aj vy petrite medzi tych "stastnych", ktory nosia v dokladoch ZŤP preukaz?
myslite si, ze to ciastocne nahradza to co vam chyba? ...prepacte ak to vyznelo tak divne...
ja ztp vlastnim uz asi 5 rokov a podla mna na neho platia fajn zlavy na slov
Aspoň že existuje niečo také čo prináša zľavy vlastne ľuďom ktorý nemali dostatok šťastia na zdravie ale i tak si myslím že je to len maličké zadosťučinenie za ich choroby.
Ja som našťastie dosiaľ zdravý ale ktovie čo prinesie budúcnosť.
Nechcem vyzvedať - ale z akého dôvodu vlastníš ten preukaz??
no ci to vynhradi to zdravie tak to asi nie...radsej som zdravy ako mat ten preukaz, nic v zlom...zatial nemam take tazkosti ze by som ho potreboval...mozno ho raz aj ja budem mat...nikto nikdy nevie
k tomu som dost skepticky - moj spoluziak mal ten doklad ZTP, a len koli tomu ze bol kedysi daavno chory, teraz je uz uplne fit ale vyhody mu zostali. A zdravotne tazko postihnuty moze byt aj tlsta ciganka postihnuta obzerstvom a lenivostou. Takze staci byt trochu spekulant a ZTP preukaz je vas
Ja síce nemám ale ocino má a záleží na akú chorobu ho dostaneš, má ho aj náš sused a navonok mu nič nie je, akurát nemôže chodiť do hôr a môj ocino ledva chodí po byte je to trošku nefér si myslím, mali by tam byť nejaké rozdiely.
A na jediné čo to využívame je 50% zľava na internet a potom ešte, že máme rezervované parkovisko pred bytovkou inak na nič iné. A myslím, že radšej by sme nemali auto, internet za polovicu a ani miesto na stastie rezervovane a mali zdraveho ocina a aj on si to isto mysli.
@1@5 ste jaky zvedavy no ja to mam koli celiakii, teda nemozem nic co obsahuje psenicu
ale je pravda ze vsetky zlavy by som vymenila za to aby som mohla jest vsetko co vidim ale uz som si na to za tie roky zvykla a zlavy vyuzivam vsade kde sa da
jasne je to rozdiel nepohyblivost a celiakia...ale tak tiez je to postuhnutie co obmedzuje sice inac ale obmedzuje a fatalne vela som koli tomu trpela myslim fyzicky ze bolesti a tak...tazko sa tieto veci porovnavaju...
no ja ani neviem ako sa to vybavovalo proste na urade musis mat od doktora vysledky das si ziadost a oni ti to mozu schvalit alebo nie lebo musis mat dake poskodenie nad 60 percent ci kolko...lebo moja sestra tiez ma celiakiu ale kedze ma male poskodenie jej to neuznalii ale dietu drzat musi...jako je to jak u debilov
moj bratranec ma ztp...a nemyslim, ze je to nahrada, zdravie sa neda nahradit, ale je to take akoze odskodne, a ma to vyhody, este aj ked s nim cestujem ja...
No tak vlastnit preukaz ZTP nema ziadne vyhody. Akurad dobre to, ze mam zlavy polovicne. u nas to na MHD neplati zrusili to, tkaze polovicny. dobre aj to je dobre. ale nie vsade je vsetko zadara alebo za polovcnu cenu.
A ak ma uz clvoek aj to ztp tak moze mat aj ciast. invalid. a to tiez nie je ziadna vyhoda. Akurad par istych penazi ale ziadna vyhoda.
Cudujem sa, ze niekto aj napsie. ze to je vyhoda mat taky preukaz. Vlastne pre tych zdravotne postihnutych to ma urcitu vyhodu ale aj tak im to skoro nic neda ... Takze je to skoro vsetko na ukor zdravia takze ziadna vyhoda skoro
@25 nie je ziaden rozdiel medzi nasou dietou... len proste sa to asi tym posudzovatelom zda malo rozsiahle poskodenie creva ak mam ist az tak dovnutra ja to sama nechapem...je to cele na hlavu
kazdopadne mat ztp nie je vyhra ale aj to potesi no nemozme byt taky pesimisti...
@23 - a prečo nie ŤZP ? - ťažko zdravotne postihnutý ? mne sa tak zdá že po novom je to práve ŤZP. viem že je to len drobnosť, ale len si to chcem ujasniť že čo je vlastne pravda
aj ja mam cerveny ZŤP preukaz a ok ze su z toho vyhody ale dala by som vsetko keby som mohla byt zdrava.a usetrim vam keby ste sa chceli spytat preco- ja ho mam koli leukemii.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ja som našťastie dosiaľ zdravý ale ktovie čo prinesie budúcnosť.
Nechcem vyzvedať - ale z akého dôvodu vlastníš ten preukaz??
inak, kamoska tiez ma ztp, ale vzdy to zabudne pouzit
A na jediné čo to využívame je 50% zľava na internet a potom ešte, že máme rezervované parkovisko pred bytovkou inak na nič iné. A myslím, že radšej by sme nemali auto, internet za polovicu a ani miesto na stastie rezervovane a mali zdraveho ocina a aj on si to isto mysli.
ale je pravda ze vsetky zlavy by som vymenila za to aby som mohla jest vsetko co vidim ale uz som si na to za tie roky zvykla a zlavy vyuzivam vsade kde sa da
ale ved nic proti...
a moja segranka ma tiez celiakiu,a teda preukaz nema...ako si to urobila???chcela by som jej poradit,hned by jej bolo lepsie na svete...
ak chces,tak napis ts...
no ja ani neviem ako sa to vybavovalo proste na urade musis mat od doktora vysledky das si ziadost a oni ti to mozu schvalit alebo nie lebo musis mat dake poskodenie nad 60 percent ci kolko...lebo moja sestra tiez ma celiakiu ale kedze ma male poskodenie jej to neuznalii ale dietu drzat musi...jako je to jak u debilov
Chutilo mi to ako plast
@17 a chleba treba vediet dobry upiect
A ak ma uz clvoek aj to ztp tak moze mat aj ciast. invalid. a to tiez nie je ziadna vyhoda. Akurad par istych penazi ale ziadna vyhoda.
Cudujem sa, ze niekto aj napsie. ze to je vyhoda mat taky preukaz. Vlastne pre tych zdravotne postihnutych to ma urcitu vyhodu ale aj tak im to skoro nic neda ... Takze je to skoro vsetko na ukor zdravia takze ziadna vyhoda skoro
A tie zľavy sú hlavne dobré pre tích, ktorí sú na tom tak zle, že sú na invalidnom dôchodku a naozaj majú strašne málo peňazí.
Ale je pravda, že veľa ľudí ma ten preukaz neoprávnene, nechcem nikoho urážať, ale z okolia ich má skoro každý 2 rom, ktorému nič neni.
a aky je rozdiel medzi tvojou celiakiou a segrinou???ked obe drzite dietu???teba to este nejak inak obmedzuje???
kazdopadne mat ztp nie je vyhra ale aj to potesi no nemozme byt taky pesimisti...