dobra otazka... ani ja neviem preco...mam ale rozne navrhy na tu odpoved napr. jedna znich je ze pre nekonecno,alebo ze vobiec nie je otazka preco,alebo nie je odpoved,alebo spravna odpoved bude preto lebo je to tak ale nevieme ci to je ozaj je a ci vobec nieco je a co je to to je,
ale to je jedno asi najskor preto lebo sa da vnimat donekonecna
lebo...a hypofoblabla, presne tak, zle polozena je tato otazka, asi zalozim diskusiu o donniem darkovi,sakra, kto videl ten film? nech sem nakluse, mam otazky jak hrom
Keď sa zamyslim tad tym, že prečo nie, alebo že prečo ano, tak mi vyjde len jedna odpoveď, a to, že keď uvažujem nad tým, že prečo sa pýtmam na otázku prečo, tak musím rozmýšľať, že prečo sa vlastne na to dané prečo pýtam a to samotné prečo musí mať dostatočne dobrý dôvod pýtať sa naň prečo.
Lenže tu nastáva problém. A ten sa nazýva Prečo? Prečo, keď uvažejem nad tám že prečo vlastne niečo je podmienené tým aby som sa na to pýtal, že prečo, tak už tá samotná otázka prečo, má svoj dôvod v pýtaní sa na to samotné prečo práve tou danou otázkou prečo.
Presne tak ako hovoris samotna ta otazka vyplivala z niecoho co nevieme preco tak je
vlastne to je otazka na podstatu existencie a jej celkove spravanie sa,ale to je myslim nezodpovedatelna otazka,teda ma mnoho odpovedi ale pravdivu nie, beztak nevieme co je pravda,to je otazka ktorej odpoved nam da pravdepodobne odpoved na vsetko
Haha xenomorph to za mna vyriesil, takze nic Tristram, ak polozis otazku bez "preco", tak si tym urcite ziskas sympatie a mnohi ti urcite radi odpovedia
Aha, prepac, fakt som totiz nepochopila, o co tu ide A to s tymi sympatiami som trochu zartovala Hehe, nuz, kebyze chceme byt dosledni, mozeme si spomenut na naseho uja Humea a hned mame vyriesenu otazku kauzality. Sup, a otazka "preco?" je vyriesena, resp. jej opodstatnenie (teda vlastne jej neopodstatnenost).
Hume odmieta kauzalitu, povazuje ju za nieco, co objektivne neexistuje, ale je to iba vytvor cloveka, akasi kvazi pomocka. Ale to, ako na to prisiel ti nepoviem, by som to musela niekde najst, aby som to nedoplietla A v tomto nanho nadvazuje aj Kant. Ale to je uz o inom. Inak, aj ja mam rada Nietzscheho a Schopiho, aj ked o nich az tak vela neviem, ale aj tak.
aj mna zaujimaju, velmi, aj ked v nich nie som nejaky extra macher, ale v ramci volneho casu . Nuz, Kant je podla mna celkom v pohode, (teda nemyslim, co sa tyka vykladu, to dava zabrat slight_smile: mne sa zda velmi zaujimavy. Napr. Hegel sa mi zdal dost "vtipny". Ty brdko, ta jeho absolutna idea, triady a proces sebapoznavania mi dali riadne zabrat (este k tomu s narokmi nasich ucitelov ).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
skus nieco konkretne....
ale to je jedno asi najskor preto lebo sa da vnimat donekonecna
moj najduchaplnejsi prispevok aky som kedy dal
A prečo ano?
Lenže tu nastáva problém. A ten sa nazýva Prečo? Prečo, keď uvažejem nad tám že prečo vlastne niečo je podmienené tým aby som sa na to pýtal, že prečo, tak už tá samotná otázka prečo, má svoj dôvod v pýtaní sa na to samotné prečo práve tou danou otázkou prečo.
vlastne to je otazka na podstatu existencie a jej celkove spravanie sa,ale to je myslim nezodpovedatelna otazka,teda ma mnoho odpovedi ale pravdivu nie, beztak nevieme co je pravda,to je otazka ktorej odpoved nam da pravdepodobne odpoved na vsetko
nejde mi o sympatie
len by som rad vedel prečo?
ide o dajaku kauzalitu? na všetko musi byť predsa odpoveď prečo..nie?
Som sa toho zbavila, co?
a ako to pan Hume vyriesil? myslim tu kauzalitu
nemam Hemea až tak naštudovaneho
Ja mam radsej Schopenhauera a Nietzscheho
ale som rad že sa ti pacia moji favoriti-voluntaristi
A k otazke, preco vlastne diskutujeme o preco?