milosrdné lži treba rovnako veľmi ako pravdu a úprimnosť. Len u každého je miera tolerancie voči úprimnosti na inej úrovni
Ale každopádne "nechaj to tak" teda vôbec nepovažujem za milosrdnú lož, to je iba prosté odbočenie od témy, ktoré by ma asi viac vytočilo ako krutá pravda
vlastne od najbližších tú (niekedy aj zlú) pravdu očakávam a príde mi smiešne ak sa niekto mne blízky snaží "byť akože milý" (hlavne keď sa ich pýtam na ich názor)
ale na druhej strane, nie je potrebné silou mocou hovoriť vždy všetko, hlavne keď sa jedná o vlastne nepodstatné veci, ktoré by však mohli niekoho zraniť.
a milosrdné lži sú super, lebo niekedy človek (aj keď sám vie, že je niečo nahovno) proste potrebuje počuť, že ten koláč je super, že má super účes atď . niekedy, aj keď vieme, že je to milosrdná lož, chceme ju proste počuť
"nechaj to tak" je najiritujúcejšia (ne)odpoveď aká existuje...
úprimnosť považujem za jedinú pointu vzťahu.
klamať začínam keď si všimnem že druhá strana si to tak nejak necení, alebo... neviem... keď mám pocit že by bola radšej keby som jej pravdu nepovedal...
neviem či je to dobre , ale klamať viem iba ľudom ktorých nepoznám nemám k nim doveru,alebo proste viem že pravdu počuť aj tak nechcú , nemusia, Ani nie že klamať len proste mi nezáleží na tom aby ma poznali, ...lebo čo si všímam tak je to skor na škodu ako úžitok.skutočne úprimná som možno k jednej osobe, inak ľudom neverím. Ale za úprimnosť nepovažujem povedať niekomu: že vyzeráš akoby ťa vytiahli z pračky alebo proste ked vidím že človeku je zle a ešte ho viac ,,sundám" , lebo sa mi zdá že dnes je veľmi tenká hranica medzi tým urážať niekoho a byť úprimný. úprimný ,treba byť ale tak aby to druhým pomohlo , nie ho ešte viac potopilo.
za každých okolností hovorím pravdu aj keď sa to niekomu možno nepáči ale to nie je môj problém.. a taktiež úprimnosť očakávam, nemám rada klamstvo a faloš a už vonkoncom nie milosrdnú lož... takže pokiaľ mi niekto klame hlboko u mňa klesol...
radšej pravdu.... čo mi pomôže lož? nič... falošný pocit radosti je viac zlý ako pravý pocit smútku alebo zloby.... takže vravím pravdu a chcem pravdu...
záleží od okolností, ale asi skôr tú úprimnosť predsa len, a nenávidím polovičné pravdy! tie sú ešte horšie ako klamstvo samotné, takže buď úplne celá pravda, alebo také klamstvo, že na to nikdy neprídem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
a som za úprimnosť. a frajírovi hovorím stále pravdu, nemôžem za to, že mi neverí, že je prvý muž v mojom živote.. nahhahhá
"Berieš drogy?"
"Nechaj to tak"
by ma možno celkom pokúšalo nenechať.
Ale každopádne "nechaj to tak" teda vôbec nepovažujem za milosrdnú lož, to je iba prosté odbočenie od témy, ktoré by ma asi viac vytočilo ako krutá pravda
ale na druhej strane, nie je potrebné silou mocou hovoriť vždy všetko, hlavne keď sa jedná o vlastne nepodstatné veci, ktoré by však mohli niekoho zraniť.
a milosrdné lži sú super, lebo niekedy človek (aj keď sám vie, že je niečo nahovno) proste potrebuje počuť, že ten koláč je super, že má super účes atď . niekedy, aj keď vieme, že je to milosrdná lož, chceme ju proste počuť
úprimnosť považujem za jedinú pointu vzťahu.
klamať začínam keď si všimnem že druhá strana si to tak nejak necení, alebo... neviem... keď mám pocit že by bola radšej keby som jej pravdu nepovedal...
napr ked si mama kupi nove šaty a je z nich cela stastna asu vazne zle, tak nemam to srdce jej povedat že v nich nevyzera dobre...jednoducho nemam..
som za uprimnost a rozhovor, nie za klamstva vyhybacie maniere..
„Si gay?“
„Nechaj to tak.“
inak k vzťahu sa vyjadriť neviem
filip