samozrejme ze je to potrebne aj ked nejdes studovat pravo, a ano, staram sa o svoje prava... info berem asi zo zakonov, na nete vzdy ked nieco potrebujem najdem ustava a zakony musia byt verejne pristupne kazdemu obcanovi SR, takze nebudes mat s tim problem
no kedze mame v skle aj pravo, tak sme mali taku prakticku besedu s pravnikom ..a je potrebne poznat svoje prava..ja som svoje poznatky vyuzila napriklad na letnej brigade a ked nie som si ista ceknem na nete
Asi tak ako v @1 ked nieco potrebujem najdem, ale dost veci clovek vie aj tak z bezneho zivota, z telky, alebo ked rodicia nieco riesili... A rozhodne sa o svoje prava treba zaujimat ale netreba zabudat aj na povinnosti pretoze mam pocit ze dnes sa kazdy ohana len pravami ale na povinnosti akosi zabuda:/
ja sa do toho nejak nestarám...kamoška ce študovať právo ta v najhoršom sa jej spýtam...ale ja keď konám v súlade so svojím svedomím tak väčšinou aj v medziach zákona
my doma mame všetky zákony..a akurát cez víkend som ich trošku študovala.. jasné že sa zaujímam, je lepšie byť informovaný, o tom čo môžeš a čo nie. Najviac ma zaujíma obč. zákonník,školský a trestný zákon
...ale myslel som aj také veci čo kedy spraviť a tak. som dnes pozeral súdnu sien a tam bolo že nejaké decko muselo žobrať bo bolo hladné susedka mu síce dala občas najesť ale nič viac bála sa alebo nevedela čo robiť :/
to ako by so ja založila túto diskusiu, áno,v pislednej dobe uvažujem nad tým, že v piatom ročníku budem chodiť na prednášky z práva, čo sa u nás robia, lebo sa tam dozviem užitočné veci, fintičky pri zmluvách, a podobných papieroch
@6 no ja som raz vi dela uputavku, kde nejaka zena zahlasila: JA som nechcela zabit svoje dieta, ja som ho chcela len utopit
a tie prava... zatial ma to velmi nezaujima... najviac ma dokaze vytocit, ked mi niekde nechcu uznat reklamaciu neni nad moju mamu,ta savsetkym vyhraza Slovensou obchodnou inpekciou a by ste sa divili,aki su potom ti obchodnici mili
Noo práva si pozerám. Hlavne práva pacientov o tie sa zaujímam najviac Aj v škole sme mali základy práva a švagriná chodí na právo. Takže info získavam skoro všade
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a tie prava... zatial ma to velmi nezaujima... najviac ma dokaze vytocit, ked mi niekde nechcu uznat reklamaciu neni nad moju mamu,ta savsetkym vyhraza Slovensou obchodnou inpekciou a by ste sa divili,aki su potom ti obchodnici mili
inak kedze to studujem tak asi velmi nemam o com
@10 myslím že je to podla skutočných príbehov ale sú tam herci v nemecku to chodí už dosť dávno asi to je na zvýšenie právneho vedomia
@12 to bolo už dávnejšie som to pozeral, sa z toho chcela vyvliecť s tým ,že konala v afekte a pritom to mala dopredu pripravené
...som nevedel že poznáte tolko právnikov alebo tolký ste (budúcimi) právnikmi
a sorry že tak neskoro odpovedám so mal nejaký work ...idem spať
@johnysheek ty studujes právo???
all...neznalosť zákona neospravedlňuje...tak asi tak...hlavne sa zaujímam o pracovné právo...