To s tým koncom tretieho ročníka, maturitou a VŠ je ako keby som ja povedala, že sa blíži moja dvadsiatka, o chvíľu sa určite vydám, to už budem stará a onedlho zomriem, mala by som začať vyberať rakvu -.-
@etelnair a nech ide presne to študovať!! čo ju baví najviac, lebo inak bude v piči.. jak ja
naozaj dievča, kašli na to čo ti hovorí manka, babka, výchovná poradkyňa a fešák na prednáške o vzdelaní.. choď študovať to, čo ťa BAVÍ uplne najviac na svete!!!!
aha nevšimla som si ´@9 , choď teda študovať niečo čo má uplatnenie, dobre zarábaj, ale vstávaj každé ráno so zovretým žalúdok ako sa ti strašne nechce ísť do práce (to v tom lepšom prípade, v tom horšom nedokončíš ani prvý ročník)
@etelnair práveže to je to, išla som to jediné, čo mi vyšlo z toho že ma to relatívne baví a mala by som mať UPLATNENIE.. to bolo hlavné, aby som zarábala prachy..
inac zas treba prihliadat aj na to ze ta skola neni taka haluz a drvivu vacsinu ludi nebavi absolutne ziaden predmet a ked povedia ze tento ma bavi tak to znamena akurat ze im neni z neho fyzicky zle a este im aj ako tak ide
proste malo ludi ma take ze ano, toto je super a do konca zivota sa chcem rypat v biologii alebo v com! tak si treba vybrat radsej nieco co ma dobry pomer znesitelnost/uplatnenie
@etelnair ale ja som nepovedala že ma to NEBAVILO!! akurát boli veci ktoré by ma bavili a napĺňali ovela viac, akože ja by som na tú jap. nechodila ani tie dva roky ak by som sa musela nejako premáhať alebo čo, ale takisto som to od začiatku brala hlavne jak biznis - celý čas som vedela, že to chcem ísť študovať.. proste som si asi vsugerovala, že ma to uplne strašne skvele baví, neviem čo som si myslela..
a keď som si teraz po tých rokoch prvýkrát pripustila, že túžim študovať niečo iné, uplne jak keby som schudla 10 kíl alebo tak doslova jak keď ti padne kameň zo srdca, taká "ľahšia" sa cítim xDD
Ja som tiež 3-čka a rozhodla som sa dať si seminare z toho čo ma baví a naplna ma to. Takže na vyšku tiež odbor ktorý ma zaujima. Vyber si čo ťa baví najviac to vieš len ty.
@h8u boze dieta, vies kolko ludi asi robi to co ich bavi najviac ? asi 5 ludi... bohuzial nerobi sa preto, ze by ta to bavilo, kto to tak ma, tak je velmi stastny clovek, ale tych je malo
inak k teme ekonomiu by som nesiel studovat ani za boha..
poloz si otazky - co by ma bavilo studovat (v prvom rade) - je sice pekne, ze ekonomovia sa lahsie uplatnia jak taky historik, psycholog, atd. ale ak by ta odbor nebavil, po par mesiacoch by si mozno olutovala, kde si isla
dalej ... ma dany odbor predmety, ktore by si zvladla? ak neovladas dajme tomu matematiku, a v kazom semestri by ta cakal predmet tykajuci sa matematiky, mohol by to byt problem..
a hej, porozmyslaj aj nad tym ci by si s tou skolou mala uplatnenie ....
nic viac sa neda poradit podla mna, kazdy tu ma svoj subjektivny nazor, to musis ty sama vediet, co by si chcela studovat
Poj k nám ! Prvé dva týždne umrieš, potom vstaneš z mŕtvych a už Ti bude všetko jedno, alebo smiešne. A môžeš v škole bývať aj cez víkendy - no to sa neodmieta !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
máš kopu času, nerieš
UK-fakulta manazmentu(tam uz neviem ake konkretne odbory su)
naozaj dievča, kašli na to čo ti hovorí manka, babka, výchovná poradkyňa a fešák na prednáške o vzdelaní.. choď študovať to, čo ťa BAVÍ uplne najviac na svete!!!!
a je mi to hovno platné keď toto prežívam..
proste malo ludi ma take ze ano, toto je super a do konca zivota sa chcem rypat v biologii alebo v com! tak si treba vybrat radsej nieco co ma dobry pomer znesitelnost/uplatnenie
hlavne to skus. matika nie je problem, nepotrebujes maturu z matiky, aj ked prijimacky su z matiky(na umb, na uk neviem)
a keď som si teraz po tých rokoch prvýkrát pripustila, že túžim študovať niečo iné, uplne jak keby som schudla 10 kíl alebo tak doslova jak keď ti padne kameň zo srdca, taká "ľahšia" sa cítim xDD
Veľa ľudí mi hovorí, že mám veľmi veľa dobrých nápadov
Niekedy som rozmýšľala o niečom s propagačnou grafikovu ale nvm no ..
Ak chceš ísť na ten manažment, nájdi si doučko z matiky a bifli sa ju.
A byť kreatívna nestačí
inak k teme ekonomiu by som nesiel studovat ani za boha..
Prečo by si nešiel na ekonomiku?
poloz si otazky - co by ma bavilo studovat (v prvom rade) - je sice pekne, ze ekonomovia sa lahsie uplatnia jak taky historik, psycholog, atd. ale ak by ta odbor nebavil, po par mesiacoch by si mozno olutovala, kde si isla
dalej ... ma dany odbor predmety, ktore by si zvladla? ak neovladas dajme tomu matematiku, a v kazom semestri by ta cakal predmet tykajuci sa matematiky, mohol by to byt problem..
a hej, porozmyslaj aj nad tym ci by si s tou skolou mala uplatnenie ....
nic viac sa neda poradit podla mna, kazdy tu ma svoj subjektivny nazor, to musis ty sama vediet, co by si chcela studovat
Dobre idem, takže kde?