nedavno som sa zamyslala nad otazkami: co bolo pred tym ako som sa narodila?? cim som bola???co je po smrti?? a podobne otazky som si kladla....co si myslite vy co bolo???
doplnim zipporah - amfarel to nevie preto lebo sa to uci az v 2.rocniku na strednej ale je to aj u zvierat aj rastlin
a k teme - no tak to neviem ale pockam si a zistim co bude po smrti..kedysi so sa toho dost bala ale teraz si myslim ze neni preco sak uvidime...aj ked sa neponahlam zistit si to na vlastnej kozi
takze.. ja sa na to pozrem z ineho hladiska a nie biologickeho.. ...pred narodenim... je clovek tym co uz spominali tu pritomny kompetentny a po smrti.. vedecky z teba budu len kosti ale duchovne, zalezi na vierovyznani.. =b
ze vedecky...a co je potom biologia? odvetvie harryho pottera? co su kosti potom? ale inak je to tak zcasti, nasa hmota sprachnivie, ale ak este mozem viac do hlbky vedy, tak urcita energia sa z nas dostane, a kde to nech si uz kazdy predstavi sam, jak vravis, zalezi na vierovyznani
That-is-me : na vieroviznani ? hmm woow takze aky je rozdiel medzi mohamedanom krestanom budhom hinduistom a pod kazdy pojde inam ? tak to mam chapat ?
to balckangel: rozdiely su v tych nabozenstvach, ktorre si vymenovala, zalezi zalezi na vierovyznaní, preco by nezalezalo? niekto dufa, ze vyviazne z cyklu prechodu duse na Zemi konecne, a dalsi, ze pojde do kralovstva nebeskeho
to su otazky na ktore sa neda jednoznacne odpovedat.newieme co je prawda.jedni howoria ze pojde tvoja dusa do neba albo do zatratenia druhy ze podla toho ci si dobry abo zly budes mat dalsi zivot zew sa mozes prevtelit teda tvoja dusa do zvierata a ....
Zipporah : a ty si tam bola alebo co ??? to co som scela tym povedat zhrnula v podstate Pop-rockerka !!!
Nikto neviem kam odide po smrti, a ci je vobec rozdiel v tom v co veris, nikto len ti co uz umreli ale ti nam to nepovedia lebo su mrtvi, ze ano.
Je to len logicka dedukcia(malo by to tak byt ked je to tak napisane), ale ked nad tym rozmyslas a nedrzis sa staticky niecim co bolo napisane tisicky rokov dozadu zivimi ludmi z toho zase len racionalne dojdes k tomu ze to nie je overena informacia ktora sa zaklada len na akejsi domnienke ci predstave (viac ako tisic rokov starej).
Ak by sme totiz vychadzali z toho ze mohamedani, zidia a krestania vyznavaju vieru v toho isteho boha potom aj ich predstava o posmrtnom zivote by mohla byt ta ista.
A ak je boh spravodlivy tak do "neba" pojdu aj vsetci ti co zili podla bozich prikazani (aj ked nevedomky) - (ktore su velmi totozne aj s inymi nabozenstvami napr. vychodnymi) pretoze kedysi nabozenstvo nahradzalo akysi moralno eticky kodex v casoch davno minulych. Preto si myslim, ze v podstate je jedno kto v co veri a vyznava a k comu patri ci nepatri ak zije zivot, ktory nie je zalozeny na "hriechoch" ktore su konane bez lutosti...
to zavisi od toho ako zijes teraz.ked budes zit tak ako mas a ako to citis tak sa v buducom zivote budes mat urcite dobre.mozno nebudes clovek,ale splynies s prirodou...
Ja osobne neviem, co bolo predtym a takysto neviem co bude potom.To nevie nikto z nas.Mam len 14 rokov a mnohi by povedali, ze by ma smrt ani zdaleka nemala zaujimat.Viem ze sa to dozviem,kazdy sa to dozvie.Ale som typ netrpezliveho cloveka a tak si aspon domyslam, ako by to teoreticky mohlo byt.Som veriaci katolik.A v Boha verim z celej svojej duse.Verim ze je vsade.Som zastanca nazoru, vsetko islo tak ako malo.Uz vela ludi sa ma pytalo ze preco v Boha verim.Ked su na svete choroby, umieraju nevinni ludia.Lenze takym zlym svetom si ho robime len a len my.Vazili by ste si zivot keby ste vedeli ze nikdy neumriete?Ale zase odbacam od temy.Takze ako sprawny katolik by som mala verit v to, ze ak som bola dobra cely svoj zivot pojdem po svojom zivote do neba.Vela ludi na svete zhresuju vkuse, ale ja verim ze sa do enba aj tak dostanu... Lenze ak si to vezmem z ineho uhlu,tak nieje nejake nespravodlive, ze my LUDIA sme na vrchole rebricka?Prezivame lasku,plac, proste rozne emocie,ale hlavne myslime.Preco my zijeme desiatky rokov a taka mucha len par dni.Neviem ci ma viac nelaka predstava, ze moj jeden zivot nadvazuje na ten druhy.Ak som bola v tomto zivote dobry clovek, mozno sa mi to teda oplati v tom dalsom.Ale avsak je mozne aj to ze niektori maju len jeden zivot, lebo ho prezili naplno, v dobrom a hlavne na tomto svete nieco zanechali.A niektori ich maju mnoho, a stale sa prevteluju az kym nesplatia bohu svoj dlh.Je vela moznych teorii, a ja som este mlada, nemam za sebou susenosti zo zivota.Proste len vyslovujem soj nazor.Ak mate nieco proti nemu pokojne ho vyslovte... sme predsa na fore nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
pred tvojim narodenim bola : minulost a daleka historia ktora tvori a pretvara verajsok dnesok a zajtrajsok
a po tvojej smrti bude zas len historia minulost buducnost zajtrajsok dnesok a vcerajsok
A co bude bude sa necham sa prekvapit teda po tej smrti.
Mozno ked umriem tak budem na poradovniku a do vtedy budem ako duch a potom pride poradie a budem komarom a otravovat ludom nerwy
a k teme - no tak to neviem ale pockam si a zistim co bude po smrti..kedysi so sa toho dost bala ale teraz si myslim ze neni preco sak uvidime...aj ked sa neponahlam zistit si to na vlastnej kozi
Nikto neviem kam odide po smrti, a ci je vobec rozdiel v tom v co veris, nikto len ti co uz umreli ale ti nam to nepovedia lebo su mrtvi, ze ano.
Je to len logicka dedukcia(malo by to tak byt ked je to tak napisane), ale ked nad tym rozmyslas a nedrzis sa staticky niecim co bolo napisane tisicky rokov dozadu zivimi ludmi z toho zase len racionalne dojdes k tomu ze to nie je overena informacia ktora sa zaklada len na akejsi domnienke ci predstave (viac ako tisic rokov starej).
Ak by sme totiz vychadzali z toho ze mohamedani, zidia a krestania vyznavaju vieru v toho isteho boha potom aj ich predstava o posmrtnom zivote by mohla byt ta ista.
A ak je boh spravodlivy tak do "neba" pojdu aj vsetci ti co zili podla bozich prikazani (aj ked nevedomky) - (ktore su velmi totozne aj s inymi nabozenstvami napr. vychodnymi) pretoze kedysi nabozenstvo nahradzalo akysi moralno eticky kodex v casoch davno minulych. Preto si myslim, ze v podstate je jedno kto v co veri a vyznava a k comu patri ci nepatri ak zije zivot, ktory nie je zalozeny na "hriechoch" ktore su konane bez lutosti...