volny trh, tak by sme nepoznali vojny. Lenze kym sa dostaneme do stadia, ze bude volny trh fungovat plosne na celej planete, tak tu hrozba vojen bude, no v krajinach kde existuje volny trh bude na tuto hrozbu existovat riesenie.
Rakusaci vychadzaju z prirodzenych zakonov a vztahov medzi ludmi (dovolim si tvrdit, ze vacsina planety sa uplne prirodzene sprava v sulade s anarchokapitalizmom a NAP /non-aggresion principle/ a ani o tom nevie ), ale aj z minulosti, velmi casto napriklad z obdobia viktorianskeho anglicka, alebo prelomu 19./20. storocia v USA.
@ink No predstav si, že som finančne nezávislá mladá ženská, ktorá tvrdo maká na tom, aby sa mala dobre.
Od 19 rokov som sa vždy snažila minimálne cez leto popri škole zdrhnúť do zahraničia a zarobiť si na to, aby som nasledujúci školský rok mohla bývať na priváte s kamošmi.
Keď porovnám seba a generáciu tých stratených dvadsaťročných deciek bez akejkoľvek snahy sa osamostatniť, tak sa mi chce smiať aj plakať zároveň.
Anyways, ja si stojím za názorom, že chlapi by mali byť tí silnejší ochrancovia po boku ženy.
@alchemille@88 výborne, no a? išla by si namiesto zarábania trebárs na dva roky čistiť záchody, rovnako ako všetci ostatní nespadajúci do kategórie "stratené 20ročné decká".
a keď chceš po boku silného ochrancu, tak si na rok-dva posielaj preč svojho partnera, nie?
@tikalok Je zaujímavé, ako sa všetci idú posrať od strachu, keď sa táto téma spomenie a najviac vykrikujú títo mladí. Pritom státisíce chlapov si to odkrútili a sú úplne v pohode, s odstupom času to hodnotia ako dobrú skúsenosť. Ja si jednoducho myslím, žeby im to pomohlo sa zoceliť.
Alebo som len staromódna a je naivné očakávať od chlapa, že on bude tá skala vo vzťahu, lebo však emancipácia, že?
@alchemille A teraz čo? Len pre to, že si niekoľko krát bola v zahraničí zarábať to znamená, že si lepšia, ako niekto iný a už sa nič nemusíš naučiť? Všetci, čo sú ako Ty, by na vojnu nemuseli?
Ako by si to rozhodla, kto má a kto nemá ísť?
Ty by si s kľudným svedomím poslal preč na dva roky svojho priateľa. Zatiaľ čo si Ty budeš sedieť na zadku v teplúčku, jeho tam bude niekto šikanovať? A dva roky na neho budeš čakať, hej? A on sa potom vráti a bude z neho správny chlapák!
@ink to bolo na margo rozmaznaných dievčatiek a nepleť do toho vzťahy, to ma nijak nerozcíti. Dalo by sa to zvládnuť v pohode a nemusela by som ani "sedieť v teplúčku" a každý večer plakať do vankúša.
@tikalok Ja nemusím, ja som predsa žena odo mňa sa očakáva sedieť doma v teplúčku a starať sa o deti a domácnosť.
To je všetko odo mňa na túto tému. Som proste za a hotovo. Ak máte potrebu sa ďalej naťahovať, oslovte niektorú z tých, čo tiež hlasovali za áno. Ja musím ísť do práce, aby som mohla dva dni v tom teplúčku naozaj sedieť adios
@alchemille ani ja nemusím, pretože je povinná vojenská služba zrušená. otázka nebola, či by si musela ísť, ale či by si dobrovoľne išla. v tom ti totiž nič nebráni a rozmaznanosť sa hádam netýka iba mužov, ale úplne všetkých ľudí, preto by človek očakával, že keď by si také niečo ordinovala všetkým bez rozdielu, tak seba z toho nevylúčiš. haha, čo to trepem, samozrejme, že tu nikto nič také neočakával.
@etelnair asi sa stretávaš s ľuďmi, ktorí netrpia takýmito psychickými poruchami, viď tých, čo to tu obhajujú, niektorí z nich aj na základe vlastných skúseností (!)
v prvom rade, ani ja nie som za zavedenie povinnej vojenskej služby ani za povinnosť bojovať v zbytočnej "dobyvačnej" vojne (v záujme "štátu"). Myslel som to tak, že sa mi zdá prirodzené brániť vlastný životný priestor.
Predstavme si situáciu, že nejaký pomätenec sa rozhodne z dôvodu nejakej chorej ideológie vyhladiť mužov-slovákov a slovenské ženy znásilniť (na nejakom etnickom princípe povedzme). Prirodzená reakcia (podľa mňa) je - zorganizovať sa na čo najúčinnejšiu obranu nie? Či ako si to predstavujete vy?
Že prídu vojaci do mojej dediny a ja si dám na dom ceduľku? niečo v zmysle CHODTE O DOM ĎALEJ MY NEUZNÁVAME VAŠU VOJNU?
@dikadvokat@99 predpokladám, že najbližšia vojna nebude o gumipuškách, ale o efektívnych jadrových/biologických/bombardovacích zbraniach a keď niekto nemá dostatočne dobré technológie, ktorými by sa mohol brániť, všetko iné mu môže byť ľahostajné.
@laurikaaa bez urazky ale preco by mali byt zeny z toho vynate? Ty nie si rozmaznana pubertiacka? Dva roky zivota v prdeli by ti urcite prospelo.
@dikadvokat ale to je nezmysel v nasom bezprostrednom okoli ziadna vojna najblizsie roky nehrozi. Su staty ktore su v neustalom ohrozeni. Napr. Izrael tam je logicke ze povinne absolvuju vycvik. A navyse ten vycvik nasich otcov aj tak za nic nestal ak neboli tankisti tak vacsinou len robili blbosti alebo nieco strazili parkrat si zastrielali na strelnici a tym to haslo. Ak by vypukla vojna drviva vacsina z nich uz aj tak davno vsetko zabudla. S profesionalnym vojskom sa to neds porovnat a naucit sa nabit zbran a niekoho zastrelit je otazka kratkeho a intenzivneho vycviku.
Argumentovat nostalgickymi spomienkami na kamaratov na vojne je retardovane keby ste akychkolvek nahodne vybranych 20 rocnych mladikov zavreli na dva roky tak tam priatelstva a historky vzniknu. Zabit kvoli tomu mladost dakujem neprosim radsej pocestujem.
@james144 Ja som viac než rozmaznaná Som namyslený rozmaznaný krpec,kt. dostane všetko čo si zaumieni od rodičov na počkanie.Priznám si to. A kebyže sa naša krajina čo i len trošku valí do problému, ocko by nám pobalil kufre a všetci by sme zdrhali kadeľahšie -.- Môj problém to teda nie je a do žiadnej vojenskej služby by ma rodičia nepustili...
Názory na výchovu a chlapov ako sa patrí odporúčam uplatňovať pri výchove potomstva, resp. pri hľadaní partnera a nie pri tvorbe zákonov pre milióny ľudí.
Som zvedavý, čo by ste povedali niekomu s trochu iným vkusom, kto by hovoril, že chlap sa má vedieť hlavne dobre upraviť, navoňať a obliecť a tieto svoje preferencie nechá vyústiť do názoru, že treba zrušiť celú armádu a políciu a ktovie čo ešte, lebo tieto inštitúcie učia mužov iným veciam, ako by si on predstavoval.
Podobná otázka už bola položená, ale aj tak mi to nedá.
Ak si predstavíte rok 39, (a ešte si k tomu asi treba predstaviť, že žijete v nejakej normálnej krajine a nie v kolaborantskom štáte) tak za ideálne riešenie považujete vysrať sa na to a zdrhnúť, lebo nejaký stret dvoch fiktívnych entít nikoho nezaujíma?
Jaka drama, teda moj otec sa na vojne naucil hrat karty, nikto ho nenutil cistit zachody, semtam sa previezol na velkej zelenej tatrovke a pribral tam na 120 kil moj krstny sa tam naucil bicyklovat na dlhe trasy a ucil decka zahradnicit.
Ja sice nehovorim, ze by sa to malo vratit, skor nie ako ano, ale zas nie sme Izraelcania, aby bytie na vojne znamenalo nejaky silny presilny boj, nikto si nebude robit sachove figurky z chleba, bili z bileho a cerne z chleba tmaveho!
@tikalok no ved to hej, moj tatik bol presne rozmaznany maminkin najmladsi, co lubil len auta a nikoho ineho, a nezocelilo ho to teda nijako, kedze jeho rodicia mu ako masiari nabalili strasne vela klobasok a jaterniciek a nejake tie drobne pre najvyssich
Ved prave to, ze teraz by to podla mna nebolo nijako ine, pochybujem ze by to bol nastroj na prevychovu.. A najma, v tejto dobe milionov medzinarodnych zmluv by to boli zbytocne vyhodene statne peniaze, vojakov nech robia ludia, co tomu naozaj veria a chcu taku pracu robit..
Podla mňa je to u nás asi zbytočné, neviem, ako to funguje, ak chce ísť človek na výšku a tak.. ale napr. môj tatko vždy na vojnu spomína viacmenej v dobrom, dobrí kamaráti, spravil si vodičák na šecko možné aj nemožné, trochu sa osamostatnil. Len mi príde hlúpe k niečomu človeka nútiť, ak ozaj nechce. Demokracijaa kurva, máme maestra Fica.
@antifunebracka ty rád všetkých nazývaš jebnutými ako vidím. neviem, čo riešiš, padla otázka a každý odpovie podľa toho, čo si myslí. jebnutý si ty, ale silno.
Áno, súhlasím, lebo nám tu rastú rozmaznaní čuráci. Potom to vyzerá tak, ako to vyzerá.
@tommyhot bodaj by vás napadli, alebo vytopilo, potom by si plakal. Ľudia, ako ty, zdrhajú vždy ako prví.
Rovnako prajem nejakú poriadnu živelnú pohromu všetkým tým samozvaným pacifistom, ktorý uznávajú mier, lásku a pod. pičoviny, aspoň zakrývajú to, že by zdrhli ako prví
1. nikto mi nema pravo cokolvek prikazovat - aha, čiže aj na normálnom pracovisku by si nepočúval svojho šéfa/šéfku a riskoval by si tak radšej vyhadzov???
2. cez povinnu vojensku sluzbu si stat predovsetkym vychovava gumakov, v pripade, ze by chcel zautocit na inu krajinu a zabijanie teda urcite nie je v poriadku... - presne tak! Aj keď bolo ČSĽA, tak sme bežne robili výpady do Maďarska a spravili sme pár anšlusov!
@sturmer cez tu mastnu oslintanu ofinu sa ti velmi tazko rozmysla, ze?
"aha, čiže aj na normálnom pracovisku by si nepočúval svojho šéfa/šéfku a riskoval by si tak radšej vyhadzov???"
V sukromnom sektore pracujem dobrovolne, nikto ma do nicoho nenuti a ked mi sef prikaze nieco, s cim nesuhlasim, tak zbalim svestky a nech si hlada noveho robosa. Narozdiel od statu, ktory funguje vyhradne cez zastrasovanie a nasilie a ked s niecim nesuhlasim tak mozem akurat tak drzat hubu a krok.. Ale vidim, ze ty si vygumovany az az a to si sa nemusel ani zucastnit povinnej vojenskej sluzby...
@tommyhot prosím ťa, toto ma malo akože uraziť? Že mastná ofina - najprv hovor za seba, že ako vyzeráš, no a potom sa púšťaj do druhých. Či ty si teplý a skúmaš ma podrobne na fotkách, každú drobnosť na mne? A ten jebák, čo mám pri brade, si si teda dúfam všimol.
V sukromnom sektore pracujem dobrovolne, nikto ma do nicoho nenuti a ked mi sef prikaze nieco, s cim nesuhlasim, tak zbalim svestky a nech si hlada noveho robosa. - to by si spravil aj na nejakom luxusnom fleku a nedajbože by si mal spracovať nie 4, ale 5 hárkov, tak by si to zbalil? Ty máš teda logiku chlapček!
@tommyhot jj vojaci na misiách sú tiež riadne vygumovaný ani nevieš, ako sa tam asi dostanú, "gumáci" tam rozhodnie nie sú, ale vidím, že ty máš vytunelovaný aj mozog, okrem tých uší.
vraj to je dobry vychovny nastroj taka vojna ale pre nas taku zhickanu mladez urcite nie, radsej by som sa odstahoval z tohto statu plneho diktatúry ako pocuval nejakeho namyslenca, ktory by mi vravel co mam robit a co nie a este by som z toho mal nejaké otrocke drobné, alebo skôr nemal nic, dakujem neprosim
@tommyhot@6 k tomu druhému názoru a výchove gumákov v prípade napadnutia susednej krajiny si z akého šlabikára vyčítal... To tu vážne existuje naivná väčšina ktorá si myslí že vojenská Služba u nás by slúžila na to aby sme išli do tankoch na Budapešť?
Ako poznám ľudí čo boli na vojne a všetkým gayom čo tvrdia že nesúhlasia s povinnou vojenskou službou z obáv pred buzeráciou by odkázali že najkrajšie roky zažili aj tak na vojne....
@tommyhot@34 tiež na tomto obrázku nevidím hranice a preto si ich musíme nakreslíť aby sa tak uchránila sloboda daného národa inakšie tu bude pobehovať kadejaký odpad z Indie, Arábie a budú terorizovať ešte aj tých cigánov čo terorizujú nás...
@tommyhot@37 a práve zmena tých hraníc je dôvodom pre vojenskú službu aby hranice ostali nezmenené v lepšom prípade aby Zemplín nebol Ukrajinov alebo južné slovensko nebolo Maďarskom...
@sturmer znamy chodi na polrocne misie do afganistu a sice si robi tretiu vysoku, z jeho spravania je viac nez iste, ze jeho EQ a interakcia s okolim je na dost nizkej urovni...
Stale nechapes, ze v sukromnom sektore pracujem dobrovolne a z dobrovolne uzavreteho kontraktu mi vyplivaju urcite povinnosti, medzi ktorymi je aj robit to, co povie vedenie? Mam ti to nakreslit, ci ako?
@trash mas pocit, ze v ramci NATO neposielame vojakov do krajin, kde emerika raketami hlasa demokraciu? Nam je armada na dve veci, lebo keby nas niekto napadne, tak sme za 2 dni zrovnani so zemou... S tymi 15timi polorozpadnutymi tankami by sme vela vody nenamutili.
@tommyhot@42 To že tu prebývali aj iné národy nám neberie právo sa ako národ v prípade nebezpečenstva brániť seba a toto územie ktoré obývame.. a Totá stránka Khazaria je vlastne čo za semitskú pseudovedeckú stránku... Vieš čo bol Chazárský Kaganát? Agresori čo často ohrozovali Slovanov a tak Ich Sviatoslav Rozbil... Informácie čerpáš z Antislovánských zdrojov...
@tommyhot Hybaj sa pozrieť na Michalovský Mechanizovaný a delostrelecký prápor a na to aké tam máme Húfnice.. Jak toto raz začne strieľať granáty budeš si myslieť že Thor prišiel udrieť z Mlátkom... Z dobrou stratégiou sa dokáže ubrániť aj malý národ... A v rámci toho Protislovanského NATO bola tá vojenská služba čo z buzerantov urobí riadnych chlapov zrušená... Lebo západ potreboval Súkromnú armádu ktorej príslušníci budú hlavne platení žoldnieri miesto vlastencky mysliacích dôstojníkov...
@trash necerpam z antislovanskych zdrojov, khazariu som sem dal len na podporu tvrdenia, ze tu boli a su ine narodnosti (to ze Bratislava bola plna Nemcov, ci Kosice plne Uhrov je proste fakt). Urcite nemam zaujem sem hadzat antislovanske zdroje. Dokonca podla informacii, ktorymi sa v poslednej dobe zaoberam pomaly ale isto zastavam teoriu, ze slovanska haplogrupa R1a sa nachadzala aj na dnesnom uzemi nemecka, ci dokonca anglicka, resp az v Cine (Tarimske mumie), ale to uz je na inu debatu a hlavne to ide uplne proti tomu, co sa uci v skole, co nie vsetci dokazu prekusnut.
@tommyhot Áno boli tu aj iné národy a to Khazarské pseudo tvrdenie nieje dôvod opovrhovať vlastnou príslušnosťou.. Teraz sme tu mi Slovieni a nemali by sme toto tu nikomu dať toto je moje tvrdenie...
@trash to je vec pohladu.. ja som obyvatel Zeme a nejake politicky vytycene hranice, alebo narodnostne skatulky ma absolutne netankuju. Mam rad tuto krajinu (prirodu, nie ludi), ale nevidim jediny dovod, preco by som mal za nu zomierat, ked je vela inych miest na planete, kde je rovnako pekne a jedine co mi brani aby som tam odisiel je politicka luza..
dve veci mi tu prídu hodne vtipné .. tá prvá niektorí 20+ čo sa tu buchajú do prs akoby mala byt povinná vojenská služba a nwm čo.. kokoti od 18 ste sa mali možnosť prihlásiť na výcvik alebo čo a zatial vás len vidím jebať do klávesnice aby sme tam išli všetci..
druhá ako tu ženské píšu o metrosexulanych teplých chlapcoch čo by sa mali ísť prevychovať.. ironiou je že práve na takých väčšina ženských letí , sú to najnovšie módne tredny a nwm aké pičoviny preto tak väčšína chlapov aj chodí . WOMEN ..
@sturmer ešte nechápem prečo by niekto mne mal kaázať čo budem robiť nejakých 9 mesiacov.... a nesťahuj to na robotu s tým pôjdem tam že s tým budem rátať a budem tam chcieť byť ....
ale ja nehovorím rekonštrukcie bojov prihl´ás sa do ozborjených zložiek svk republiky.... kamaratov bat šiel z výšky tiež nebráni ti nič ked cítiš takú silnú potrebu aby sa nám všetkým dostalo vojenského výcviku
@trash chod na nábor by si sa tam dosral hned akoby ti mali ostrihať to tvoje haro dlhe čo si tak pestuješ a balíš nim black metalistky na koncíkoch ty král
@sturmer a btw na teba som až tak nenarážal kedže viem že ty sa motáš okolo vojačikov..ale čo taký trash..dávno sa mohol prihlásiť.. velký kokot... majo16 a blabla další čo hlasovali.. myslíš že pôjdu do armády? piču velkú to sa s tebou kludne stavím
akože taká vojna ako ju poznajú naši tatkovci je fakt kravina
teraz by sa armáda mala zorientovať skôr na to aby vedeli rýchlo reagovať na kadejaké či už živelné pohromy alebo nejaké jeblé útoky a pod
tiež by nebolo od veci keby každý človek čo je v armáde mal normálne zamestnanie a čo ja viem 1 týždeň z mesiaca službu
Tak by to nebolo úplne o tom že by proste štát živil nejakú grupu ľudí čo si 3/4 času v kasárňach válajú vajcá aby "netrhali normy" a asi by tam boli fakt len ľudia ktorí by fakt o to povolanie mali záujem
každého kto by chcel zrušiť armádu by som chcel vidieť za kým by utekal keby mu nejaký svah zasype barák alebo by mu ho začala odplavovať voda alebo keď cigáni dokonale prerastú aj policajtom cez hlavu a budeme na čisto v prdeli
cigáni majú z väčšej časti policajtov na háku ale vojakov sa fakt boja lebo netušia čo od nich čakať
a na to aby sa ľudia prestali zabíjať vo vojnách by sme sa od ostatných druhov museli líšiť niečim viac než len druhou signálnou sústavou a akým takým pokročilejším logickým rozmýšľaním
krom toho taká vojenčina naučila chlapov medzi sebou kamarátstva a nejakej tej zodpovednosti a samostatnosti
nie jak teraz keď počúvam spolužiakov, tak preberajú asi to čo ženské jebú jeden na druhého celkovo sa správajú jak ženské
ste asi ešte nevideli 18 ročného chalana nevideli so slzičkou v oku kvôli známke
@tommyhot Keď ti agresor bude ohrozovať tvoju mater nevidíš dôvod bojovať? Vieš čo si ja myslím o pacifizme že tí najväčší pacifisti v prípade vojnového konfliktu budú ako prvý čo sa poserú od strachu a z dupkajú ako prví... Lebo keď sloboda umiera povstávajú vlastenci...
@146 kkt vypravas jak keby mali vojacikovia jedini schopnost riesit zivelne pohromy. na slovensku su rovnako nefunkcne, ako vsetky ostatne specializovane zlozky, ktore nemaju v povinnosti vyberat pokuty, lebo to im ide statocne.
sukromny sektor, ktory by bol pod zastitou nejakej poistovne, by fungoval uplne na inej urovni, ako ta zdochla armada SR.
@barky@141 ja pokojne še nechám oštríhac a 9 mesiacov to vytrímem vlasy dorastu pán vševed... Aspoň sa tam niečo naučím aj daktorých vojna prevychová aby sa nechovali ako niektorí vyklieštení homosexuáli čo tu narábajú s pacifizmom lebo sa boja blata a driny... Pre tvoju informáciu blackmetalistky balia mňa ja ich nemusím baliť...
@mcvpn by si sa divil ako dobre fungujúžoldnieri sukromných spoločností
@154 keby nás napadnú tak profesionalny vojak by ti aj po tvojich dvoch rokoch rozdlátoval ksicht na sračky
čo tu stále jebete o živelných pohromách...ty vole tak si urobme všetci hasičský výcvik , kurz a budem tie pohromy vediet zvládať lepšie ako dovch rokoch vojenčiny
zrušme všetko také, kde sú uniformy, zbrane a tá "buzerácia".
Takže, keď sa dačo stane, ako napr. spomenuté živelné pohromy, resp. keď nás napadne nejaká iná krajina, choďte proti nim hrablami, VY JEBNUTÁ SKURVENÁ ROZMAZNANÁ BANDA!!!
@sturmer ehm..... takže ked sa naposledy zrušila povinnávojenčina tak sa zrušila armáda,policia atd? a ked je niekto proti povinnej vojenčine je za zrušenie policie , armady atd?
to do piči ked ti poviem chod si spravit povinne kurz do pekarne a ma vyfakuješ že sa ti nechce poviem že chceš slovákom zobrať chleba? trošku mi to nedáva zmysel
@etelnair@barky viete čo, keď tak pozerám na niektoré príspevky, tak daktorí by boli radi, keby nejaká armáda neexistovala, radšej by behali nahí po lúke a robili si vence z púpav a bozkávali sa pod vŕbami.
@162 ked teba, alebo hocikoho ineho bavi honkat si cikulu nad hlavnami a rozbuskami, tak to rob, nikto ale nema pravo mi diktovat, ze mam ist na vojnu a uz vobec nie bojovat za nejaku "vlast".
a hej, som z tych, ktori by sa zdekovali dopici v pripade vypuknutia nejakych konfliktov, nech sa otlkaju ti, ktorych to bavi, mna tu ziadna vlast drzat nemoze a uz vobec nie som ochotny za nu zomriet, omg
vidim, ze skopcacke zelene mozgy so zakrpatenymi pipikmi sa zas realizuju
@sabnacke ved som vyjadril svoj nazor. ked sa niekto spyta, ci by vrazdenie malo byt povolene a 32% poviete ze hej, tiez by som vas poslal do pice tak tahaj do kuchyne
teraz napr keď sa vám tam dunaj rozlieva ale hocikde inde na slovensku sú povodne sa choď pozrieť kto tam stavia hrádze s pieskov a kto bude do odrezaných častí voziť jedlo a pitnú vodu
už vidím jak by za nejakú schopnú cenu mala nejaká poisťovňa pod záštitou firmu ktorá by mala dostatok ľudí na to aby pokryla celé slovensko a bola fakt nonstop super organizovaná na to aby dokázala pomôcť tam kde bude treba
a teraz si zoberme nejakú zaplavenú dedinu, armády by nebolo
v tej dedine by mala povedzme polovica ľudí zaplatenú poistku a polovica nie
tak tým poisteným by postavili hrádze okolo domu ponosili jedlo vodu a tých ostatných by jako v pohode odplavilo ?
@antifunebracka tak sa vyjadruj ako človek, nie jak kokot. nie si nijak privilegovaný aby si nazýval ľudí jebnutými, nemusí mať každý rovnaký názor ako ty, díky bohu.
@horsiq čo keby som ti povedal že ked u nás v dedine boli zaplavy a áno sme najväčšia na liptove zvládli to aj dobrovolny hasiči a asi 80% z nich zrejme na vojne nebolo
tak máš to zas také vieš keď máš 10000 ľudí v armáde
z toho je 1000 generálov a iných gumákov
a ďalších 3000 je nejaký štáb a administratíva
a zo zvyšku je 600 ženistov nepomôžeš si po celom slovensku
ja hovorím že armáda ako taká by mala ostať ale nechápem na čo mám už vyššie spomenutý počet teplých stolíc či iné bezvýznamné útvary ako napr voderady, zainteresovaní asi vedia o čom hovorím
a hore som už spomínal že keď už vojak tak nie na plný úväzok
vsetci sa tu vyhovaraju na "rozmaznanych" chlapcov, pri tom nechapem odkedy vam pripada pravo to riesit a este to aj uvadzat ako argument preco by vsetci muzi mali povinne niekam ist. podla mna su hlavne rozmaznane tie baby co to tu napisali.
a ked uz by sa nieco take malo zavadzat, nech sa to tyka aj zien tie nie su na tom so spravanim a disciplinou neni o nic lepsie.
@horsiq nenazval som ta kokotom; kkt som pouzil ako casticu
hovoris to, jak keby boli vojaci jedini ludia na svete, ktori vedia robit nieco s vyliatou vodou. nebyt jednej zaplavy, tak nemaju v tej armade fakt co robit, okrem kazdodenneho nastupu na bielu ciaru a vrieskania maju ten program naozaj dost chudobny.
nehovorim o tom, ze keby stat nevyhadzoval peniaze von oknom na vojacikov, tak by sa rieka vdaka modernejsej architekture a infrastrukture absolutne nemusela nikdy vyliat.
@majo to co si napisal na konci som chcel napisat akurat ze je kopa oddielov a zloziek ktoré proste netreba a tie peniaze by sa dali presne na toto využiť
a neboj sa oni ani nenastupuju na tu ciaru ani sa po nich nevrieska dnes ta armada vyzera inak
proste je to na hlavu postavené ako všetko v tomto štáte
no neviem kto je kokot roka... @strumer "bodaj by vás napadli, alebo vytopilo, potom by si plakal. Ľudia, ako ty, zdrhajú vždy ako prví.
Rovnako prajem nejakú poriadnu živelnú pohromu všetkým tým samozvaným pacifistom, ktorý uznávajú mier, lásku a pod. pičoviny, aspoň zakrývajú to, že by zdrhli ako prví"
lebo povinná vojenské služba je presne to čo zastavuje povodne a živelné katastrofy...
a ked ťa buzerujú v robote sa vypraceš, rozhoduješ sa sám. povinná!! vojenská služba asi taký luxus neposkytuje.
k tým misiám len toľko, chodia si tam väčšinou zarobiť a mám v okolí pár príkladov ktorí sa vrátili z kosova a afganistanu a tým buď prepína alebo v tom lepšom prípade len tú vojenčinu moc nevychvaľujú
inak súhlasím s názorom aký tu napísali @majo a @tommyhot
@sturmer hej hej som sračka a celý posratý už len z predstavy že by som vo svojej posteli nespal. škoda že tu v okolí nemám takých tvrďasov ako ty aby som si z nich mohol brať príklad. ale počkať, to by som musel byť kokot ako ty a to mi netreba.
@mcvpn neviem o tom, ze by v usa vlastnili vaznice sukromne firmy, tak ci onak argumentovat usa nie je na mieste, pretoze tam je nejaky ten piatok korporatny fasizmus, ktory okolo kapitalizmu ani nechodil
@trash vlastenci? To su ti, co v zivote nic nedokazali a su hrdi na to, ze sa absolutne nahodne narodili v nejakom politicky vymedzenom uzemi obohnanom ostnatym drotom? Bravo
@sturmer to bolo len priklad, tych profi vojakov poznam viac. Kazdopadne podla toho ake agresivne hovado z teba vychoval, asi nebude vsetko s kostolnym poriadkom.
mimochodom, väčšina z vašich otcov boli tiež na vojne, aj môj, a môj strýko, aj môj dedo a žiaden sa nepretransformoval v nejakú zelenú gumu bez vlastného názoru, pripraveného hokecikedy zabíjať. Treba si naozaj uvedomiť, že dnešná mládež potrebuje disciplínu a aj "nezmyselné sekýrovanie" dnešný chlapi, čo si nevážia nič, nevedia oceniť dokonca ani krajinu v ktorej žijú (politiku neriešim), taký by mali ísť na vojnu v prvom rade. Je povinnosťou každého chlapa sa vedieť postarať o svoju rodinu a majetok aj počas vojny. To, že môžu pomáhať tisícom ďalším by mal byť len bonus.
Nikde nieje napísané, že povinná služba bude zahŕňať aj ťažké boje niekde v Afganistáne, že muži tam budú nútený chladokrvne zabíjať.
Ale pokiaľ to trochu zocelí fyzičku, naučí sa brániť, disciplínu atď som rozhodne za.
Kazda jedna vojna, ktora sa kedy odohrala, bola vedena LEN kvoli moci, peniazom, uzemiu, bohatstvu; nicomu inemu. Pochopitelne, kazdemu konfliktu predchadzalo dokladne a masivne vymyvanie mozgov, aby hrstka mocnych, ktori sleduju LEN a LEN svoje zaujmy, mala vojnu ako 'ospravedlnit', teda legitimovat (tak ako aj legitimita/legalnost vlady). Dokonalym prikladom je zahranicna politika Spojenych statov americkych & Izraela, kto cez tu propagandu nevidi, je asi blazon, alebo jednoduchsej povahy.
Samotna prislusnost k velkemu etniku je umelo vytvorena a vstepovana vychovou od nejakeho, povedzme 19. storocia, ked vznika tzv. narodne obrodenie a tym padom vznik narodnych statov. Toto odraza aj rozdielny pojem 'narod' v roznych castiach sveta, v zapadnej Europe a v anglosaskom svete znamena prislusnost k statu, cize to, co my vnimame ako obcianstvo.
Co sa tyka hrdosti na 'svoj' narod a stat. Nikto si nikdy nevybera, na uzemi ktoreho statu sa narodi a ktoru narodnost mu spolocnost vstiepi. Tym padom mi pride postavene na hlavu byt hrdy na nieco, co nijako nedokazem ovplyvnit a bola to jednoducho nahoda. O to viac ist za to bojovat a zomriet, to je jednoducho... vrcholne nelogicke.
Dalej nemam rad, ked sa dakto miesa do niecoho, co sa ho netyka a rozhoduje za druhych. Pekny priklad su nazory zien na toto, proste sa vas to netyka, tak do toho nepchajte nos, pokial same netuzite skapat za chutku mocou posadnutych sociopatov. A kym budete hovorit, aki su muzi neporiadni a ako by ich vojna dala dokopy, skuste sa pozriet do zrkadla ake vlastne ste vy. Neznasam vseobecnovanie, ale drviva vacsina (dospelych!) bab, co poznam, su cely zivot zavisle na niekom druhom. Viac nez vojna pomoze kazdemu odist z domu a zacat sa starat sam o seba a zarabat si na seba. Potom sa neda vyhovorit na nikoho ineho.. Ludom chyba zodpovednost a nie nechat sa kokotit psychopatickym alkoholikom, co ma na pleci dve frcky.
Zhrniem to - nie, vojenska sluzba by obnovena byt nemala. Tak, ako 50 vseobecnych lekarov nedokaze transplantovat srdce lepsie nez kardiochirurg, nedokaze 50 civilistov bojovat lepsie nez jeden profesional.
@tommyhot Aha niekto sa z roku 89 ešte nezobudil keď si neuvedomil že už dávno nie sme za ostnatým drôtom... Treba si však uvedomiť že stále existujú agresori čo by ten tvoj tzv. ostnatý plot prekročili a okupovali tvoj domov. BTV len tak mimochodom sa mi zdá slovo ktoré tak často radi používate "Ignorantský nacionalista" môžeme pokojne vylúčiť pretože Ignoranti sú vlastne tí čo sa narodia mysliac si že náhodne a je im to úplne jedno či že by ti bolo aj úplne jedno keby nás okupovalo nacistické Nemecko do dnešných dní?
@antifunebracka@164 a mimochodom keď tak škatuĺkuješ militantne orientovaných ľudí mal by si si uvedomiť že tie TZV zelené mozgy na ktoré tak kydáš, keby sa nezačali pred 70 rokmi realizovať k boju proti istej hrozbe tak ťa tí ako si ich nazval skopčáci s malými pipíkmi dneska strelia do zátylku a pochovajú v sede vedľa ostatných...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
197 komentov
Kto miluje buzeráciu, nech si to zariadi nejako inak.
1. nikto mi nema pravo cokolvek prikazovat
2. cez povinnu vojensku sluzbu si stat predovsetkym vychovava gumakov, v pripade, ze by chcel zautocit na inu krajinu a zabijanie teda urcite nie je v poriadku...
všetko len z r. 2010 a 2011 ...tak som to sem dala teraz
zabíjanie nie je v poriadku bláááá
ľudské práva bláá bláá
drogy bläääää
Myslím si že by mala byť obnovená v prípade že sa na nás NATO vyjebe jedného dňa a budeme potrebovať aspoň ako tak bojeschopných občanov na nejakú obranu vlasti a podobne. Síce všetci by tu ušli kde kam do piče keby bola vojna ale hovorím o teoretickej rovine veci.
A tiež si myslím že niektoré rozmaznané decká aj z bohatších rodiniek by tam konečne dostali výchovu aká sa patrí. Aspoň niekde.
tu je môj názor @13
@amorko a preto si si spravil metrosexualnu fotku o zrkadlo...
Ja si myslím že štát stojí na tradičných a historických základoch a cítim istú povinnosť brániť ho. A tiež že patrí ľuďom a nie politikom ale to je do iného fóra totok.
Samozrejme ak ho chces branit, tak to kludne rob, je to tvoje slobodne rozhodnutie. Ale ostatnych z toho vynechaj, nie vsetci su zalubeni do statu...
Viem že toto bol čisto abstraktný príklad na zamyslenie ale nedalo mi to
Myslim si, ze to je jasny dokaz toho, ze hranice vobec nie su prirodzene a boli vytvorene len cisto z politickych dovodov.
Btw preco by som mal branit ludi, ktori moj zivot nijako neovplyvnuju a ktorych navyse ani nepoznam?
ale hodí sa tu jeden song
Na tú druhú časť ti neodpoviem pretože to je každého osobná pohnútka . Ja cítim istú národnú spolupatričnosť a pokrvnú zviazanosť a napr. pre to by som išiel brániť tento národ.
Este by som pochopil, keby sa bavime o slovanoch (haploskupina R1a), pretoze to je jeden celok, ktory ma spolocne geneticke crty, predkov atd. Ale vytvarat nejake umele skupiny a nazyvat ich narodnostami, je uz len z vedeckeho pohladu absolutne nepresne. Narody, hranice a kdeake ine blbosti su neprirodzene subjektivne uvahy zalozene len na pocitoch...
Ale ok kľudne by som bojoval aj za globálnejšiu vec akou je Slovanstvo : )
To uz neznie tak super, co?
Ja by som nikomu nebranil. Kto ma pocit ze je "nesamostatny zzenstily maminkin maznacik" nech ide a normalnym nech da pokoj.
@wera55555 Už ti mamička kúpila nový iPhone? A otecko poslal peniaze na školu, aby si ich mohla prechlastať?
@dikadvokat Svoju rodinu a majetok by som bránil, ale čo s tým má dpč štát? Tých 150 hláv by som určite nebránil.
chyba, ja mám Chrome a nikdy nič mi neprekladal To treba nejaký Google Translate/Bing Translate plug-in/toolbar. a potom už je jedno aký máš prehliadač
+som kto a čo som, a nikto, a už vôbec nie štát, nemá právo si uzmyslieť že ma na dva roky či koľkokoľvek úplne vyčlení z môjho prostredia a pokúsi sa vychovať zo mňa niečo čo si myslí že by som mal byť.
@dikadvokat čo má vojna spoločné s obranou vlastnej rodiny a vlastného majetku? tebe patrí strategické letisko ktoré si dostal za úlohu brániť? alebo ropná rafinéria?
vojna nemá nič spoločného s rodinami či majetkom, či ľudskými životmi, či ochranou niečoho "tvojho" (kedysi možno, teraz už dávno nie), vojna je o kontrole, ak sa štát nevzoprie snahe o kontrolu zo strany iného štátu, tak vojna nie je.
inak ide vo väčšine prípadov o neopodstatnený boj dvoch fiktívnych entít, v ktorom za klamstvá o týchto fiktívnych entitách zomierajú silno nefiktívni ľudia.
Settings -> Languages -> Offer to translate pages that aren't in a language that I read
židia blabla
fetáci blabla
cierny blabla
stadion blabla
Takze ja si myslim ze take 2 roky by len prospeli nasim chalanom
keď niekto chce byť nesamostatný zženštilý mamkin maznáčik, nech je.
+ pozrieť filmy "Osudy dobrého vojáka Švejka za svetové války" a "Na západe nič nového"
nemám čo dodať...
Z ekonomického hľadiska je profesionálna armáda etatistická, kedy náklady na armádu nesú všetci občania, zatiaľ čo pri povinnej vojenskej službe ten náklad nesie hlavne odvedenec. (to tak na okraj)
A štáty a tieto kraviny - dokiaľ budú skupiny, ktoré by mohli mať záujem silou si presadzovať svoje názory, tak je dobré mať armádu. V hocijakom štáte. Si myslíte, že keby sem nejakí Arabi prišli a chceli tu vládnuť tak by ste si to buď nechali páčiť, prípadne ak aj áno, že by ste dvihli ruky a nič by sa Vám proste nestalo?
Ten chlap, čo o tom hovorí je ekonóm. Nie vojenský generál. On si predstavuje, že vojny sú racionálne. Vojny sú iracionálne. Úplne. Aj tá najlepšia a najrozumnejšia armáda (predstav si američanov) v konečnom dôsledku bude robiť klasickú vojnu. Ten chlapík si predstavuje, že je možné riadiť vojnu ekonomicky. Nieje. Nieje na to čas, priestor a súper Ti to neumožní. Krásna rozprávka, ale naivná.
Kazda akcia (ochran mna aj moj majetok) ma reakciu (ok, zaplat, ochranim) a ak je tento vztah mutualne vyhodny (ja dostanem ochranu, firma peniaze), tak nevidim jediny dovod, preco by nenastal. Vidis to vsade okolo seba. Ci nebodaj vytvaras DOBROVOLNE zvazky, ktore sa ti priecia a z ktorych nic nemas? Nemyslim si.
Suhlasim, ze vojna je iracionalna, ale to nijako nezabranuje volnemu trhu vyriesit aj tento problem. Navyse slobodna spolocnost, ktora nepozna statne regulacie, by mala s velkou pravdepodobnostou technologie, o ktorych sa statnej spolocnosti ani nesniva, pretoze statna spolocnost z politickych dovodov plytva kde sa len da. Este stastie, ze nie je efektivna ani v tom plytvani, lebo uz by sme davno boli otroci.
Nejako si neviem predstaviť, ako by sa napríklad urobilo to, že by sa niekto v bytovke rozhodol, že chce byť chránený a niekto, že nie. Potom by to asi spôsobilo sťahovanie ľudí, čo by v konečnom dôsledku zasa iba vytvorilo spoločnosti s armádou a spoločnosti bez.
Na druhú stranu si myslím, že ľudia nie sú natoľko racionálny, aby ktosi s takou mocou (poskytovateľ obrany) to nezneužíval. Keby ľudia boli úplne racionálny, žiadna ochrana nieje treba. Keby bol Hitler racionálny, žiadna 2. svetová vojna nebola.
Myslím, že vojny sú preto, že ľudia sú iracionálny. A takýto problém asi racionálna ekonómia nevyrieši.
A presne ako vraví @ink - ak by už musela byť povinná vojenská služba, tak aj pre ženy. Hlavne by som tam poslala každú, ktorá hlasovala za súhlasím a fňuká, že chce poriadnych chlapov.
Ochrana by mohla fungovat napriklad aj tak, ze v pripade vypuknutia konfliktu, kedy by islo do tuheho by mozno aj ostatni obyvatelia bytovky suhlasili s ochranou. Ak nie, tak by firma presunula daneho cloveka niekam do bezpecia a ludom v bytovke by popadali bomby na hlavu. Dany clovek by bol spokojny ze zije aj za cenu prestahovania sa a hlavne by to mohlo sluzit do buducna ako precedens pre ostatnych, ktori by tvrdohlavo nechceli vyuzit ochranu v pripade konfliktu.
Volny trh vzdy nasiel riesenie na kazdy jeden problem, nasiel by aj na toto.
Neštudujem žiadny ekonomický smer. Čítam názory v podstate všetkých ekonómov, venujem sa dejinám ekonomických teórií a hospodárskej politike. Z ekonómov sa mi ale najviac páčia názory Leona Walrasa (Lausannska škola), Johna Commonsa (inštitucionalisti) a aj Keynesa. Ale nevyhraňujem sa. Zaujímavé názory mal aj Friedman, Hayek, Landes samozrejme Smith, Marshall, ekonómovia teórie verejnej voľby.
Problém je, že Walras asi najlepšie teoreticky vystihol fungovanie trhov, aj keď nestihol svoju teóriu dokončiť, a Commonsove a Keynesove názory sú veľmi praktické a reálne aplikovateľné v praxi.
Rakušáci, či neoklasici furt hovoria, čo by bolo keby bolo. Ale ja nepotrebujem keby bolo. Keynes prišiel a aplikoval funkčnú teóriu na existujúcu spoločnosť. Pre mňa sa extrémni kapitalisti veľmi neodlišujú od komunistov. Rovnaká utópia, ktorá predpokladá určité chovanie ľudí, ktoré ešte nemajú.
Ale myslím, že toto bolo už dosť offtopic.
Rakusaci vychadzaju z prirodzenych zakonov a vztahov medzi ludmi (dovolim si tvrdit, ze vacsina planety sa uplne prirodzene sprava v sulade s anarchokapitalizmom a NAP /non-aggresion principle/ a ani o tom nevie ), ale aj z minulosti, velmi casto napriklad z obdobia viktorianskeho anglicka, alebo prelomu 19./20. storocia v USA.
Od 19 rokov som sa vždy snažila minimálne cez leto popri škole zdrhnúť do zahraničia a zarobiť si na to, aby som nasledujúci školský rok mohla bývať na priváte s kamošmi.
Keď porovnám seba a generáciu tých stratených dvadsaťročných deciek bez akejkoľvek snahy sa osamostatniť, tak sa mi chce smiať aj plakať zároveň.
Anyways, ja si stojím za názorom, že chlapi by mali byť tí silnejší ochrancovia po boku ženy.
a keď chceš po boku silného ochrancu, tak si na rok-dva posielaj preč svojho partnera, nie?
Alebo som len staromódna a je naivné očakávať od chlapa, že on bude tá skala vo vzťahu, lebo však emancipácia, že?
Ako by si to rozhodla, kto má a kto nemá ísť?
Ty by si s kľudným svedomím poslal preč na dva roky svojho priateľa. Zatiaľ čo si Ty budeš sedieť na zadku v teplúčku, jeho tam bude niekto šikanovať? A dva roky na neho budeš čakať, hej? A on sa potom vráti a bude z neho správny chlapák!
@tikalok Ja nemusím, ja som predsa žena odo mňa sa očakáva sedieť doma v teplúčku a starať sa o deti a domácnosť.
To je všetko odo mňa na túto tému. Som proste za a hotovo. Ak máte potrebu sa ďalej naťahovať, oslovte niektorú z tých, čo tiež hlasovali za áno. Ja musím ísť do práce, aby som mohla dva dni v tom teplúčku naozaj sedieť adios
Myslíš, že by tam "detičky" s bohatších rodín šli? Prosím ťa, tým ak sa nechce, dokážu si zariadiť všetko.. Ver tomu, viem to veľmi dobre.
v prvom rade, ani ja nie som za zavedenie povinnej vojenskej služby ani za povinnosť bojovať v zbytočnej "dobyvačnej" vojne (v záujme "štátu"). Myslel som to tak, že sa mi zdá prirodzené brániť vlastný životný priestor.
Predstavme si situáciu, že nejaký pomätenec sa rozhodne z dôvodu nejakej chorej ideológie vyhladiť mužov-slovákov a slovenské ženy znásilniť (na nejakom etnickom princípe povedzme). Prirodzená reakcia (podľa mňa) je - zorganizovať sa na čo najúčinnejšiu obranu nie? Či ako si to predstavujete vy?
Že prídu vojaci do mojej dediny a ja si dám na dom ceduľku? niečo v zmysle CHODTE O DOM ĎALEJ MY NEUZNÁVAME VAŠU VOJNU?
@dikadvokat ale to je nezmysel v nasom bezprostrednom okoli ziadna vojna najblizsie roky nehrozi. Su staty ktore su v neustalom ohrozeni. Napr. Izrael tam je logicke ze povinne absolvuju vycvik. A navyse ten vycvik nasich otcov aj tak za nic nestal ak neboli tankisti tak vacsinou len robili blbosti alebo nieco strazili parkrat si zastrielali na strelnici a tym to haslo. Ak by vypukla vojna drviva vacsina z nich uz aj tak davno vsetko zabudla. S profesionalnym vojskom sa to neds porovnat a naucit sa nabit zbran a niekoho zastrelit je otazka kratkeho a intenzivneho vycviku.
Argumentovat nostalgickymi spomienkami na kamaratov na vojne je retardovane keby ste akychkolvek nahodne vybranych 20 rocnych mladikov zavreli na dva roky tak tam priatelstva a historky vzniknu. Zabit kvoli tomu mladost dakujem neprosim radsej pocestujem.
@majo16
Názory na výchovu a chlapov ako sa patrí odporúčam uplatňovať pri výchove potomstva, resp. pri hľadaní partnera a nie pri tvorbe zákonov pre milióny ľudí.
Som zvedavý, čo by ste povedali niekomu s trochu iným vkusom, kto by hovoril, že chlap sa má vedieť hlavne dobre upraviť, navoňať a obliecť a tieto svoje preferencie nechá vyústiť do názoru, že treba zrušiť celú armádu a políciu a ktovie čo ešte, lebo tieto inštitúcie učia mužov iným veciam, ako by si on predstavoval.
Podobná otázka už bola položená, ale aj tak mi to nedá.
Ak si predstavíte rok 39, (a ešte si k tomu asi treba predstaviť, že žijete v nejakej normálnej krajine a nie v kolaborantskom štáte) tak za ideálne riešenie považujete vysrať sa na to a zdrhnúť, lebo nejaký stret dvoch fiktívnych entít nikoho nezaujíma?
Ja sice nehovorim, ze by sa to malo vratit, skor nie ako ano, ale zas nie sme Izraelcania, aby bytie na vojne znamenalo nejaky silny presilny boj, nikto si nebude robit sachove figurky z chleba, bili z bileho a cerne z chleba tmaveho!
Ved prave to, ze teraz by to podla mna nebolo nijako ine, pochybujem ze by to bol nastroj na prevychovu.. A najma, v tejto dobe milionov medzinarodnych zmluv by to boli zbytocne vyhodene statne peniaze, vojakov nech robia ludia, co tomu naozaj veria a chcu taku pracu robit..
ako 32% B.
@tommyhot bodaj by vás napadli, alebo vytopilo, potom by si plakal. Ľudia, ako ty, zdrhajú vždy ako prví.
Rovnako prajem nejakú poriadnu živelnú pohromu všetkým tým samozvaným pacifistom, ktorý uznávajú mier, lásku a pod. pičoviny, aspoň zakrývajú to, že by zdrhli ako prví
2. cez povinnu vojensku sluzbu si stat predovsetkym vychovava gumakov, v pripade, ze by chcel zautocit na inu krajinu a zabijanie teda urcite nie je v poriadku... - presne tak! Aj keď bolo ČSĽA, tak sme bežne robili výpady do Maďarska a spravili sme pár anšlusov!
GRATULUJEM! VYHRÁVAŠ CENU KOKOT ROKA!
"Mier je len krátka pauza medzi vojnami."
Tak sa s tým zmierte, alebo sa odsťahujte do Antarktídy, alebo čo...
"aha, čiže aj na normálnom pracovisku by si nepočúval svojho šéfa/šéfku a riskoval by si tak radšej vyhadzov???"
V sukromnom sektore pracujem dobrovolne, nikto ma do nicoho nenuti a ked mi sef prikaze nieco, s cim nesuhlasim, tak zbalim svestky a nech si hlada noveho robosa. Narozdiel od statu, ktory funguje vyhradne cez zastrasovanie a nasilie a ked s niecim nesuhlasim tak mozem akurat tak drzat hubu a krok.. Ale vidim, ze ty si vygumovany az az a to si sa nemusel ani zucastnit povinnej vojenskej sluzby...
V sukromnom sektore pracujem dobrovolne, nikto ma do nicoho nenuti a ked mi sef prikaze nieco, s cim nesuhlasim, tak zbalim svestky a nech si hlada noveho robosa. - to by si spravil aj na nejakom luxusnom fleku a nedajbože by si mal spracovať nie 4, ale 5 hárkov, tak by si to zbalil? Ty máš teda logiku chlapček!
Stale nechapes, ze v sukromnom sektore pracujem dobrovolne a z dobrovolne uzavreteho kontraktu mi vyplivaju urcite povinnosti, medzi ktorymi je aj robit to, co povie vedenie? Mam ti to nakreslit, ci ako?
@trash mas pocit, ze v ramci NATO neposielame vojakov do krajin, kde emerika raketami hlasa demokraciu? Nam je armada na dve veci, lebo keby nas niekto napadne, tak sme za 2 dni zrovnani so zemou... S tymi 15timi polorozpadnutymi tankami by sme vela vody nenamutili.
heh, teraz máš pravdu @128
filip
druhá ako tu ženské píšu o metrosexulanych teplých chlapcoch čo by sa mali ísť prevychovať.. ironiou je že práve na takých väčšina ženských letí , sú to najnovšie módne tredny a nwm aké pičoviny preto tak väčšína chlapov aj chodí . WOMEN ..
gg
@tommyhot "jeden tvoj známy" ok 1 = všetci
potom je aj môj otec vypatlaný, hej? pán pacifista
@trash jebal ich pes
ale ja nehovorím rekonštrukcie bojov prihl´ás sa do ozborjených zložiek svk republiky.... kamaratov bat šiel z výšky tiež nebráni ti nič ked cítiš takú silnú potrebu aby sa nám všetkým dostalo vojenského výcviku
@trash chod na nábor by si sa tam dosral hned akoby ti mali ostrihať to tvoje haro dlhe čo si tak pestuješ a balíš nim black metalistky na koncíkoch ty král
teraz by sa armáda mala zorientovať skôr na to aby vedeli rýchlo reagovať na kadejaké či už živelné pohromy alebo nejaké jeblé útoky a pod
tiež by nebolo od veci keby každý človek čo je v armáde mal normálne zamestnanie a čo ja viem 1 týždeň z mesiaca službu
Tak by to nebolo úplne o tom že by proste štát živil nejakú grupu ľudí čo si 3/4 času v kasárňach válajú vajcá aby "netrhali normy" a asi by tam boli fakt len ľudia ktorí by fakt o to povolanie mali záujem
každého kto by chcel zrušiť armádu by som chcel vidieť za kým by utekal keby mu nejaký svah zasype barák alebo by mu ho začala odplavovať voda alebo keď cigáni dokonale prerastú aj policajtom cez hlavu a budeme na čisto v prdeli
cigáni majú z väčšej časti policajtov na háku ale vojakov sa fakt boja lebo netušia čo od nich čakať
teda hou
krom toho taká vojenčina naučila chlapov medzi sebou kamarátstva a nejakej tej zodpovednosti a samostatnosti
nie jak teraz keď počúvam spolužiakov, tak preberajú asi to čo ženské jebú jeden na druhého celkovo sa správajú jak ženské
ste asi ešte nevideli 18 ročného chalana nevideli so slzičkou v oku kvôli známke
má to čo to do seba proste
Logika B.
nemyslim si, ze armada by bola ovela efektivnejsia, keby bola vedena podobnym sposobom
sukromny sektor, ktory by bol pod zastitou nejakej poistovne, by fungoval uplne na inej urovni, ako ta zdochla armada SR.
@154 keby nás napadnú tak profesionalny vojak by ti aj po tvojich dvoch rokoch rozdlátoval ksicht na sračky
čo tu stále jebete o živelných pohromách...ty vole tak si urobme všetci hasičský výcvik , kurz a budem tie pohromy vediet zvládať lepšie ako dovch rokoch vojenčiny
zrušme armádu!
zrušme políciu!
zrušme všetko také, kde sú uniformy, zbrane a tá "buzerácia".
Takže, keď sa dačo stane, ako napr. spomenuté živelné pohromy, resp. keď nás napadne nejaká iná krajina, choďte proti nim hrablami, VY JEBNUTÁ SKURVENÁ ROZMAZNANÁ BANDA!!!
Amen!
to do piči ked ti poviem chod si spravit povinne kurz do pekarne a ma vyfakuješ že sa ti nechce poviem že chceš slovákom zobrať chleba? trošku mi to nedáva zmysel
a hej, som z tych, ktori by sa zdekovali dopici v pripade vypuknutia nejakych konfliktov, nech sa otlkaju ti, ktorych to bavi, mna tu ziadna vlast drzat nemoze a uz vobec nie som ochotny za nu zomriet, omg
@sabnacke ved som vyjadril svoj nazor. ked sa niekto spyta, ci by vrazdenie malo byt povolene a 32% poviete ze hej, tiez by som vas poslal do pice tak tahaj do kuchyne
@trash lebo to sa da uplne porovnavat
teraz napr keď sa vám tam dunaj rozlieva ale hocikde inde na slovensku sú povodne sa choď pozrieť kto tam stavia hrádze s pieskov a kto bude do odrezaných častí voziť jedlo a pitnú vodu
už vidím jak by za nejakú schopnú cenu mala nejaká poisťovňa pod záštitou firmu ktorá by mala dostatok ľudí na to aby pokryla celé slovensko a bola fakt nonstop super organizovaná na to aby dokázala pomôcť tam kde bude treba
a teraz si zoberme nejakú zaplavenú dedinu, armády by nebolo
v tej dedine by mala povedzme polovica ľudí zaplatenú poistku a polovica nie
tak tým poisteným by postavili hrádze okolo domu ponosili jedlo vodu a tých ostatných by jako v pohode odplavilo ?
ty si dobrý čvirik
iba stat by mal mat povinnosti.
nik nie je ochotny zomriet za vlast, nikomu sa tu nepaci, ale ostava tu.. dovi dopoooo
tak máš to zas také vieš keď máš 10000 ľudí v armáde
z toho je 1000 generálov a iných gumákov
a ďalších 3000 je nejaký štáb a administratíva
a zo zvyšku je 600 ženistov nepomôžeš si po celom slovensku
ja hovorím že armáda ako taká by mala ostať ale nechápem na čo mám už vyššie spomenutý počet teplých stolíc či iné bezvýznamné útvary ako napr voderady, zainteresovaní asi vedia o čom hovorím
a hore som už spomínal že keď už vojak tak nie na plný úväzok
a ked uz by sa nieco take malo zavadzat, nech sa to tyka aj zien tie nie su na tom so spravanim a disciplinou neni o nic lepsie.
hovoris to, jak keby boli vojaci jedini ludia na svete, ktori vedia robit nieco s vyliatou vodou. nebyt jednej zaplavy, tak nemaju v tej armade fakt co robit, okrem kazdodenneho nastupu na bielu ciaru a vrieskania maju ten program naozaj dost chudobny.
precitaj si
» www.mises.cz/clanky/predvole...
"Ti, kdo o služby hasičů nemají zájem, je stejně musí z daní platit"
» www.mises.cz/clanky/valka-v-...
a
» www.mises.cz/clanky/musi-byt...
snad analogiu medzi hasicmi a vojakmi pochopis.
nehovorim o tom, ze keby stat nevyhadzoval peniaze von oknom na vojacikov, tak by sa rieka vdaka modernejsej architekture a infrastrukture absolutne nemusela nikdy vyliat.
a neboj sa oni ani nenastupuju na tu ciaru ani sa po nich nevrieska dnes ta armada vyzera inak
proste je to na hlavu postavené ako všetko v tomto štáte
Rovnako prajem nejakú poriadnu živelnú pohromu všetkým tým samozvaným pacifistom, ktorý uznávajú mier, lásku a pod. pičoviny, aspoň zakrývajú to, že by zdrhli ako prví"
lebo povinná vojenské služba je presne to čo zastavuje povodne a živelné katastrofy...
a ked ťa buzerujú v robote sa vypraceš, rozhoduješ sa sám. povinná!! vojenská služba asi taký luxus neposkytuje.
k tým misiám len toľko, chodia si tam väčšinou zarobiť a mám v okolí pár príkladov ktorí sa vrátili z kosova a afganistanu a tým buď prepína alebo v tom lepšom prípade len tú vojenčinu moc nevychvaľujú
inak súhlasím s názorom aký tu napísali @majo a @tommyhot
Chápem, že si sračka, neboj sa.
@trash vlastenci? To su ti, co v zivote nic nedokazali a su hrdi na to, ze sa absolutne nahodne narodili v nejakom politicky vymedzenom uzemi obohnanom ostnatym drotom? Bravo
@sturmer to bolo len priklad, tych profi vojakov poznam viac. Kazdopadne podla toho ake agresivne hovado z teba vychoval, asi nebude vsetko s kostolnym poriadkom.
@greenbunny svet je maly, neboj sa
Nikde nieje napísané, že povinná služba bude zahŕňať aj ťažké boje niekde v Afganistáne, že muži tam budú nútený chladokrvne zabíjať.
Ale pokiaľ to trochu zocelí fyzičku, naučí sa brániť, disciplínu atď som rozhodne za.
Kazda jedna vojna, ktora sa kedy odohrala, bola vedena LEN kvoli moci, peniazom, uzemiu, bohatstvu; nicomu inemu. Pochopitelne, kazdemu konfliktu predchadzalo dokladne a masivne vymyvanie mozgov, aby hrstka mocnych, ktori sleduju LEN a LEN svoje zaujmy, mala vojnu ako 'ospravedlnit', teda legitimovat (tak ako aj legitimita/legalnost vlady). Dokonalym prikladom je zahranicna politika Spojenych statov americkych & Izraela, kto cez tu propagandu nevidi, je asi blazon, alebo jednoduchsej povahy.
Samotna prislusnost k velkemu etniku je umelo vytvorena a vstepovana vychovou od nejakeho, povedzme 19. storocia, ked vznika tzv. narodne obrodenie a tym padom vznik narodnych statov. Toto odraza aj rozdielny pojem 'narod' v roznych castiach sveta, v zapadnej Europe a v anglosaskom svete znamena prislusnost k statu, cize to, co my vnimame ako obcianstvo.
Co sa tyka hrdosti na 'svoj' narod a stat. Nikto si nikdy nevybera, na uzemi ktoreho statu sa narodi a ktoru narodnost mu spolocnost vstiepi. Tym padom mi pride postavene na hlavu byt hrdy na nieco, co nijako nedokazem ovplyvnit a bola to jednoducho nahoda. O to viac ist za to bojovat a zomriet, to je jednoducho... vrcholne nelogicke.
Dalej nemam rad, ked sa dakto miesa do niecoho, co sa ho netyka a rozhoduje za druhych. Pekny priklad su nazory zien na toto, proste sa vas to netyka, tak do toho nepchajte nos, pokial same netuzite skapat za chutku mocou posadnutych sociopatov. A kym budete hovorit, aki su muzi neporiadni a ako by ich vojna dala dokopy, skuste sa pozriet do zrkadla ake vlastne ste vy. Neznasam vseobecnovanie, ale drviva vacsina (dospelych!) bab, co poznam, su cely zivot zavisle na niekom druhom. Viac nez vojna pomoze kazdemu odist z domu a zacat sa starat sam o seba a zarabat si na seba. Potom sa neda vyhovorit na nikoho ineho.. Ludom chyba zodpovednost a nie nechat sa kokotit psychopatickym alkoholikom, co ma na pleci dve frcky.
Zhrniem to - nie, vojenska sluzba by obnovena byt nemala. Tak, ako 50 vseobecnych lekarov nedokaze transplantovat srdce lepsie nez kardiochirurg, nedokaze 50 civilistov bojovat lepsie nez jeden profesional.