Profesionálni degustátori alkoholických nápojov a riadenie vozidla.
Čaute,
tak ma napadlo... že existujú povolania, kde ľudia musia degustovať alkoholické nápoje, napríklad technológovia vo vinárskych závodoch, pivovaroch alebo liehovaroch, alebo členovia komisie v súťažiach vín. Títo ľudia ochutnajú desiatk
aj degustátor môže jazdiť horšie ako neskúsený teenager, v tomto profesionáli nie sú. Ten taxík ich nezabije, nemyslím, že zarábajú toľko, že to tak pocítia...
@interrupcio to som nepovedal, myslel som len degustátorov, nehovorím, že majú vily, ale tak, že si normálne žijú a cesta taxíkom ich nezabije alebo keď ich žena/muž domov odvezie, tak sa nič nestane, realita je možno iná, ale chudobného degustátora si neviem predstaviť
začneme potom riešiť kňazov a nakoniec profesionálnych alkoholikov? ... auto nie je nutnosť, je to výsada... keď nie si na 100 percent pri zmysloch (nie len od alkoholu) nesadaj za volant, hovädo.... toľko môj názor!
@interrupcio dosť málo, ale to zamestnanie si vybrali dobrovoľne a nič to na tom nemení, keď by náhodou ten degustátor niekoho zabil v takom stave práve tebe blízkeho(i keď je to malá šanca a neprajem ti to), tak by si mal stále rovnaký názor?
@leginacka suhlasim s tebou, ale mozes mat 0,2 promile a si pri zmysloch, ani nemusis mat ziaden pocit opojenia.
@mcvpn ved prave pisem, ze ti ludia nie su opiti, ale ze by aj tak nafukali. prave preto hovorim o nejakom limite, asi to neni taka blbost ked vsetky krajiny EU okrem nas cechov, madarov a estoncov maju skoro vsetci limit 0,5 g/l. ini viac, ini menej... ja nehovorim o opitych ludoch za volantom.. ked si da clovek male pivo, za pol hodinu ani nevie, ze volaco pil, ale aj tak by nafukal... a ti co to maju v naplni prace su tak trochu v nevyhode podla mna...
@interrupcio Degustátor si sám vybral toto povolanie, nikto ho nenútil . A v otázke alkoholu za volantom by som bol ešte prísnejší, než je momentálna legislatíva. Kto nafúka, tak natvrdo aspoň 3 mesiace do väzenia, 1000 € pokuta a zadržanie vodičáku minimálne na 5 rokov. Slovač je už raz taká, robí niečo až do kým sa niekomu niečo nestane, respektíve dokým mu to nezrujnuje rodinný rozpočet. Človek, ktorý si sadne za volant pod vplyvom alkoholu (alebo čohokoľvek) pre mňa nie je človekom, ale zvieraťom, ktoré sa nevie ovládať.
@mcvpn no veď čítam.. ale v akom stave by mal podla teba sadnut za volant ked ma 0,1 promile? to je zanedbatelne mnozstvo, ktore nema ziaden vplyv na vedenie vozidla a moze mat z toho problem
@interrupcio Vieš, u nás by tá hranica vyvolala to, že by sa pilo a potom sadalo za volant, pretože si človek "myslel", že ešte môže... Všetci väčšinou nadávajú na policajtov, ale skúsme sa zamyslieť, ako by sa jazdilo na slovenských cestách, keby neboli pokuty také, aké sú a aj tak niektoré jedince jazdia ako zmyslov zbavení (minule som išiel v zastavanej časti mesta prechádzať cez prechod, ešte že som sa dvakrát pozrel, pretože išli dvaja mladí (tipujem tak okolo 20) vedľa seba - jeden v protismere asi 150 a náramne sa na tom zabávali a trúbili...) Debilom by nemali dávať vodičák!
@interrupcio to je pravda ale už som počul také dačo že ak niekto nepil a nafúka (ziedol margotku, prepláchol si ústa listerinom) tak môže požiadať aby mu dali opätovne nafúkať o 15 minút a potom by už nafúkať nemal
@interrupcio podáš niekomu prst a vezme ti celú ruku
nie nič nula, žiadna tolerancia, nafúkaš, nejazdíš do konca života a basta!
keď môže mať minister svojho šoféra, môže aj degustátor alebo nech majú dopravu zdarma... a nech to platí štát, keď už toľko vyberie na dani z alkoholu.... takže ja hovorím žiadne výnimky, alkohol za volant nepatrí ani 0,000001 promile
takmer som prišla o kamarátku kvôli takému debilovi... a psychotesty povinne.... a tiež sa čudujem ako môže cigán čo nevie písať dostať vodičák... oj prehnité to tu je až hrôza
určite nie. sám si vybral také povolanie, tak nech si znáša aj druhú stránku veci.. a si myslím, že sa to dá prežiť, buď ten taxík alebo ho/ju odveze žena, kamarát, známy, etc..
neznášam alkohol za volantom v akomkoľvek množstve. proste nie.
nafúkať sa dá aj z medu, niektorých levárov,kompotov,Rumby,Mily...v takom prípade by sa malo policajtovi vysvetliť že je to nedorozumenie a ten by mal poslať na krvnén testy a kto alkohol naozaj nepil tak do pol hodiny by už v krvi nemal byť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
take zamestnanie si vybrali dobrovolne
@interrupcio dosť málo, ale to zamestnanie si vybrali dobrovoľne a nič to na tom nemení, keď by náhodou ten degustátor niekoho zabil v takom stave práve tebe blízkeho(i keď je to malá šanca a neprajem ti to), tak by si mal stále rovnaký názor?
@mcvpn ved prave pisem, ze ti ludia nie su opiti, ale ze by aj tak nafukali. prave preto hovorim o nejakom limite, asi to neni taka blbost ked vsetky krajiny EU okrem nas cechov, madarov a estoncov maju skoro vsetci limit 0,5 g/l. ini viac, ini menej... ja nehovorim o opitych ludoch za volantom.. ked si da clovek male pivo, za pol hodinu ani nevie, ze volaco pil, ale aj tak by nafukal... a ti co to maju v naplni prace su tak trochu v nevyhode podla mna...
nie nič nula, žiadna tolerancia, nafúkaš, nejazdíš do konca života a basta!
keď môže mať minister svojho šoféra, môže aj degustátor alebo nech majú dopravu zdarma... a nech to platí štát, keď už toľko vyberie na dani z alkoholu.... takže ja hovorím žiadne výnimky, alkohol za volant nepatrí ani 0,000001 promile
neznášam alkohol za volantom v akomkoľvek množstve. proste nie.