Čo je to podla vás pravda? Existuje vlastne? Nie je to len vlastný názor, ktorý sa stotožňuje s inými nazormi? Veď ako sa hororí: "Každý ma tu svoju pravdu..."
podla mna to je len vlastny nazor... ak si niekto mysli, ze obloha je zelena, tak si to neda vzat a nech mu kazdy hovori co chce, aj tak si to stale bude mysliet...
Podľa mňa existuje pravda iba v objektívne posúditeľných veciach, všetko čo má iba štipku subjektivity nemá svoju pravdu a má iba veľa názorov na to aká by tá pravda mohla byť..
chekee: experiment ani nie,pretoze tam len skusas,ale vedecky dokaz na zaklade dakych ustalenych zakonov...
Dejiny su tiez fakt,lebo informuju o niecom co sa satalo...
Je to len na ans ako dany fakt prijmeme,zas je to len nazor a nieco naucene od niekoho ineho...je to v podstate polemika na dlhu dobu, v podstate vsetko zacina a apda na ans ludoch a na nasom vnimani a prijimani urcitych informacii ako faktov.
no neviem keby sme teraz zistili ze zijeme v matrixe boli by fyzikalne zakony pravdive ? boli by len vymyslene aj ked platia pre ludi ktori v by vnom zili tym chcem povedat ze pravdu urcuju pravidla a pravidla ktore nevymyslel clovek urcil Boh alebo vznikli len tak nahodou ? kde je pravda ? pravda je v mojom zaludku a to taka ze je hladny
Small angel: ale ved aj zakonom muselo predchadzat experimentovanie. A tie dejiny...no vsak ked nas informuju, co sa stalo, tak sa to stat muselo. Vsak napr. ked daky archeolog vykope kosti a povie ze pochadzaju z cias cloveka zrucneho (to je priklad, hej?) tak potom to tak asi je. Ved sa tomu rozumeju a mozu na zaklade experimentu dospiet k nazoru, ze tam a tam zili pred tolkymi a tolkymi rokmi ludia ti a ti...a to je fakt!...teda pravda ci nie?
cheekee: ved suhlasim a opakujem,vsetko to zacina a pada na nas ludoch,niekto musel zacat s tym ze vyslovil svoj nazor a ostatny ho prijali ako fakt a tym sa faktom stal...
V podstate nazor s ktorym sa stotozni vacsia skupina ludi a nenajde sa nikto kto tento nazor dokaze popriet je povazovany za fakt
ked sa to tak vezme,...ale tak každý si aj tak hovorí svoje, a to je podla neho pravda, aj ked možno tuší,že to tak nie je.... ale pre neho su jeho slova "sväté",....a prípadnu chybu si už v žiadnom pripade neprizna, tým by sa predsa narušilo jeho ego
jedna profka nam nedavno povedala: nic nie je horsie ako loz, iba pravda a nic nie je horsie od smrti, uz len zivot...no nieco v takom zmysle...ma to len tak napadlo..neviem co je pravda..kazdy ma iny pohlad na svet, kazdy vidi pravdu inde, kazdy si ju vytvara sam a podla seba..myslim ze objektivna definicia, ak vobec nejaka, neexistuje....
No podla mna je len jedna pravda, ale je viac pohladov na nu, nieco ako ked sa dvaja ludia pozeraju na tu istu vec z ineho uhla, mozu ju vidiet inak, ale je to stale len jedna, preto neni dobre, ak si niekto mysli, ze ma svoju pravdu a nemusi si ju konzultovat s inymi, co ak oni vidia tu vec z lepsieho pohladu? Ale zas co sa tyka takych veci, z si niekto mysli, ze obloha je zelena, tak to je trosku mimo, a ak si tu svoju "pravdu" neda vziat, tak sam sa ukracuje, skoda je vsak to, ze dnes sa vela ludi pravde priamo a umyselne radsej vyhyba akoby ju mali prijat, lebo pravda je niekedy aj neprijemna
Inak ciastocne suhlasim aj so Small_angel, az na to, ze su veci, ktore sa jednoducho dokazat nedaju a predsa mozu byt pravdive, nie sme podla mna az taki dokonali, aby sme vsetko pochopili a dokazali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Tublatanka
Kasko,Pravda je aj vodka takže ideme piť
» pravdavodka.com/pravda.htm...
To je môj názor..
Nieco skutocne,co bolo v minulosti potvrdene,resp. urcene...
Dejiny su tiez fakt,lebo informuju o niecom co sa satalo...
Je to len na ans ako dany fakt prijmeme,zas je to len nazor a nieco naucene od niekoho ineho...je to v podstate polemika na dlhu dobu, v podstate vsetko zacina a apda na ans ludoch a na nasom vnimani a prijimani urcitych informacii ako faktov.
V podstate nazor s ktorym sa stotozni vacsia skupina ludi a nenajde sa nikto kto tento nazor dokaze popriet je povazovany za fakt
ked sa to tak vezme,...ale tak každý si aj tak hovorí svoje, a to je podla neho pravda, aj ked možno tuší,že to tak nie je.... ale pre neho su jeho slova "sväté",....a prípadnu chybu si už v žiadnom pripade neprizna, tým by sa predsa narušilo jeho ego
a ako ja hovorim, pravda je velmi relativna...
Inak ciastocne suhlasim aj so Small_angel, az na to, ze su veci, ktore sa jednoducho dokazat nedaju a predsa mozu byt pravdive, nie sme podla mna az taki dokonali, aby sme vsetko pochopili a dokazali