Z toho hľadiska co vám tlcu do hlavy od narodenia si poviete ze : "samozrejme ze nie".... Ale keď sa na to pozrieme viac moralisticky, zistíme, ze vojna posilnuje morálku a ak by prišla ľudia by začali byť iný... Nebolo by fajn keby zmizli tie hlasky ako
ľudom vojna nechýba - chýba im mier... si myslíš, že sme na svete jediný? Milióny ľudí žijú pod neustálim strachom z konfliktov... Nie, atmosféra vojny môže chýbať akurát tak fanatikom... Čoskoro sa budú rodiť opice? To si snáď robíš srandu... teda dúfam
Nie nechcem , len mentálne narušený človek môže zadrieť niečo tak sprosté čo si napísal .
A nech sa rodia aj opice , lepšie než keď niekto chce vojnu . Predpokladám že si nikdy nikoho blízkeho nestratil , ono je to totiž dosť na hovno . A predstav si tú morálku , keby sa použili jadrové zbrane .
@qwedsayxc Ty si presne ten typ človeka čo každý národ potrebuje do svojej armády . Myslíš si že jak niečo zmeníš . A jak si výnimočný a kto vie čo ešte . Ale v skutočnosti si len 1 malé číslo v dlhom zozname kde je ďalších niekoľko miliónov čísiel . Si len štatistika .
Vojna je súboj len pár ľudí . Pár zbabelcov ktorí sa nedokážu postaviť proti sebe , a tak vysielajú milióny mladých , naivných chalanov ako si ty , aby sa navzájom povraždili . Trvá to niekoľko rokov a k ničomu to nevedie .
@mysteriousmonkey aspoň v tomto máš pravdu, chcem ísť v budúcnosti do Ruskej armády.... Alebo sa nejak dostať do politiky a vyvolať vojnu a ja budem generálom.... Ach, nech uz tie zbytočne roky unehnu... Rád by som zatiahol celý svet, najmä EU..
@qwedsayxc
napíšem tú istú otázku ako ty, len inak sformulovanú, či si všimneš kde je problém:
"Privítali by ste, aby sa ľudia hromadne vraždili kvôli fiktívnym záležitostiam a problémom ktoré si vymyslelo jedno percento populácie ktoré prakticky žije v úplne inom a výrazne lepšom svete, ako tí, čo sa budú hromadne vraždiť? Aby sa hromadne vraždili na príkaz tých, čo ich vykorisťujú a na ich úkor žijú v absurdnom pohodlí a prebytku? Aby sa vraždili kvôli tomu, že týmto vykorisťovateľom nestačí čo majú, že títo vykorisťovatelia nie sú schopní tolerancie a aspoň štipky altruizmu a zdravého zmýšľania?"
tak čo? vidíš kde je v tvojej otázke problém? vidíš kde je vo vojne problém? vieš si domyslieť aká je asi moja odpoveď na tvoju otázku?
sú aj iné spôsoby nápravy morálky, napríklad odstrániť príčinu jej poklesu - príčinu toho prečo 99% populácie celý život ledva prežíva a väčšinu z neho strávi robením nezmyslov ktoré ich nebavia na úkor toho čo cítia že chcú a vedia a malo by zmysel robiť, preto, aby na tom 1% čo ich má v piči mohlo niekedy takmer nevyčísliteľne profitovať.
...vieš si domyslieť čo je tou skutočnou príčinou?
@midnight tak 1% by sa malo jak v raji, to by mne bolo úplne jedno, nezaujímali by ma... Podstatné by bolo ze by tieto rozmaznane európske deti zistili ze za nič nedostanú všetko, aby bojovali... Neviem to vysvetliť takým ľuďom ako ste vy, ale proste tento svet je uz presyteny mierom, a je to vidno na ľuďoch...
svojim spôsobom by vojna možno prospela, ale nechcem.
bojím sa, že ak by som aj prežila, prišla by som o kopec blízkych, rodinu, priateľov... kto by to chcel?
@james98 myslíš to kde som sa pýtal ze "odkiaľ majú deti z USA strelné zbrane:, z dôvodu lebo som nevedel proste odkiaľ ich berú a nudil som sa? inak dobrý postreh...
seriem vam na vojnu.... bojujte si kto chcete bojovať.. mňa z toho vynechajte.. ja by som dal prezidentom, politikom a iním papalášom do rúk zbrane a há bojujte kurvy ked chcete vojnu... posielať do vojny obyčajnych ludi by som vedel aj ja.. a zas sa na tom nabalia..
a že ľudstvo a moralka upadá...? tak možno to tak má byť.. ja sa nesťažujem..
@qwedsayxc
očividne si nepochopil ani jednu vetu z môjho komentu.
problém nie je mier, problém je to, že ľudia cítia nezmyselnosť snahy a konania prakticky akýmkoľvek smerom, hlavne z toho dôvodu že cítia že ich má niekto na oprátke, že ich životy v konečnom dôsledku plne ovláda a kontroluje niekto komu absolútne nejde o ich záujmy a dobro, ale iba o to vlastné. ak z tvojej snahy a kreativity a entuziazmu a aktivity profituje niekto kto ti len škodí, samozrejme že stratíš entuziazmus, chuť niečo robiť, snažiť sa, a byť kreatívny, (právom) stratíš pocit že to má nejaký zmysel.
ak má tvoj život plne pod kontrolou niekto iný, a tento človek (/organizácia/whatever) si berie všetky alebo veľkú väčšinu výsledkov tvojich snáh, aktivít a konaní, samozrejme že od neho budeš očakávať, aby ti všetko čo potrebuješ alebo chceš poskytol "za nič".
Nemôžeš človeku všetko brať a očakávať že keď chce zo svojej snahy niečo mať aj on sám, tak sa bez námietok začne snažiť o toľko naviac, aby si to dokázal z tohto "navyše" zabezpečiť.
Ak vytvoríš civilizáciu s absurdným diskonektom medzi akciou a reakciou, nemôžeš očakávať že reakcia, ak je aj pozitívna, bude ľudí motivovať k akcii.
Problém nie je v tom že dlho nebola vojna medzi štátmi, problém je v tom že už prinajmenšom (a to je veľmi optimistický odhad) posledných sto rokov vedú štáty vojnu proti svojim občanom. Ekonomicky, morálne, právne.
Problém nie je v "rozmaznaných deckách", problém je v ich role modeloch, decká len imitujú správanie a zmýšľanie najúspešnejších tohto sveta, tak ako každé spoločenské zviera sa snaží imitovať správanie a zmýšľanie najúspešnejších členov svorky pretože dúfa a (v zásade správne) predpokladá že tým dosiahne podobne veľký úspech.
Vojna posilňuje morálku? Najbližšia vojna by zničila život na zemi a neostali by už ani len tie opice. Takých mudrlantov ako ty by som poslala žiť do Osvienčimu, keď bol ešte plne funkčný. Hovorí sa: "Podľa seba súdim teba" takže očividne tebe samému chýba čo to z morálky a zdravého rozumu.
@midnight to je zaujimave..... Ale aj tak by vojna len prospela, ak by videli ze Bieber je na nule tak by sa nesnažili byť ako oni... A keď vidím tie decká, prikladam sa skôr ma stranu štátu a dúfam ze výhra nech su tie decká zotrocene..
@qwedsayxc gratulujem, stále si nepochopil ani jednu vetu. vojna je zasa len dôsledok skutočného problému, ktorý na chvíľu potlačí symptómy, ale skutočný problém len posilní a zhorší.
aj keď ani neviem načo ešte vôbec reagujem.
ale snáď aspoň túto predposlednú vetu si pochopil, a ešte možno aj túto poslednú.
zrejme si neveriaci, vojnu ktorú tak preferuješ ničí duše ľudí, ktorým dal Boh život....
neželaj si tieto skutočnosti, lebo môže prísť čas a ty horko, ťažko oľutuješ svoj počin, lebo útrapy vojny skúsiš sám na sebe a bude neskoro....
to, že všetko je vecou pohľadu dá sa povedať, že vojna je tu už. každý prežíva výnimku tvorí len pár vyvolených.myslím si, že súčasnú nepriaznivú ekonomickú situáciu môže zmeniť len vojensky konflikt. dokedy sa to nestane tak ľudia pomrú iným spôsobom a to od hladu. osobne vojenský konflikt by som nechcel, ale je to už aj tak na ...
ja by som ťa popravila bez vojny, bez súdu bez všetkého, lebo to rozmaznané decko si podľa toho čo tu čítam ty
a čudujem sa @midnight ,
ovi, že takému vymytému mozgu sa snažil niečo vysvetliť
áno prijal by som vojnu v ktorej niesú jadrové , chemické a biologické zbrane , s modernými technológiami s minimom strát z civilistov a doprial by som ju americkému "národu" možno keby zažili taký slabý odvar vojny na svojom území tak by boli normálnejší a svet by bol pokojnejšie miesto.
Ale taká vojna nebude , takže zomri.
@biancadetolle to je môj zlozvyk a slabosť, neschopnosť ignorovať hlupákov a neschopnosť uveriť a zmieriť sa s tým že aj keď ich postavíš pred rozumnú úvahu a racionálne argumenty, nič to nezmení.
@midnight ,
jo všimla som si
a občas mi pripadáš ako chodiaca enciklopédia alebo učebnica pre budúcych mudrlantov
čo je síce sympatické, ale velice nepraktické
@biancadetolle
skôr naopak, je to velice praktické, ale väčšine ľudí velice nesympatické, lebo vieš, väčšinu ľudí urazí keď si niekto dovolí nebyť taký sprostý ako sú oni, a nebodaj si to ešte aj dovolí použiť.
@biancadetolle
inak sturmer má sčasti pravdu, som skôr procesor ako harddisk, mojou najsilnejšou stránkou je práca s informáciami, nie ich uchovávanie.
a schopnosť využívať plne prostriedky ktoré mám k dispozícii, narozdiel od mnohých iných, ktorí z hrdosti budú kopať jamu holými rukami, pretože použiť vedľa pohodenú lopatu je očividne buď nad ich schopnosti, alebo pod ich úroveň
@hetfield btw furt nepochopím čo je také strašne urážlivé na tom keď o niekom v zásade konštatuješ fakt že je schopný zistiť najviac do pár minút prakticky čokoľvek bez toho aby sa kohokoľvek pýtal, mne to pripadá ako dobrá a užitočná vlastnosť.
zvláštny názor, ak by bola vojna, posral by si sa od strachu, nad tebou by lietali bomby tak jasné že by si nemyslel na predsudky voči gayom a podobne, ale poviem ti to takto, morálku vie človek zmeniť aj inak než tým, že by mal pohrdať vlastným životom
svet ke meustale vo vojnovom stave....sleduj irak siriu lybiu----to je klasicka obcianska vojna alebo propagandisticka otrokarska ropna vojna alebo europska informacna......vojnovy stav je neustale......ciel je dosiahnut mier...
myslim ze vojna nic nevyriesi, pretoze ked sa zamyslis nad tym preco vznikla, tak prides na to ze vo vojne nikdy nejde o obycajnych ludi ale o predstavitelov statu ktori si chcu nieco dokazat,nieco ziskat a zatial co vojaci za nich bojuju oni si sedia pekne v teplucku domova
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
Nie nechcem , len mentálne narušený človek môže zadrieť niečo tak sprosté čo si napísal .
A nech sa rodia aj opice , lepšie než keď niekto chce vojnu . Predpokladám že si nikdy nikoho blízkeho nestratil , ono je to totiž dosť na hovno . A predstav si tú morálku , keby sa použili jadrové zbrane .
Uvedom sa .
a keď ti chýba atmosféra vojny tam sa odsťahuj dakam do Egypta, do Sýrie a uvidíme ako ti to posilní ducha a morálku.
i
e
Vojna je súboj len pár ľudí . Pár zbabelcov ktorí sa nedokážu postaviť proti sebe , a tak vysielajú milióny mladých , naivných chalanov ako si ty , aby sa navzájom povraždili . Trvá to niekoľko rokov a k ničomu to nevedie .
napíšem tú istú otázku ako ty, len inak sformulovanú, či si všimneš kde je problém:
"Privítali by ste, aby sa ľudia hromadne vraždili kvôli fiktívnym záležitostiam a problémom ktoré si vymyslelo jedno percento populácie ktoré prakticky žije v úplne inom a výrazne lepšom svete, ako tí, čo sa budú hromadne vraždiť? Aby sa hromadne vraždili na príkaz tých, čo ich vykorisťujú a na ich úkor žijú v absurdnom pohodlí a prebytku? Aby sa vraždili kvôli tomu, že týmto vykorisťovateľom nestačí čo majú, že títo vykorisťovatelia nie sú schopní tolerancie a aspoň štipky altruizmu a zdravého zmýšľania?"
tak čo? vidíš kde je v tvojej otázke problém? vidíš kde je vo vojne problém? vieš si domyslieť aká je asi moja odpoveď na tvoju otázku?
sú aj iné spôsoby nápravy morálky, napríklad odstrániť príčinu jej poklesu - príčinu toho prečo 99% populácie celý život ledva prežíva a väčšinu z neho strávi robením nezmyslov ktoré ich nebavia na úkor toho čo cítia že chcú a vedia a malo by zmysel robiť, preto, aby na tom 1% čo ich má v piči mohlo niekedy takmer nevyčísliteľne profitovať.
...vieš si domyslieť čo je tou skutočnou príčinou?
Vojna nič nevyrieši .
bojím sa, že ak by som aj prežila, prišla by som o kopec blízkych, rodinu, priateľov... kto by to chcel?
a že ľudstvo a moralka upadá...? tak možno to tak má byť.. ja sa nesťažujem..
očividne si nepochopil ani jednu vetu z môjho komentu.
problém nie je mier, problém je to, že ľudia cítia nezmyselnosť snahy a konania prakticky akýmkoľvek smerom, hlavne z toho dôvodu že cítia že ich má niekto na oprátke, že ich životy v konečnom dôsledku plne ovláda a kontroluje niekto komu absolútne nejde o ich záujmy a dobro, ale iba o to vlastné. ak z tvojej snahy a kreativity a entuziazmu a aktivity profituje niekto kto ti len škodí, samozrejme že stratíš entuziazmus, chuť niečo robiť, snažiť sa, a byť kreatívny, (právom) stratíš pocit že to má nejaký zmysel.
ak má tvoj život plne pod kontrolou niekto iný, a tento človek (/organizácia/whatever) si berie všetky alebo veľkú väčšinu výsledkov tvojich snáh, aktivít a konaní, samozrejme že od neho budeš očakávať, aby ti všetko čo potrebuješ alebo chceš poskytol "za nič".
Nemôžeš človeku všetko brať a očakávať že keď chce zo svojej snahy niečo mať aj on sám, tak sa bez námietok začne snažiť o toľko naviac, aby si to dokázal z tohto "navyše" zabezpečiť.
Ak vytvoríš civilizáciu s absurdným diskonektom medzi akciou a reakciou, nemôžeš očakávať že reakcia, ak je aj pozitívna, bude ľudí motivovať k akcii.
Problém nie je v tom že dlho nebola vojna medzi štátmi, problém je v tom že už prinajmenšom (a to je veľmi optimistický odhad) posledných sto rokov vedú štáty vojnu proti svojim občanom. Ekonomicky, morálne, právne.
Problém nie je v "rozmaznaných deckách", problém je v ich role modeloch, decká len imitujú správanie a zmýšľanie najúspešnejších tohto sveta, tak ako každé spoločenské zviera sa snaží imitovať správanie a zmýšľanie najúspešnejších členov svorky pretože dúfa a (v zásade správne) predpokladá že tým dosiahne podobne veľký úspech.
aj keď ani neviem načo ešte vôbec reagujem.
ale snáď aspoň túto predposlednú vetu si pochopil, a ešte možno aj túto poslednú.
neželaj si tieto skutočnosti, lebo môže prísť čas a ty horko, ťažko oľutuješ svoj počin, lebo útrapy vojny skúsiš sám na sebe a bude neskoro....
ale chapem kam tym mieris, je to smutne, ale obe svetove vojny vlastne posunuli ludstvo vpred
No a popritom tá vojna samozrejme.
Tak to som aj musel vidieť, ak to nebolo v jednom z posledných 2 dielov, ale dáko si to nepamätám
a čudujem sa @midnight ,
ovi, že takému vymytému mozgu sa snažil niečo vysvetliť
Ale taká vojna nebude , takže zomri.
@sturmer tak sa choď vydezinfikovať
jo všimla som si
a občas mi pripadáš ako chodiaca enciklopédia alebo učebnica pre budúcych mudrlantov
čo je síce sympatické, ale velice nepraktické
skôr naopak, je to velice praktické, ale väčšine ľudí velice nesympatické, lebo vieš, väčšinu ľudí urazí keď si niekto dovolí nebyť taký sprostý ako sú oni, a nebodaj si to ešte aj dovolí použiť.
@biancadetolle jj je taká encyklopédia, ale používa stále google, takže tak.
inak sturmer má sčasti pravdu, som skôr procesor ako harddisk, mojou najsilnejšou stránkou je práca s informáciami, nie ich uchovávanie.
a schopnosť využívať plne prostriedky ktoré mám k dispozícii, narozdiel od mnohých iných, ktorí z hrdosti budú kopať jamu holými rukami, pretože použiť vedľa pohodenú lopatu je očividne buď nad ich schopnosti, alebo pod ich úroveň
@biancadetolle veľmi nudne, predpokladám, napriek dojmu ktorý sa vo mne istého času šturmi snažil vytvoriť
už mi došlo prečo si zo mňa teraz na skype strielal