Rozmýšľam na akú strednú mám ísť, či si mám vybrať podľa toho čo ma baví alebo podľa toho čo ma uživí? Chcela by som ísť na školu fotografovania, ale neviem či sa mi to oplatí študovať.
@emolove ak nebudes strednu brat len ako povinnost-a budes sa zdokonalovat [dnesne umelecke skoly ta mozu kvalitne pripravit do zivota a prip. aj na VS],myslim si, ze mala by si to skusit,
vsetko zavisi od toho ako sa sama k tomu postavis..
napis mi TS na aku strednu planujes ist-ak mas link, posli link na skolu
@kat Mama ti to zatrhla? prečo??...mne to mama chce dovoliť ale ja som taký typ človeka že ja si to sama zatrhnem lebo mať kvalitný foťák na to treba aj financie noo
@341r Ďakujem za radu..no vieš mňa moc baví fotografovanie už len potrebujem zohnať kvalitný foťák za lacnú cenu..a pozerala som aj nejake tie stredné školy ale zatial som si žiadnu nevybrala aj keď bratová kamoška chodí do NR a vraj je tam dobre. Tak možno že tam. Niekde blízko v okolí Šali,GA,NR a tak ..ale keby niečo nové ozvem sa...
hmhm mna napadá Polygrafická tu u nás v BA, aj ja som tam chcel kedysi ist.. podla mna taký kompromis medzi umeleckou a odbornou školou, čo sa týka samotného fotenia to zvládneš pre začiatok aj bez školy a hentam sa dá naučiť porfesionalne upravovat fotky a podobné veci
@ Ďakujem za radu..pozrem to..ale neviem nedavam tomu moc nadeje..lebo neviem či by sa mi kazde rano chcelo ist hodinu autobusom do BA a tam sa vo veľkom meste ani moc nevyznám a zas na intrak moc nechcem..ked nemam s kym.. takze tak..ale inak Dakujem
@5 Ďakujem za radu..pozrem to..ale neviem nedavam tomu moc nadeje..lebo neviem či by sa mi kazde rano chcelo ist hodinu autobusom do BA a tam sa vo veľkom meste ani moc nevyznám a zas na intrak moc nechcem..ked nemam s kym..(smajlík) takze tak..ale inak Dakujem (smajlík)
@kat nesuhlasim s tebu: vo vsetkom moze byt clovek rovnako dobry-zavisi, aku cestu si vyberie, takze vsetko by som staval na rovnaku priecku....mozno si urobila dobre, ked si si vybrala nieco ine...z toho co pises citit ze fotka[ako obziva], by ti nesadla ...
moja sestra chodi na trojročku fotografa...a strašne ju to bavi. teda spočiatku vlastne ani nevedela prečo tam ide a teraz je z triedy takmer jedina ktorú to zaujíma a je dobra. len doteraz nema vlastnu zrkadlovku co je veeeelka chyba tak dobre zvaz ci na nu budes mat aspon casom bo je to fakt nakladne ale krasne povolanie a urcite by ta to bavilo, teda ak berieš do uvahy ze nebudes moct len tak cvakat co chces ale budete mat zadame ulohy a temy a terminy....
radsej tam kde ta to bavi.ved aj fotografovanie moze dobre uzivit ked k tomu mas vztah,mas talen a trochu stastia...a financie...aj ja teraz idem na skolu kde treba trochu viac financii ako inde,a kedze niesme najbohatsi bojim sa ako to zvladnem ale snad sa mi podari zohnat nejaku brigadu..
@emolove Cicuš aj ja som tak chcela ísť, veď vieš...Je to ale kurevsky drahé moja...Ale keď chceš, choď tam, btw na vysokú máš jedno akú máš strednú...Čiže by si mohla ísť na nejakú vysokú, kde by si študovala normálne a pritom mať strednú fotorgrafku a tým by si si mohla privyrábať..
tak mňa osobne baví fotiť strašne mocc.. vyhrať sa s objektom a tak.. takže síce ja idem študovať /dúfam/ niečo úplne iné, nikde nieje napísané, že to nemôžeš mať ako hobby a zdokonalovať sa v tom v osobnom živote..
@16 Áno aj to je pravda.. možno to aj ja tak spravím a prenesiem to ako hobby ale ked si tak zoberem..neviem kam inam by som potom na strednu išla..možno hotelovka..ale niektore veci ktore su tam potrebne ja neviem.. ..tak sa uvidi
@26 jaaj no to viem..polygrafická len neviem či by sa mi chcelo chodit do BA kazdy den..a ktomu aj keby som sa mala ubytovat tak to su dalsie peniaze navyse
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
vsetko zavisi od toho ako sa sama k tomu postavis..
napis mi TS na aku strednu planujes ist-ak mas link, posli link na skolu
Dúfam že si pochopila, čo tým chcem povedať