A nejedná sa len o mr. Beana. Jednoducho prečo sa ľudia smejú na skutkoch, ktoré by v reálnom živote posúdili za nevhodné či dokonca drzé?
Napríklad prečo sa v komédií zasmejete na tom, ako niekto niekoho okýcha, alebo keď je niekto k niekomu drzý, keď v
ak máš dobrých kamarátov ktorí sú ti blízki tak si také veci robíte a berie sa to v pohode,, keby si niečo podobné urobil niekomu koho nepoznáš dobre tak to tiež berie ako urážku, taký jednoduchý príklad môže byť, že si s niekym nadávate skús povedať niekomu že je k...t koho poznáš deň dva tiež mu to smiešne nepríde
@sompovedal prečo, prečo, prečo
Toto všetko sú nelogické veci a možno by ti ich vysvetlil evolučný psychológ.
X vecí ktoré vykonávame, nemajú racionálne opodstatnenie, ale sú v nás....
raz som čítala článok, že prečo sa vlastne smejeme a bolo to zaujímavé celkom.
skús si niečo o tom naštudovať keď ťa to veľmi zaujíma.
inak ti viem k tomu povedať maximálne to, že takéto filmy sú proste stavané na absurdnosti a irónii a človek sa na nich proste smeje. je v tom dosť veľa psychológie
pretože je to nieečo čo bežne nespravíme, nie je to spoločensky akceptovatelné a ked to niekto urobí tak na to reagujeme smiechom
ale to už neviem prečo
neznasam Mr.Beana podla mna to vobec nieje vtipne ale trapne a fakt sa nato nemozem divat .. a takisto ani nechapem co je vo filmoch smiesne na ogrcani okychani opluti a pod.veciach...a co je pravda na malo komediach sa zasmejem a vlastne je to asi posledny zaner filmov ktory by som si pozrela
no a co sa tyka drzosti..s mojimi naj ludmi ,priatelmi si rozumiem prave preto ze sme skodoradostni drzi hovorime priamo co si myslime a aj ked to myslime zo srandy podame to v takom štyle ze to cloveka hned nenapadne
Ja mám Beana rada, ale skôr pre jeho face expressions, než pre tie veci čo robí..
A všetky tie americké komédie (a už aj niektoré európske) mi prídu strašne trápne, nevtipné, nevkusné, neviemčo..
Lebo to je porušenie spoločenského kódexu,niekto by sa na tom zasmial a urobil to aj v realite ale je mu to blbé a dokáže rešpektovať iných ľudí,zato keď je to hrané ako seriál/film/divadelná hra tak sa na tom zasmeje lebo je to na to určené...taktiež každý má iný humor...
"ked je niekto drzy" neviem ci nieco take je vtipne v komediach ... no ale preco ? proste preto ze to tak je na taketo veci vysvetlenie neexistuje ale keby som videl niekoho sa spravat tak ako sa sprava mr.bean tak by som sa smial aj naozaj inak poznam tak z videnia cloveka co vyzera uplne ako on aj sa tak pohybuje a je to futbalovy rozhodca
@relativelysarcastic napriklad vo filme valečný kun su dve scenky kedy som sa smiala..moment ako vsetci vojaci v zakope piskaju aby privovali kona a moment ako si vojak od nepriatela vypyta klieste na oslobedenie kona z drotou a namiesto jednych kliesti ich leti 6ci kolk
alebo dost vtipna mi prisla komedia 21jump street alebo sceny vo filme grand torino ako ucia mladeho chalana "rozpravat chlapsky"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
situačná komika. To si nikdy nezažil v partií kamošov?
Toto všetko sú nelogické veci a možno by ti ich vysvetlil evolučný psychológ.
X vecí ktoré vykonávame, nemajú racionálne opodstatnenie, ale sú v nás....
skús si niečo o tom naštudovať keď ťa to veľmi zaujíma.
inak ti viem k tomu povedať maximálne to, že takéto filmy sú proste stavané na absurdnosti a irónii a človek sa na nich proste smeje. je v tom dosť veľa psychológie
ale to už neviem prečo
no a co sa tyka drzosti..s mojimi naj ludmi ,priatelmi si rozumiem prave preto ze sme skodoradostni drzi hovorime priamo co si myslime a aj ked to myslime zo srandy podame to v takom štyle ze to cloveka hned nenapadne
A všetky tie americké komédie (a už aj niektoré európske) mi prídu strašne trápne, nevtipné, nevkusné, neviemčo..
alebo dost vtipna mi prisla komedia 21jump street alebo sceny vo filme grand torino ako ucia mladeho chalana "rozpravat chlapsky"