Všetkých kamarátov mám po výškach .. Vidím aké to je,teda do určitej miery to prežívam s nimi,som s nimi kde-tu na intráku pomáham rysovať... Kadečo,proste páči sa mi to omnoho viac než stredná...
a v podstate niečo ako @28 + baví ma to a konečne môžem byť v Košiciach, ktoré ma (dúfam) nikdy neomrzia + aj srandy je tam viac než dosť a ani to nedokážem porovnať so strednou ... o koľko % sa mi zlepšila nálada a celkovo život, som tam šťastná , konečne šťastná ...
akoze ja nepoviem nic ked niekto fakt chce robit to co studuje a chce v tom byt dobry ! ale studovat len tak ze "budem mat VS bude mi lepsie" to je strasne lebo to je vo vacsine pripadov uplna blbost !!!! si uvedomte konecne ze nemoze byt co ja viem 50% ludi na slovensku z VS titulom co akoze budete sefovat sami sebe seci ci co ? alebo co chcete robit ? ... ja nemam ani SŠ dokoncenu ani ju dokoncovat neplanujem a nerobim asi pol roka uz takze nejsom moc dobry priklad na to aby som vas tu poucoval ale su tisice ludi uz len tu na tomto skurvenom Slovensku co nemaju VS a zarabaju o vela viac ako ludia co VS maju
@plutvonozceakrivozubky to akoze co je za blbost ? a ked ma clovek VS to znamena ze uz moze ostat u rodicov alebo tiez ma hned po VS zmiznut z domu ci co ? nechapem taketo jebnute nazory
Dnes sa všetci hrnú na vysoké školy za ekonomov, psychologov, právnikov.. a za chvílu nebude mat kto robit manuálnu robotu.. a všetci by len na rici sedeli..
nesúhlasím ono dosť aj titul závaží, hoci nič nezaručí. možno neskončíš tak akosi chcel, ale máš väčšie šance aj inde teda pokiaľ nie si mukel nepriebojný ja len toľko z rozprávania vo vlaku za 4,5 roka už s kadekým som sedel aj s nejakými manažérmi, bossmi aj inými úspešnými ľuďmi, ktorí chceli nahovoriť, že vysoké sú o ničom, že nič nedajú s čím som súhlasil sčasti, že väčšinou pre prax nulové. ale keď opýtal som sa, že možno nechceli ste končiť tak ako chceli na začiatku. vyštudovali ste možno niečo iné, lebo aj takí ľudia sú,ale opýtam sa:"skutočne myslíte, že bez VŠ by ste dosiahli až také miesto aké máte?" bol som prekvapený, že odpovedali všetci do jedného" určite nie!!!! Pravdepodobne by robili poskoka šéfovi - referenta maximálne ." Myslel som, že nepriznajú, že budú zo seba robiť rambov kadejakých, že zvládli by to určite, že čo s týmto to má ale na moju otázku každý jeden povedal, že správne rozmýšľam a sa nezamysleli takto nikdy.
na záver už na margo nehovorím, že skvelá práca príde hneď po VŠ, ale o 10-15 môžeš mať aj pekne zaplatenú prácu pri správnou prístupe, ktorou tromfneš aj stredoškolákov a zarobíš len za rok toľko koľko oni zarobili si za tých 10 rokov. Potom tí stredoškoláci pozerajú ten onen manažér zarobí 6000-8000 euro/ mes a koľko len sa narobí, ale to, že ten manažér prešiel áno istou cestou. vrazil si aj do vysokoškolského vzdelania a aj kariérny rast ho stal kopu síl a úsilia,kým sa dostal tam, kde chcel.tak toto vidieť nechcú a vidia len peniaze, ktoré dostáva teraz. Manažér nebol manažérom od narodenia, ale dokázal sa vypracovať. Zase tiež ono ľudia sú aj dosť pohodlní a trebárs človek s VŠ nedokáže dostatočne aj úplne vytĺcť kapitál aký má a potom nadáva, že sa ma zle. Zatiaľ, čo robotník, ktorý dokáže to sa môže sa mať lepšie ako s VŠ, ale to je už iná téma. A ani dnes kričiaci učiteľ nemusí byť vonkoncom chudákom, pokiaľ nie je nejaký starý komunista, ktorému sa nič nechce. ale to by musel pohnúť aj hlavou nielen kvíkať. už je ozaj koniec ospravedlňujem sa za svoj dlhý príspevok a pravdepodobne nikomu sa čítať nebude chcieť
@interrupcio jj je. Ked sa sam dokazem rozvijat a ucit lepsie, vlastnou snahou a presvedcenim, s tym ze si za niecim idem a urobim pre to cokolvek tak mi je ta vyska (slovenska !) prd platna. Ale mozu nastat situacie kedy sa mi ten titul fakt zide. Keby sa mam dostat niekde do viedne alebo niekde zapadnejsie tak s radostou.
lebo milujem odbor, ktorý chcem ísť študovať, chcem sa v tom zlepšiť, a získať mnoho vdeomstí.... určite nechcem ísť študovať len aby som získala titul....
@miki24 fuuha no mam slabu pamat takze asi nedokazem reagovat na vsetko co si napisal ale ako mas pravdu ciastocne len podla mna to je tak ze 80 % tych vysokoskolakov sa nedostane na take pozicie ake by chceli lebo vlastne ani netusia co by chceli len si povedia ze "budem mat VS budem bohaty" a budu robit za take peniaze ako aj stredoskolaci alebo normalny robotnici alebo este aj za menej lebo ako hovorim robia si VS len preto aby ju mali a nevidia v tom ziadnu buducnost ale aj tak tam chodia a ked ju vychodia nevedia co s nou ... ine je ked sa ten clovek fakt o "to" zaujima taky clovek moze dosiahnut uspech aj ked tu skolu nema , viem o uspesnych podnikateloch ktory ziadne skoly nemaju len su proste sikovny a trochu im to v hlave pali ale ako je pravda ze ta skola im k tomu moze pomoct to je bez debaty ale len takym ktory fakt nieco dosiahnut chcu .... samozrejme niektorym sa podari aj co vystudovali len tak hala-bala sa dobre zamestnat ci uz ako nejake sekretarky (aj ked to uz je skor o vyzore alebo ako nejaky "posedavaci pri pocitaci" co 6 z 8 prac. hodin surfuju po nete cize zbytocne pracovne miesta
Šla som tam s tým , že ma dané odbory bavili. Nechcela som po gympli byť predavačka v tescu, chcela som sa rozvíjať, chcela som sa zlepšiť v mojom odbore, chcela som odísť do iného mesta... Uplatnenie je fajn, hoci po vyštudovaní nezarobím majland... Ja však radšej menej, ale bez stresu
Lebo si myslím, že s VŠ mám väčšiu šancu dobre zarábať ako len zo strednej. Nehovorím, že človek so stredoškolským vzdelaním nemôže dobre zarábať, ide len o to, že taký človek by mal mať istý plán do budúcna. Čo konkrétne chce robiť a ako to dosiahnuť. Nie plán spočívajúci v tom, že kliknem na profesiu a niečo si nájdem. No a ten ja nemám...
Pozrite na momentálnu situáciu. Podnikať? Hovno. Medicína? Školstvo? Všade sa štrajkuje. Právo? Mám pár vyštudovaných kamarátov, ale, kde vás zamestnajú bez praxe? A popravde, už ani vycestovať do sveta za prácou sa neoplatí. Je to na jedno kopyto.
Všade si z vás urobia akurát tak handru, za posledné drobné, ktorú nakoniec špinavú, potrhanú odhodia. Študovaný, neštudovaný.
v dnešnom svete je dobré mať dobrú prácu a byť finančne zabespečení a nezávislí, to my hoc aká škola neá, vysoká škola mi zabezpečí titul, a s tým na už niekto zamestná..a určite sa nezamestnám na SR ale idem do zahraničia.
p.s je to môj názor, ak sa vám nepáči nereagujte, váš postoj k môjmu názoru ma úprimne nezaujíma..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
79 komentov
a chcela som studovat v cudzom jazyku, byt odkazana na svoju schopnost sa v nom dorozumiet
@kail91 dobrý postreh bratmm
@laurikaaa ako vieš, keď si ho nezažila?
Všetkých kamarátov mám po výškach .. Vidím aké to je,teda do určitej miery to prežívam s nimi,som s nimi kde-tu na intráku pomáham rysovať... Kadečo,proste páči sa mi to omnoho viac než stredná...
@mima14795 a co budes robit s vyskou?
@story no lebo na tvojej profilovke je pekna prdel
-neviem co by som robila, s gymplom asi hovno
-viem, ze na vysku mam tak preco by som nesla
-robit budem pomaly do 100vky takze netreba zacinat predcasne
a v podstate niečo ako @28 + baví ma to a konečne môžem byť v Košiciach, ktoré ma (dúfam) nikdy neomrzia + aj srandy je tam viac než dosť a ani to nedokážem porovnať so strednou ... o koľko % sa mi zlepšila nálada a celkovo život, som tam šťastná , konečne šťastná ...
@plutvonozceakrivozubky to akoze co je za blbost ? a ked ma clovek VS to znamena ze uz moze ostat u rodicov alebo tiez ma hned po VS zmiznut z domu ci co ? nechapem taketo jebnute nazory
nesúhlasím ono dosť aj titul závaží, hoci nič nezaručí. možno neskončíš tak akosi chcel, ale máš väčšie šance aj inde teda pokiaľ nie si mukel nepriebojný ja len toľko z rozprávania vo vlaku za 4,5 roka už s kadekým som sedel aj s nejakými manažérmi, bossmi aj inými úspešnými ľuďmi, ktorí chceli nahovoriť, že vysoké sú o ničom, že nič nedajú s čím som súhlasil sčasti, že väčšinou pre prax nulové. ale keď opýtal som sa, že možno nechceli ste končiť tak ako chceli na začiatku. vyštudovali ste možno niečo iné, lebo aj takí ľudia sú,ale opýtam sa:"skutočne myslíte, že bez VŠ by ste dosiahli až také miesto aké máte?" bol som prekvapený, že odpovedali všetci do jedného" určite nie!!!! Pravdepodobne by robili poskoka šéfovi - referenta maximálne ." Myslel som, že nepriznajú, že budú zo seba robiť rambov kadejakých, že zvládli by to určite, že čo s týmto to má ale na moju otázku každý jeden povedal, že správne rozmýšľam a sa nezamysleli takto nikdy.
na záver už na margo nehovorím, že skvelá práca príde hneď po VŠ, ale o 10-15 môžeš mať aj pekne zaplatenú prácu pri správnou prístupe, ktorou tromfneš aj stredoškolákov a zarobíš len za rok toľko koľko oni zarobili si za tých 10 rokov. Potom tí stredoškoláci pozerajú ten onen manažér zarobí 6000-8000 euro/ mes a koľko len sa narobí, ale to, že ten manažér prešiel áno istou cestou. vrazil si aj do vysokoškolského vzdelania a aj kariérny rast ho stal kopu síl a úsilia,kým sa dostal tam, kde chcel.tak toto vidieť nechcú a vidia len peniaze, ktoré dostáva teraz. Manažér nebol manažérom od narodenia, ale dokázal sa vypracovať. Zase tiež ono ľudia sú aj dosť pohodlní a trebárs človek s VŠ nedokáže dostatočne aj úplne vytĺcť kapitál aký má a potom nadáva, že sa ma zle. Zatiaľ, čo robotník, ktorý dokáže to sa môže sa mať lepšie ako s VŠ, ale to je už iná téma. A ani dnes kričiaci učiteľ nemusí byť vonkoncom chudákom, pokiaľ nie je nejaký starý komunista, ktorému sa nič nechce. ale to by musel pohnúť aj hlavou nielen kvíkať. už je ozaj koniec ospravedlňujem sa za svoj dlhý príspevok a pravdepodobne nikomu sa čítať nebude chcieť
A bez vysokej školy by som to robiť nemohla .
@tichyrok ked nemas plan, tak naco ti je vyska?
Všade si z vás urobia akurát tak handru, za posledné drobné, ktorú nakoniec špinavú, potrhanú odhodia. Študovaný, neštudovaný.
ako brigadu popri skole hej
ale v 20tke pracovat v dakom mekaci alebo v com ozaj nie
nechodim na taku shitnu vysku zas , ani taky na hovno odbor
a keby aj nahodou chodim, myslim, ze to dotiahnem dalej ako do mekaca
aj ked nikto nikdy nevie mozno budem prekvapena D
p.s je to môj názor, ak sa vám nepáči nereagujte, váš postoj k môjmu názoru ma úprimne nezaujíma..