Mam uz nejake skusenosti s Python3, Java a chcel by som zacat programovat jednoduche hry (Viem ze to nie je jednoduche,chce to cas atd).Mam v plane sa tomu venovat a chcem sa Vas spytat: Jaky jazyk je na hry najvhodnejsi (C++ neratajte) : J
osobne mám radšej C ako Javu a osobne mám radšej C++ ako C# ale tak budiš...
radím začať s C# teda keď tak moc chceš a podľa mňa nie je dobré začať hneď robiť "hry" ak si nejaký začiatočník.. by the way potrebuješ aj grafika, alebo aspoň veľmi dobrú myšlienku hry inak sa ti tá hra neujme..
a doplnky? myslím že žiadne jedine že by si chcel prostredie programovacie.. Geany je IMO najlepšia.. beží ako GTK2 takže ubuntu ti to zvládne
a ak náhodou máš doma niekde windows OS tak cez visual studio (ale to už je skôr taký Offtopic.. )
Hlavne sa neuc zaklady na linuxe, ked uz si si zvolil C#. Sice mono uz nejaky ten piatok existuje a za posledne roky je aj celkom funkcne, nativne sa ti bude robit urcite lepsie.
Tam ide o programovanie grafiky, samotne vykreslovanie.. nauč sa poriadne základy programovacieho jazyka, či už začneš pracou s premennými alebo neskôr nejakými triedami...ak to vynecháš tak v konečnom dôsledku ťa to bude brzdiť.. potom si môžeš vyhliadnuť nejaký framework... alebo jednoduchší graficky engine a začať pracovať v ňom, nepočítaj, že budeš mať rovnaké príkazy, kódy atď. keďže nikto na svete neovláda naspamäť obsahy všetkých knižníc, hlavne aby si vedel v tom pracovať, vedieť sa zorientovať a logicky myslieť, tie jednoduchšie enginy majú celkom prehľadné knižnice atď. takže pre jednoduché projekty to stačí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
radím začať s C# teda keď tak moc chceš a podľa mňa nie je dobré začať hneď robiť "hry" ak si nejaký začiatočník.. by the way potrebuješ aj grafika, alebo aspoň veľmi dobrú myšlienku hry inak sa ti tá hra neujme..
a doplnky? myslím že žiadne jedine že by si chcel prostredie programovacie.. Geany je IMO najlepšia.. beží ako GTK2 takže ubuntu ti to zvládne
a ak náhodou máš doma niekde windows OS tak cez visual studio (ale to už je skôr taký Offtopic.. )
Skusim C#,nemam v plane hned zacat hry robit.Najprv sa naucim zaklady a potom uvidim