@interrupcio rozne nabozenstvo, fanatizmus, pripadne ludske vlastnosti ako su zavist, nenavist, chamtivost a podobne. Ja osobne podobne vlastnosti nemam a je mi dobre
Človek má od prirodzenosti náklonnosť k určitým veciam, ale môže si vybrať do istej miery, čím sa dá ovplyvniť. V rodine sa všetko začína, potrebuje mať správne vzory. A budovať si správny rebríček hodnôt v rodine, aby bol schopný podľa neho žiť neskôr. Dnes majú veľký vplyv médiá, ľudia sú zahltení informáciami z ktorých si už nedokážu vyberať to správne, hlavne deti, mládež, starší ľudia...
Ľudia si radšej vyberú jednoduchšiu cestu, akoby sa mali s niečím namáhať a ešte k tomu obhajovať správne morálne, etické hodnoty.
zly ludia vznikli ako retazova reakcia jeden človek začal byt zly k druhemu lebo mal dajmetomu zlu naladu ten k dalšiemu a nakoniec su všetci lebo kto je dobry je lahkou obedou pre tych zlych preto je račej zly tiež..
@laurittav prosim ta, co ma spolocne dobro s nudou? ...to ked ta niekto bije, tyra a znasilnuje, psychicky depta, tak je to pre teba zabava?
dobro a zlo neexistuje, len ludia si nadefinovali, ake spravanie je "dobre", a ake "zle"...a z evolucneho hladiska, kazdy clovek prirodzene inklinuje k tomu "zlemu" spravaniu, lebo je prospesne pre JEHO prezitie...vacsinou "dobro" sa viaze k blahu splocnosti, a nie blahu jednotlivca.....
Každý človek je dobrý aj zlý len u niekoho prevažuje jedná a u iného druhá strana. Je to ovplyvnené situáciou vo svete "nedostatok" núti ľudí aby sa uzatvárali do seba a chránili sa. Navine je systém nie ľudia.
Povaha ľudí... Možno to dosť závisí aj od toho, ako sa k človeku správajú iní. Tak ako my k ním, oni k nám. Síce nikde nie je napísané, že musíme byť ako oni. Zrejme je to forma obrany, vybíjanie si zlosti. Hnev je prejav zla. No podľa mňa zlo a dobro neexistuje. Každý človek koná tak ako je pre neho najlepšie a aby to hlavne jemu vyhovovalo. To ako to dosiahne je už druhoradé a zrejme to ľudia chápu ako zlo, a pri tom to tak nemusí byť myslené.
Bez chladu by sme nevedeli, čo je teplo, bez tmy by sme nepoznali svetlo, bez zla by sme nepoznali dobro. Nie, nemám to z vlastnej hlavy, ale perfektne to sedí na túto tému. Ak by bol každý dobrý, nebol by dobrý nikto. It´s just the way it is.
Ľudia sú zlí ? ( konajú zlo ) preto, lebo sú naklonený k zlu. Čo je zlo ?
Odkiaľ pochádza ? Prečo existuje ?
Na Zemi v podstate zlo nikdy jestvovať nemuselo ! Ak by prví ľudia nezhrešili proti svojmu Tvorcovi, neexistovalo by žiadne zlo ani bolesť a
život na Zemi by bol rajom. Náš Pôvodca mohol zriadiť tento svet bez možnosti zla, ale potom by boli ľuďom boli rozum a slobodná vôľa úplne ZBYTOCNA. Môžeme sa teda slobodne rozhodnúť medzi zlom alebo dobrom. Prirodzene, zlo sa koná ľahšie. Prečo ? Sme naklonení
k zlu...To však ale neznamená, že máme konať zlo alebo by sme ho museli robiť. Každý máme slobodnú vôľu sa rozhodnúť a takisto aj
@sherloch Nie neviem, čo je zmyslom života. Pod slovom tvorca si ja predstavím planétu Zem a prírodu a nie nejakú nadprirodzenú bytosť - evolúcia a postupný vývoj - to sú hybné sily.
Zlo je cesta, ktorú si môžeme zvoliť aj nemusíme, ale čo niektorí považujú za zlo, iní môžu považovať za dobro, takže je to ťažké rozlíšiť.
@interrupcio podla mna su ludia zli, lebo sa boja smrti.. keby sme tu boli vecne, nemali by sme potrebu efektivneho vyuzitia casu.. vsetci sme v istej miere sebecki, lebo chceme mat co najkrajsi zivot (kedze nie je dostatocne dlhy) a ked nam ho niekto chce trosku "pokazit", branime sa.. raz, dva krat, tri krat.. a potom uz preventivne sme na ludi zli, aby sme si ich nepustili k telu a nemohli nam ublizit.. popripade su take typy, ktore si povedia, ze ved aj ostatni su taki, preco by som ja mala byt dobra, ked sa to neoplati.. co uz, mohli by sme k sebe byt trochu milsi urcite by to nebolo na skodu.
podla mna , su ludia zli preto lebo ich nieco trapi...akoze mam pocit ze ked je niekto na nieco nastvany, tak proste to prenasa aj na inych ...ako ak mam nejaky problem doma , tak som hnusna na vacsinnu svojho okolia...a ak si ten problem nevyriesim , len si myslim ze som si ho vyriesila , tak si to budem zo sebou niest cely zivot... proste podla mna nie su ludia zli , za tym je nieco ine!!!!!!
ludia niesu zly - iba vtedy ak im prekrížime ich vlastné plány našou osobou sa stávame nepritelmi navzájom nakolko nám ide o tu istu ver - a tam nastupuju zvieracie instinkty - zabit zvitazit a zizkat - za cenu ulbizenia druhemu - tot rodisko zla - ale len z vaseho uhla pohladu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
to by akože nebolo čo robiť?.......filip
Ľudia si radšej vyberú jednoduchšiu cestu, akoby sa mali s niečím namáhať a ešte k tomu obhajovať správne morálne, etické hodnoty.
alebo su to proste dickheadi
sorry prvé, čo ma napadlo
dobro a zlo neexistuje, len ludia si nadefinovali, ake spravanie je "dobre", a ake "zle"...a z evolucneho hladiska, kazdy clovek prirodzene inklinuje k tomu "zlemu" spravaniu, lebo je prospesne pre JEHO prezitie...vacsinou "dobro" sa viaze k blahu splocnosti, a nie blahu jednotlivca.....
možno priateľu, že tam aj ty patríš, ale to musíš posúdiť sám .......filip
hm, ja ťa nepoznám, ale určite budeš mať dobré srdce a to už i z toho dôvodu, že dokážeš komunikovať aj s takým niktošom ako som ja....filip
? Ty nevieš aký je zmysel života ?!
Ľudia sú zlí ? ( konajú zlo ) preto, lebo sú naklonený k zlu. Čo je zlo ?
Odkiaľ pochádza ? Prečo existuje ?
Na Zemi v podstate zlo nikdy jestvovať nemuselo ! Ak by prví ľudia nezhrešili proti svojmu Tvorcovi, neexistovalo by žiadne zlo ani bolesť a
život na Zemi by bol rajom. Náš Pôvodca mohol zriadiť tento svet bez možnosti zla, ale potom by boli ľuďom boli rozum a slobodná vôľa úplne ZBYTOCNA. Môžeme sa teda slobodne rozhodnúť medzi zlom alebo dobrom. Prirodzene, zlo sa koná ľahšie. Prečo ? Sme naklonení
k zlu...To však ale neznamená, že máme konať zlo alebo by sme ho museli robiť. Každý máme slobodnú vôľu sa rozhodnúť a takisto aj
svedomie a silu konať dobro....TS
Zlo je cesta, ktorú si môžeme zvoliť aj nemusíme, ale čo niektorí považujú za zlo, iní môžu považovať za dobro, takže je to ťažké rozlíšiť.
Zly ludia ssmutny?? Bllbost